Blues Magazine - all about blues music and more!
---
Blues Magazine Radio 59 | Special: Moulin Blues 2017

Aankomend weekend Moulin Blues! Blues Magazine Radio heeft hiervoor een speciale mix gemaakt met songs van optredende artiesten als James Harman, Doyle Braham II, Lurrie Bell, Kirk Fletcher, Blues Caravan 2017, The Cash Box Kings, Thorbjørn Risager & The Black Tornado, Lil’ Jimmy Reed And The A-team, Big Pete, Mr. Sipp, Giles Robson, Southern Avenue, Davy Knowles, Big Creek Slim, Shakedown Tim & Rhythm Revue, Jeff Jensen, Brandon Santini, Nick Schnebelen Band, Jake La Botz, Lance Canales, Fred Eaglesmith, Detonics, Woody Pines, Grunting Pigs. Veel luister plezier!

Meer lezen...

---
Concertverslag: Walter Trout - Doornroosje, Nijmegen 26 April 2017

Aan het einde van deze geweldige avond kunnen we de conclusie trekken dat Walter Trout weer helemaal terug is. De energie waar hij de avond mee startte, is aan het einde van de avond onverminderd aanwezig.

Meer lezen...

---
Interview: Fink

Ik voel me heel erg ontspannen bij het maken van deze muziek. Ik begrijp nu pas die oude, grote bluesmannen. Het ging ze altijd heel erg makkelijk af en dat stralen ze uit.

Meer lezen...

---
Verslag: Rhythm & Blues Night - Oosterpoort, Groningen 29 April 2017

Voor de muziekliefhebber met een meer dan brede interesse op het gebied van Rhythm & Blues, is deze avond door de jaren heen een absolute must gebleken.

Meer lezen...

---
Little Hurricane

Little Hurricane is op dit moment onderweg naar het Europese vasteland om weer flink tekeer te gaan. We kregen ze vlak voor vertrek nog even aan de lijn voor een korte update.

Meer lezen...

---
Culemborg Blues 2017 | Line Up Compleet met Thorbjørn Risager & The Black Tornado, Robert Jon & The Wreck en Brothers Laporte & Guests

De organisatie van Culemborg Blues heeft ook de laatste namen bekend gemaakt voor de twee hoofdpodia.

Meer lezen...

---
Fotoverslag: Valerie June - TivoliVredenburg, Utrecht 1 Mei 2017

Haar soms hoge en af en toe rauwe geluid blijft je in de ban houden van haar muziek. Spelend op haar banjo en gitaar (lap-steel gitaar), weet ze haar publiek goed te boeien.

Meer lezen...

---
Concertverslag: Devon Allman - Cultuurpodium Boerderij, Zoetermeer 30 April 2017

Als aan het einde van de set één van mijn persoonlijke favoriete nummers, Midnight Lake Michigan aan de beurt is, dan weet je dat Devon in dit instrumentale nummer tot het uiterste zal gaan en een aantal prachtige solo’s neer zal zetten in een prachtige opbouw van dit nummer.

Meer lezen...

---
Recensie: Van Morrison - The Authorized Bang Collection

For the countless souls who already idolise the guy, this will – despite the repeat versions of some tracks – be a totally unmissable 63-track release, a must-have to add to the collection. And who’s to say that’s a bad thing? Not me, for sure.

Meer lezen...

---
Concertverslag: Dan Patlansky - De Bosuil, Weert 30 April 2017

Wat tijdens dit optreden opvalt is de prachtige afwisseling tussen rauwe bluesrock en gevoelige blues die mooi samengaat.

Meer lezen...

---
20170421-The-Paladins-Photography-Marco-van-Rooijen-Oss-7041

The Paladins is één van de beste rock ’n roll-bluesbands die je live op het podium kunt tegenkomen. Blues Magazine fotograaf Marco van Rooijen was aanwezig in een goed gevulde, gezellige Groene Engel en maakte een fotoserie van deze prachtige avond in Oss.

Meer lezen...

---
north sea jazz 2017

North Sea Jazz programma 2017 compleet!

Meer lezen...

---
Verslag: Eric Steckel + Leif de Leeuw - DRU Cultuurfabriek, Ulft 22 April 2017

Al een tijd kijk ik uit naar dit concert van Eric Steckel die ik al een tijd niet heb kunnen zien omdat ik helaas vorig jaar niet in staat was om één van de concerten bij te wonen. Mooie bijkomstigheid is dat Leif de Leeuw het voorprogramma verzorgt. Een plezierig begin van de avond, zal ik maar zeggen.

Meer lezen...

---
WIN !!! Ticketactie Doyle Bramhall II - De Vorstin, Hilversum

Op donderdag 18 mei komt Doyle Bramhall II naar De Vorstin te Hilversum. Namens De Vorstin mag Blues Magazine onder de inzenders 2 x 2 tickets verloten. Doe mee en maak kans!

Meer lezen...

---
Chris Rea [ Photography by Marco van Rooijen ]

Live Nation heeft zojuist de Europese tournee van Chris Rea aangekondigd. De tour staat in het teken van het nieuwe album Road Songs for Lovers dat in september uitkomt en waarmee hij in oktober, november en december diverse Europese landen aandoet. Onderdeel van deze tour is het concert op zaterdag 7 oktober in Koninklijk Theater Carré. De kaartverkoop hiervoor start aanstaande vrijdag om 10.00 uur via Ticketmaster.

Meer lezen...

---
Verslag: Bluesrock Festival Oppe Ruiver - Zalencentrum De Schakel, Reuver 16 April 2017

De aangekondigde line-up met Joost de Lange(Be), Ben Poole(UK), Henrik Freischlader(D) en King King(UK) deed mij al vroegtijdig beslissen om hier bij te zijn, want dit beloofde Blues Rock in optima forma.

Meer lezen...

---
Blues Peer 2017 | Jon Cleary en SaRon Crenshaw

Jon Cleary (USA) en SaRon Crenshaw (USA) worden aan de Blues Peer-affiche toegevoegd

Meer lezen...

---
Recensie: Sheryl Crow - Be Myself

De luisteraar krijgt elf keer licht stoere poprock met een scherp randje voorgeschoteld, nummers die ze samen componeerde met oude maten Tchad Blake en Jeff Trott, mannen die haar ook in de jaren negentig terzijde stonden.

Meer lezen...

---
Recensie: Pat Travers – Live At Rockpalast – Cologne 1976

Pat Travers, samen met Cowling en McBrain, traden op vier november 1976 op in het Duitse programma Rockpalast, slechts zeven maanden na de release van het debuut album. Het is een unieke opname aangezien Pat Travers nog maar net zijn debuut album heeft opgenomen en meteen in het legendarische muziekprogramma staat.

Meer lezen...

---
Recensie: Taj Mahal & Keb` Mo` - TajMo

Two of modern blues music’s true greats finally matched and paired in a simply wonderful release that’s bound to gain both multitudes of new fans. This is an album bound for well-deserved glory; an award winner for sure and already - on only a few listens- in line for album of the year, I reckon. Grab this one when you can, satisfaction guaranteed.

Meer lezen...

---
Recensie: Bob Dylan - Triplicate

To my personal surprise and near amazement, the album has grown on me and I find no trouble in recommending it generally with the one important proviso that if you’re a Dylan fan be careful and be aware of just what you’re buying into here. This is a different Dylan……once again.

Meer lezen...

---
Recensie: John Mayer - The Search For Everything

We hebben voor de release van 'The Search For Everything' al mogen geniet van twee EP’s met elk vier nummers van het complete album, ook wel bekend als 'Wave One' en 'Wave Two'. Nu is eindelijk het album compleet. Met de EP’s heeft hij al een voorzet gegeven op hetgeen we kunnen verwachten. Nu weten we dat we van John Mayer veel kunnen verwachten. Met 'The Search For Everything' is John de weg ingeslagen van softpop/rock zoals hij die alleen kan maken. Hier en daar komt er een uitschieter voorbij die het geheel uit balans weet te brengen. In zijn geheel kunnen we concluderen dat zijn zevende studio album vooral een veilig album is.

Meer lezen...

---
Recensie: Danny Bryant - BIG: Live In Europe

Ondanks dat Danny Bryant nog geen 40 levensjaren telt, heeft hij al een indrukwekkend muzikaal oeuvre opgebouwd. Op 'BIG' pakt hij nog steviger uit met een heuse dubbelaar. Ook op het podium gaat hij niet over een nacht ijs maar zijn negenkoppige band telt voor de gelegenheid een toetsenist en een 4-mans sterke blazerssectie, die het bandgeluid nog wat soulvoller doen uitvallen.

Meer lezen...

---
Recensie: Robert Cray & Hi Rhythm - Robert Cray & Hi Rhythm

Op zijn jongste wapenfeit heeft hij de oversteek gemaakt naar Jay-Vee Records en werkt hij samen met labeleigenaar Steve Jordan en met de legendarische Hi Rhythm-band. Iets totaal nieuws hoeven we van Cray niet meer te verwachten, maar wanneer hij dit soort sterke platen blijft maken, hoor je mij niet klagen.

Meer lezen...

---
Roger Waters - Is This The Life We Really Want?

“Is This The Life We Really Want?”. Dat is de vraag die Roger Waters stelt op zijn langverwachte nieuwe album met dezelfde titel.

Meer lezen...

Concert Tips

4 mei - Nick Schnebelen - Bluescafe, Apeldoorn
5 en 6 mei - Moulin Blues Ospel
5 mei - Lloyd Spiegel - De Mooie Molen, Roeselare
6 mei - David Philips - The Lane, Oostburg
6 mei - Bertus Borgers & The Young Retros - Neushoorn, Leeuwarden
6 mei - Zoomatics - L Esprit, Rotterdam
6 mei - Lil'Jimmy Reed - Haarlemse Blues Club, Haarlem
7 mei - Dudley Taft - Cafe de Stam, Almelo
7 mei - Lance Canales - De Amer, Amen 
7 mei - The Paris Slim-Big Pete Lowdown Trio - The Shack, Oude Meer
7 mei - Davy Knowles - Cafe De Comm, Groesbeek
7 mei - Katvanger - Muziekcafe De Paraplu, Den Haag 
10 mei - Ulrich Ellison Tribe - Cafe De Comm, Groesbeek 

Evenement toevoegen aan de concertagenda

> Bekijk Concertagenda...

Ook op BluesMagazine.nl ...

Janiva Magness - Blue Again

Sista Janiva’s robust and soulful voice is showering each cut with determination to make us all fall in love. Her delivery is as always sincere and straight from the heart. Soul music is alive and kicking

Meer lezen...

---
Voorrondes Dutch Blues Challenge 2017 In Drenthe

Jaarlijks organiseert de Dutch Blues Foundation een Dutch Blues Challenge (DBC) waarbij bluesbands, duo's en solo-artiesten de uitdaging aangaan om te laten zien en horen waarom zij op een gerenommeerd podium thuis horen en wie van hen namens Nederland mee mogen doen aan de International Blues Challenge (IBC) in Memphis (USA) in januari 2018. De band mag ook mee doen aan de European Blues Challenge maart 2018 in Noorwegen.

Meer lezen...

---
Fotoverslag: Mothers Finest - Melkweg, Amsterdam 23 April 2017

Mother's Finest laat zich niet graag in een hokje stoppen, maar wordt gezien als een pionier in de funkrock. De band voelt zich echter ook als een vis in het water met genres als gospel, R&B en zelfs metal en jazz. Nog steeds staan Joyce Kennedy en consorten garant voor een live spektakel.

Meer lezen...

---
Concertverslag: Sari Schorr & The Engine Room - Spirit Of 66, Verviers 17 April 2017

Hoewel Sari Schorr genoemd wordt als de ideale mix tussen Janis Joplin en Tina Turner is zij wat mij betreft uniek in de manier waarop ze rauwheid en energie combineert met grote gevoeligheid en ingetogenheid.

Meer lezen...

---
Doug MacLeod - Break The Chain

A prolific singer, songwriter, engaging storyteller, and masterful guitarist, Doug MacLeod is a perennial Blues Music Award nominee and multiple Blues Music Award winner including Acoustic Artist Of The Year and Acoustic Album of the Year. 'Break The Chain' brings twelve new MacLeod originals. Each song is extremely personal and at the same time, universal; covering subjects topical, humorous, and soulful; from the satirical to the sublime.

Meer lezen...

---
Concert Nieuws | Marc Ford & The Neptune Blues Club

Marc Ford is een van de meest getalenteerde en gevraagde rockgitaristen van zijn generatie en komt voor twee exclusieve clubshows naar Nederland!

Meer lezen...

---
Recensie: Gregory Page – So It Goes

Gregory Page is een eigenzinnige, beleefde en beschaafde muzikant uit San Diego. 'So It Goes' laat een muzikant horen die op perfecte wijze laat horen hoe zijn muzikale wereld klinkt. Een stijlvol en subtiel genot voor het oor, dat is 'So It Goes'.

Meer lezen...

---
Recensie: Big Time Bossmen - Working On A Plan

Big Time Bossmen is België`s nieuwste rootsrock sensatie. Het album 'Working On A Plan' telt dertien songs, waarvan er twaalf door de band zelf geschreven zijn. Het eerste volledige album van Big Time Bossmen is een aangenaam album geworden. Met deze muziek moet Big Time Bossmen elke zaal of weide in vuur en vlam kunnen zetten.

Meer lezen...

---
Recensie: C.W. Ayon – Starkweather

C.W. Ayon is één van de vele Amerikaanse vertegenwoordigers van het fenomeen OMB. Zijn meest recente album wordt een EP genoemd, maar met zes nummers is het eigenlijk gewoon een korte cd. Als je open staat voor de hypnotiserende boogie van Ayon kun je veel plezier beleven aan zijn muziek zonder opsmuk.

Meer lezen...

---
Recensie: Fred Eaglesmith - Standard

In februari kwam Eaglesmith met een nieuw album, 'Standard'. Op dit nieuwe album staan twaalf weer zelf geschreven songs die, zoals we gewend zijn van Fred Eaglesmith, weer een verlangen naar de goede oude tijd laten horen. Fred Eaglesmith heeft met 'Standard' weer een album gemaakt zoals we dat van hem gewend zijn. Gewoon goed!

Meer lezen...

---
Recensie: John Primer & Bob Corritore - Ain't Nothing You Can Do!

Het album brengt de luisteraar andermaal mee naar Windy City Chicago, de stad die zoveel blues voortbracht. Een hommage aan de Chicago Blues, zo had 'Ain’t Nothing You Can Do!' net zo goed kunnen heten. Voor de puristen een heus genot. Opdat Primer en Corritore nog eens de studio intrekken met zijn tweeën!

Meer lezen...

---
Recensie: Richie Kotzen – Salting Earth

Het nieuwe album van Ritchie Kotzen heet 'Salting Earth'. Goede rocksongs van een genre dat in Nederland wat op de achtergrond is geraakt maar waar vele oudere rockers zeker nog veel plezier aan beleven.

Meer lezen...

---
Goezot In T Hofke 2017

Van plaatselijke held Admiral Freebee tot Amerikaanse bluesvedetten Jeff Jensen en Nick Waterhouse, dat is Goezot in’t Hofke in een notendop(je).

Meer lezen...

---
Captain Morgan Express - Catfish Blues

Onlangs serveerde Captain Morgan Express de tracks 'Catfish Blues' en 'Tried To Call You' als voorproefje van hun nieuwe album. Nu is er ook een videoclip van het nummer 'Catfish Blues' viraal gegaan.

Meer lezen...

---
Blues Magazine Radio 58 | Album Tip: Robert Cray & Hi Rhythm - Robert Cray & Hi Rhythm

Also in this mix new songs and releases from Led Zeppelin, C.W. Ayon, John Primer & Bob Corritore, Brian May & Kerry Ellis, Half Deaf Clatch, Brandon Miller Band, Jon Zeeman, Harpdog Brown & The Bloodhounds, Philip Bell, Bobby Messano, Eric Clapton, Monster Mike Welch & Mike Ledbetter, Kilborn Alley Blues Band, Gary Hoey, Danny Bryant.

Meer lezen...

---
Recensie: Brian May + Kerry Ellis – Golden Days

Brian May en Kerry Ellis brengen op deze cd een mengeling van eigen nummers, songs geschreven door Brian en bekende en onbekendere covers. Geen bluesalbum, maar wel een plaat waar het spelplezier en de passie om goede muziek te maken van afstraalt.

Meer lezen...

---
Recensie: John The Revelator – The Blue Skin Album

John The Revelator bewijst dat ze na bijna een halve eeuw nog springlevend zijn en er toe doen. Een in de blues gewortelde band met doorgewinterde musici waarop Nederland trots mag zijn. 'The Blue Skin Album' is een prachtplaat die nog vaak in mijn cd speler te vinden zal zijn.

Meer lezen...

Uitgave Blues Nieuws - 26 mei 2018