Blues Magazine - all about blues music and more!
---
Interview: Dana Fuchs

Het zeer persoonlijke ‘Calling All Angels’ is een eerbetoon aan mijn familie. Elke strofe gaat over een familielid: mijn vader, mijn moeder, mijn broer en mijn zus. De muziek helpt mij het best bij de verwerking van het verdriet. Music is a Healer!

Meer lezen...

---
Joe Bonamassa Live At Carnegie Hall An Acoustic Evening

Joe Bonamassa Live At Carnegie Hall – An Acoustic Evening Will be released on June 23 on CD, DVD, Blu-ray and Vinyl. An evening of extraordinary music with new arrangements of favorite songs as well as brand new, never-before-heard songs.

Meer lezen...

---
Joe Bonamassa wint Sena Performers European Guitar Award 2017

De Amerikaanse supergitarist Joe Bonamassa is de winnaar van de Sena Performers European Guitar Award 2017. De man uit Los Angeles krijgt op zondag 21 mei de prestigieuze oeuvre-award, afgekort SEGA, in Gebouw-T in Bergen op Zoom uitgereikt.

Meer lezen...

---
The Blind Boys of Alabama

The Blind Boys of Alabama en Winterland ’76 worden aan de Blues Peer-affiche 2017 toegevoegd.

Meer lezen...

---
Concertverslag: Dana Fuchs - Luxor Live, Arnhem 12 April 2017

Aan het begin van de show zei Dana tegen het publiek: “We’re gonna rock tonight” en dat deden ze! Een prachtig optreden waarin alle bandleden ruimschoots aan bod kwamen en hun klasse konden laten zien.

Meer lezen...

---
Govt Mule - Revolution Come ... Revolution Go

Gov’t Mule have announced their tenth studio album Revolution Come... Revolution Go, which will be released on June 9. It’s a record that attempts to address the divided political climate our country is facing. Gov’t Mule shared two new singles... listen here!

Meer lezen...

---
The Paladins Tour - April 2017

Kam je vetkuif glad achterover en poets je schoenen! Deze dagen is het blues rockabilly trio The Paladins in Nederland & Belgie voor een uitgebreide tour!

Meer lezen...

---
Joan Osborne Tour 2017

Joan Osborne is een Amerikaanse singer-songwriter maar ook een indrukwekkende en gepassioneerde performer. Ze heeft terecht een reputatie opgebouwd als een van de grote stemmen van haar generatie. Osborne maakt muziek met een mix van pop, bluesy rock en pure soul.

Meer lezen...

---
Blues Magazine Radio 56 | Album Tip: Henrik Freischlader - Blues For Gary

Also in this mix new songs and releases from Steve Kozak Band, The Mavericks, Steve Strongman, Third House On The Left, Imperial Crowns, Dave Davies & Russ Davies, Mick Simpson, Mr. Sipp, Matt Taylor, Deep Purple, Nick Schnebelen, Fran McGillivray Band, Ash Wilson, Eric Clapton. Enjoy!

Meer lezen...

---
Recensie: Fleetwood Mac - Tango In The Night

Hoe je het ook wendt of keert, de langspeler Rumours uit 1977 blijft het absolute pièce de résistance van Fleetwood Mac. Alle nummers op dit album hebben hun eeuwigheidswaarde inmiddels wel bewezen. Het zojuist in een deluxe versie heruitgekomen 'Tango In The Night' (1987) was een succesvolle aangelegenheid. Wereldwijd is het met 15 miljoen Mac's op een na best verkochte plaat.

Meer lezen...

---
Recensie: Leo Bud Welch - Live At The Iridium

Leo Bud Welch is a southern bluesman who has been playing blues and making music with his guitar for something over sixty years now. ‘Live at the Iridium’ is an excellent example of genuine old-school blues played by one of the last true, old-generation bluesmen still standing.

Meer lezen...

---
Recensie: The Juke Joints – Crossroads - "Un&plugged"

Al meer dan dertig (!) jaar timmeren de heren van de Zeeuwse Bluesrock groep The Juke Joints gestaag aan de weg en hebben inmiddels een behoorlijk aantal studio albums achter hun naam staan. 'Crossroads - "Un&plugged" is de titel van de laatste cd van The Juke Joints. Een erg lekker luisteralbum waarop de Zeeuwen hun veelzijdigheid aantonen en bewijzen dat de sleet er nog lang niet op zit.

Meer lezen...

---
Recensie: James Luther Dickinson Featuring North Mississippi Allstars - I'm Just Dead, I'm Not Gone: Lazarus Edition

James Luther Dickinson overleed op 15 augustus 2009. 'I'm Just Dead, I'm Not Gone (Lazarus Edition)' kan dan ook gezien worden als een eerbetoon aan een man die op allerlei gebieden in de muziek heel veel heeft betekend. De gemoedelijke sfeer van de opnames onderstreept dat. Dickinson heeft praatjes voor tien en het is aandoenlijk dat te horen. Een mooi document, deze Lazarus Edition.

Meer lezen...

---
Recensie: Wilko Johnson - I Keep It To Myself / The Best Of

De dubbel-cd 'I Keep It To Myself' geeft een goed overzicht van Johnson’s kunnen en kunsten. Gedrevenheid is daarbij het sleutelwoord. Zijn 'Best Of' is in alle opzichten een memorabel overzicht geworden van Johnson’s unieke muzikantschap. Keep on rocking!

Meer lezen...

Concert Tips

20 april - Michael Fracasso & BettySoo - Stage Marnix, Ede
21 april - Veenbrand Bluesfestival - Keerpunt, Spijkerboor
21 april - Mothers Finest - Metropool, Hengelo
21 april - Arnhemse Bluesnight - Luxor Live, Arnhem 
21 april - Bas Kleine and his Harmaniacs - Cafe Inn 't Lelyveldt, Nieuwveen 
21 april - Monkey Clan - Cafe De Stier, Eibergen 
22 april - The Brew - Gebr. De Nobel, Leiden 
22 april - Mercy John - Platenzaak Willm, Veghel
22 april - Jasper Verstraaten en Steve Wilkinson - Bluescafe Kerkzicht, Roosendaal 
22 april - Billy Walton Band - Heyhoef-Backstage, Tilburg
22 april - Eric Steckel & Leif de Leeuw - DRU cultuurfabriek, Ulft
23 april - Dudley Taft - Bluescafe, Apeldoorn 
23 april - Hans Theessink - De Amer, Amen 
23 april - Keeping The Blues Alive - Zaal Thijssen, Vlierden 
23 april - Spigt, Spanjers, Presley - The Shack, Oude Meer
23 april - The BluesBones - Nixenmeer, Enschede 
24 april - Bob Dylan - Lotto Arena, Antwerpen  

 

Evenement toevoegen aan de concertagenda

> Bekijk Concertagenda...

Ook op BluesMagazine.nl ...

Recensie: Tim O’Brien - Where The River Meets The Road

Tim O’Brien is easily one of the leading US singer-songwriter-multi-instrumentalists in the world of modern Americana-cum-bluegrass-cum-country music. Where The River Meets The Road', more than makes up for any previous slippage and is another prime example of why O’Brien remains an unmissable, unstoppable force and top-quality festival favourite and recording artist.

Meer lezen...

---
Recensie: Krissy Matthews – Live At Freak Valley

Nu ligt hier een live optreden van Krissy Matthews op Freak Valley Festival voor me. De opnames zijn goed en laten horen wat Krissy Matthews en zijn band in huis hebben. De zang van Krissy daar moet je even aan wennen maar dat komt volgens mij omdat hij die ondergeschikt maakt aan zijn gitaarspel. Dit live album is een goede weergave van wat Krissy Matthews in huis heeft en die een uitnodiging moet zijn om een optreden te gaan zien.

Meer lezen...

---
Recensie: The Delta Saints – Monte Vista

Wie de debuutplaat beluistert en vervolgens deze zou bijna denken dat het een totaal andere band is. Gedeeltelijk is dit zo, aangezien er een aantal leden zijn vervangen. Daarnaast is de harmonica vervangen voor een keyboard. Het album is enorm gevarieerd en tegelijkertijd een eenheid. The Delta Saints zetten de doorontwikkeling door en zoeken nog meer de grenzen van hun geluid op. Met dit album mogen ze zich plaatsen tussen die andere grote rock, blues en southern namen uit Nashville.

Meer lezen...

---
Recensie: David Philips - Winter

Mocht je David Philips nog niet kennen, dan hoop ik dat je na het lezen van deze recensie de moeite neemt om zijn laatste album ‘Winter’ te beluisteren, misschien wel aan te schaffen of hem te zien optreden. Een werkelijk prachtig veelzijdig album van een meesterlijke muzikant.

Meer lezen...

---
Recensie: The Blues Band – The Big Blues Band Live Album

Vorige maand verscheen 'The Big Blues Band Live Album', een dubbelalbum met opnamen van het concert dat The Blues Band, met gastmuzikanten, gaf op 13 september 1991. De musici van The Blues Band zijn door de wol geverfd en weten waar ze de muzikale mosterd vandaan moeten halen. Ze maken bluesrock zonder poespas. Wie het gemist heeft, kan zijn hart nu ophalen aan deze prachtige dubbel cd.

Meer lezen...

---
Recensie: Desert Blues Cartel – The Blues Will Not Save You! (EP)

Langzaam, donker, duister met een gevoel wat wij zouden omschrijven als swamp music. Desert Blues Cartel komt uit Brisbane, Australië dus met dat swamp gevoel zit het wel goed. Hier gaan we nog veel van horen, wat Desert Blues Cartel met deze zes songs neerzetten, pure klasse.

Meer lezen...

---
Recensie: Third House On The Left – Love To See You Cry

Het debuutalbum van Third House On The Left mag er wezen. Eerlijke countryblues en rootsmuziek, waarin het gitaarspel van Robbert Duijf en de mondharmonica van Guido Brassé een mooie twee-eenheid vormen. En de samenzang van beide heren maakt het geheel compleet. Een mooi album.

Meer lezen...

---
Recensie: Voltage – Up The Road (EP)

'Up The Road' geeft een goede indruk van de energieke mix van blues- en southern-rock die Voltage te bieden heeft. De EP duurt nog geen kwartier, maar als dit de voorbode is van een nieuw volledig album, dan kijk ik daar naar uit.

Meer lezen...

---
Recensie: Bluespam – What Is Mojo

'What Is Mojo', zo heet de cd van Bluespam. Bluespam is een Duitse bluesband ontstaan in 2008, en in de jaren gegroeid tot een bekendere naam in de Duitse bluesscene. Afsluitend, de cd is niet slecht.

Meer lezen...

Uitgave Blues Nieuws - 27 mei 2018