Blues Magazine - all about blues music and more!
---
In Memoriam | Gregg Allman (December 8, 1947- May 27, 2017)

It is with deep sadness that we announce that Gregg Allman, a founding member of The Allman Brothers Band, passed away peacefully at his home in Savannah, Georgia.

Meer lezen...

---
Blues Magazine Radio 64 | Special: Ribs & Blues 2017

In this mix Ribs & Blues 2017: King Of The World, Walter Trout, Detonics, Hackensaw Boys, Ruben Hoeke Band, T-99, Jo Harman, Davina And The Vagabonds, DVL, Jack Broadbent, Louis Berry, My Baby, Beans & Fatback, The Red Devils, Sari Schorr, Giles Robson Band, Robert Ellis, Darlyn, Barrelhouse, The Grand East, Michelle David & The Gospel Sessions, Matt Andersen. Enjoy!

Meer lezen...

---
Concertverslag: Eric Clapton - Royal Albert Hall, Londen, 25 mei 2017

Aan alles is te zien dat Clapton en zijn ijzersterke band zich vanaf het inzetten van de eerste klanken amuseren; licht gebogen knieën, meestappend op het ritme, zien we de voorman regelmatig glimlachen tijdens de solo’s van oudgedienden Stainton en Paul Carrack .

Meer lezen...

---
Tourverslag | Doyle Bramhall II - Mei 2017

Dit is Doyle in het hier en nu. Een begenadigd tekstschrijver, een zinnenprikkelend zanger en een veelzijdige, briljante gitarist. Een zelfverzekerde muzikant die zijn plek als soloartiest én bandleider in de muziekwereld (nogmaals) heeft bevestigd. Doyle Bramhall II has created the sound of his life…

Meer lezen...

---
Holland International Blues Festival 2017 Grolloo

Op 9 en 10 juni 2017 vindt het Holland International Blues Festival plaats in Blues Village Grolloo. De line-up bestaat uit Walter "Wolfman" Washington, Laurence Jones, Rival Sons, Kenny Wayne Shepherd, Buddy Guy, James Hunter, The Fabulous Thunderbirds, The Magpie Salute, Vintage Trouble en Gov’t Mule . Hier een foto impressie van de opbouw door Herman van Oost - Van Oost Media.

Meer lezen...

---
JETHRO TULL

Met de toevoeging van de Britse band JETHRO TULL op zondag 16 juli, en de nog twee resterende bands WALTER BROES & THE MERCENARIES (BE) en THE KING (A) LIVE (BE), is de affiche van Blues Peer 2017 compleet, en starten meteen ook de definitieve voorverkoopprijzen.

Meer lezen...

---
Interview | Monster Truck

Wij moeten het hebben van onze live-reputatie denk ik. We slagen er aardig in om shows uit te verkopen. Volgens mij is ons geluid uitermate geschikt voor grote zalen en ook op de festivals in Europa hebben we het goed gedaan.

Meer lezen...

---
Shamans Harvest Red Hand Black Deeds

Shaman's Harvest and Mascot Records have announced the global release of Red Hands Black Deeds on July 28. Produced by Keith Armstrong, the new album premeditatively took on a more organic approach, utilizing vintage gear.

Meer lezen...

---
Recensie: Kaleo – A/B

Kaleo wordt in 2012 door vier vrienden opgericht in zuidwest IJsland. En hoewel 'A/B' al bijna een jaar uit is, is het nooit te laat om er hier nog eens aandacht aan te besteden, want het resultaat mag er zijn. Ik ben blij dat ik met enige vertraging kennis heb gemaakt met Kaleo. Deze IJslandse band heeft mij met het album 'A/B' positief verrast. Een goed album met een aantal voortreffelijke uitschieters.

Meer lezen...

---
Recensie: Doug MacLeod – Break The Chain

'Break The Chain' van Doug MacLeod is een onderhoudend album. Gezien de titel, de coverfoto én zijn staat van dienst dacht ik dat het album het zoveelste afscheidsdocument was van een gewaardeerde en gelouterde muzikant. Dat blijkt gelukkig niet het geval, maar 'Break The Chain' is wél een intrigerend album. MacLeod laat zich van zijn beste kant zien als muzikant, componist én verteller. Want verhalen vertellen, dat kan MacLeod. Albums die zo basic zijn als 'Break The Chain' kom je niet vaak tegen.

Meer lezen...

---
Thomas Wynn & The Believers - Wade Waist Deep

Thomas Wynn And The Believers is een nieuwe Amerikaanse rootsrock band uit Orlando. Centraal in deze band staan broer en zus Thomas en Olivia Wynn. Het album 'Wade Waist Deep' bevat twaalf eigen composities. De nummers zijn in twee groepen te verdelen. Ten eerste de rootsrocknummers, met countryrock invloeden. Countryrock uit de jaren 70 maar ook uit het begin van de jaren 80. Ik ben zeer plezierig verrast door deze veelzijde rootsrockers!

Meer lezen...

---
WIN !!! Ticketactie Leif De Leeuw Band - De Vorstin, Hilversum

Geniet van een bijzondere presentatie van internationaal fotograaf Dirk W. de Jong en een optreden van Leif de Leeuw Band! Namens De Vorstin mag Blues Magazine 2 x 2 tickets verloten voor deze middag onder de inzenders. Doe mee en maak kans!

Meer lezen...

---
Stax Classics poster

Out now, Stax Classics series consists of ten wallet-friendly collections, each highlighting one of the label’s biggest stars with 12 choice tracks and insightful new liner notes. Available on CD and at all digital retailers and streaming services, these albums will celebrate the prolific Stax careers of Otis Redding, William Bell, Johnnie Taylor, Carla Thomas, Booker T & The MGs, The Dramatics, Albert King, Sam & Dave, Isaac Hayes and The Staple Singers.

Meer lezen...

---
WIN !!! Ticketactie Joanne Shaw Taylor - Burgerweeshuis, Deventer

Joanne Shaw Taylor is een van de meest veelbelovende vrouwelijke bluesrockers. Namens Burgerweeshuis mag Blues Magazine 2 x 2 tickets voor dit concert verloten onder de inzenders. Doe mee en maak kans!

Meer lezen...

---
Recensie: Little Steven - Soulfire

Little Steven (Van Zandt) is al sinds jaar en dag sidekick van Bruce Springsteen. Wellicht is dat gegeven er wel de oorzaak van dat 'Soulfire' zo lang op zich heeft laten wachten. Maar jongens, jongens, wat is het een plaat geworden zeg! Als je al zo lang omgaat met Springsteen, dat word je vanzelfsprekend "besmet" door zijn muzikale aanpak. Uw recensent had niet gedacht dat Little Steve nog zo'n albumknaller in zich had. Is het raar om eind mei al te denken aan jaarlijstjes?

Meer lezen...

---
Recensie: John Mellencamp - Sad Clowns & Hillbillies

John Mellencamp is one of those US pickers and singer-songwriters who has often confounded critics and fans alike with his chameleon-like ability to shed musical skins and slip seemingly effortlessly between musical forms and genres. A modern Americana master in many ways, he always has a powerful, rock-inspired and influenced undercurrent that ripples through almost everything he does.

Meer lezen...

---
Recensie: Davy Knowles - 1932 (EP)

Dit album '1932' is een cd op EP formaat en dat houdt in dat het een album is met een kortere speelduur dan een normale cd. In dit geval staan er zes nummers op met een totale speelduur van bijna twintig minuten. Op zijn vorige cd's staat de elektrische gitaar centraal en speelt hij een steviger blues. Die stijl beheerst hij geweldig maar nu laat hij zien dat hij het akoestische genre ook perfect beheerst. Heerlijke deltablues die terug gaat naar de basis en door de gebruikte gitaar geweldig klinkt. Zijn stem past er uitstekend bij. Een gouden combinatie.

Meer lezen...

Concert Tips

1 juni - Matt Andersen - Roepaen, Ottersum 
1 t/m 3 juni - Zoetermeer Blues 
2 t/m 4 juni - Red Light Jazz Festival, Amsterdam
2 juni - Ulrich Ellison - De Vorstin, Hilversum
2 juni - Davina and The Vagabonds - Oosterpoort, Groningen 
2 juni - The Red Devils - Fluor, Amersfoort
2 juni - St. Louis Slim - Cafe Anno Nu, Oldenzaal 
3 juni - Ribs en Blues openingsavond met The Beach Boys & Golden Earring
3 t/m 5 juni - Ribs & Blues Raalte 2017
3 en 4 juni - Grolsch Blues Festival Schoppingen 2017
3 juni - Greyhound Blues band - 3WiseMonkeys, Ommen 
4 juni - Walter Trout - Podium Victorie, Alkmaar 
4 juni - Krissy Matthews - Den Heilige Cornelius, Roermond
4 juni - Captain Morgan Express - Bluescafe Kerkzicht, Roosendaal 
5 juni - SaRon Crenshaw - Bel Air, Breda 


Evenement toevoegen aan de concertagenda

> Bekijk Concertagenda...

Ook op BluesMagazine.nl ...

Eerste twee finalisten Dutch Blues Challenge 2017 bekend

Op zondag 21 mei 2017 is de eerste voorronde van de Dutch Blues Challenge 2017 bij Het Podium in Hoogeveen van start gegaan. Vijf bands die door de voorselectie gekomen zijn hebben gestreden voor een plaats in de finale op 4 oktober. De bands zetten een zeer afwisselend optreden neer. Elke band had zijn eigen stijl en er werd voornamelijk eigen werk gespeeld...

Meer lezen...

---
Blues Peer 2017

Nieuwe namen Blues Peer: Johnny Mars & Michael Roach (UK), Barrelhouse (NL) & Rumours, 40 years (BE)

Meer lezen...

---
Recensie: Todd Rundgren - White Knight

Todd Rundgren is een grootheid in de rock wereld. De voorliefde voor Philadelphia soul was ook vaak duidelijk hoorbaar in de muziek van Todd. Dat is ook het geval op zijn nieuwste album 'White Knight'. Soms moet je goed luisteren om tussen al het electro en synthesizer geweld de soul invloeden te kunnen horen. Todd nam ook dit album vrijwel in zijn eentje op met hier en daar wat muzikale gasten. En dat zijn niet zo maar eerste de beste gasten. Todd Rundgren heeft met dit album gewoon weer een uitstekend album afgeleverd waarop weer de nodige Todd klassiekers in spé staan.

Meer lezen...

---
Recensie: Janiva Magness – Blue Again

'Blue Again', een album dat slechts zes tracks kent en die allemaal onder de categorie covers vallen, maar dan wel ijzersterke. Een meesterwerkje wat mij betreft en met een speeltijd van nog niet eens 24 minuten nodigt hij je uit om veelvuldig de repeatknop te gebruiken.

Meer lezen...

---
Recensie: Rosedale - Long Way To Go

Bluesrock uit Frankrijk….weinig mensen zullen gelijk een blij gezicht trekken want er zijn simpelweg niet veel bekende Franse blues(rock) namen, die tot onze verbeelding spreken. Daar zal dan met het duo Rosedale verandering in moeten komen. En die kans is heel groot want zangeres Amandyn Roses en gitarist Charlie Fabert leveren met 'Long Way To Go' een geweldig album af. Als je weg bent van de samenwerking van Beth Hart en Joe Bonamassa, of gewoon van prima bluesrock, zou ik hard hollend naar de platenzaak gaan en je knip trekken!

Meer lezen...

---
Recensie: Earle & Coffin - Wood Wire Blood & Bone

Earle & Coffin is een jeugdig Canadees duo, bestaand uit Nick Earle en Joe Coffin. Beiden op zang en gitaar. Geef Earle & Coffin de tijd om te rijpen en ze komen gegarandeerd een keer met een waanzinnige bluesrock cd op de proppen!

Meer lezen...

---
Concertverslag: MAARIS - Iduna, Drachten 19 mei 2017

'Een verrassend goed optreden van een snel in populariteit groeiende band uit Groningen: MAARIS'

Meer lezen...

---
Dani Wilde Live at Brighton Road

Dani Wilde releases her new single 'Glorious Day' from her new album "Live at Brighton". Watch the video now...

Meer lezen...

---
Blues Magazine Radio 63 | Album Tip: Kai Strauss - Getting Personal

Also in this mix new songs and releases from: Ben Granfelt, The Lachy Doley Group, Al Wood & The Woodsmen, Gina Sicilia, Janiva Magness, Long John & The Killer Blues Collective, Zac Brown Band, Lone, Kenny Wayne Shepherd, Jimmy Thackery & The Drivers, Age Kat, Albany Down, Neal Schon. Enjoy!

Meer lezen...

Uitgave Blues Nieuws - 27 mei 2018