Blues Magazine - all about blues music and more!
---
Interview | Jonny Lang: Signs - Rauw, Helder en Hartgrondig

Met zijn nieuwe album 'Signs' grijpt Jonny Lang terug naar het begin van zijn gitaar-georiënteerde albums en zocht hij naar het elementaire geluid van de grondleggers van de elektrische blues. Een album in de geest van de vroege blues, waar de gitaar het middelpunt was en een geluid voortbracht zoals niemand het ooit uit de luidsprekers had horen komen, rauw, helder en hartgrondig.

Meer lezen...

---

Het Nederlandse blueslandschap zou er anders uit zien als Herman Janssen er niet zou zijn. De programmeur drukt al jaren zijn stempel op het live-circuit van de bluesmuziek in Nederland.

Meer lezen...

---
Walter Trout Were All In This Together

Walter Trout is the beating heart of the modern blues rock scene. Respected by the old guard. Revered by the young guns. Adored by the fans who shake his hand after the show each night. After five decades in the game, Trout is a talismanic figure and the glue that bonds the blues community together, at a time when the wider world has never been so divided.

Meer lezen...

---
Finale Dutch Blues Challenge 2017

Op 8 oktober 2017 organiseert de Dutch Blues Foundation in Hotel De Rustende Jager in Nieuw-Vennep de finale van de Dutch Blues Challenge 2017.

Meer lezen...

---
Tour Nieuws | Dudley Taft

Dudley Taft will be touring Europe! His new album ‘Summer Rain‘ will be released on September 15th.

Meer lezen...

---
Tournieuws | Matt Andersen

In oktober is de grote man met de grote stem weer in Nederland, waar hij ook al op nationale TV te bewonderen was.

Meer lezen...

---
Verslag: Bluesrock Festival Tegelen - Openluchttheater De Doolhof, Tegelen - 2 September 2017

Het ging van “Nine Below Zero” zeker naar “Thirty Five Above Zero”. Het optreden bleef boeien door de gepassioneerde performance. Een band die qua samenspel zeer goed op elkaar ingespeeld is en een genot was om te zien.

Meer lezen...

---
Claude Hay

Hailing from the world heritage listed Blue Mountains near Sydney Australia, award winning Australian solo artist Claude Hay invokes the best of stomping traditional blues, hard rock and booty-shaking funk, all delivered with slide guitar chops to burn and a vocal range to match. Aussie blues-rock One Man Band heads to Netherlands and UK. Check him out!

Meer lezen...

---
Blues Magazine Radio 81 | Album Tip: Steve Winwood - Winwood Greatest Hits Live

Also in this mix new songs and releases from: James Cotton, Jaimi Faulkner, Ralph De Jongh, Dudley Taft, Izo Fitzroy, Mike Brookfield, Rita Chiarelli, Ben Poole, The Dirty Mojo Blues Band ,Jay Jesse Johnson Band, The Americans, Karen Lovely, Selwyn Birchwood, Ronnie Earl And The Broadcasters. Enjoy!

Meer lezen...

---
Recensie: Marquise Knox - Black And Blue

Dit is nou hoe ik een live album wil horen klinken. Het hele concert van aankondiging tot toegift op de band geslingerd, zonder poespas. En dat is precies wat je krijgt bij dit live album van Marquise Knox, een zanger-gitarist (en harmonica speler) uit St. Louis. Marquise Knox en zijn band levert hier een zeer veelzijdig en sfeervol live album af.

Meer lezen...

---
Recensie: Layla Zoe – Songs From The Road

Zet Layla Zoe op een podium met een retestrakke band en er ontstaat een klein stukje magie. Ze grijpt je bij je lurven met haar rauwe stem, die een beetje lijkt op die van Janis Joplin, doordrenkt van rook en whisky en komend uit het diepst van haar ziel. Ze houdt je aandacht gevangen en je blijft haar volgen op het podium.

Meer lezen...

---

Eilen Jewell lijkt dus van vele muzikale markten thuis en op haar nieuwe album 'Down Hearted Blues', dat op 22 september zal verschijnen, maakt ze haar eerste uitstap naar de blues. Eilen Jewell is met haar uitstap naar de blues niet gestruikeld maar heeft een zeer prettig in het gehoor liggend bluesalbum afgeleverd. Met heel veel dank aan de uitstekende band en producer en echtgenoot Jason Beek voor het zeer heldere geluid. Een heel mooi album.

Meer lezen...

---
Recensie: The Nighthawks - All You Gotta Do

'All You Gotta Do' is alweer het negenentwintigste album van The Nighthawks. Hoewel deze band al in 1974 haar eerste plaat uitbracht is aan het originele recept nooit echt iets gewijzigd. Uptempo Chicago blues, mondharmonica en veel geflirt met Rock 'n' Roll. Dit zijn ook de belangrijkst ingrediënten van 'All You Gotta Do'. The Nighthawks klinken heerlijk op 'All You Can Do'. Hoewel ze nummers lenen uit pop, soul, rock, country en blues weten ze toch alles naar zichzelf toe te trekken. Met een rauwe mondharmonica en fijne samenzang staat dit album als een huis.

Meer lezen...

Concert Tips

15 september - Chris Pureka - De Slotplaats, Bakkeveen 
16 september - Andre van den Boogaart & The Tornados - Heyhoef Backstage, Tilburg
16 september - Nispen Blues Festival - De Gouden Leeuw, Nispen
16 september - Blues aan de Runde - De Foxel, Emmer-Compascuum
16 september - Blues Alive Boxmeer
16 september - Ralph de Jongh - Taverne t Prinske, Lage 
16 september - St Louis Slim - De Bierfabriek, Delft 
17 september - Deep & The Dudes - Boerderij, Zoetermeer 
17 september - Chris O Leary - Bluesclub XXL, Wageningen 
17 september - Sweet Bourbon - Muziekcafe De Tibbe, Sappemeer
17september - Ruben Hoeke Band - The Shack, Oude Meer
17 september - Od Rock n Bluesband - Cafe Stella, Breda


Evenement toevoegen aan de concertagenda

> Bekijk Concertagenda...

Ook op BluesMagazine.nl ...

Recensie: Pam Taylor – Steal Your Heart

Pam Taylor is een singer-songwriter-gitariste uit South Carolina. Haar derde album 'Steal Your Heart', zal 22 september 2017 verschijnen. 'Steal Your Heart' is een voortreffelijk album. Pam Taylor heeft een dijk van een stem, speelt uitstekend gitaar en mag zich rijk rekenen met haar puike begeleidingsband.

Meer lezen...

---
Recensie: Sweet Bourbon – Night Turned Into Day

Sinds 2014 bestaat Sweet Bourbon. De band uit Nijmegen toert al zo’n drie jaar door Nederland met uitstekende livemuziek. En nu heeft de Gelderse formatie ook een heus studioalbum; 'Night Turned Into Day'. Dat de vijf heren van Sweet Bourbon al ruime ervaring is de muziek hebben is goed terug te horen. Het vijftal aangevuld met zangeressen -die Bourbonnettes worden genoemd- geven elk nummer een eigen karakter. Al bij al is het indrukken van de playknop geen straf gebleken.

Meer lezen...

---
Recensie: Voltage – Around The Bend

Voltage, de band van de onvolprezen Dave, de Helmondse rocker die het schopte tot de finale van de Voice of Holland. Bevrijdt van het Voice of Holland "juk" brengt hij hier zijn nieuwe plaat 'Around The Bend'. Vol lekkere rock 'n' roll nummers, ave en zijn Voltage lijken de weg naar de top te hebben gevonden met deze plaat, blijf op deze manier door werken aan je oeuvre en de plaats die vrij gaat vallen na het stoppen van de Golden Earring kan zomaar voor Voltage zijn. Voltage maakt dit najaar deel uit van de Popronde dus als je de kans hebt gaat dit zien.

Meer lezen...

---
Recensie: Roy Buchanan - Lonely Nights: Live From My Father’s Place, Roslyn, New York 27th Sept 1977

De geluidskwaliteit van deze opnames is niet optimaal maar daar valt mee te leven. Roy’s gitaarspel knalt er gelukkig even goed uit. En man, wat kon hij spelen!! Zijn gitaar piept, fluit, knarst en scheurt er onbehoorlijk hard op los. De liefhebbers van Roy Buchanan en van bluesrock gitaristen hebben er weer een prima, sfeervol live album bij.

Meer lezen...

---
Music Club Avond "Hustinx - Spanjers - Klijn”

Drie Americana coryfeeën slaan hun muzikale handen ineen tijdens een club-avond in een van de meest sfeervolle concertzaaltjes van het zuiden des lands, de nostalgische bovenzaal van café de Rozenknop in Eindhoven.

Meer lezen...

---
Concertverslag: Pam Taylor – Bluescafé, Apeldoorn 7 september 2017

Na de pauze begint ze met The Rain Song, een lekker bluezy nummer, waarbij je heerlijk kunt heupwiegen en even de emoties van de afgelopen dagen kunt wegspoelen.

Meer lezen...

---
Video Premiere | Giles Robson - Shady Heart

De nieuwe live clip van Giles Robson; opgenomen tijdens een spetterend en zeer goed ontvangen optreden tijdens het Moulin Blues Festival afgelopen mei 2017.

Meer lezen...

Uitgave Blues Nieuws - 26 mei 2018