Blues Magazine - all about blues music and more!
---
Barrelhouse wint Edison Jazzism Publieksprijs 2017

Vrijdag 30 juni jl. is tijdens Edison Jazz/World in Rotterdam bekendgemaakt dat het album ‘Almost There’ van de bluesband Barrelhouse door het publiek is gekozen als favoriet.

Meer lezen...

---
Fantastic Negrito - The Last Days Of Oakland

Op 30 juni kwam een reissue van het in 2017 met een Grammy bekroonde album The Last Days Of Oakland van Fantastic Negrito uit. Het album werd bij de release in 2016 lovend ontvangen door onder meer The Times en The Guardian, welke beide een vier sterren review toekenden. Naast de originele tracklijst bevat deze reissue ook twee nieuwe, nooit uitgebrachte, songs.

Meer lezen...

---
Winwood greatest hits live

Singer-songwriter, legendary vocalist, guitarist, keyboardist, mandolin player, producer, Grammy winner and BMI Icon Steve Winwood will release 'Winwood: Greatest Hits Live,' his first-ever live album as a solo artist. It will be available as a 2CD/4LP collection.

Meer lezen...

---
Blues Peer 2017

Dit jaar is de presentator van dienst Rick de Leeuw, Nederlandse schrijver, dichter, zanger, presentator, muziekproducer en actief bezig met talrijke projecten.

Meer lezen...

---
Interview | Big Time Bossmen

Onderwerpen die wij met het viertal rond gitarist Piet Vercauteren bespraken betroffen uiteenlopende zaken zoals naamsbekendheid, zwangerschap, de samenwerking met ex-Seatsniffer Walter Broes en het vervoer van runderkarkassen…

Meer lezen...

---
Eric Gales Band | European Fall Tour 2017

In het najaar van 2017 zal Eric Gales Europa weer aandoen voor een aantal concerten. Hier de Nederlandse data.

Meer lezen...

---
Sonny Landreth

Sonny Landreth behoort zonder twijfel tot de top 5 slide gitaristen die op dit moment (nog) op deze planeet rondloopt, en eigenlijk ook wel tot de top 2, samen met Derek Trucks. Het tweede live album van Landreth is ditmaal een dubbelaar. Dit is wat mij betreft het beste album van Sonny Landreth.

Meer lezen...

---
Kenny Wayne Shepherd Lay It On Down

Kenny Wayne Shepherd has revealed a brand new track ‘Nothing But The Night’, taken from the upcoming album Lay It On Down, which is out July 21st via Provogue/Mascot Label Group. Listen now!

Meer lezen...

---
Benefietavond voor muzikant Ad van Meurs

Drie bands spelen donderdag 6 juli tijdens een benefietavond voor zanger, muzikant en songschrijver Ad van Meurs. Daarmee willen ze de Eindhovense beroepsmuzikant, die wegens ziekte uit de roulatie is, een financiële steun in de rug geven.

Meer lezen...

---
Recensie: North Mississippi All Stars – Prayer For Peace

Eigenzinnig is een van de woorden die van toepassing zijn op het reeds 20 jaar (!) bestaande muziekgezelschap The North Mississippi All Stars. Hun meest recente album heet 'Prayer For Peace'. Geheel in de traditie van de NMA vliegt het album alle kanten op. De muzikale integriteit van de NMA staat buiten kijf.

Meer lezen...

---
Blues Magazine Radio 70 | Album Tip: SaRon Crenshaw And Blind B' & The Visionairs - Goin' To Get Deep

Also in this mix new songs and releases from: Gary Clark Jr, Walter Trout, Jonny Lang, Jim Allchin, Jeff Finlin, Tail Dragger, Fabio Stevie Ulliana & Off Limits Band, The Dustbowl Revival, The Blues Rebels, Kenny Neal, John Mayall, Michele D'Amour And The Love Dealers, Sir Oliver Mally's Blues Distillery. Enjoy!

Meer lezen...

Concert Tips

7 t/m 9 juli - North Sea Jazz - Rotterdam
8 en 9 juli - Bospop 2017 - Weert
7 juli - Sunset Travelers - The Shack, Oude Meer
8 juli - Sweetlake Rock N Roll Revival - Oosterheem, Zoetermeer
8 juli - Blueswaves - Bomkade, Dordrecht 
9 juli - Valerie June - Doornroosje, Nijmegen 
9 juli - Nick Moss Band ft. Dennis Gruenling - Nixenmeer, Enschede
10 juli - Reverend Peyton's Big Damn Band - Merleyn, Nijmegen 
10 juli - The Magpie Salute - Paradiso, Amsterdam 
11 juli - St Paul & The Broken Bones - Doornroosje, Nijmegen 
13 juli - Brian Setzer's Rockabilly Riot - TivoliVredenburg, Utrecht 
13 juli - Sheesham, Lotus & Son - Museum Nic Jonk, Grootschermer
13 juli - Nathan James - Rozenknopje, Eindhoven 


Evenement toevoegen aan de concertagenda

> Bekijk Concertagenda...

Ook op BluesMagazine.nl ...

Recensie: Carolyn Wonderland – Moon Goes Missing

Carolyn Wonderland is een op en top bluesvrouw, opgegroeid in Texas kwam zij al vroeg in de ban van de blues. Haar nieuwe cd kent een zevental eigen songs en vier covers. Het dilemma, daar ben ik uit, Carolyn Wonderland is gewoon een steengoede zangeres en een kei van een gitariste. Haar productie kan dan weinig zijn, maar wat ze aflevert is van topkwaliteit.

Meer lezen...

---
Recensie: The Refreshments - The Very Best Of The Refreshments – 21 Rockin’ & Rollin’ Tracks

The Refreshments is een Zweedse band die een grote naam in eigen land is. Dat moet ook wel want anders wordt er geen overzichtsalbum, zoals deze, uitgebracht. Ze hebben al achttien albums achter hun naam staan. Er staan gewoon geen slechte of mindere nummers op dit album. Het is onbegrijpelijk dat deze band niet buiten Zweden bekend is geworden want dit is gewoon verplichte kost voor liefhebbers van goudeerlijk swingende rock `n roll met een vleugje rhythm & blues.

Meer lezen...

---
Recensie: Karen Lovely - Fish Outta Water

Het is hoog tijd dat zangeres Karen Lovely eens aan ons voorgesteld wordt. Alleen de echte diehards zullen haar kennen van haar vorige drie albums. Dit vierde album werd geproduceerd door Eric Corne, die in het verleden al werkte met Walter Trout en John Mayall. Hopelijk krijgt Karen door dit album een groter publiek, Ik heb maar één woord voor dit album…..”Lovely”!

Meer lezen...

---
Recensie: Lynyrd Skynyrd - The Broadcast Archive

Live-albums zijn er in hun langdurige loopbaan al regelmatig verschenen, 'The Broadcast Archive' is de laatste tot dusver in de rij. Het betreft prima klinkende FM-radio-opnames die werden vastgelegd in 1975, 1978 en 1994. Mocht je nog in de fase zitten van het ontdekken van Lynyrd Skynyrd (??!!), dan is dit boxsetje een ideaal startpunt.

Meer lezen...

---
Nick Moss Band | Europe Tour 2017

World renown Nick Moss Band is one of the hottest tickets on the circuit and is truly one of the MUST SEE acts of the year! The Nick Moss Band is touring Europe right now!

Meer lezen...

---
Recensie: Ryan Adams – Prisoner (B-Sides)

Eerder dit jaar verscheen 'Prisoner', het album dat Ryan Adams ‘deed ontwaken van de pijn’. Naast de reguliere uitvoering van 'Prisoner' kwam er ook een ‘The Prisoner: End Of World Edition’ op de markt, een zeer uitgebreide box-set waarin zich naast datzelfde album ook nog 7-inch-vinyl-plaatjes bevonden met B-kantjes/Outtakes die nog niet waren uitgebracht. Deze 17 ‘left-overs’ zijn nu separaat verkrijgbaar op 'Prisoner (B-Sides)'. De fans zullen al sinds februari in het bezit zijn van deze sessies. Voor de neutrale en nietsvermoedende luisteraar valt er echter genoeg te genieten op dit album. Ryan Adams behoort nu eenmaal tot het selecte clubje van singer-songwriters die zelfs met een samengestelde collectie uit ‘de tweede keus’ nog altijd met een bijzonder sterk album voor de dag kunnen komen.

Meer lezen...

Uitgave Blues Nieuws - 27 mei 2018