Blues Magazine - all about blues music and more!
---
Verslag: Holland International Blues Festival - Grolloo 9 en 10 Juni 2017

De jassen kunnen uit, de stoeltjes op de terrassen worden ingenomen en de uitgebreide tribune aan de gehele lange rechterzijde in de grote tent stroomt langzaam vol. Een megagrote tent, twee keer zo groot dan die van vorig jaar. Het ziet er allemaal weer uitstekend uit, het feest kan beginnen!

Meer lezen...

---
Concert Nieuws | Gov't Mule

De Amerikaanse band Gov’t Mule strijkt op dinsdag 31 oktober, tijdens Halloween, neer in Nederland voor een speciale show in Paradiso, Amsterdam.

Meer lezen...

---
Verslag: 26e Grolsch Blues Festival Schöppingen - 3 en 4 Juni 2017

Het Grolsch Blues Festival Schöppingen was weer een schitterend gebeuren. Ook dit jaar stak men de nek uit om nieuw en ( relatief) onbekend talent te laten debuteren. Er wordt in Nederland weleens geklaagd over het feit dat veel dezelfde bands op de festivals spelen en dan zeg ik: 'Kom eens naar Schöppingen, dat verrast, ook mij, ieder jaar weer. Top!!

Meer lezen...

---
Verslag: Ribs & Blues – Raalte 4 en 5 Juni 2017

Er wordt nog hevig nagenoten van de vorige avond en vooral de liefhebbers van de mondharmonica-blues evalueren uitgebreid de belevenissen van de eerste festivaldag. Het was voor hen natuurlijk ook een topdag maar om klokslag 13.00 wordt de stilte op de Domineeskamp ruw verstoord door een nieuwe ster op dit gebied.

Meer lezen...

---
Bluesfestival Giethoorn | 18-19-20 augustus 2017

Thema; “De jeugd heeft de bluesmuziek toekomst! Maar vergeet de oudjes niet!” Dit jaar spelen drie jonge tot zeer jonge bands mee. Op elke dag één.

Meer lezen...

---
Joe Bonamassa Live At Carnegie Hall An Acoustic Evening

Dat er weer een “nieuwe” plaat aankomt van Joe Bonamassa kan (bijna) niemand ontgaan. Joe is in vorm geweest bij het opnemen van de concerten die resulteerden in deze plaat. Concerten die zijn opgenomen op 21 en 22 januari 2016, dus men heeft de tijd genomen om ze te mixen en uit te brengen. De plaat is lekker, zeker als je houdt van laidback-blues met gospel- en soulinvloeden en een snuifje Americana en Iers. Zeker de hardcore Bonamassa fans zullen weer genieten van de muzikaliteit en het mooie gitaarspel, waarbij de afwijkende muzikale begeleiding (cello, sax, draailier) een aparte twist aan de nummers geeft.

Meer lezen...

---
Recensie: Robin Trower - Time And Emotion

Ik geef het je te doen, 72 jaar en dan nog puike bluesrock albums afleveren! En dan heb ik het over gitarist Robin Trower. Inmiddels zijn we toe aan het dertigste album van deze in 1945 geboren Engelsman. En het is weer een juweeltje! Eigenlijk is het onbegonnen werk om hoogtepunten van deze cd te noemen want er staat echt geen slecht of matig nummer op. Alleen maar top-kwaliteit blues rock. Hier kan menig jong blues (rock) talent nog een puntje aan zuigen.

Meer lezen...

---
Recensie: Linsey Alexander - Two Cats

Dit album van Linsey Alexander voelt erg vertrouwd aan. Alle standaard ingredienten, die nodig zijn voor soul-blues, zijn aanwezig en worden heerlijk swingend uitgevoerd. Zijn bijtende gitaarspel is overduidelijk beïnvloed door B.B. King en zijn zang past perfect in het soul-blues genre. Linsey Alexander staat met dit album garant voor kwalitatief hoogstaande soul-blues. Niets nieuws dus maar gewoon ouderwets swingende muziek!

Meer lezen...

---
Blues Magazine Radio 67 | Album Tip: 7 Miles To Pittsburgh - 7 Miles To Pittsburgh

Also in this mix new songs and releases from: Willie Dixon, Matt Andersen, Albert King, Jeremiah Johnson, Joe Louis Walker, Left Lane Cruiser, Luther Dickinson, John McNamara, Coco Montoya, Dave Hunt, Mojo Machine, Flo Bauer Blues Project, Layla Zoe, Chris Duarte Group, Larry Miller, Muskee. Enjoy!

Meer lezen...

Concert Tips

16 juni - Michael de Jong - Muziektheater, Wijk Bij Duurstede
16 juni - The Implosions - The Shack, Oude Meer
17 juni - Ana Popovic - Heyhoef Backstage, Tilburg
17 juni - Bluesfestival - Cool Kunst en Cultuur, Heerhugowaard
17 juni - Backwater Roll Bluesband & Dave Chavez Band - Kroepoekfabriek, Vlaardingen
17 juni - Groovetakers - De Eerste Aanleg, Nieuwkoop 
18 juni - Leif de Leeuw Band - De Vorstin, Hilversum
18 juni - Voorronde Dutch Blues Challenge - Royal Irene, Venlo
18 juni - Golly Gosh Darn - Bluescafe Kerkzicht, Roosendaal 
18 juni - 7 Roads Blues Band - Surfrock, Krimpen aan de Lek
18 juni - Hipshake - Den Heilige Cornelius, Roermond
23 juni - Joanne Shaw Taylor - Burgerweeshuis, Deventer

Evenement toevoegen aan de concertagenda

> Bekijk Concertagenda...

Ook op BluesMagazine.nl ...

Recensie: Clarence “Gatemouth” Brown - Boogie Uproar - The Complete Aladdin/Peacock Singles As & Bs 1947-1961

Een 2cd box op het Engelse Jasmine label, die geheel gevuld wordt met het vroege werk van de uit Louisiana afkomstige Clarence “Gatemouth” Brown. cd1 loopt van 1947 tot en met 1951 terwijl cd2 de jaren tussen 1952 en 1962 bestrijkt. Gatemouth was een multi instrumentalist, die o.a. de gitaar en de viool bespeelde. Daarnaast was hij ook nog een begenadigd zanger. Hij switchte met het grootste gemak van de blues naar de country en van de jazz naar de cajun. Ik ben blij dat de toch altijd wat ondergewaardeerde Gatemouth Brown door middel van deze pracht compilatie de eer krijgt die hij verdient.

Meer lezen...

---
New Blues Festival Assen | The Veldman Brothers en The Dynamite Blues Band

The Veldman Brothers en The Dynamite Blues Band zijn toegevoegd aan het programma van het New Blues Festival in Assen, naast King King, Red Beans & Pepper Sauce, Hamilton Loomis, Triple Trouble, Year In The Wild

Meer lezen...

---
Recensie: Fleet Foxes - Crack-Up

Na zes jaar eindelijk een nieuw album van Fleet Foxes: 'Crack-Up'. Het is hun derde album na 'Helplessness Blues' in 2011 en de eerste die uitgebracht wordt op Nonesuch Records. Een album dat behoorlijk afwijkt van hun vorige. Het komt op mij dieper en experimenteler over en zeker rijper. Ik heb het album een paar dagen gedraaid om de muziek goed tot mij door te laten dringen, en ik moet zeggen, het gaat ‘onder je huid zitten’; het creëert een mooie, stille, wat weemoedige sfeer.

Meer lezen...

---
Recensie: The Kooks – The Best Of…So Far

De Engelse Indie-rockband The Kooks komt met een best-of album, met als titel: 'The Best of…So Far'. De toevoeging "So Far" geeft aan dat de band nog lang niet van plan is om te stoppen. Ondanks dat ondergetekende het niet helemaal eens is met de gekozen nummers uit het repertoire van The Kooks, is dit een erg leuk verzamelalbum geworden.

Meer lezen...

---
Recensie: Frankie Chavez - Double Or Nothing

Frankie Chavez is een Portugese zanger en gitarist uit Lissabon. Prima om ook eens wat bluesy geluiden uit dat land te horen! Het album 'Double Or Nothing' is vooral erg afwisselend. Ik heb mij wel vermaakt met deze zeer afwisselend cd van Frankie Chavez. Ondanks de vele muziekstijlen staat er werkelijk geen slecht nummer op dit album! Portugal staat dankzij Chavez weer op de blues kaart!

Meer lezen...

---
Recensie: Greasy Tree - Greasy Tree

Eind 2016 zag hun debuutalbum met gelijknamige titel 'Greasy Tree' pas het levenslicht en vertolkt hun passie met scheurende gitaarriffs, vet slagwerk en gruizige bastonen. Klasse bluesrock dus.

Meer lezen...

---
Recensie: Nina Massara - Watch Me

De Betty Boop van de blues!!! Niet alleen qua uiterlijk krijgt Nina Massara deze titel van mij maar ook vanwege haar eigenzinnige stemgeluid. Ze heeft namelijk een sensueel, haast fluisterend geluid dat ongenadig onder je huid kruipt. En als je die stem en uitstraling dan ook nog eens koppelt aan funky New Orleans blues kan je mij niet blijer krijgen. Ondeugend, sensueel, swingend….allemaal termen die opgaan voor dit prima blues album van mijn nieuwe idool.

Meer lezen...

---
Recensie: Deborah Bonham – Spirit - The Complete Sessions Remastered

Deborah Bonham is de jongere zus van John Bonham, de helaas veel te vroeg overleden drummer van Led Zeppelin. Haar cd 'Spirit' stamt al uit 2014 maar is opnieuw geremastered uitgegeven met drie extra nummers. Alle vijftien nummers op deze cd hebben dat lekker rustige, dat nergens overdreven moeten. Het is lekker weg luisteren, met een zangeres met een fantastische stem en een band die klinkt als een klok.

Meer lezen...

---
Recensie: Chris Robinson Brotherhood - Betty's Self-Rising Southern Blends Vol. 3

Chris Robinson kennen we vooral als zanger van The Black Crowes. Maar omdat The Black Crowes niet meer actief bezig zijn, hebben de broers Chris en Rich Robinson besloten ieder een ander pad te kiezen. Chris Robinson heeft al meerdere soloprojecten op zijn naam staan. Met The Chris Robinson Brotherhood heeft Chris Robinson sinds 2012 diverse albums uitgebracht waaronder een aantal live albums. De laatste is 'Betty’s Blend Self-Rising Southern Blends vol. 3'. Verwacht van dit live album geen Black Crowes sound maar een Chris Robinson sound.

Meer lezen...

---
Recensie: Jeff McCarty - Step Out

Jeff McCarty woont in Dallas en is een zanger/gitarist die zich toelegt op een knappe mix van blues en soul. 'Step Out' is een voortreffelijke plaat, waarop de bekendste muzikant, Tab Benoit is, die hier de drums voor zijn rekening neemt en optreedt als producer.

Meer lezen...

---
Recensie: John McNamara – Rollin' With It

De tweede cd van John McNamara, 'Rollin' With It' ligt veel dichter bij de soul. 'Rollin' With It' bevat tien songs waarvan John er zelf zes heeft geschreven de rest heeft hij geleend van muzikanten die in het verleden deze stijl naar eenzame hoogte hebben gebracht.

Meer lezen...

---
Recensie: Justin Nova - Out Of The Blue

Justin Nova is een bezig baasje die op dit debuut negen aanstekelijke liedjes offreert die hij zelf omschrijft als 'reggae 'n blues'. Met zijn krachtige, volle stem geeft hij de nummers een fijn sfeertje mee. Onderhoudend cd'tje!

Meer lezen...

---
Recensie: The Marshall Tucker Band – Hall Of Fame Concert

Op 19 september 1995 geeft The Marshall Tucker Band een concert in The Memorial Auditorium in Spartanburg, South Carolina. In 2013 werd hiervan een album uitgebracht en vorige maand werd dit concert opnieuw op cd uitgebracht onder de titel 'Hall Of Fame Concert'. The Marshall Tucker Band werd tijdens dit concert bijgestaan door een keur aan bekende en bevriende artiesten. Southern-rock van grote klasse.

Meer lezen...

---
Recensie: Left Lane Cruiser - Claw Machine Wizard

Het duo Left Lane Cruiser zeggen geïnspireerd te zijn door de rauwe bluesklanken van de artiesten op het Fat Possum label. Spijkerharde blues waarbij echt niets wordt glad gestreken. Nee, alle ruwe kantjes worden juist naar voren geschoven. Dit onder het motto: Alle meters in het rood graag! Wat een dynamiek heeft dit duo!

Meer lezen...

---
Recensie: Poplar Jake & The Electric Delta Review - Hands On

'Hands On' is a ten-track album from a relatively new UK blues band, Poplar Jake & The Electric Delta Review. Together since 2014, the band has quickly built up quite a following in the UK for its rocking, expressive and Deep South-inspired brand of raucous blues. A very good bit of modern electric blues from a band that clearly knows its way about the music.

Meer lezen...

Uitgave Blues Nieuws - 27 mei 2018