Albany Down

Albany Down komt op 1 juni met ‘Not Over Yet’ EP

De Engelse band Albany Down combineert vintage blues rock met een eigentijdse rauwe energie. Invloeden zijn afkomstig van klassieke acts als Led Zeppelin en Thunder tot moderne bands als The Black Keys en Clutch.

Deze zomer brengt Albany Down speciaal voor de Europese markt de EP “Not Over Yet” uit met de vijf beste tracks van het gelijknamige album. Zoals single en titeltrack “Not Over Yet”, een daverende gitaartrack en “You Ain’t Coming Home”, een emotioneel geladen blues ballad.

Albany Down bestaat uit zanger Paul Muir, gitarist Pau Turley, drummer Donna Peters en bassist Billy Dedman. Voor de productie van hun twee albums werkten ze samen met producer Greg Haver (Manic Street Preachers, INME, Super Furry Animals).

Albany Down is een hardwerkende band die de ene na de andere tour doet. Zo stonden ze op een flink aantal Britse festivals als Maryport International Rock en Blues Festival; The Great British Rhythm and Blues Festival (Colne)en The Great British Rock en Blues Festival (Skegness). In 2014 stond Albany Down in het voorprogramma van Southside Johnny and The Asbury Jukes in de O2 Shepherds Bush Empire in Londen.

In het najaar van 2015 zal Albany Down weer door Nederland en Duitsland touren. De “Not Over Yet” EP is vanaf 1 juni 2015 digitaal verkrijgbaar in de Benelux en Duitsland.

Albany Down
Not Over Yet EP

Release datum Benelux
1 juni 2015

Distributie
AD Recordings

Genre: rock | blues rock

Tracklist

1. Not Over Yet
2. My Lucky Streak
3. You Ain’t Coming Home
4. You’d Better Run
5. Working Man

www.albanydown.com
www.facebook.com/albanydown


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.