Blues Magazine - all about blues music and more!
---
Rolling Stones

Rolling Stones in najaar voor 2 shows naar Nederland met hun Europese ‘Stones – No Filter’ tour. Band speelt op 30 september in de Amsterdam ArenA en 15 oktober in GelreDome Arnhem.

Meer lezen...

---
Verslag: Moulin Blues - Ospel 5 en 6 Mei 2017

Moulin Blues staat bekend om zijn gezelligheid en mensen komen uit alle windstreken om iets van die gezelligheid mee te pikken. Ook nu weer, als ik zo de verschillende accenten uit binnen- en buitenland om mij heen hoor......

Meer lezen...

---
Jett Rebel

Niemand minder dan Jett Rebel zal op donderdag 18 mei een speciaal concert geven waarin hij een ode brengt aan de gitaarmuziek. De popsensatie zal met zijn eigen band en een aantal gitaargasten naar Gebouw-T in Bergen op Zoom komen voor een exclusief optreden met songs die hij speciaal voor deze gelegenheid uitkoos. Het maakt deel uit van de Sena Performers European Guitar Week die op woensdag 17 mei van start zal gaan.

Meer lezen...

---
Kenny Wayne Shepherd Lay It On Down

Het is 2017 en Kenny Wayne Shepherd bereikt een momentum van ongekende proporties – het bewijs hiervan vloeit door zijn hele achtste solo album, Lay It On Down.

Meer lezen...

---
WIN !!! Ticketactie Gregory Page - TivoliVredenburg, Utrecht

Op donderdag 18 mei speelt Gregory Page in de Cloud Nine zaal. Namens TivoliVredenburg mag Blues Magazine voor dit concert 2 x 2 kaarten verloten onder de inzenders. Doe mee en maak kans!

Meer lezen...

---
Edison Jazzism Publieksprijs Nominatie voor Barrelhouse

Het album Almost There van Barrelhouse is genomineerd voor de publieksprijs, welke een initiatief van de Edison Stichting en het magazine Jazzism is. Het publiek kan de komende maand via de Edison website (edisons.nl/jazz) stemmen op hun favoriete artiest met bijbehorend album.

Meer lezen...

---
Blues Magazine Radio 60 | Album Tip: Danny Bryant - BIG Live In Europe

Also in this mix new songs and releases from AJ Plug, Billy Flynn, Rhiannon Giddens, Big Time Bossmen, Sena Ehrhardt, Devon Allman, Gaelle Buswel, Kaleo, Oh Susanna, Dudley Taft, Worry Dolls, B.B. Chung King & The Screaming Buddah Heads, Dan Patlansky, Electric Blue. Enjoy!

Meer lezen...

Concert Tips

11 mei t/m 14 mei - Kwadendamme Blues 2017
11 mei - Paul Carrack - De Oosterpoort, Groningen
11 mei - David Philips - De Harmonie, Edam
11 mei - Randy Hansen - Q-Factory, Amsterdam 
12 mei - Blues - Smaak en Stijl, Nieuwegein
12 mei - Marc Ford - Iduna, Drachten
12 mei - James Harman - Dikke Stein, Elsloo
12 mei - Sweet Bourbon - Bluescafe, Apeldoorn
13 mei - Cale Tyson - Paradiso, Amsterdam 
13 mei - Fred Eaglesmith - In The Woods, Lage Vuursche
13 mei - Mason Rack Band - Nixenmeer, Enschede
13 mei - Chris Smither - Cafe Wilhelmina, Eindhoven 
13 mei - Slow Burners - L'Esprit, Rotterdam 
14 mei - Down By The River, Grenswerk, Venlo 
14 mei - The Veldman Brothers - De Zuiderhof, Zuidwolde 
14 mei - Brian Templeton & Enrico Crivellaro - Bel Air, Breda
14 mei - The Brew - Luxor Live, Arnhem 
15 mei - Lloyd Spiegel - Parel van Zuilen, Utrecht 
17 mei - Hayseed Dixie - TivoliVredenburg, Utrecht 
18 mei - Lurrie Bell - Muziekodroom, Hasselt 

Evenement toevoegen aan de concertagenda

> Bekijk Concertagenda...

Ook op BluesMagazine.nl ...

Texelblues organiseert de ‘Young Texelblues Challenge’

De 30ste editie van het Texelblues festival wil de organisatie gebruiken om jaarlijks een Young Texelblues Challenge (YTC) in Nederland te organiseren, waarbij jonge bands, duo's en soloartiesten de uitdaging aangaan om te laten zien en horen waarom zij op een gerenommeerd podium thuishoren.

Meer lezen...

---
Recensie: Procol Harum - Novum

Vorige maand verscheen er na 14 jaar weer een nieuw album van Procol Harum. Procol Harum is na een halve eeuw nog zeer vitaal en herkenbaar en heeft met 'Novum' weer een mooie exemplaar aan hun catalogus toegevoegd.

Meer lezen...

---
Recensie: Ray Davies - Americana

Anything from ex-Kinks frontman and sixties songwriter Ray Davies is bound to grab the attention of many. 'Americana' is a delightful release, full of signature Ray Davies sounds and strength. An album that, not surprisingly, is already climbing country/Americana charts internationally, this is vintage Ray Davies.

Meer lezen...

---
Concertverslag: Nick Schnebelen Band - Bluescafe, Apeldoorn 4 Mei 2017

Het optreden werd afgesloten met het nummer Jazz jam dat nog eens door middel van fraaie solo’s de muzikale virtuositeit laat zien van zowel gitarist Nick Schnebelen als van drummer Adam Hagerman en bassist Cliff Moore.

Meer lezen...

---
Fotoverslag: Joanne Shaw Taylor - Luxor Live, Arnhem 3 Mei 2017

Naast waanzinnige gitaarskills bezit Taylor namelijk ook over een indrukwekkende, rauwe stem waarmee ze muzikaal gezien twee wapens heeft waarmee ze haar publiek omver blaast en haar collega’s ver achter zich laat.

Meer lezen...

---
Lance Canales & Flood Tour 2017

Een nieuwe naam aan het rootsrock firmament is Lance Canales, afkomstig uit het landbouwgebied in de San Joaquin vallei en rivierdelta, een gebied ten noorden van Los Angeles en ten westen van de Sierra Nevada gebergte.

Meer lezen...

---
Recensie: Hoodoo Monks – Blues Of The Legends

Hoodoo Monks is een Brabants bluestrio uit Helmond en Eindhoven. Onlangs verscheen 'Blues Of The Legends', het eerste echte album van Hoodoo Monks. 'Blues Of The Legends' bevat rauwe authentieke elektrische Chicago blues van een energieke band. Heerlijk om naar deze eigen(tijdse) interpretaties van de blues van de klassieke helden te luisteren. Keihard draaien s.v.p.

Meer lezen...

---
Recensie: Selwyn Birchwood - Pick Your Poison

Selwyn Birchwood is a relative newcomer to the blues scene but a guy who is fast making his mark with a growing trail of top-dollar albums under his belt since he picked up two major blues awards at the Blues Foundation’s IBC in Memphis back in 2013. 'Pick Your Poison' is the band’s second Alligator release. This is a wonderful, soulful, southern bit of music, swampy, searching, stirring and full of excellent delivery, quality and class. 'Pick Your Poison' is well worth grabbing, for sure.

Meer lezen...

---
Recensie: Black Joe Lewis - Backlash

'Backlash', het zesde studioalbum van Black Joe Lewis als muzikant. Al was het alleen nu het door toevoegen van een achtergrondkoortje in de overwegende 60’s soulnummers en 70’s funk. Eigenlijk kun je na dit elf nummers tellende album niet anders concluderen dat het rauwe randje er nog steeds is, echter wat afgerond is middels de soul die de overvloed heeft.

Meer lezen...

---
Recensie: Monster Mike Welch And Mike Ledbetter - Right Place, Right Time

Monster Mike Welch en Mike Ledbetter ontmoetten elkaar tijdens een eerbetoon aan Otis Rush op het drieëndertigste Chicago Blues Festival. Deze ontmoeting smaakte blijkbaar naar meer en het resultaat is deze 'Right Place, Right Time' cd. Een album, dat een eerbetoon is aan de klassieke blues uit de vijftiger en zestiger jaren. Een prima geslaagd eerbetoon aan de klassieke blues door een stel doorgewinterde klasse muzikanten.

Meer lezen...

---
Cultuurpodium Boerderij presenteert Video Jaarverslag

In plaats van een traditioneel papieren jaarverslag presenteert Cultuurpodium Boerderij een video jaarverslag.

Meer lezen...

---
The Cubical - Blood Moon

Dit album staat weer bol van intense en rauwe garageblues, rock en sixties psychedelica dat de band tot één kleverig goedje mixt, waardoor je er meteen van overtuigd bent dat het vroeger allemaal veel beter was.

Meer lezen...

Uitgave Blues Nieuws - 27 mei 2018