Blues Magazine - all about blues music and more!
---
Verslag: North Sea Jazz Festival - Ahoy, Rotterdam Zondag 9 Juli 2017

De 42e aflevering van het ‘Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival’, zoals de officiële benaming eigenlijk luidt, behoort tot de meest succesvolle edities tot nu toe.

Meer lezen...

---
Verslag: North Sea Jazz Festival - Ahoy, Rotterdam Zaterdag 8 Juli 2017

Na een ontspannen begin op de eerste dag van het 42e North Sea Jazz Festival worden vandaag de messen geslepen. Het belooft een dag te worden waarin de vrouwen het voor het zeggen zullen krijgen. Verwachtingen zijn, en daar is niets mis mee, hoog gespannen.

Meer lezen...

---
Verslag: North Sea Jazz Festival - Ahoy, Rotterdam Vrijdag 7 Juli 2017

De bekendmaking van een kleine lineup bleek in het begin van dit jaar al ruim voldoende om alle driedagenkaarten voor het North Sea Jazz Festival 2017 uit te verkopen. Wanneer vervolgens ook de dagkaarten allemaal verkocht zijn betekent dit dat er zich gedurende drie dagen lang ruim 70.000 bezoekers in en rondom het Ahoy-complex bevinden.

Meer lezen...

---
Verslag: Bospop - Weert - Zondag 9 Juli 2017

Bospop 2017 was a again a wonderful festival with starry music of all styles. The atmosphere was relaxed, on top summer weather, a most excellent organization and a great variety of drinks and food-specialities.

Meer lezen...

---
Verslag: Bospop - Weert - Zaterdag 8 Juli 2017

Bospop 2017 was attracting the music-lovers again to a new festival edition in Weert in Holland on 8 & 9 July 2017 by its stellar line-up.

Meer lezen...

---
Concertverslag: The Magpie Salute - Paradiso, Amsterdam 10 Juli 2017

Zeg nooit nooit maar een hereniging van The Black Crowes lijkt tegenwoordig kleiner dan ooit. Aan alle muzikanten die ooit deel hebben uitgemaakt van de band rondom de broertjes Robinson zal het niet liggen.

Meer lezen...

---
Verslag: BluesWaves - Partyschip De Ameland, Dordrecht 8 Juli 2017

Terwijl de Sunset Travelers in de grote zaal benedendeks aan de gang gingen, gingen The Veldman Brothers op het bovendek aan de slag. Na een uur namen Colonel Jetski het stokje in de grote zaal en Rock en Roll’ de Slapback Johnny het bovendek op.

Meer lezen...

---
Verslag Nick Moss Band ft. Dennis Gruenling - NiXenMeeR, Enschede 9 Juli 2017

Dit was simpelweg weer zo’n heerlijke Sunday Blues middag in de NiX. Met dit keer Chicago blues van de bovenste plank, soms authentiek en soms net iets anders.

Meer lezen...

---
Blues Magazine Radio 72 | Special: Blues Peer2017

Also in this mix new songs and releases from: ZZ Top, Barrelhouse, The Bros. Landreth, SaRon Crensaw, Jethro Tull, The Blind Boys Of Alabama, Jon Cleary, The Magpie Salute, Mike Zito, The Red Devils ( Big Pete Vocals & Harmonica ), Walter Broes & The Mercanaries, Johnny Mars, Michael Roach, Canned Heat. Enjoy!

Meer lezen...

---
Lighttown Blues 2017 | The Temperance Movement toegevoegd aan Line-Up

Vandaag kunnen we niemand minder dan het Britse The Temperance Movement toevoegen aan het programma van het nieuwe Lighttown Blues Festival. Op vrijdag 3 november staat Klokgebouw Eindhoven helemaal in het teken van de gitaarblues. Eerder waren Supersonic Blues Machine (feat. Eric Gales), Kenny Wayne Shepherd, Mike Zito, Layla Zoe, Aaron Keylock, Revel in Dimes en Hoodoo Monks al bevestigd en ook de kaartverkoop van Lighttown Blues Festival, van zowel de reguliere als de VIP-kaarten, is reeds begonnen, via www.ticketmaster.nl.

Meer lezen...

---
Line-up 2e GitGo Blues Festival compleet

Het 2e GitGo Blues Festivals is een feit, in samenwerking met De Blueskrant en Deventer Schouwburg staan op zaterdag 4 november 2017 onderstaande bands garant voor een geweldig divers bluesfeest in de Deventer Schouwburg.

Meer lezen...

---
Nick Lowe Releases Reissues Of Six Classic Studio Albums

On July 14, influential British songwriter Nick Lowe releases a six piece reissue of his classic studio albums Nick The Knife (1982), The Abominable Showman (1983), Nick Lowe and his Cowboy Outfit (1984), The Rose of England (1985), Pinker and Prouder Than Previous (1988) and Party of One (1990). The albums will be released in three terms spread throughout the months July, August and October and will be made available on digital service points starting July 14.

Meer lezen...

---
Recensie: Mavis Staples – I’ll Take You There – An All-Star Concert Celebration

Mavis Staples draait al heel lang mee in de muziekscene. Op 10 juli 2014 werd Mavis Staples 75 jaar en ter ere hiervan werd er op woensdag 19 november 2014 een speciaal concert gegeven in het Audiotrium Theatre in Chicago. Mavis Staples werd daar in het zonnetje gezet door een groot aantal gerenommeerde muzikanten en een fantastische all-star band. Je kunt bij het album 'I’ll Take You There' alle superlatieven uit de kast trekken maar dan kom je nog woorden te kort om de loftrompet over dit fabuleuze album te steken.

Meer lezen...

---
Recensie: American Epic – Soundtrack To The Music Documentary Film

Een schitterend project met fascinerende muziek. Korter kan de recensie over de cdbox van American Epic niet samengevat worden. 100 songs, verspreid over 5 cd’s en geweldig geremasterd. Een diepe duik in de schatkamer van Amerikaanse muziek aan het begin van de twintigste eeuw, gemaakt met een enorme liefde en betrokkenheid bij en kennis van het onderwerp door de makers.

Meer lezen...

Concert Tips

14 - 24 juli - Gentse Feesten - Missy Sippy, Gent 
14 t/m 16 juli - Blues Peer 2017
14 t/m 16 juli - Big Rivers, Dordrecht 
14 juli - St. Louis Slim - Tapperij De Harlekijn, Dordrecht 
14 juli - Sheesham, Lotus & Son - DB's, Utrecht
15 - 21 juli - Valkhoffestival - Valkhofpark, Nijmegen 
15 juli - Brian Setzer's Rockabilly Riot - 013, Tilburg
16 juli - Sunset Travelers - Zwarte Cross, Lichtenvoorde
16 juli - Nathan James - 3Wisemonkeys, Ommen 
16 juli - Bluesworld Collective - Podium Hardenberg, Hardenberg


Evenement toevoegen aan de concertagenda

> Bekijk Concertagenda...

Ook op BluesMagazine.nl ...

Recensie: The Lachy Doley Group - Live At Blues On Broadbeach 2016

Lachy Doley is an outfit from the land Down Under, Australia. A hi-energy, howling band with a dynamic power and performance. Ever popular festival as an act in their native homeland, this release captures the essence of the band’s live performance with a roaring, rattling and raucous rip-tide of self-composed live blues, always with a driving, pushing electric base. This is music best played loud. I’ve no doubt at all that The Lachy Doley Group is a quality live festival act.

Meer lezen...

---
Recensie: Blue Monday Blues Jam - 30 Years Blue Monday Blues Jam

Dertig jaar een sessie op maandag avond in stand houden, dat is op zich al een bijzonder gegeven. De cd kent een fraaie uitvoering met de nodige bezetting informatie en vele kleuren foto’s om een goed beeld te krijgen hoe het er in de studio Mühle der Freundschaft aan toe is gegaan. Ondanks de vele muzikanten, met ieder zijn eigen geluid klinkt de productie als één geheel en sluiten de nummers naadloos op elkaar aan. Genieten van het begin tot het eind!

Meer lezen...

---
Recensie: Rubén González - Introducing…Rubén González

Pianist Rubén González is echte grootheid uit de Cubaanse muziekgeschiedenis. Hij begon als klassieke muzikant maar stapte in de jaren 40 over op de Cubaanse son muziek en maakte furore als lid van de Buena Vista Social Club en de Afro Cuban All Stars. Dit album is een heruitgave van zijn debuut album uit 1997, dat hij opnam op 77-jarige leeftijd. Prima dat deze Cubaanse grootheid middels deze heruitgave eens in het zonnetje wordt gezet.

Meer lezen...

---
Recensie: Arthur ‘Big Boy’ Crudup - Rocks

Wie zich verdiept in het leven van Arthur Crudup zaliger zou direct op kunnen merken dat zijn levensloop de perfecte metafoor is voor de blues. De biografie van ‘Big Boy’ Crudup omvat de rijke historie van dit muziekgenre in al haar facetten. Blueshistorie dus, van kwaliteit, en derhalve eigenlijk verplichte kost!

Meer lezen...

---
Recensie: Various Artists - Songs Of Townes Van Zandt

Van het levensverhaal van de Amerikaanse singer-songwriter Townes Van Zandt word je nu niet bepaald vrolijk. Een leven vol kommer en kwel. Zijn nummers klonken vaak diep triest. Zo triest dat je zijn nummers niet te lang achter elkaar moet horen zonder er zelf depri van te worden. Nu is er dus deze uitgebreide verzameling van Townes Van Zandt nummers verschenen. Uitgevoerd door artiesten waarvan je dit niet zou verwachten. Ze komen namelijk allemaal uit de doom metal, hardcore punk en stoner-rock wereld. De nummers van Townes Van Zandt worden hier op een zeer respectvolle manier uitgevoerd. Beluister dit pracht album in kleine porties of houd de antidepressiva bij de hand!!

Meer lezen...

---

Eamonn McCormack is een Ierse zanger/gitarist die al jaren meedraait in het blues/rockcircuit. Eamonn heeft nu een nieuw album gemaakt, 'Like There's No Tomorrow', en het is een dubbelalbum geworden. Eamonn McCormack heeft veel werk gemaakt van deze dubbel cd en het resultaat mag er zijn. Door een elektrische en een akoestische cd te maken, laat hij zien beide stijlen goed te beheersen. Het geluid is heel erg goed, warm, diep, vol maar ook helder. Een genot om naar te luisteren. Fijne dubbel cd!

Meer lezen...

---
Concertverslag: John Fogerty - Ziggo Dome, Amsterdam 28 Juni 2017

John Fogerty en zijn uitstekende band lieten een prima indruk achter en dat de beste man inmiddels 72 jaar is, is hem niet aan te zien, want hij sprint gewoon twee uur lang van links naar rechts over het podium, zingt nog als in zijn jonge jaren en gitaarspelen gaat hem nog steeds heel goed af.

Meer lezen...

---
Blues Magazine Radio 71 | Album Tip: Sonny Landreth - Recorded Live In Lafayette

Also in this mix new songs and releases from: Lester Butler Tribute Band, Kenny Wayne Shepherd, Patrik Jansson Band, Mac Arnold & Plate Full O' Blues, Karen Lovely, Fantastic Negrito, Sam Baker, Eddie Martin, Nick Moss, Matt Schofield Trio, Delta Moon, Mike Eldred Trio, Henrik Freischlader, Paul Reed Smith Band. Enjoy!

Meer lezen...

Uitgave Blues Nieuws - 27 mei 2018