Foto Album recensie: Mattias Lattin- Up Next

Tekst: Aad Sneep

Mathias Lattin , de winnaar van de international blues challenge 2023 , heeft met Up Next zijn eerste volwaardige cd uitgebracht en het is meteen een voltreffer. Deze 21 jarige gitarist/zanger afkomstig uit Houston/Texas kan trots zijn op dit album vol met lekker in het gehoor liggende tracks. Hij wordt begeleid door Jesse Gomez op bas , Mick Andres op drums en Shawn Allen op keys + enkele gastmuzikanten.

Het eerste nummer ‘Who’s been loving on you’ heeft BB King achtige licks, en wordt gevolgd door het funky/soul achtige ‘Lose some weight’. Het ‘Can’t stop feeling’ is lekker groovy met blazers en daarna komt ‘You know this won’t do‘ met een saxofoonsolo van Kyle Turner. De nummers 5 en 6 “Party’ (Texas blues) met keyboardsolo en ‘You don’t love me no more’ (Chicago shuffle) vervelen geen moment. Dan het vlotte ‘I tried so hard’ met lekker gitaarwerk en de gemeen klinkende rocker ‘2nd degree’. Om af te sluiten het korte nummer ‘party’ in de stijl van SRV en dan hoor je ook meteen wat een geweldige gitarist het is. ‘Lose some weight’ in een live uitvoering sluit het album af.

Mathias Lattin treed op bij de bluescruise van Joe Bonamassa en is special guest bij Christone ‘Kingfish’ Ingram en DK Harrell. De blues is bij hem in goede handen en ik kan dit album bij een ieder aanbevelen.

 
Tracklist:
1. Who’s been loving on you (4.52)
2. Lose some weight (3.06)
3. Can’t stop feeling (3.37)
4. You know this won’t do (3.00)
5. Party (3.13)
6. You don’t love me no more (2.52)
7. I tried so hard (3.29)
8. 2nd degree (4.28)
9. After party (1.46)
10. Lose some weight (live) (3.48)

Socials:
Website: https://www.mathiaslattin.com/
Facebook: https://www.facebook.com/mathiaslattin/?ref=bookmarks
Instagram: https://www.instagram.com/mathiaslattin/
Youtube: https://www.youtube.com/@mathiaslattin/featured


Ook op Blues Magazine ...