Albert Cummings (USA) exclusief naar Culemborg Blues

Het management van Albert Cummings heeft besloten alle optredens in Nederland af te zeggen, met uitzondering van het concert in Culemborg. Het optreden op Culemborg Blues is dus de enige kans hem live te zien.

Culemborg Blues vindt plaats in het gezellige centrum van Culemborg. Op 8 podia ( zowel binnen als buiten) treden 27 bands voor u op. Omdat het de 25e editie is en Culemborg viert dat de stad 700 jaar stadsrechten heeft, is er dit jaar een extra dag toegevoegd aan Culemborg Blues.

Op vrijdag 24 augustus trapt de Culemborgse band Key4 af om 18:30 uur in café de Mart. Op het hoofdpodium nemen daarna The Veldman Brothers, The Kings Rhythm Crew ft Matt Schofield (UK) en Popa Chubby (USA) het stokje over. In café de Havenmeester speelt Sweet Mary Jane en in Café Den Tollensthege MOJO HAND. Vanaf middernacht sluiten The Dead Alley Drivers dag 1 af in Café de Mart.

Op zaterdag 25 augustus is het om 14:00 uur aan My Brainbox met de top gitaristen Jan Akkerman en Ruben Hoeke om de tweede dag te openen. Er is ook dit jaar weer een breed aanbod, van de jaren 50 West Coast Blues van Harp Mitch & Ticket West tot de eigentijdse bluesrock van MAARIS. Er is Creoolse Blues met Mississippi Delta invloeden van The TWO (CH) en een eerbetoon van Band of Friends aan Rory Gallagher. Om 20.00 uur speelt Albert Cummings (USA) met invloeden van o.a. Stevie Ray Vaughan. Het is zijn eerste en enige optreden in Europa. King King (SCO) en Devon Allman ft Duane Betts (USA) ( ja, hun vaders speelden in de legendarische Allman Brothers Band) sluiten de 25e editie af.

Nieuw op Culemborg Blues is het VanderMeer VIP deck. Door nieuwe veiligheidseisen en de realisatie van een waterpartij op de markt was een andere indeling van het festivalterrein nodig. Genodigden hebben nu een beter zicht op het hoofdpodium en er is volop gelegenheid tot netwerken.
Ook nieuw is de Culemborg Blues app, die binnenkort via de website en app-store te downloaden is. Je vind er biografieën van de bands, een blokkenschema en je kunt je eigen blokkenschema samenstellen. De app is powered by fullservice wtb- en lasbedrijf MCN (www.mcn.nl)

Culemborg Blues wordt mede mogelijk gemaakt door diverse sponsoren waaronder het Ondernemersfonds Culemborg, Culemborg 700 en het Cultuurfonds Culemborg. Meer info, het blokkenschema en eventuele laatste veranderingen op de website van Culemborg Blues, www.culemborgblues.nl De toegang is zoals altijd gratis!

Albert_Cummings photography by Jennifer Mardus Photography


Ook op Blues Magazine ...