Blues Magazine - all about blues music and more!
---
moulin blues 2017

Voor de 32e keer wordt Ospel gedurende het eerste weekend van mei omgetoverd tot Blues-paradijs. Dit jaar pakt Moulin Blues wederom flink uit, o.a. Doyle Bramhall II, Blues Harp Explosion! en Lurrie Bell & His Chicago Blues Band zullen op 5 & 6 mei het Ospelse podium betreden. Namens de organisatie mag Blues Magazine twee weekendtickets verloten onder de inzenders. Doe mee en maak kans!

Meer lezen...

---
Holland International Blues Festival 2017 Programma

Met de bevestiging van Rival Sons op vrijdag is het programma van de tweede editie van Holland International Blues Festival compleet. Bekijk hier de volledige line-up en het programma.

Meer lezen...

---
Interview: Laurence Jones

In maart speelde de Laurence Jones Band in de nieuwe bezetting in zaal Schwarzer Adler in Rheinberg. Een afspraak voor het interview was snel geregeld en met een zeer vriendelijke en enthousiaste Laurence begonnen we ons gesprek.

Meer lezen...

---
Fotoverslag: Imperial Crowns - Groene Engel, Oss 24 Maart 2017

The Imperial Crowns is een bluesrock groep uit Los Angeles en bestaat naast zanger Jimmie Wood en gitarist J.J. Holiday, uit drummer Billy Sullivan en bassist Danny Avila. De band bracht vorig jaar het album ; The Calling’ uit en is nu terug met een Europese tour.

Meer lezen...

---
Interview: Marcus Malone

“Het is in mijn ogen een coherent album geworden, een verhaal. In de twintig jaar dat ik nu bezig ben, ben ik hopelijk een beter mens geworden, daar gaat de plaat over."

Meer lezen...

---
Recensie: Gary Clark Jr. - Live / North America 2016

Het album brengt alles wat je van Gary Clark Jr. live mag verwachten; er is soul, blues, rock, lange nummers met stevige gitaarsolo’s, zijn stem die met de jaren steeds beter en rauwer wordt, en gedurende het hele album is er energie. Dit laatste komt mede op het conto van zijn solide band met John Bradley op bas, Eric ‘King’ Zapata op gitaar en John Radelat op drums. Fans: doe er je voordeel mee.

Meer lezen...

---
Recensie: My Baby - Prehistoric Rhythm

“Vooruit! Verder! Anders!” My Baby is er de band niet naar om stil te staan bij bereikte successen, laat staan op haar lauweren te gaan rusten. 'Prehistoric Rhythm' is een boeiend mengsel van elektronica, psychedelica en nog steeds, zij het aanmerkelijk minder dan op vorige album, blues. My Baby heeft ver over de grenzen geluisterd en inspiratie opgedaan. Fijnslijpers mogen proberen vast te stellen of het de brug is tussen rock en dance of tussen blues en dance. Feit is dat My baby met 'Prehistoric Rhythm' een zéér interessant, gevarieerd en spannend album heeft gemaakt.

Meer lezen...

---
Fotoverslag: Blackberry Smoke - Melkweg, Amsterdam 22 Maart 2017

Blackberry Smoke is een Amerikaans Southern Rock kwintet uit Atlanta, Georgia. De band toert momenteel door Europa en doet natuurlijk ook de Melkweg in Amsterdam aan.

Meer lezen...

---
Blues Magazine Radio 53 | Album Tip: Tedeschi Trucks Band - Live From The Fox Oakland

Also in this mix new songs and releases from Also in this mix new songs and releases from Chuck Berry, Eric Gales, Coco Montoya, Erja Lyytinen & Heikki Silvennoinen, Sean Rowe, Sean Chambers, Lauren Mitchell, Hurricane Ruth, Tiphony Dames, Reverend Peyton’s Big Damn Band, Voltage, Laura Cox Band, James Cotton, Quinn Sullivan... and more. Enjoy!

Meer lezen...

---
Eerste Namen Texelblues 2017

30 jaar Texelblues! In het weekend van vrijdag 13 tot en met zondag 15 oktober spelen er op 15 locaties in het centrum van Den Burg op het eiland Texel, meer dan 30 nationale en internationale blues acts.

Meer lezen...

---
Concertverslag: Don Airey & Friends - Cultuurpodium Boerderij, Zoetermeer 25 Maart 2017

Afgesloten wordt er met Deep Purple’s klassieker Black Night waarna geconcludeerd kan worden dat we een heerlijk concert hebben gehad. Alhoewel ik graag Ozzies ‘Mr. Crowley’ had gehoord, al was alleen het intro maar ergens in verwerkt.

Meer lezen...

---
WIN !!! Ticketactie Eric Steckel + Leif de Leeuw - DRU Cultuurfabriek, Ulft

Namens DRU Cultuurfabriek mag Blues Magazine 2 x 2 kaarten weggeven voor dit concert. Doe mee en maak kans!

Meer lezen...

---
Recensie: Johnny Mastro & Mama’s Boys - Never Trust The Living

De cd 'Never Trust The Living' is eigenlijk al weer een behoorlijk tijd geleden opgenomen, eind juli 2014 om precies te zijn. op 'Never Trust The Living' druipt de tomeloze energie van de band af. Een album dat vol overtuiging is ingespeeld en snoeihard en heerlijk smerig de speakers uit knalt.

Meer lezen...

---
Levi Parham & BJ Baartmans

Okies zijn hot. Na Woody Guthrie, JJ Cale, Merle Haggard zijn het nu John Moreland, John Fullbright, Parker Millsap, Carter Sampson, Wink Burcham maar zeker ook Levi Parham die de muzikale traditie van The Great State of Oklahoma wereldwijd uitdragen. De invloeden die je hier duidelijk hoort zijn blues, folk, soul, rock en country. In het najaar komt Parham met band optreden in Nederland, en mede ter promotie van die najaarstour doet hij een korte reeks duo-optredens met sterbegeleider BJ Baartmans. Bekijk hier de foto reportage!

Meer lezen...

---
Bill Wyman White Lightnin

This box contains all four solo albums by Bill Wyman, the first Rolling Stone to release a solo record. The albums are now issued on vinyl for the first time since their original release (and 'Stuff' on vinyl for the first time ever), gathered together in a beautiful rigid slipcase.

Meer lezen...

---
Recensie: Southside Johnny And The Asbury Jukes – The Fever - The Remastered Epic Recordings

Voor de fans, maar ook voor degene die voor het eerst kennis willen maken met de muziek van Southside Johnny And The Asbury Jukes is het uitbrengen van deze dubbel-cd met veertig nummers inclusief een boekje van twintig pagina’s een waar geschenk. Met het uitbrengen van dit dubbelalbum wordt er recht gedaan aan het originele geluid. A soulful experience.

Meer lezen...

---
Recensie: Ralph De Jongh – Dancing On A Volcano – 20 Years Of Burst Out Explosions

Ralph de Jongh behoeft natuurlijk geen introductie meer. De blues man pur sang staat vooral bekend om zijn geweldige live optredens maar ook om de kwaliteit van zijn albums. Dit jaar, om te vieren dat hij alweer twintig jaar in het vak zit, bracht Ralph een drieluik uit, 'Dancing On A Volcano'. Ruim tweeënhalf uur muziek van één van de iconen van de hedendaagse Nederlandse blues scene.

Meer lezen...

---
Recensie: Roy Buchanan – Telemaster Live In ‘75

Vorig jaar verscheen er een dubbelalbum met vroege opnamen van Roy Buchanan. 24 Februari kwam er weer een album uit van deze gitaarvirtuoos, een live album met opnamen uit 1975. Op dit album getiteld 'Telemaster Live In ’75', wordt de meester van de Telecaster begeleid door uitstekende muzikanten. Wat een gitarist was hij. Hopelijk ligt er nog meer lekkers op de planken want het smaakt naar meer.

Meer lezen...

Concert Tips

30 maart - MY BABY - Doornroosje, Nijmegen
31 maart - Tedeschi Trucks Band - AFAS Live, Amsterdam
31 maart - Boo Boo Davis - DRU Cultuurfabriek, Ulft
31 maart - Nathan Bell - Marienburgkapel, Nijmegen 
31 maart - Bertus Borgers & The Young Retros - Luxor Live, Arnhem 
1 april - Bluezy Blues Festival - De Fakkel, Ridderkerk
1 april - Mercy John - Deel 2, Hardenberg
1 april - Ralph de Jongh - Muziekcafe Brakeboer, Medemblik
1 april - Sonny Hunt & Leif de Leeuw Band - Ons Eigen Gebouw, Buurmalsen
1 april - John Mayall - De Pul, Uden 
1 april - Pat McManus Band - Cafe De Stam, Winterswijk
2 april - Lakeside Blues Festival - Uitgeest
2 april - Phil Bee's New Project - The Shack, Oude Meer
2 april - Thomas Toussaint - Bluescafe Kerkzicht, Roosendaal
2 april - Bluespills - Burgerweeshuis, Deventer
2 april - The Imperial Crowns - NiXenMeeR, Enschede
4 april - Spencer Bohren - Verkadefabriek, Den Bosch 
6 april - The Imperial Crowns - QBUS, Leiden 

Evenement toevoegen aan de concertagenda

> Bekijk Concertagenda...

Ook op BluesMagazine.nl ...

Beth Hart - Stevenskerk, Nijmegen

Soloconcert Beth Hart Voorverkoop vanaf vrijdag 31 maart via Doornroosje De Amerikaanse singer-songwriter Beth Hart komt voor een intiem, soloconcert naar de Stevenskerk. Voor de Grammy-genomineerde muzikante was 2016 een productief jaar. Haar recente album 'Fire On The Floor’ kon rekenen op lovende recensies en ontving een 'European Blues Award' voor beste album van het jaar. De show in de …

Meer lezen...

---
beth hart

Hedon & Zwolse theaters presenteren: Beth Hart (SOLO) De kaartverkoop start vrijdag 31 maart om 10.00 uur. Eén van de meest oprechte artiesten ter wereld is wat ons betreft zonder twijfel de Amerikaanse singer-songwriter Beth Hart. Een liveshow van “the ultimate female rockstar”, zoals Blues Magazine haar typeert, is een avond op sleeptouw door haar uitgebreide oeuvre dat bol staat …

Meer lezen...

---
Walter Trout

In de verkoop vanaf: ma, 27/03/17 15:00 http://www.ticketmaster.nl/event/walter-trout-tickets/186675 Je hebt blues legendes en je hebt blues legendes. Walter Trout is met recht één van de grootste blues gitaristen ter wereld. Hij speelde met giganten als Canned Heat, John Lee Hooker en de legendarische John Mayall’s Bluesbreakers voordat hij onder zijn eigen naam besloot verder te gaan. De Amerikaanse bluesman Walter …

Meer lezen...

---
Recensie: Alison Krauss - Windy City

‘Windy City’ is a seventeen-track offering from one of modern country/Americana music’s current queens. For the past few decades, Alison Krauss has consistently and pretty well constantly excited and delivered some stunning, clear and delightful albums that are firmly rooted in the expressive Nashville sound machine. This time round, she again manages to surprise to some extent by covering a range of better-known, traditional country tracks while also pulling in some excellent, new material and mixing the whole thing together with her soaring, soprano voice providing the necessary gell that binds the entire project together.

Meer lezen...

---
Concert Nieuws | The Billy Walton Band naar Heyhoef-Backstage!

Voor het eerst in het nog korte bestaan van Heyhoef-Backstage is het een band gelukt om voor een tweede keer op ons podium te komen staan. Niemand minder dan The Billy Walton Band die in november 2015 zo'n onverwachte verpletterende indruk maakten met hun New Jersey Rock uit de stal van Bruce Springsteen.

Meer lezen...

---
Binnenkort komt Popmagazine HEAVEN uit!

Wat hebben Bruce Springsteen, Keith Richards, John Hiatt, James Burton, Joe Strummer, Merle Haggard en Chuck Prophet met elkaar gemeen? Ze delen hun grote liefde voor de Fender Telecaster, het Zwitserse zakmes onder de gitaren.

Meer lezen...

---
Recensie: Budda Power Blues & Maria João – The Blues Experience

De Portugese zangeres Maria João , geboren en getogen in Lissabon is een bekende in de jazz scene. Budda Power Blues wordt gezien als het beste wat Portugal op blues gebied voort brengt. Het kan zeker dat Jazz en blues goed samen gaan. Bij deze cd krijg ik het gevoel dat Budda Guedes met zijn power blues zich ondergeschikt maakt aan Maria João en waar haar jazz erg improviseren is, laat ze haar stem hier op een prettige wijze horen.

Meer lezen...

---
Recensie: Mick Clarke - Diggin’ Down

Toen Mick Clarke zijn gedachten liet gaan over een nieuw studio album zette een idee zich vast in zijn hoofd: het moest een instrumentaal album worden, gewoon muziek maken zonder het gedoe van teksten schrijven, de ultieme muzikale creativiteit. Maar tijdens de opnames kwam hij er al gauw achter dat het maken van een ‘all instrumental album’ toch wat saai was en niet helemaal zijn stijl.
Dus werden de vijf instrumentale nummers prachtige intermezzo’s en vormen een mooie balans op dit album. Een heel goed idee, het stoomt lekker door, een mix van rock & roll, blues en boogie, zijn gitaarspel varieert van soepel tot rauw. Fantastisch, ik heb hiervan echt genoten.

Meer lezen...

---
Recensie: Vanessa Collier - Meeting My Shadow

De Amerikaanse zangeres, saxofoniste en songwriter Vanessa Collier komt uit Philadelphia. De stad die bekend is door de "Philly Soul"- old school soul met veel funk invloeden. Ik moest daar onmiddellijk aan denken toen ik haar nieuwe cd 'Meeting My Shadow' hoorde. Het is goed dat zulke muziek nog gemaakt wordt. Een vrij gevarieerde cd die met name voor de liefhebbers van (funky) old school soul en uiteraard voor de saxofoon liefhebbers de moeite waard is.

Meer lezen...

---
Recensie: Kim Janssen – Cousins

Voor mij is Kim Janssen eerlijk gezegd een nieuwe ontdekking, dit is toch wel een zeer fijne ontdekking. De muziek op 'Cousins' klinkt groots en magistraal. Tegelijkertijd weten Kim en zijn band het echter ook heel klein en persoonlijk te houden. De muziek gaat van melancholisch, via duister tot bijna dansbaar. Waarbij Kim zijn stem soms laag en donker inzet en op andere momenten juist zijn kopstem gebruikt. In theorie gaat het alle kanten uit, maar in de praktijk valt alles op zijn plek en creëert hij een prachtig muzikaal landschap. Dit album is een dikke aanrader, vooral voor liefhebbers van bands als Fleet Foxes en Sigur Ros.

Meer lezen...

---
Recensie: Levi Parham - An Okie Opera

Het album 'An Okie Opera' verscheen in 2013 en is nu opnieuw uitgebracht. Terecht, wat mij betreft. Opvallend is meteen dat producer Jimmy LaFave op 'An Okie Opera' nog niet ten tonele was verschenen. 'An Okie Opera' is dus veel meer ‘echt’ akoestisch, door Levi Parham zelf opgenomen en geproduceerd.

Meer lezen...

---
Recensie: Eastwood Haze - Common Dedication

Eastwood Haze: langzaam maar zeker wereldberoemd in heel Oostenrijk. Aangenaam verrast was ik dan ook toen de eerste cd van Eastwood Haze, 'Common Dedication', binnenkwam en ik mijn eerste luistersessie startte. Ik zou er geen bezwaar tegen hebben om ze op een Nederlands bluespodium tegen te komen, of het nou een festival is, in een leuke kroeg of in een van onze muziektempels.

Meer lezen...

---
Recensie: Foghat - Live At The Belly Up

Als je niet te zwaar tilt aan het sentiment, dat er nog slechts één origineel bandlid uit de roemruchte jaren ’70 formatie in Foghat speelt, dan is dit een prima plaat voor de liefhebbers van het stevige boogiewerk.

Meer lezen...

---
Concertverslag: Josh Hoyer & Soul Colossal - Spirit Of 66, Verviers 21 Maart 2017

Toen we de aankondiging zagen van Josh Hoyer & Soul Colossal in de Spirit of 66 en daarin volgende lovende uitspraak terugvonden: “If James Brown and Otis Redding had a love child, it would be Josh Hoyer.", was onze aandacht meteen getrokken.

Meer lezen...

---
Recensie: Laura Cox Band - Hard Blues Shot

Dit verhaal gaat over Laura Cox met Engelse roots. Nu eindelijk dan haar debuut met een volledig album over haar vorm van southern rock. Natuurlijk niets nieuws onder de zon, alles hebben we al eerder gehoord in verschillende vormen van de klassiekers. Wat opvalt is dat Laura zeer soepel speelt en daarbij ook nog eens een aangename zangstem heeft waardoor hun versie van dit genre net weer even anders klinkt. Al met al een leuk album voor op een mannenfeestje. Let There Be Rock!!

Meer lezen...

Uitgave Blues Nieuws - 27 mei 2018