Blues Magazine - all about blues music and more!
---
Interview | Steve Earle

If there’s anyone out there in musicland who might truly be described as an ‘outlaw,’ it must surely be Steve Earle, a rabble-rousing, rebellious guy who has been there and done it all, repeatedly, it often seems.

Meer lezen...

---

Ik vind de plaat een pareltje. Niet alleen als eerbetoon, maar ook door de frisse opnames en het heerlijke gitaarspel van King. Het is dan ook niet meer dan terecht dat een van de twaalf delen van deze serie is gewijd aan hem.

Meer lezen...

---
Recensie: Jason Isbell And The 400 Unit – The Nashville Sound

Mijn verwachtingen waren hooggespannen. De vorige twee albums van Jason Isbell zijn moeilijk te overtreffen, dus ik hoopte dat hij ze zou evenaren. Inmiddels heb ik het album in huis en al een aantal maal gedraaid. Mijn verwachtingen zijn zeker waar gemaakt! Hij overtreft voorgaande albums niet, maar hij evenaart ze zeker. Door de wat stevigere rock nummers afgewisseld met de (voor mij) herkenbare rustige nummers is het een mooi divers album geworden. Hij creëert zijn eigen Nashville sound en zoekt hier verschillende hoeken van de Americana op. De teksten zijn weer als vanouds persoonlijk en ontzettend sterk.

Meer lezen...

---
Recensie: Chuck Berry – Chuck

Ik kan me niet voorstellen dat er ook maar iemand is die verwachtte dat Chuck Berry op zijn laatste album ‘Chuck’, nieuwe wegen in zou slaan. De cd verschijnt kort na zijn dood en verdient het natuurlijk met enige compassie en empathie besproken te worden. Een zeer voorspelbaar en dus niet erg interessant album. Thanks Chuck, voor al je fraaie rock `n roll, je beeldende teksten en je riffs die al tientallen jaren staan als een huis.

Meer lezen...

---
Tour Nieuws | Vandenberg's Moonkings

The relatively silence coming from the Vandenberg's MoonKings camp will get busted in a noisy way with the release of their second album and following tour.

Meer lezen...

---
Recensie: Jason Ricci & The Bad Kind – Approved By Snakes

Met het zojuist op Ellersoul Records verschenen album 'Approved By Snakes' is Jason Ricci weer helemaal terug. Met dit album is "Moon Cat", zoals Ricci ook wel eens wordt genoemd, weer aan een nieuw hoofdstuk in zijn turbulente leven begonnen. 'Approved By Snakes' is een top album.

Meer lezen...

---
bluesrock festival tegelen

Met Nine Below Zero is het programma van de 34e editie van het jaarlijkse Bluesrock Festival van Tegelen compleet. Eerder werden al The Yardbirds, Jan Akkerman 70 + special guests, Danny Vera, Michelle David & The Gospel Sessions, The Liberators en The Dynamics bekend gemaakt. Kaartverkoop voor het festival is reeds gestart via www.ticketmaster.nl.

Meer lezen...

---
Review: Chastity Brown - The Borderline, London 13 Juni 2017

This is a lady who can sure sing: a wonderful voice, raw and emotive, soulful and searching, passionate and nuanced in turns as she ripped through a set that was the ending to an excellent night of truly memorable music.

Meer lezen...

---
Blues Magazine Radio 68 | Album Tip: The Magpie Salute - The Magpie Salute

Also in this mix new songs and releases from: Jethro Tull, Joshua Batten, Carolyn Wonderland, Jason Ricci & The Bad Kind, The Bluesland Horn Band, Jonny Lang, Dani Wilde, Greasy Tree, Jim Allchin, Dogleg Steve, The Jeff Healey Band, Dan Patlansky, Eric Clapton and Steve Winwood, Eric Steckel. Enjoy!

Meer lezen...

Concert Tips

23 juni - Joanne Shaw Taylor - Burgerweeshuis, Deventer
23 t/m 25 juni - Bluegrass Festival - Oude Noorden, Rotterdam 
23 juni - Popa Chubby - Zoks Festival, Venlo
23 en 24 juni - Vlieblues - Oost Vlieland 
23 juni - Groovetakers - Bluescafe, Apeldoorn
24 juni - Southside Johnny & The Asbury Dukes - Paradiso, Amsterdam
24 juni - Parkpop - Zuiderpark, Den Haag
24 juni - Black Hammer Voodoo - De Nieuwe Anita, Amsterdam 
24 juni - Dennenblues - Openluchttheater Brilmansdennen, Losser
24 juni - Doghouse Sam & His Magnatones - De Dikke Stein, Elsloo
25 juni - Voorronde Dutch Blues Challenge - Podium Duyker, Hoofddorp
25 juni - Johnny Mastro & The Mama's Boys - The Shack, Oude Meer
25 juni - Lars Muller Band - 3WiseMonkeybar, Ommen
25 juni - Amy McDonald - Oosterpoort, Groningen
26 juni - John Fogerty - Sportpaleis, Antwerpen
27 juni - Margo Price - Doornroosje, Nijmegen 
29 juni - Sunset Travelers - Grand Cafe De Waker, Maassluis


Evenement toevoegen aan de concertagenda

> Bekijk Concertagenda...

Ook op BluesMagazine.nl ...

Johan Popeye Dollekamp Tipt!

Exclusief voor de lezers van Blues Magazine tipt Johan Popeye Dollekamp maandelijks zijn Blues and More Top 5. Deze maand de tips van JUNI 2017.

Meer lezen...

---
jonny lang signs

Jonny Lang has revealed an exclusive look behind the scenes of his upcoming new studio album, Signs, which will be released in Europe on August 25 via Provogue Records/Mascot Label Group. The album is his first in four years.

Meer lezen...

---
Video Première | Introducing... Rubén Gonzalez

Rubén Gonzalez en Buena Vista Social Club zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De Cubaanse pianist, die door velen gezien wordt als de grondlegger van de hedendaagse Cubaanse muziek, was al ruim tien jaar met pensioen toen producer Ry Cooder hem vroeg mee te werken aan het nieuwe Buena Vista Social Club album.

Meer lezen...

---
Recensie: John Sutton Band - Higher Ground

Met groot genoegen maak ik hierbij melding van de geboorte van een nieuwe, sensationele soul stem. Een stem, die toebehoort aan de uit Tennessee afkomstige zanger en gitarist John Sutton. Hij heeft een stem, die de beste momenten van Otis Redding en Frankie Miller combineert. Wat een soul heeft die man in zijn strot! Met zijn John Sutton Band levert hij het album 'Higher Ground' af. Een album waarin het vooral om de songs gaat met een mix van blues, soul, funk en rock. De nummers hebben (nog) niet allemaal dezelfde kwaliteit maar dat wordt door die geweldige stem ruimschoots goed gemaakt.

Meer lezen...

---
Recensie: Dani Wilde - Live At Brighton Road

Dani Wilde is een zangeres uit Brighton. Haar nieuwste album is live opgenomen in de studio. De eerste vijf nummers laten Dani horen in een veelal akoestische setting. De nummers liggen dan ook in het singer-songwriter gebied. De tweede kant van Dani gaat volop de blues kant op. Samen met haar begeleidingsband. Twee kanten van deze talentvolle Engelse zangeres. Beide kanten klinken prima maar het verschil veroorzaakt ook dat het album hierdoor geen eenheid vormt. Hopelijk gaat Dani de volgende keer vol voor de blues kant!

Meer lezen...

---
Recensie: Mezcaleros Blues Band - Sesiones Destiladas – Alc. 99.9% Vol.

Een onbekende band maakt mij altijd nieuwsgierig. Het risico is dan natuurlijk groot dat het tegen kan vallen. En dat is bij deze band zeker het geval. In dit geval gaat het om het nieuwe album van de Mexicaanse Mezcaleros Blues Band. Dit keer dus geen prettige verrassing uit een land waar niet zo veel blues vandaan komt.

Meer lezen...

---
Recensie: My Darling Clementine – Still Testifying

Het echtpaar Michael Weston King en Lou Dalgliesh vormt sinds 2010 samen het in Birmingham opgerichte duo My Darling Clementine. Deze maand verscheen 'Still Testifying', het nieuwe album van My Darling Clementine. Op dit album is weer duidelijk te horen dat de band oorspronkelijk is begonnen met een eerbetoon aan de grote Amerikaanse duo’s uit de jaren ’60 en ’70. 'Still Testifying' is een heel mooi album. Country en Americana van grote klasse.

Meer lezen...

---
Recensie: Big Bear - Wretch

Dat er zo nu en dan ook wat ruimhartiger over het blues (rock) genre gedacht wordt, bewijst deze recensie van het Britse duo Big Bear, uit Liverpool. Op hun debuut cd 'Wretch' staan namelijk spijkerharde nummers, die het beste omschreven kunnen worden als een mix van garageblues en stoner rock. Deze cd is een prima kennismaking met deze harde jongens uit Engeland. Hopelijk binnenkort meer!

Meer lezen...

---
Recensie: Slaid Cleaves – Ghost On The Car Radio

Al twee decennia geeft singer-songwriter Slaid Cleaves stem aan de achterblijvers. Op 'Ghost On The Car Radio' klinken zijn liedjes over onmacht en hoop kernachtiger dan ooit. Elk liedje van Slaid Cleaves is een schets in de beste Amerikaanse literaire traditie van de short story. In een tijdsbestek van een minuut of drie, soms nog minder, kruip je in helemaal iemands huid. Bij Cleaves zijn dat eerder de ploeteraars of achterblijvers dan de winnaars. Slaid Cleaves voegt met dit album gewoon weer een parel toe aan zijn serie korte-verhalenbundels over de ploeteraars in het leven. En ditmaal kernachtiger dan ooit.

Meer lezen...

---
Recensie: Benjamin Vo - Rain On My Window

De Bandcamp website is uitermate geschikt om af en toe eens een nog niet ontdekt blues (rock) talent op te pikken. In dit geval gaat het om de dertigjarige gitarist en zanger Benjamin Vo. Er staan acht nummers op dit tweede album 'Rain On My Window'. De variatie op deze cd is groot. Misschien wel iets te groot. Nu is nog niet echt duidelijk in welke muzikale stijl Benjamin Vo zich echt wil gaan ontwikkelen. Dit album laat de talenten horen van deze jonge gitarist.

Meer lezen...

---
Recensie: Chris Bell 100% Blues – Baptized By The Blues

Chris Bell 100% Blues is een gezelschap die doet wat de naam zegt, ze maken 100% blues, gefundeerd op Chris Bells sterke gitaar spel. Op de cd 'Baptized By The Blues' hoor je meteen, dit is blues, gitaar gedreven blues. Wat je hier hoort is meer Chicago-style blues, wat beschaafder, geen uitgesproken scheurwerk op de gitaar maar wel klasse spel.

Meer lezen...

---
Recensie: SaRon Crenshaw And Blind B' & The Visionairs - Goin' To Get Deep!

SaRon Crenshaw was mij totaal onbekend totdat er video's op internet verschenen van een optreden in Nederland. 'Goin' To The Deep!' is een prachtige cd geworden met heerlijke 'old school' blues. Geen knallende, harde solo's maar heerlijk bluesy gitaarwerk waarop de warme, soepele stem van Saron perfect gedijt. Dit is meer de 'originele' blues. Verplichte aanschaf voor de liefhebbers van prima blues!

Meer lezen...

---
Recensie: Dirty Deep - What’s Flowin’ In My Veins

De Franse blues (rock) zit duidelijk in de lift. Het trio Dirty Deep doet namelijk aan garageblues! En niet zo maar garageblues! Nee, de schroeiend harde variant hiervan! Op een drietal rustpunten na komt de stoom werkelijk van dit album af. Deze band smeekt er gewoon om om binnenkort de nodige Nederlandse podia plat te komen spelen met hun nietsontziende rauwe garageblues.

Meer lezen...

---
Recensie: Sam Baker - Land Of Doubt

Sam Baker, een Texaanse singer-songwriter met een bizar levensverhaal. Zo overleefde hij in 1986 een terroristische bomaanslag in Peru waarna hij als singer-songwriter begon. En nu is er dus zijn vijfe album, 'Land Of Doubt'. En bij dit album kreeg ik dezelfde hoeveelheid brokken in mijn keel als destijds bij het beluisteren van het allerlaatste album van Leonard Cohen en David Bowie. Een cd waarin alles zit. Zielenpijn, verbittering, liefde, wanhoop en,muzikaal gezien, pastorale klanken, ambient, folk, jazz en kamermuziek. Check deze cd gauw uit en geniet van alle breekbare openhartigheid!!

Meer lezen...

---
Beaux Gris Gris - Beaux Gris Gris And The Apocalypse

Greta Valenti and Robin Davey (Well Hung Heart, The Hoax, DVL) started a brand new blues project, named Beaux Gris Gris!

Meer lezen...

---
Recensie: The Sidekicks – Texas Of The North

Het bestaan van de band voert terug naar 2007, toen nog onder de naam Hans van Lier and the Sidekicks, maar ondertussen spelen de mannen al weer geruime tijd onder de naam The Sidekicks. Hans van Lier heeft net na het afronden van de cd opnames de band in goed overleg verlaten. 'Texas Of The North' is een zeer gevarieerde cd geworden, die door allerlei omstandigheden even wat langer op zich heeft laten wachten.

Meer lezen...

---
Recensie: Flogging Molly – Life Is Good

Wat me bij beluistering van dit album direct opvalt is dat de stem van Dave King in de laatste vijftien jaar vele malen beter is geworden. Ik weet niet of het training is of minder whisky, maar hij zingt in ieder geval beter. Hiermee komen de rustige nummers een beter tot hun recht. Van deze rustige nummers zijn er overigens een stuk meer dan vroeger. Er is zeker nog genoeg te dansen, maar je de heren hebben wat gas terug genomen. Er is minder punk en meer folk aanwezig. De reden dat ik dit soort muziek op zet is om ongegeneerd mee te schreeuwen, dus wat mij betreft mag een volgend album weer iets meer pit hebben.

Meer lezen...

---
Recensie: Mike Andersen - Devil Is Back

Het singer-songwriter genre is momenteel enorm populair. Uit onverwachte hoek komt daar dan nog een talentvolle singer-songwriter bij. Mike Andersen uit Denemarken. Zijn alweer zevende album 'Devil Is Back' verscheen in 2016 al op vinyl en is nu op cd uit. Het album bevat elf nummers waarvan het merendeel in de categorie popmuziek is onder te brengen. Maar dan wel vermengd met een flinke klodder soul, wat funk en heel af en toe wat blues. En natuurlijk vallen al deze nummers onder de noemer “singer-songwriter”muziek.

Meer lezen...

Uitgave Blues Nieuws - 27 mei 2018