Blues Magazine - all about blues music and more!
---
Blues Magazine ontvangt European Blues Award tijdens Ribs & Blues Festival

Op tweede Pinksterdag 5 juni 2017 werden tijdens het Ribs & Blues Festival te Raalte de European Blues Awards 2016 uitgereikt aan: Blues Magazine – Best Publication, Ribs & Blues – Best Festival en Matt Andersen – Best Solo/Acoustic.

Meer lezen...

---
LightTown Blues 2017

Eindhoven is een nieuw festival rijker. En wat voor één: Lighttown Blues Festival ! Met niemand minder dan Supersonic Blues Machine (featuring Eric Gales & special guest), Mike Zito, Kenny Wayne Shepherd, Layla Zoë, Aaron Keylock, Revel in Dimes en Hoodoo Monks staat Klokgebouw Eindhoven op vrijdag 3 november 2017 helemaal in het teken van de gitaarblues.

Meer lezen...

---
Blues Magazine Radio 66 | Special: Holland International Blues Festival 2017

Also in this mix new songs and releases from: Vintage Trouble, James Hunter, Rival Sons, The Fabulous Thunderbirds, The Magpie Salute, Kenny Wayne Shepherd, Laurence Jones, Walter "wolfman" Washington, Buddy Guy, Gov`t Mule. Enjoy!

Meer lezen...

---
Vorderingen Grolloo (photography Herman van Oost)

Ondanks de regen word er hard gewerkt in Grolloo aan de opbouw van de 2e editie Holland International Blues Festival aankomend weekend. Hier een vervolg van de foto impressie door Herman van Oost - Van Oost Media.

Meer lezen...

---
Verslag: Openingsavond Ribs & Blues Raalte - 3 Juni 2017

Al 21 jaren lang staat het Overijsselse Salland met de Pinksterdagen geheel in het teken van het Ribs & Blues Festival, een evenement dat oorspronkelijk is begonnen vanuit het idee dat vroeger blues de muziek was voor de armen en dat spareribs de karbonaden waren van de minderbedeelden onder de bevolking. Inmiddels is het festival dat zich in Raalte afspeelt en gratis toegankelijk is, enkele dagen per jaar het epicentrum voor iedereen die de roots- en bluesmuziek een warm hart toedraagt.

Meer lezen...

---
Fotoverslag: The Red Devils - Fluor, Amersfoort 2 Juni 2017

Exact 25 jaar na het uitkomen van het legendarische blues album King King gaan de ‘original members‘ van The Red Devils weer toeren. Op mondharmonica en zang zal Big Pete de rol van wijlen Lester Butler op zich nemen.

Meer lezen...

---
Concertverslag: Gary Hoey - Cultuurpodium Boerderij, Zoetermeer 31 Mei 2017

Inmiddels houdt hij zich sinds de release van “Deja Blues” in 2013 bezig met blues en is er een mooie samensmelting ontstaan van blues en rock, met soms heftige uitspattingen.

Meer lezen...

---
Concertverslag: Whiskey Myers - Paradiso, Amsterdam 30 Mei 2017

Er wordt geopend met ‘On the River’ en ‘Mud’ dat ook de openers zijn van het laatste album ‘Mud’. Op een paar songs na is het hele album opgenomen in de set. Het speelplezier is heerlijk om te zien maar ook de intieme en gevoelige momenten zijn mooi.

Meer lezen...

---
Recensie: The Reverend Shawn Amos - Ain’t Gonna Name Names

Na een ontmoeting met soul legende Solomon Burke besloot Shawn het bluespad op te gaan. Nu is er dus de single 'Ain’t Gonna Name Names' en dat is gelijk ook de enige track die op de cd staat. En dit nummer heeft wel degelijk hitpotentie. Een zomerse shuffle met een onweerstaanbare swing.

Meer lezen...

---
Recensie: Watermelon Slim - Golden Boy

Watermelon Slim is een Amerikaanse zanger-gitarist uit Clarksdale, Mississippi Delta, en hij is overduidelijk geen groentje in de muziek scene. Zijn muziek klinkt zoals hij er uit ziet. Verweerd en rauw. Met name zijn rauw zwiepende slide gitaar plaatst hem al gauw in het blueshoekje. Maar hij is overduidelijk van meerdere muzikale markten thuis. Het wordt hoog tijd dat je eens kennis maakt met deze rauwe mix van blues en roots muziek.

Meer lezen...

---
New Blues Festival Assen 2017 | De Eerste Namen!

New Blues Festival is overigens meer dan alleen een mooie line-up met veel goede muziek. Het is de plek waar bluesliefhebbers elkaar ontmoeten in een gemoedelijke sfeer en waar je je hart op kan halen als het gaat om het (verder) ontdekken van de Blues.

Meer lezen...

Concert Tips

08 juni - Guitar Shorty & Morblus – Bluescafe, Apeldoorn
09/10 juni - Blues On The River – Rotterdam
09/10 juni - 2e Editie Holland International Blues Festival – Grolloo
10 juni - Nikki Lane, Julien Baker & more – Paradiso, Amsterdam
16 juni - Micheal de Jong – Muziektheater, Wijk bij Duurstede
17 juni - Ana Popovic – Heyhoef Backstage, Tilburg

Evenement toevoegen aan de concertagenda

> Bekijk Concertagenda...

Ook op BluesMagazine.nl ...

Recensie: Jocelyn & Chris Arndt - Go

Jocelyn Arndt vormt samen met haar broer Chris samen een heel jong retro rockduo uit Cambridge, Massachusetts. En alsof het vier maanden geleden uitgebrachte album '30.000 Miles' al weer is vergeten, verscheen er onder het motto “Another year, another album” vorige maand 'Go', het nieuwe album van Jocelyn & Chris Arndt. Mijn waardering voor het duo Jocelyn & Chris Arndt is na mijn kennismaking een half jaar geleden met hun live album alleen maar toegenomen. 'Go' is een fantastisch album.

Meer lezen...

---
Recensie: Ani Di Franco - Binary

'Binary' is Di Franco’s twentieth album release and is full of her normal, expected melodic flourishes, always touched by telling lyricism and a wonderful way with words, stories, insight and humour. The songs here are self-penned, as we expect from this iconic US singer-songwriter. Awards, including a Grammy, have often fallen to Di Franco and followed her around; with 'Binary' there’s a more than fair chance that she might again be on the receiving end of considerable, deserved, international acclaim and award success.

Meer lezen...

---
Recensie: David Bray - Night Rains

Bray is een Canadese zanger/gitarist/componist die in het verleden onder meer met Jeff Healey speelde. Zijn muzikale hutspot omvat rhythm 'n blues, blues, soul, pop en rock en dit 'Night Rains', dat al vorig jaar in het thuisland het levenslicht zag, is naar verluidt het eerste van een heuse trilogie. Het album is een solide aangelegenheid voor elk moment van de dag .

Meer lezen...

---
Recensie: Ulrich Ellison and Tribe - America Stars And Stripes

Om maar direct met de deur in huis te vallen: Het is een geweldig album geworden van deze al tien jaar in Austin, Texas wonende Oostenrijker. Op 'America Stars And Stripes' heeft Ulrich alle nummers zelf geschreven. De teksten zijn kritisch over de politiek die nu gevoerd wordt in de Verenigde Staten. Een prachtig album met de basis in de blues, maar zeer gevarieerd door de gebruikte muziekstijlen en verrassende wendingen daarin. Tevens met teksten die wat te melden hebben zonder profetisch te willen zijn.

Meer lezen...

---
ELLES BAILEY WILDFIRE

Bristol-based Elles Bailey has a talent for crafting and seamlessly weaving rootsy blues, country, and soulful rock, with a contemporary edge. What’s more fate has blessed her with a ‘smoky vocal’ style that perfectly fits her music. Now, the miracle girl with the made-for-the-blues voice is about to release her debut album, ‘Wildfire’, on 1st September, 2017. Check out the new single/video ‘Same Flame’.

Meer lezen...

---
Kenny Wayne Shepherd Lay It On Down

Audio Premiere: Kenny Wayne Shepherd - Lay It On Down, from his new album. Listen now...

Meer lezen...

---
Recensie: Age Kat - Rhythm, Space & Time

Met dit tweede album laat Age Kat (1957) ons weer horen dat er ongelooflijk mooie en goede muziek gemaakt wordt in Nederland. Het is echte klasse en wat een helderheid. Je kan dit album van Age Kat uiteraard beluisteren via je oortjes of headphones, niks mis mee, maar zijn muziek komt pas ten volste tot zijn recht als je Age gewoon je kamer laat binnenkomen via de speakers met de versterker op ‘veel’ zodat ook je buren (eindelijk) beseffen dat je een prima muzieksmaak hebt.

Meer lezen...

Uitgave Blues Nieuws - 27 mei 2018