Alastair Greene Band – “Walking In Circles”
Label: Riatsala music
Formaat: CD
Datum release: 2009

Alastair Greene Band - Walking In Circles

Alastair Greene met zijn band, zijn nou niet meteen de allerbekendste in ons “Kikkerlandje”, kunnen we met een gerust hart wel stellen. Ach ja, er komt zoveel uit op Muziek gebied, en soms is het ook niet bij te houden, maar daarom vind ik het wel leuk om af en toe daar weer iemand tegen te komen, waarvan ik dan denk, die kan wel wat bekender worden wat mij betreft. Ik ben gelukkig niet de enige die dat denkt, want onze vriend heeft in de afgelopen jaren zijn sporen al ruimschoots verdiend.

Optredens bij niemand minder dan Alan Parsons, en ook het podium delen met mensen als Mitch Kashmarr, Aynsley Dunbar, Frank Goldwasser, dan kunnen we gerust wel stellen, dat we hier echt wel met een groot talent te maken hebben. Welnu , dat hebben we ook, en mensen die van stevige Blues houden kunnen dan ook hun borst nat maken voor een portie amusement van hoog kaliber.

Het nieuwe (hij heeft er al een aantal) album is genaamd “Walking In Circles”, en dat is niet vooor niets want onze vriend loopt gewoon de blues lijntjes af, en betreedt zo behalve vormen van Blues Rock, net zo gemakkelijk ook heerlijk Southern klanken , terwijl ook de traditional stuff niet vergeten wordt. Af en toe horen we gewoon memories van Fleetwood Mac, en het klinkt vooral erg lekker allemaal. Alastair is een uitstekende gitarist, die vooral niet voor een gat te vangen is, maar erg gevarieerd zijn werk voorbij laat komen. Als je dan ook nog bedenkt dat mondharmonica “wondertje” Kashmar zijn steentje behoorlijk bij draagt, mag je gerust nu al weten , dat we hier met een meer dan aardig album van doen hebben, en die verdiend volgens mij dan ook ruimschoots de aandacht.

Deze Greene, speelt trouwens buiten gitaar nog veel meer, als o.m. Tenor sax, Piano en ook doet hij nog wat aan percussie. Verder wordt hij bij gestaan door Tom Lackner-Drums, Jim Rankin-Bass, en dat levert een heerlijke sound op. De hoofd moot is natuurlijk wel voor de gitarist in deze schijf, en hoe!

De tracks dan: het titelnummer, hakt er meteen al lekker in- Chicago Blues in Fleetwood Mac style- “Look Out baby”-swing it out-jump Blues- “Get out Of MY Life, Woman- Funky en Lekker (van Toussaint trouwens), Dan track 5 gruizig jumpen “Don’t Lose Your Cool”- Lekker Collins loopjes er in, en instrumentaal werk van hoog kaliber, Slow Blues in “Pocket Full Of Change”- Boogie in “Cut You Lose”, ja en zo gaat het gewoon maar door, al met al een prima schijf , en ik wil hem dan ook van harte aanbevelen.
(Frank van Engelen)

Tracks:
01. Walking In Circles
02. Look Out baby
03. Drunk Again
04. Get Out Of My Life, Woman
05. Don’t Lose Your Cool
06. Say What You Want
07. Pocket Full Of Change
08. Cut You Lose
09. Black Alley Strut
10. Merry-Go Round
11. Give me back My Wig

Website Alastair Greene Band : www.alastairgreeneband.com


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.