Mick Kolassa - I’m Just Getting Started! (album release)

Mick Kolassa

I’m Just Getting Started!

Label: Endless Blues Records
Release datum: 01 juli 2022

Tekst: Martin van der Velde

En daar ligt alweer het volgende album van Mick Kolassa ‘I’m Just Getting Started!’, het elfde album in acht jaar tijd van deze gepassioneerde bluesartiest, die tegenwoordig Memphis als uitvalsbasis heeft.

Mick komt van oorsprong uit Michigan, maar heeft zo’n dertig jaar in Mississippi doorgebracht voordat hij naar Memphis verhuisde. Al sinds jaar en dag worden zijn albums geproduceerd door gitarist Jeff Jensen, die uiteraard ook nu weer die dubbelrol op zich heeft genomen.

Dexter Allen heeft op de meeste tracks de rol als bassist van Bill Ruffino overgenomen, die we nu nog maar op twee tracks tegenkomen. Verder komen we Dexter op twee tracks tegen als gitarist. Drummers John Blackmon en Andrew McNeill maken de ritmesectie compleet.

Het toetsen werk is in handen van Rick Steff. Mick vertrekt bruisend uit de startblokken met de titeltrack ‘I’m Just Getting Started!’, de gang zit er meteen goed in. De band wordt aangevuld met blazerswerk van trompettist Marc Franklin en saxofonist Kirk Smothers. De toon is gezet. Van meet af aan is het genieten van de warme, krachtige stem van Mick. Het daarop volgend ‘What Can I Do?’, met fraai solospel van Dexter Allen klinkt uiterst relaxed, om vervolgens met heerlijke shuffle ‘Bigger Dreams’ de luisteraar op te roepen om nog ruimer te dromen en vooral de dromen niet op te geven die je al hebt.

Het trompetspel van Marc Franklin zorgt voor een extra jazzy sfeertje in ‘Alibis and Lies’, origineel van Steve Pasek. Sleepy John Estes ‘Leanin’ Trunk’ wordt in een groovy uitvoering gebracht, Mick heeft hierbij de uitvoering van Taj Mahall in gedachten gehad en deze vervolgens naar eigen hand gezet.

Naast een aantal groovy en funky gespeelde tracks (That Kind Of Man, Real Man, Hardhearted Woman) komen we twee fraaie rustige stukken tegen. Het naar gospel neigende ‘Are You Ready’ van Charlie Allen en John Hill en de ballad ‘Trying Not To Let The Darkness In’, een mineurblues van Mick’s eigen hand. Met het groovy ‘How Much Can I Play You?’ komt de cd tot zijn eind. De opbrengsten van het album gaan volledig naar de Blues Foundation, die het gebruikt voor de Hart Fund en Generation Blues Fund, waarmee Mick Kolassa aangeeft dat het een ruimhartig mens is.

Wederom een fijne uitgave van Mick Kolassa,die aangeeft dat het voor hem allemaal nog maar net is begonnen en wij dus in de toekomst nog meer van deze fraaie uitgaves kunnen verwachten.

Mick Kolassa – I’m Just Getting Started!
Tracks

1. I’m Just Getting Started
2. What Can I Do?
3. Bigger Dreams
4. Alibis and Lies
5. Leavin’ Trunk
6. That Kind of Man
7. Are You Ready?
8. Take Me Away
9. Trying Not to Let the Darkness In
10. Real Man
11. Hardhearted Woman
12. How Much Can I Pay You?


Ook op Blues Magazine ...