Foto Album recensie: Marcus Malone & the Motor City Hustlers - Interstate 75

Format: CD, Vinyl, Digital
Label: Ramrock Red Records
Release: 7 april 2023

Marcus Malone, is een zanger/gitarist uit Detroit die al jaren in Engeland resideert. Daar heeft hij in vele projecten met de beste uit de Britse muziek scene samengewerkt. Zo was hij recent (2022) nog actief met Innes Sibun (recensie) en nam hij albums op met leden van Hip hop act Massive attack, en de Londense bluesrock band 24 Pesos. Voor zijn nieuwe project Interstate 75 zocht hij de samenwerking met Dan Smith van The Noisettes. Dan en Marcus kennen elkaar al sinds 2000 speelden in elkaars band en voor dit album Interstate 75 grepen zijn terug op de funk blues soul en R&B. Het resulteert in een album vol onweerstaanbare grooves, beat en Vibe. Marcus Malone en Dan Smith toveren een smile op je gezicht en swing in je heupen. Op dit album speelt multi instrumentalist Dan smith alle instrumenten, Marcus Malone focust zich op de zangpartijen. De blazers partijen op dit album worden verzorgt door The Vanguard horns.

Het album trapt af met Ain’t no telling, wat je overrompelt in een groove zo laidback, zo funky. Het blijkt uit dit nummer dat funk niet op tempo hoeft te zijn als de groove goed is. Can’t make it grijpt zoals zoveel nummers op dit album terug op de jaren zeventig, op Sly and the Family Stone. Can’t take the fight is een protest song tegen het establishment met The Vanguard horns in de hoofdrol. The Hurts walk out the door, is een slow funk, zo zullen we het noemen, een nummer dat zo lekker weg glijdt met een monsterlijke gitaar solo aan het eind. In de backing vocaals is Eno Ufort van Imbibio Sound Machine te horen. Als je ook wat anders kan waarderen moet je de Imbibio Sound Machine eens een luisterbeurt geven.

Terug naar Marcus Malone & the Motor City Hustlers De shuffle If you se my baby klinkt zo Motown die de titel Interstate 75 verklaart. Het is de snelweg die naar Detroit (Motown). Het is soul maar dan met gierende gitaren erdoor. Een van de beste track naast het openingsnummer is de titel track Interstate 75. Het zit zo geraffineerd in elkaar. Het samenspel tussen Marcus Malone en Dan Smith waarin Marcus zich zelf is en Dam Smith the Motor City Hustlers leidt tot fijne selectie van funky soulvolle blues tracks. Soul zoals in het afsluitende Temperature Rising wat doet denken aan Superstitious van Stevie Wonder.

Marcus Malone is een veelzijdige zanger/gitarist die altijd verschillende muzikanten om zich heen verzameld om zijn voorliefde de soul/funk/blues over te brengen. Hij slaagt met Dan Smith van the Noisettes hier wederom in met het album Interstate 75.

Interstate 75 (feat. Marcus Malone, Daniel John Montagu Smith)

 
Tracklist:
1. Ain’t No Telling
2. Can’t Make It
3. Can’t Take The Fight
4. Good Lovin’
5. Hurt Walks Out Of The Door
6. If You See My Baby
7. Interstate 75
8. Never Gonna Leave You
9. Other Side Of The River
10. Temperature Rising

https://www.facebook.com/RamrockRecords/
https://www.instagram.com/ramrockrecords/


Ook op Blues Magazine ...