Bob Corritore & Friends - High Rise Blues album cover

Format: Digital
Label: VizzTone Label Group
Release: 26 mei 2023

Tekst: Jos Verhagen

From the Vaults is een serie albums van Bob Corritore die zijn samengesteld uit historische opnames, niet-uitgebrachte nummers en originele nummers met enkele van de grootste namen in de blueswereld. Zo verschenen in deze serie o.a. een album met .v. John Primer, Dave Riley, Kid Ramos, Henry Grey en compilatie albums als Do the Hip Shake Baby, Don’t let the devil ride en recent nog Women in Blues showcase. Nu komt de serie met dit nieuwe album High Rise blues, een ode aan de Chicago blues. De rijke geschiedenis van de Chicago blues neergezet in veertien nummers met o.a. Bo Diddley, Koko Taylor, Magic Slim, Pinetop Perkins, Eddy Clearwater, John Primer.

Veertien nummers, veertien verschillende zangers, de enige constante in de nummers is Bob Corritore met zijn mondharmonica. Die mondharmonica die Bob hier wegblaast in de nummers dat is waar de liefhebbers van mondharmonica blues hun hart mee kunnen ophalen. Voor vele is dit de blues zoals de blues bedoeld is en ik moet zeggen de veertien nummers op dit album vormen een aanstekelijk geheel. Manual Arrington verwoordt dat gevoel in de opening van het nummer “Candy bars”, een aparte ‘spoken word’ bluestrack. Niet dat alle nummers even goed zijn maar de eerste 5 tracks zijn dat zeker wel.

Het Harmonica spel van Bob Corritore op dit album is heel divers, soms is het alleen hoorbaar in de background sound zoals op de mooie titel track “High rise blues” met drummer Chico Chism en gitarist Luther Tucker. Het best is hij met zijn solo’s zoals met de laidback solo in “”Buddy Buddy Friends” met Magic Slim of zijn vette bijdrage aan Koko Taylors “Twenty nine ways”. Zijn bijdrage in de slow blues “”Caught in the act” met slide gitarist Lil Ed is van een geheel andere klasse. Het is slow blues zoals slow blues moet zijn. Andere mooie nummers op dit album “‘Why Are You So Mean To Me” met John Primer en de slow blues “Hard Pill To Swallow” met John Brim in de hoofdrol. Deze Twee gitaristen zijn belangrijke vertegenwoordigers van de Chicago blues. Lekker is ook de klassieke blues groove in “Sail a ship” met gitarist Eddie Clearwater en pianist Bob Reid. Bob Corritore daar en tegen jankt hier met zijn Mondharmonica door het nummer heen, heerlijke blues dit “Sail a ship”. Zo valt er met de veertien nummers veel te genieten op deze nieuwste uitgave van Bob Corritore’s From the Vaults- High Rise blues.

 
Tracklist:
1. Last Time (feat. Jimmy Rogers)
2. Buddy Buddy Friends (feat. Magic Slim)
3. High Rise Blues (feat. Chico Chism and Luther Tucker)
4. Twenty-Nine Ways (feat. Koko Taylor)
5. Candy Bars (feat. Manuel Arrington)
6. Short Haired Woman (feat. Eddie Taylor Jr.)
7. Honey Where You Going (feat. Sam Lay)
8. Why Are You So Mean To Me (feat. John Primer)
9. Grinder Man (feat. Pinetop Perkins)
10. Little Girl (feat. Bo Diddley)
11. Hard Pill To Swallow (feat. John Brim)
12. She’s Alright (feat. Willie “Big Eyes” Smith)
13. Sail A Ship (feat. Eddie Clearwater and Bob Reid)
14. Caught In The Act (feat. Lil’ Ed) 

Link:https://bobcorritore.com/news/news-articles/vizztone-presents-bob-corritores-from-the-vaults-series/


Ook op Blues Magazine ...