Format: CD, Digital, Vinyl
Label: Colemine/Karma Chiefs records
Release: 17 maart 2023

Tekst: Jos Verhagen

Vintage dat is wat bij met opkomt als ik naar GA-20 luister. Ikzelf heb de tijd niet meegemaakt maar ik voel dat deze muziek zijn oorsprong vind op het scheidingsvlak van de blues en de rock’n roll. Chuck Berry, Bo Diddeley, Hound dog Taylor, dat soort mannen. Mix de blues en rock n roll in een blender en voeg een vleugje Ramones en Blue Cheer toe en je hebt iets wat op de garage sound lijkt van GA-20. Heerlijk en verfrissend is de sound op dit album, zeker afgezet tegen de perfecte producties van b.v. KTBA records. Heerlijk rauw en stevig gaat het er hier aan toe. In one take opgenomen voor een select publiek in de Colemine studios in Loveland Ohio.

Dit live album omvat elf nummers waarvan vijf van hun laatste album Crackdown (2022) en drie van hun debuut album Lonely Soul (2019) en drie nog nooit eerder uitgebrachte nummers; Harold Burrages – Cry for you, Little Walters – My baby sweeter en een nog nooit eerder uitgebracht nummer dat perfect past in de setting van dit album. De keuze van de nummers is top, en ze klinken hier zoveel vetter dan op de studio plaat. In de opening van dit album knallen de twee covers Cry for you en My baby sweeter uit je speakers. Ook nummers als Double Gettin en I let someone in klinken zoveel vetter. Eigenlijk geldt dit voor het gehele album, dit is het schoolvoorbeeld van hoe de garage blues moet klinken. Neem de nieuwe track Hold it one more time of het afsluitende By my Lonesome, pure Rock ’n Roll recht uit het hart, wat een vette nummers.

Het zou me verbazen als ik deze niet ga terugzien in de jaarlijstjes. Dus houd je van lekker ruig en ongepolijst, dan aanschaffen dit Live at Loveland van GA-20

GA-20 - By My Lonesome (LIVE) [OFFICIAL AUDIO]

 
Tracklist:
1. I Cry For You
2. My Baby’s Sweeter
3. Lonely Soul
4. I Let Someone In
5. Dry Run
6. Double Gettin’
7. My Soul
8. Just Because
9. Hold It One More Time
10. Crackin’ Up
11. By My Lonesome

Links:
GA-20 – www.ga20band.com
COLEMINE RECORDS – http://www.coleminerecords.com


Ook op Blues Magazine ...