Blues Magazine - all about blues music and more!
---
In Memoriam | Tom Petty (20 October 1950 - 2 October 2017)

Tom Petty, the rocker best known as the frontman of Tom Petty and the Heartbreakers, is dead at 66.

Meer lezen...

---
RollingStones-NL-NoFilter-Tour

Het klinkt misschien bekend in de oren; je bent bij een concert geweest waarvan je zeker weet dat het legendarisch was, je verkeert in permanente staat van extase en wil het met iedereen die maar naar je luisteren wil delen en er is voor even niets beters op de wereld dan de muziek van de betreffende artiest dan wel band waar je zojuist vandaan komt. Daags nadien sla je de recensies erop na en kan je niet anders dan concluderen dat het journaille het blijkbaar met je oneens is. Twijfel maakt zich van je meester; had ik het mis? Was het wel echt zo goed? Ben ik zo makkelijk in te palmen?

Meer lezen...

---
Texelblues 2017

Namens VVV Texel nodigt Blues Magazine ​je uit voor een exclusieve belevenis tijdens het Texelblues festival op 13, 14 en 15 oktober. Tijdens dit bijzondere blues evenement op het grootste waddeneiland geniet je niet alleen van de muzikale kunsten van bluesmuzikanten van over de hele wereld, maar word je ook de unieke kans geboden om Eric Gales te ontmoeten. Doe mee en maak kans!

Meer lezen...

---
Recensie: John Lee Hooker - King Of The Boogie

John Lee Hooker might well have passed on almost twenty years ago, in 2001, but his spirit and musical legacy lives on. With this huge five-album release, the scene is again set for the old bluesman to steal centre-stage. Tracks range across most of his material covering much of the legendary boogie-king’s vast back-catalogue. Hooker had a pretty individual style, a recognisable laid-back attack that still has countless imitators and fans around the world. Anybody who likes the guy and his repetitive, drilling blues will want this latest release, a five-disc, one hundred track compilation, making this an absolute must-have for the King of Boogie’s fans everywhere.

Meer lezen...

---
Fotoverslag: Claude Hay & Sean Webster - Muziekcafe Tam Tam, Deurne 1 Oktober 2017

Sean Webster en Claude Hay solo: deze heren vormen een erg mooie combinatie vandaag, waarbij het vooral om kwaliteit gaat in plaats van kwantiteit. Geen van beiden hebben ze een band nodig om het publiek omver te blazen! Klasse.

Meer lezen...

---
Recensie: Leon Russell - On A Distant Shore

Het album 'On A Distant Shore' is zijn laatste album, een plaat waarop hij er zich van bewust was dat zijn einde naderde. De plaat telt twaalf songs die zijn gearrangeerd door Larry Hall, die beslist niet scheutig is met blazers en violen. Altijd fijn om de veteraan te horen, wat minder orkestraal geweld had niet misstaan op Russells afscheidsalbum.

Meer lezen...

---
Concertverslag : SIMO - Bitterzoet, Amsterdam 28 September 2017

Nadat de nieuwe cd Rise and Shine op 15 september is verschenen start op 26 september de Europese tour van de ‘toerbeesten’ van SIMO. Het driemanschap heeft met Rise and Shine iets bijzonders neergezet. Er is keihard gewerkt om een nieuw geluid te laten horen, nadat ze, zoals ze zelf zeggen, een beetje uitgekeken waren op hetgeen ze eerder in SIMO en Let Love Show the Way hadden gedaan.

Meer lezen...

---
laurence jones the truth

New album Laurence Jones.

Meer lezen...

---
Ten Years After A Sting In The Tale

Vijftig jaar na de release van hun gelijknamige debuutalbum brengt het legendarische Ten Years After op 20 oktober een volledig nieuw album uit, ‘A Sting In The Tale’ getiteld.

Meer lezen...

---
Rock Candy Funk Party - The Groove Cubed

This album is an all-around fun and exciting record that shatters genre defining stigmas and takes elements from the past as well as from contemporary music. Each song starts with “a riff, groove, or feel” and morphs into a stellar funk gem. Groove is everywhere!

Meer lezen...

---
Leif de Leeuw Band - Until Better Times

Zondag 22 oktober 2017: album release: Leif de Leeuw Band - Until Better Times

Meer lezen...

Concert Tips

5 oktober - Ruthie Foster - 013, Tilburg
5 oktober - Sari Schorr - De Helling, Utrecht
5 oktober - Shawn James & The Shapeshifters - Atak, Enschede 
6 oktober - Ruben Hoeke Band - Paradiso, Amsterdam
6 oktober - Joanne Shaw Taylor - De Bosuil, Weert
6 oktober - King Of The World - Boerderij, Zoetermeer
6 oktober - Damian Wilson - Bel Air, Breda
7 oktober - Layla Zoe - Spirit of 66, Verviers
7 oktober - Chris Rea - Carre, Amsterdam
7 oktober - New Blues Festival Assen - De Bonte Wever, Assen 
7 oktober - Blues Aan de Zaan - De Flux, Zaandam 
7 oktober - Rival Sons - Boerderij, Zoetermeer
7 oktober - Dees Honeytones Album Release - L' Esprit, Rotterdam 
8 oktober - Finale Dutch Blues Challenge 2017 - De Rustende Jager, Nieuw Vennep
8 oktober - Bergs Blues Festival - Gebouw-T, Bergen Op Zoom
8 oktober - Tom Veltien Band - Cafe Ensing, Peize 
8 oktober - Mike Morgan & Jim Suhler - Zaal Thijssen, Vlierden 
8 oktober - High Traditional ft. Marcel Scherpenzeel - The Shack, Oude Meer
9 oktober - Slaid Cleaves - Meneer Frits, Eindhoven 
12 oktober - Laurence Jones - 013, Tilburg
12 oktober - Ian Siegal - Boerderij, Zoetermeer

Evenement toevoegen aan de concertagenda

> Bekijk Concertagenda...

Ook op BluesMagazine.nl ...

Recensie: Dan Holt – Driftin’

In augustus verscheen 'Driftin’, het nieuwe album van Dan Holt. Een album met twaalf, veelal (relatief) korte countryblues songs. Wie van eerlijke countryblues houdt zal 'Driftin’, net als ik, zeker kunnen waarderen. Het album had van mij alleen best langer dan 36 minuten mogen duren.

Meer lezen...

---
Recensie: The Sherman Holmes Project - The Richmond Sessions

Wat kan muziek toch een feest zijn! Vooral als er een enorme portie passie bij aan te pas komt. En die is ruim vertegenwoordigd op dit album van The Sherman Holmes Project. Er is echt geen zwak moment op dit abum te vinden. Liefhebbers van intense soul en gospel weten wat ze te doen staat…..

Meer lezen...

---
Recensie: 100 Watt Vipers - Salvation Blues

Dat je tegenwoordig geen complete band meer nodig hebt om een ongenadig harde sound neer te leggen is al lang geen geheim meer. Ook dit duo, 100 Watt Vipers, klinkt zeer stevig. Echte stoere mannenmuziek, die ergens tussen garageblues en stoner rock in hangt. De kwaliteit is er dus wel degelijk en stoner rockers zullen dit ongetwijfeld een prima album vinden.

Meer lezen...

---
Recensie: The Barr Brothers - Queens Of The Breakers

Dit is het derde album van The Barr Brothers uit Montreal, Canada. En volgens de eigen website zou hun geluid een mix zijn van folk, blues, rock en Americana. In vrijwel elk nummer hangt een dromerige sfeer, veroorzaakt door de zwevende zang. The Barr Brothers is een eigenzinnige band met een uitstekend album waarop het heerlijk wegzweven is.

Meer lezen...

---
Tour Nieuws | Laurence Jones

"Guitarist of the Year" in the European Blues Awards Laurence Jones is touring The Netherlands, Belgium & Germany this October 2017.

Meer lezen...

---
Recensie: Eli Cook - High-Dollar Gospel

Van de gitarist en zanger Eli Cook uit Virginia verschenen al zeven albums. Albums waarop hij voornamelijk elektrisch bezig was. En nu, op zijn achtste album, is Eli hoofdzakelijk akoestisch te horen. Maar dat houdt absoluut niet in, dat hij aan intensiteit ingeboet heeft. Een zeer prettig album met een zeer intense mix van countryblues, folk en roots muziek.

Meer lezen...

---
Recensie: Benny Turner - My Brother’s Blues

Benny Turner, een bluesman met een onmetelijke bak aan ervaring aan boord, vindt in 2010 dat de tijd rijp om als frontman naar voren te treden. Benny Turner heeft met 'My Brother’s Blues' al zijn voorgaande uitgaves ver overtroffen, verreweg zijn beste album tot nu toe en mag gezien worden als een machtig mooie hommage aan zijn veel te jong overleden broer. Leg daarnaast het fraaie door Benny Turner en historicus Bill Dahl geschreven document 'Survivor: The Benny Turner Story', dat een geweldige aanvulling is op het zojuist verschenen album en rijkelijk is voorzien van prachtige vintage foto’s en door de zeer persoonlijke benadering en opzet ook nog eens zeer plezierig wegleest.

Meer lezen...

Uitgave Blues Nieuws - 26 mei 2018