Blues Magazine - all about blues music and more!
---
holland international blues festival 2017 grolloo

De tweede editie van het Holland International Blues Festival in Grolloo vindt plaats op 9 en 10 juni. Vandaag maakt de organisatie het programma bekend. Hier de namen ...

Meer lezen...

---
Taj Mahal and Keb Mo Tajmo

On May 5, 2017 Taj Mahal and Keb’ Mo’ will join forces to release TajMo on Concord Records. TajMo is a historic collaboration between two generations of blues giants, converging their singular talents for the first time ever on an album of original songs and covers, featuring cameos from Bonnie Raitt, Joe Walsh, Sheila E., Lizz Wright, and many more.

Meer lezen...

---
Recensie: Julian Sas - Feelin’ Alive

Julian Sas is in zijn genre één van de grootste artiesten die Nederland ooit heeft voort gebracht en als gitarist behoort hij tot de absolute top van Europa. Julian Sas maakte naam en faam met een reeks ijzersterke albums, maar vooral als live artiest. ‘Feelin’ Alive’ is een live cd waarop we een Julian Sas en vernieuwde band in topvorm horen. Zonder twijfel de beste Julian Sas band tot nu.

Meer lezen...

---
Eerste namen Culemborg Blues 2017

Zoals ieder jaar maakt Stichting Culemborg Blues in de eerste week van maart de eerste bands bekend voor het jaarlijkse gratis Bluesfestival wat plaats vindt op de vierde zaterdag in augustus. Voor de 24e editie zijn inmiddels vastgelegd: Laurence Jones (UK) Guy Verlinde and the Houserockers (BE) The Grand East, Jan Gerfast Band (SWE), T-99 en Detonics.

Meer lezen...

---
the juke joints

The Juke Joints zijn winnaar geworden van de Dutch Blues Award in de categorie Dutch Blues Band 2016. Uit de door de Award Commissie voorgedragen genomineerden wisten de Zeeuwen voor de tweede keer in hun loopbaan de meeste stemmen te krijgen van het publiek.

Meer lezen...

---
North Mississippi Allstars - Prayer For Peace

Prayer For Peace is North Mississippi Allstars' 8th studio album and self-produced by the Dickinson Brothers. North Mississippi Allstars cover R.L. Burnside's "Long Haired Doney" on their new album. Listen to it now!

Meer lezen...

---
Julian Sas

Het nieuwe album van Julian Sas heet ‘Feelin’ Alive’ en is op 10 maart verschenen. De presentatie van dit album vindt plaats in ons eigen Doornroosje! Namens Doornroosje mag Blues Magazine 2 x 2 tickets verloten onder de inzenders. Doe mee en maak kans!

Meer lezen...

---
Recensie: Quinn Sullivan - Midnight Highway

Quinn Sulivan is met recht een wonderkind op gitaar te noemen. Met zijn derde album 'Midnight Highway' heeft Quinn Sullivan de samenwerking opgezocht met producer Tom Hambridge. 'Midnight Highway' is een gevarieerd album geworden waar de muziekstijlen, blues, Americana en pop elkaar afwisselen. Verwacht dan ook geen blues album maar een Quinn Sullivan album waarbij zijn gitaarwerk het geheel aan elkaar smelt.

Meer lezen...

---
Recensie: Mark Porkchop Holder - Let It Slide

Mark Porkchop Holder is na jaren omzwervingen, veelvuldig optredend als one-man band, weer op het goede spoor terecht gekomen. De songs zijn goed, afwisselend met slide gitaar en mondharmonica maar toch ook zo geschreven dat mocht het weer eens tegenzitten hij zo weer als one-man band op stap kan. Al met al een cd met veel slide gitaar werk, donker, gruizig en mede door de sound een goed kroeggevoel.

Meer lezen...

---
Recensie: Samantha Fish – Chills & Fever

Met 'Chills & Fever' het vierde studio album alweer laat Samantha Fish een andere kant van zichzelf zien en laat zij haar veelzijdigheid en talent tot bloei komen. Wie denkt met deze nieuwe schijf een bluesrock cd aan te schaffen komt bedrogen uit, maar wat een uitstekend album! Dit is namelijk een cd met covers van wat oudere, soms minder voor de hand liggende songs.

Meer lezen...

---
WIN !!! Ticketactie Boo Boo Davis - DRU Cultuurfabriek, Ulft

Boo Boo Davis is een fenomeen en een overlever die behoort tot de laatste generatie van muzikanten die hun muziek nog direct baseren op een hard leven in de Mississippi Delta. Namens DRU Cultuurfabriek mag Blues Magazine 2 x 2 tickets verloten onder de inzenders. Doe mee en maak kans!

Meer lezen...

---
Dutch Blues CD Award 2016 voor Refuel van The Veldman Brothers

Dutch Award voor CD 2016 gaat naar The Veldman Brothers voor hun CD Refuel. De Dutch Blues Foundation zal op een nog bekend te maken datum en locatie de Award aan The Veldman Brothers uitreiken.

Meer lezen...

---
sheryl crow be myself

Multi-platinum-selling singer, songwriter, and musician Sheryl Crow will release a new album, entitled Be Myself, on April 21st via Warner Bros. Records. Be Myself is like each of her preceding releases: thoughtful and candid. It's unlike them too, mainly in that it represents contradictory movement -- a look at the world today powered in part by a return to the energy that first lofted Crow and her music into the limelight.

Meer lezen...

---
Recensie: George Thorogood & The Destroyers – Live At Rockpalast – Dortmund 1980

Vorige maand verscheen in deze serie een dvd en dubbel cd van George Thorogood & The Destroyers van het concert dat deze Amerikaanse blues- rockgroep gaf op 26 november 1980 in de Westfalenhalle in Dortmund. Een concert zoals men dat van deze band gewend is. No nonsens, energieke recht toe recht aan bluesrock zonder kapsones.

Meer lezen...

---
Recensie: Guy Verlinde And The Houserockers – How How How

Op 22 februari verscheen hun album 'How How How' van Guy Verlinde And The Houserockers met allemaal eigen songs binnen dezelfde traditie, sound en energy van Hound dog Taylor. Guy Verlinde And The Houserockers staan garant voor een vette wilde blues party met een mix van old school Chicago stijl en een eigentijdse sound die je kunt horen bij artiesten als The Black Keys en de Jon Spencer Blues Explosion. 'How How How' is een knap album met veel boogie en rock 'n roll.

Meer lezen...

---
Ruud Weber wint Dutch Blues Award Bassist 2016

Ruud Weber zal dit jaar de Dutch Blues Award Bassist 2016 ontvangen.

Meer lezen...

---
Blues Magazine Radio 51 | Album Tip: Julian Sas - Feelin` Alive

Also in this mix new songs and releases from RB Stone, Jeremiah Johnson Band, Southern Avenue, The Marcus King Band, Delta Moon, Sean Chambers, Heath Green & The Makeshifters, Zack Walther Band, Jurgen Burdorf Band, Shawn James And The Shapeshifters, Erja Lyytinen... and more. Enjoy!

Meer lezen...

Concert Tips

16 maart - Adia Victoria - Paradiso, Amsterdam
16 maart - Tiny Legs Tim & Steven Troch - De Pluk, Geldermalsen 
17 maart - Jools Holland - Paradiso, Amsterdam 
17 maart - MY BABY - Melkweg, Amsterdam 
17 maart - David Readman - Royal Irene, Blerick 
17 maart - Chris Bergson - Qbus, Leiden 
17 maart - American Aquarium - Luxor Live, Arnhem 
18 maart - Over The Rhine - Paradiso, Amsterdam 
18 maart - Levi Parham - Wim's Kelder, Doetinchem 
18 maart - DE KAT - VanSlag, Borger 
18 maart - Ellen Foley Band - De Noot, Amersfoort 
18 maart - JJ Sharp Band - L' Esprit, Rotterdam 
19 maart - Mercy John - De Bosuil, Weert 
19 maart - Dynamite Blues Band - Cafe Ensing, Peize 
19 maart - Sugar Ray Norcia & The Bluetones - Nixenmeer, Enschede 
19 maart - Michelle Davids Gospel Sessions - Blokhuispoort, Leeuwarden 
19 maart - James Armstrong - Bluesclub XXL, Wageningen 
19 maart - Ralph de Jongh - Blend, Doetinchem 
19 maart - Bas Paardekooper - Vreedenblues, Utrecht 
19 maart - John Fairhurst - Den Heiligen Cornelius, Roermond
21 maart - Levi Parham - Railroad Roots, Oss 
22 maart - Blackberry Smoke - Melkweg Max, Amsterdam 

Evenement toevoegen aan de concertagenda

> Bekijk Concertagenda...

Ook op BluesMagazine.nl ...

levi parham

In 2016 beleefde Levi Parham zijn doorbraak in Europa. Na enkele CDs die al tot doorgewinterde Americana-fans waren doorgedrongen bereikte hij het "grote publiek" met zijn alom geprezen album These American Blues. In het najaar komt Parham met band optreden in Nederland, en mede ter promotie van die najaarstour doet hij nu een korte reeks duo-optredens met sterbegeleider BJ Baartmans.

Meer lezen...

---
Recensie: Reto Burrell – Side A & B

Vorige maand verscheen er na drie jaar weer een nieuw album van Reto Burrell, 'Side A & B'. Het album telt veertien, door Burrell geschreven nummers en hij tekende ook voor de productie. Het album is te verdelen in twee helften. Op de eerste zeven nummers (Side A) wordt Burrell begeleid door een uitgebreide band terwijl de andere zeven nummers (Side B) een semi-akoestische folky inslag hebben. In zowel het eerste als in het tweede gedeelte van het album overtuigt hij. Een uitstekend gevarieerd album.

Meer lezen...

---
Recensie: Billy T Band – Reckoning

November 2016 verscheen 'Reckoning' van The Billy T Band. Hun nieuwste schijf gevuld met tien eigen geschreven tracks die diep wortelen in de oorsprong van klassieke Amerikaanse soul, blues, R&B en swamp rock. Met zijn band The Billy T Band zoekt hij naar nieuwe wegen om zijn blues en soul vorm te geven en heeft dat op dit album door het inzetten van een strijkorkest grotendeels ingevuld.

Meer lezen...

---
Roots & Roses 2017

Roots & Roses 2017. Een festival voor liefhebbers van rock’n roll. Op het kruispunt van toekomst en verleden.

Meer lezen...

---
Blues Waves 2017

BLUES WAVES, rolling down the river....Dordse Blues Cruise, is een geweldige ervaring voor de blues liefhebber, aan boord van een geweldig partyschip ‘de Ameland’, varend over de rivieren onder het genot van geweldige muziek.

Meer lezen...

---
Recensie: The Lachy Doley Group - Lovelight

In zijn thuisland Australië wordt Lachy Doley, de Jimi Hendrix van het Hammond genoemd. Hij wordt geprezen voor zijn blues, soul en rock toetsen werk. Op 17 februari 2017 verscheen 'Lovelight', het vierde album van The Lachy Doley Group. Wie nog twijfelde aan de klasse van Lachy Doley, als toetsenist zal zijn mening wel herzien na het beluisteren van 'Lovelight'.

Meer lezen...

---
Recensie: Verbraak | Van Bijnen – 2nd Line City

´2nd Line City´ is een lekker in het gehoor liggend album waarop het duo Verbraak en van Bijnen bewijst een keur aan muziekstijlen goed te beheersen. Wat mij betreft mag deze muzikale samenwerking worden voortgezet.

Meer lezen...

---
Johan Popeye Dollekamp Tipt!

Exclusief voor de lezers van Blues Magazine tipt Johan Popeye Dollekamp maandelijks zijn Blues and More Top 5. Deze maand de tips van MAART 2017.

Meer lezen...

Uitgave Blues Nieuws - 27 mei 2018