Foto Album Recensie: Mark Cameron - Nasty Business

Format: CD, Digital
Label: Blue Heart Records
Release: 14 juli 2023

De in Minnesota wonende zanger, songwriter en gitarist Mark Cameron is al meer dan 30 jaar actief in met het maken van live muziek. Na vijf studio-releases in de jaren ’80 en ’90 richtte Mark zijn aandacht op de blues en bracht tussen 2009 en 2217 nog zes albums uit. Nasty Business is zijn nieuwste album. Mark Cameron staat bekend als een charismatische frontman en soulvolle gitarist, Mark’s vocale bereik strekt zich uit van basbariton tot volledige grom en zijn originele teksten geven een beeld van de vele werelden binnen de blues en dat het soms een Nasty Business is. Nasty Bsusiness is zijn debuut album voor het Blue Heart label.

De tien nieuwe tracks zijn voorzien van de blues die mede door de donker stem van Mark Cameron doet denken aan Tony Joe White. Met zijn vijfkoppige band, Scott Lundberg, bass en drummer Dan Schroeder , bluesharpman Rick Miller en Sheri Cameron op saxofoon, percussie en zang creëert hij een fijn staaltje bluesrock. Het mooie van The Mark Cameron band is dat het vele instrumenten combineert. In de openingstrack “Sorry” bijvoorbeeld, deze wordt gekenmerkt door zijn gitaar maar door het nummer heen hoor je de saxofoon in de achtergrond en speelt Rick Miller een ruige mondharmonica. Het titelnummer, “Nasty Business”, bevat een fijne drum groove en vettige mondharmonica en de heldere Wah Wah solo van Mark is sterk. De blues “What’s For Supper” is gelaagd met een tekst vol stoere humor over de liefde, de laidback groove doet de rest.

Het swingende “Language Of The Blues”, met vette blazers ligt nadruk op Mark Camerons boodschap van vrede en liefde. Zo door heb album heen werkend valt de variatie in de nummers op. Het langzame donkere “That’s A Fact” brengt Cameron lome swamp in het nummer, onheilspellend nummer over het mislopen van een relatie.
Na Het vlotte “Everything” zingt Mark samen met Teresa James een spicy gedicht van onbeantwoorde liefde in “Combination”. Het akoestische Delta-duet ‘Life Is Good’ en het wat poppy “Voodoo” sluit het album af. Nasty Habits is een gevarieerd album van een man die na jaren zijn weg wel kent in de Blues.

 
Tracklist:
1. Sorry, 2. Nasty Business, 3. What’s for Supper, 4. Language of the Blues, 5. That’s a Fact, 6. Nick’s Place, 7. Everything, 8. Combination (feat. Teresa James) 9. Life is Good, 10. Voodoo

Socials:
Website: www.markcameronmusic.net
Facebook: www.facebook.com/markcameronband
Instagram: www.instagram.com/markcameronband
YouTube: www.youtube.com/@markcameron2816


Ook op Blues Magazine ...