Blues Magazine - all about blues music and more!
---
Interview | Kenny Wayne Shepherd over Lay It On Down

Lay It On Down is een muzikaal gevarieerd album geworden met nummers die warm onthaald zullen worden ontvangen door de trouwe fanschare van Kenny Wayne. Toch staan er ook nummers op die een nieuwe sound hebben en wellicht wenkbrauwen doen optrekken.

Meer lezen...

---
WIN !!! Ticketactie: Lighttown Blues Festival - Klokgebouw, Eindhoven

Eindhoven is een nieuw festival rijker. En wat voor één! Namens de organisatie van Lighttown Blues mag Blues Magazine 2 x 2 tickets voor deze avond verloten onder de inzenders. Doe mee en maak kans!

Meer lezen...

---
Rival Sons concert 013 Tilburg

Er is natuurlijk al bijzonder veel fenomenale bluesrock uitgekomen. Maar als we naar de beste bluesrock band van dit moment moeten wijzen, dan gaan onze vingers vastberaden naar Rival Sons. Namens 013 mag Blues Magazine tickets voor deze avond verloten onder de inzenders. Doe mee en maak kans!

Meer lezen...

---
Verslag: Blues Peer – Peer, België 14, 15 en 16 Juli 2017

De Amerikaan MIKE ZITO die vorig jaar met ‘Make Blues Not War’, één van de beste bluesrock albums uit 2016 uitbracht mocht de volgende vijfenzeventig minuten voor zijn rekening nemen.

Meer lezen...

---
Van Morrison Roll With the Punches

Roll With The Punches – Van Morrison’s 37th studio album - sees him simultaneously hand-picking a selection of rhythm and blues classics (by the likes of Bo Diddley, Mose Allison, Sister Rosetta Tharpe and Lightnin’ Hopkins among others) and recording a set of new self-written songs.

Meer lezen...

---
Recensie: Kenny Wayne Shepherd Band – Lay It On Down

Nu is daar dus Shepherds achtste album, en het moet gezegd, hij blijft gewoon blues van grote kwaliteit en met veel variatie maken. Vanaf de openingstrack verveelt deze cd geen moment. Kenny Wayne Shepherd levert met 'Lay It On Down' wederom een zeer goed album af.

Meer lezen...

---
New Blues Festival Assen | Ian Siegal maakt line up compleet!

Met de toevoeging van niemand minder dan Ian Siegal is het programma van het New Blues Festival Assen helemaal rond.

Meer lezen...

---
Verslag: Brian Setzer's Rockabilly Riot - TivoliVredenburg, Utrecht 13 Juli 2017

Donderdagavond 13 juli 2017, vanavond ga ik naar het optreden van één van mijn absolute jonge jaren helden, Brian Setzer die ooit deel uit maakte van de Stray Cats. Brian Setzer treedt vanavond op met zijn Rockabilly Riot in Tivoli Rondo Utrecht. Maar eerst zou er een voorprogramma gevuld worden met de uit Nederland afkomstige rockabilly band Miss Mary Ann & the Ragtime Wranglers.

Meer lezen...

---
SIMO Rise and Shine

Op 15 september 2017 verschijnt Rise & Shine, het nieuwe album van de Amerikaanse band SIMO op het label Provogue. Op Rise & Shine komt SIMO met een fris, nieuw geluid. Het album staat bol van rokerige soul ballads, psychedelische rock instrumentals, scherpe, bluesy bangers en funky rocksongs die niet onderdoen voor legendarische Stax releases.

Meer lezen...

---
Blues Magazine Radio 73 | Album Tip: Mavis Staples - I'll Take You There - An All-Star Concert Celebration

Also in this mix new songs and releases from: Beth Hart, The Strikes, Jason Buie, Doyle Bramhall II, Julian Sas, Hannah Williams & The Affirmations, Little Mammoths, Bernard Allison Group, Five Horse Johnson, Khalif Wailin' Walter, Toots Lorraine, Tinsley Ellis. Enjoy!

Meer lezen...

Ook op BluesMagazine.nl ...

quinn sullivan midnight highway video

Video Premiere: Quinn Sullivan - Midnight Highway, de titeltrack van zijn laatste album.

Meer lezen...

---
Recensie: Joakim Tinderholt – Hold On

Het zojuist op Rhythm Bomb Records verschenen 'Hold On' bevat tien gedeeltelijk zelf geschreven songs, de rest heeft hij geleend uit het omvangrijke rhythm and blues songbook en heeft daarbij gekozen voor niet voor de hand liggend materiaal. De band lijkt nog hechter te klinken dan voorheen en bij het aanschouwen van de hoes valt het op dat Joakim tegenwoordig met een flinke baard door het leven gaat, de serieuze blik die hij trekt geeft wellicht aan dat het voor hem menens is en dat we van nu af aan definitief rekening kunnen houden met deze relatief nieuwe naam in het circuit.

Meer lezen...

---
The Summer Of Love in de nieuwe Heaven

De redactie van Heaven is weer bezig met een prachtig nummer! #5 van 2017. Dit nieuwe nummer niet missen? Neem vóór maandag 31 juli 16.00 uur een abonnement! En profiteer van de korting!

Meer lezen...

---
Recensie: Amy Black – Memphis

De carrière van Amy Black doornemend, ontspint zich de merkwaardige ontwikkeling van Amy black als zangeres. Amy black is gezegend met een veelzijdige stem en daar maakt ze gedurende haar muzikale carrière gebruik van. Het album 'Memphis' van Amy Black is een veelzijdig album, goed geproduceerd, kundig ingespeeld maar door het ontbreken van meer echte krakers zoals The Blackest Cloud net niet die uitschieter die de jaarlijstjes zou kunnen halen.

Meer lezen...

---
Recensie: Stanton Moore - With You In Mind - The Songs Of Allen Toussaint

Geen plaatje met zomaar covertjes, nee, een mooi gevarieerd album doordrenkt van alle mooie muziek die de New Orleans traditie te bieden heeft. We horen smaakvol en vet uitgevoerde, geheel eigen interpretaties van de Toussaint songs in een fijne mengelmoes van marching brassbands, jazz, soul en funk met veel lekkere solo’s. Al met al is dit een heerlijke New Orleansplaat, van een van de spilfiguren van de nieuwe generatie New Orleansmuzikanten.

Meer lezen...

---
Recensie: Lightnin' Willie – No Black No White Just Blues

Van Lightnin' Willie ligt daar 'No Black No White Just Blues' met tien compacte songs, die bijna allemaal zo rond de drie minuten liggen. Deze tweevoudige California Blues Challenge winnaar en semi-finalist tijdens de Memphis International Blues Challenge legt met 'No Black No White Just Blues' een ijzersterke opvolger van het vorig jaar verschenen 'Blue Lightning' neer. Een album vol compacte songs met zeer veel variatie dat geen moment verveelt.

Meer lezen...

---
Video | Captain Morgan Express - Catfish Blues

Onlangs serveerde Captain Morgan Express de tracks Catfish Blues en Tried To Call You als voorproefje van hun nieuwe album. Nu is er ook een videoclip van het nummer Catfish Blues viraal gegaan. In de clip geeft de Amsterdamse danser Bruno de Beus gehoor aan de oproep van David Bowie; ‘put on your red shoes and dance the blues’.

Meer lezen...

---
Jonny Lang

Bitter End, new track from Jonny Lang's new studio album 'Signs' which is scheduled to be released on August 25 in Europe. Listen now.

Meer lezen...

Uitgave Blues Nieuws - 26 mei 2018