Blues Magazine - all about blues music and more!
---
Buddy Guy

Vrijdag 9 juni komt Buddy Guy, één van de belangrijkste grondleggers van de hedendaagse blues naar Grolloo voor een optreden op het Holland International Blues Festival. Met de bevestiging van deze headliner is het programma van de tweede editie compleet.

Meer lezen...

---
Interview: Valerie June

‘I see myself as a song-writer, in many different genres,’ June says, before expressing herself in a distinctly more introspective and serious vein.

Meer lezen...

---
mike zito blues peer 2017

Mike Zito (USA) en The Red Devils (USA) worden aan de Blues Peer-affiche toegevoegd.

Meer lezen...

---
European Blues Challenge 2017 | Winners

Afgelopen week werd in het Deense Horsens voor de zevende maal de European Blues Challenge gehouden. Blues Magazine feliciteert alle winnaars!

Meer lezen...

---
DVL Tour Juni 2017

Na een uiterst succesvolle tour in 2016, waarbij zelfs een live album uit is gebracht, zijn de heren binnenkort weer terug met een korte maar heftige tour door de Lage Landen!

Meer lezen...

---
Recensie: Nick Schnebelen – Live In Kansas City

Nick Schnebelen is een zanger-gitarist-songwriter uit Kansas, Missouri. 'Live In Kansas City', de titel zegt het al, is een live-album, opgenomen op 3 december 2016 in Knuckleheads Saloon in Kansas City. 'Live In Kansas City' is een fantastisch album. Nick Schnebelen heeft met zijn band een voortreffelijke show neergezet.

Meer lezen...

---
Mr Sipp Knock A Hole In It

The multiple award-winning Blues guitarist Mr. Sipp “The Mississippi Blues Child” released his new album entitled Knock A Hole In It through the legendary Malaco Records.

Meer lezen...

---
Dan Auerbach - Waiting On A Song

New solo album from Black Keys’ Dan Auerbach: Waiting on a Song, with guest Mark Knopfler.

Meer lezen...

---
Huntenpop 2017 | Nieuwe namen o.a. King King, Navarone & The Grand East

Zeven nieuwe namen naar Ulft o.a. Navarone, King King en The Grand East.

Meer lezen...

---
Recensie: Ash Wilson - Broken Machine

Dan is het tijd voor The Hitcher en dat is nu echt zo’n nummer dat eindeloos in je hoofd blijft hangen. Een echte roadsong, die voelt als een lange autorit…sloom en zinderend.

Meer lezen...

---
Madness en meer naar Bospop 2017

Vandaag voegt Bospop zes nieuwe namen toe aan het programma. Ook Madness, The Black Star Riders, Mr Sipp, The Lachy Doley Group, The Black Sorrows en The Sore Losers komen naar Weert.

Meer lezen...

---
Jimmie Vaughan Trio Mike Flanigin Live At C-Boys

When Jimmie Vaughan isn't out fronting his big "Tilt-A-Whirl" band, there's nothing he likes more than grooving in this fine trio at C-Boy's Heart and Soul in his hometown of Austin, Texas.

Meer lezen...

---
Blues Magazine Radio 55 | Album Tip: Gary Clark Jr. - Live North America 2016

Also in this mix new songs and releases from Buddy Guy, The Kate Lush Band, Billy Pierce, Erja Lyytinen, Alan Haynes, Nikki Lane, Dan Hunter, The BluesBones, Ruthie Foster, Jim Gustin & Truth Jones, Bluespam, Krissy Matthews.... and more. Enjoy!

Meer lezen...

Concert Tips

13 april - Junior Watson - Muziekodroom, Hasselt
13 april - Brooks Williams Lightning Express - Witte Kerkje, Terheijden
14 april - Boo Boo Davis - De Hip, Deventer
14 april - Dana Fuchs - Iduna, Drachten 
14 april - Michael Frasco & Bettysoo - Paradiso Noord, Amsterdam
14 april - Ralph de Jongh - Het Koelhuis, Zutphen
14 april - Wille and The Bandits - Spirit of 66, Verviers
14 april - My Baby - De Zwerver, Leffinge 
15 april - Mirliton Blues Night - De Meerpaal, Dronten 
15 april - Rootsfest 2017
15 april - Ruben Hoeke Band - Havana Live, Sliedrecht 
15 april - Bluesnight 2017 - ECI Cultuurfabriek, Roermond
15 april - Phil Bee's Freedom - L' Esprit, Rotterdam 
16 april - Blues Rock Festival Oppe Ruiver - De Schakel, Reuver
16 april - Dave Chavez Band - Bluescafe Kerkzicht, Roosendaal 
16 april - Junior Watson Band - Gouden Leeuw, Dongen 
17 april - Little Boogie Boy Bluesband - The Shack, Oude Meer
17 april - Sari Schorr & The Engine Room - Spirit of 66, Verviers
19 april - The Paladins - Paradiso Noord, Amsterdam 
 

Evenement toevoegen aan de concertagenda

> Bekijk Concertagenda...

Ook op BluesMagazine.nl ...

Johan Popeye Dollekamp Tipt!

Exclusief voor de lezers van Blues Magazine tipt Johan Popeye Dollekamp maandelijks zijn Blues and More Top 5. Deze maand de tips van APRIL 2017.

Meer lezen...

---
Paasblues 2017

Ook deze editie van onze jaarlijkse Blues estafette bevat een keur aan binnen en buitenlandse bluesbands en -artiesten. En zoals we altijd nastreven: in een breed genre, voor elk wat wils. De toegang is zoals alle jaren overal gratis!

Meer lezen...

---
matt taylor let it grow

Matt Taylor - Let It Grown. Eric Clapton’s classic anthem of love and unity re-worked and updated. Though this new version may have a tougher edge its timeless message still rings true.

Meer lezen...

---
Voltage dropt nieuwe track: Up The Road

De Brabantse rockers van Voltage hebben weer een nieuwe track gedropt. Twee weken nadat Voltage hun nieuwste EP 'Up The Road' uitbracht is daar nu de titelsong 'Up The Road'. De track zal ook op het tweede studio album staan, dat de band in het najaar zal uitbrengen.

Meer lezen...

---
Recensie: Chris Antonik - Monarch

Chris Antonik is met 'Monarch' toe aan zijn derde solo uiting. 'Monarch' is een album dat is ingespeeld met heerlijke gevarieerde moderne bluesrock door een stel zeer vaardige muzikanten, wel wil ik er bij opmerken dat hij de grenzen om onder het predicaat bluesrock te vallen bij een aantal tracks wel heeft bereikt.

Meer lezen...

---
Recensie: Hector Anchondo Band – Roll The Dice

'Roll The Dice' is een zeer aangenaam album geworden. Hector Anchondo beschikt naast een prima stem over een flinke dosis gitaartechniek. Al met al een fijn album van een band die hier nog niet zo bekend is. Wellicht wijzigt dat door het verschijnen van dit tweede album.

Meer lezen...

---
Recensie: Son Volt – Notes Of Blue

Son Volt is een band waarin Jay Farrar de constante factor is en de andere bandleden inwisselbaar zijn. Of je nu luistert naar eerdere albums of naar 'Notes of Blue', hun achtste (!), Jay Farrar is dominant aanwezig. Hij is Son Volt, dus. Een gevarieerd album met sterke nummers. Een album waar de blues ook een rol gespeeld heeft tijdens het maken, maar voor mij blijft de muziek toch echt "alt.country" en daar is helemaal niets mis mee.

Meer lezen...

---
Recensie: Blind Creek Rhythm & Blues Revue – Blind Creek Rhythm & Blues Revue

Blind Creek Rhythm & Blues Revue spelen op deze cd een variatie aan bekende en onbekende blues songs, negentien in totaal, die je lekker weg luistert. Een keur aan bluessongs, maar jammer van het ontbreken van de "live feel", want het lijkt mij wel een band voor het creëren van een lekker bluesfeestje.

Meer lezen...

---
Recensie: Mick Simpson - Black Rain

Zangeres Elkie Brooks komt de eer toe te worden genoemd als ontdekker van Mick Simpson. Simpson stond absoluut vooraan toen de beste rockstemmen werden uitgedeeld. Zoals we van de Britse bluesrockerinmiddels gewend zijn, is ook dit vierde soloalbum gevarieerd met elementen uit pop, blues, rock, country en jazz. Wellicht is 'Black Rain' zijn beste plaat tot heden.

Meer lezen...

---
Recensie: The Voodoo Fix – Back For More

Het lukt The Voodoo Fix om positief op te vallen tussen alle releases. Zij geven een frisse draai aan het genre door het te vermengen met funk, rock `n roll en nog vele andere genres.

Meer lezen...

---
Recensie: The Mavericks - Brand New Day

Well, yet another off-the-wall sort of release from the aptly named Mavericks. This is music that is extraordinarily well-conceived and near impossible to ignore. Go out and give yourself a treat with this one: brighten up the day and feel the warmth rippling around you with this offering playing loudly.

Meer lezen...

---
Recensie: Dan Hunter - Angels And Dust

Dan Hunter was nog maar elf jaar toen hij werd gegrepen door de gitaarkoorts. Dan Hunter wegzetten als een Jimi Hendrix-kloon zou afbreuk doen aan het sterke materiaal op zijn debuutplaat en erg onterecht zijn. Ben je een liefhebber van de muziek van Eric Gales, de oude meester Stevie Ray Vaughan, Danny Bryant of Mike Zito, dan zul je deze prima plaat graag aan je collectie toevoegen.

Meer lezen...

---
Recensie: The Dawn Brothers - Stayin' Out Late

In het kader van "Back to the seventies" draait de revival op volle toeren. Elke maand duikt ergens wel weer een bandje onder in de oneindig diepe poel met herinneringen en dus ook inspiratie van deze periode. Om er vervolgens mee boven water te komen met een hedendaagse touch zodat de 60's & 70's anno 2017 ook nog voor de huidige generatie beleeft kan worden. Dit keer komt de revivalband uit Rotterdam waar de Holland Amerika Line zijn lading vol Amerikaanse rootsrock en soul waarschijnlijk in de haven naast Hotel New York heeft laten liggen. The Dawn Brothers waren de als de kippen bij en hebben de lading dan ook volledig in beslag genomen. Ongekend goed wat deze heren er mee gedaan hebben!

Meer lezen...

---
Recensie: Greg Kihn Band - Rekihndled

Greg Kihn is hier te lande geen rocker die veelvuldig de hitlijsten haalde. Zijn nieuwe cd heet 'ReKihndled'. De plaat telt een elftal nieuwe liedjes uit Kihns koker en die bewijzen dat hij zijn kwaliteiten als componist van lekker in het gehoor liggende, knisperende poprocksongs nog niet is verloren.

Meer lezen...

---
Recensie: Dave Davies & Russ Davies - Open Road

Dit album van vader en zoon, ‘Open Road’, is een erg mooi resultaat van hun samenwerking. Luister naar dit album op de ouderwetse manier: in zijn geheel, als een project. De nummers hebben niet voor niets een volgorde. Je hoeft geen fan van The Kinks of van Russ Davies te zijn om dit een mooi album vinden.

Meer lezen...

---
Recensie: The Picturebooks – Home Is A Heartache

Er is maar één twee-mans band zoals The Picturebooks. Deze Duitse bloedbroeders knallen vanaf het eerste nummer hun gloedvolle stevige rauwe blues rock je speakers uit. De tweede cd 'Home Is A Heartache' is opgenomen in hun eigen garage waar tussen de motoren deze specifieke Picturebook sound tot stand is gekomen. De passie spat er vanaf en elke rechtgeaarde bluesrock liefhebber kan alleen maar hopen dat The Picturebooks snel in hun buurt optreden om deze intensiteit zelf mee te maken.

Meer lezen...

---
Recensie: Rockin’ Johnny Burgin - Neoprene Fedora

Neoprene Fedora' is een ijzersterk vervolg op 'Greetings From Greaseland' geworden. De man mag dan misschien naar de West Coast verhuisd zijn maar zijn naam blijft onlosmakelijk verbonden aan Chicago. De stad waar hij het allemaal heeft geleerd en die hem heeft gevormd als muzikant en dat zullen we altijd in Johnny’s spel terug horen. De West Coast en California in het bijzonder zal er hooguit elementen aan toevoegen en dat zal hem een nog veelzijdiger muzikant maken.

Meer lezen...

---
Recensie: Bill Thomas Trio – Rough Draft (EP)

Het Bill Thomas Trio speelt de Chicago blues met duidelijke invloeden van de legendarische West Side Sound. Prima musici, stuk voor stuk, maar deze EP met vijf nummers is wel erg veel van hetzelfde. De titel geeft helaas precies weer wat deze EP is: een ruwe schets, iets wat je aanpast, bijschaaft en verandert totdat het uiteindelijk ‘the final draft’ is.

Meer lezen...

Uitgave Blues Nieuws - 26 mei 2018