Blues Magazine - all about blues music and more!
---
Ribs & Blues 2017

21ste Editie van Ribs & Blues Raalte op 3-4-5 juni 2017! De line up voor Ribs & Blues in Raalte is compleet.

Meer lezen...

---
Interview: Jo Harman

‘Ik houd er niet zo van om uit te leggen waar mijn songs over gaan. Ik geef er de voorkeur aan dat mensen er zelf uit halen waarover ze denken te gaan. Maar bijvoorbeeld Silhouettes Of You gaat erover dat je eenzaam bent. Op dit album komt dat eenzaamheidsgevoel op verschillende manieren en in meerdere songs tot uitdrukking. Dat wil overigens niet zeggen dat ik eenzaam was of me eenzaam voelde, maar meer het gevoel dat ik had op de dag dat ik die songs schreef.'

Meer lezen...

---
Concertverslag: Sean Webster Band Album Release Party - The Shack, Oude Meer 3 Maart 2017

Misschien komt dit wel omdat dit vooraf gegaan wordt door een prachtige vertolking van Etta James’ I’d Rather Go Blind, waarbij iedereen in The Shack niets anders rest dan het ‘muisstil verzamelen van kippenvel’ en mogelijk zelfs licht emotioneel wordt geraakt.

Meer lezen...

---
moulin blues 2017

Hier is 'ie dan: de officiele poster van Moulin Blues 2017! Tevens is de line-up, na het toevoegen van Lurrie Bell & His Chicago Blues Band en Blues Harp Explosion ft. Magic Dick, James Harman en Giles Robson, nu compleet.

Meer lezen...

---
ZZ Top

Met fierheid mogen we de komst van de legendarische bluesrockband ZZ TOP op zaterdag 15 juli aankondigen. Deze eerste aankondiging is het startschot voor de 18 bands die in het weekend van 14-15-16 juli zullen aantreden op Blues Peer.

Meer lezen...

---
The Paladins Tour - April 2017

Kam je vetkuif glad achterover en poets je schoenen! In april komt het blues rockabilly trio The Paladins naar Nederland & Belgie voor een uitgebreide tour!

Meer lezen...

---
WIN !!! Ticketactie Randy Hansen Plays Jimi Hendrix - Effenaar, Eindhoven

Je zou zweren dat Jimi Hendrix nog leeft als je Randy Hansen live ziet spelen. Zijn Hendrix-imitatie komt namelijk akelig dicht in de buurt van de meester zelf. Namens Effenaar mag Blues Magazine 2 x 2 tickets weggeven voor dit concert. Doe mee en maak kans!

Meer lezen...

---
The Imperial Crowns Spring 2017 Tour

The Imperial Crowns is een bluesrock groep uit Los Angeles en bestaat naast zanger Jimmie Wood en gitarist J.J. Holiday, uit de oorspronkelijke drummer en partner Billy Sullivan, plus bassist Danny Avila. De band bracht vorig jaar het album The Calling uit en is nu terug met een Europese tour. 

Meer lezen...

---
Recensie: Elvin Bishop - Elvin Bishop`s Big Fun Trio

Op het albumhoesje staat te lezen dat 'Elvin Bishop's Big Fun Trio' allemaal begon nadat Elvin met een paar vrienden begon te jammen in de studio. De jongens hadden zoveel plezier dat er besloten werd om er een album van te maken. De titel 'Elvin Bishop's Big Fun Trio' lijkt me in ieder geval een perfect gekozen titel voor dit album.

Meer lezen...

---
eddie vedder

In mei komt Pearl Jam frontman Eddie Vedder naar Amsterdam voor twee solo optredens in AFAS Live. De shows vinden plaats op maandag 29 en dinsdag 30 mei en zijn onderdeel van een reeks Europese concerten die Vedder zal geven in de maanden mei en juni. De support act voor de shows is de Ierse singer-songwriter Glen Hansard. De kaartverkoop voor de shows in Amsterdam start aanstaande vrijdag 10 maart om 10.00 uur via Ticketmaster.

Meer lezen...

---
Recensie: John Mayer – The Search For Everything: Wave Two (EP)

In januari werden de fans al verblijd met 'Wave One , en nu, een goeie maand later, is 'The Search For Everything: Wave Two' uitgebracht. Wie met de tweede EP gehoopt had iets heel anders voorgeschoteld te krijgen, komt van een koude kermis thuis; 'Wave Two' ligt in het verlengde van 'Wave One'. Kortom, er kan gezegd dat 'The Search For Everything: Wave Two' de luisteraar met gemengde gevoelens achterlaat; het spettert nog allerminst maar de kwaliteit en potentie zijn daarentegen nog immer hoorbaar. 'Wave Three', kom maar op en verbaas ons!

Meer lezen...

---
Dana Fuchs Tour - April 2017

Rauwe blues uit de tenen! In april komt de Amerikaanse blueszangeres Dana Fuchs naar Nederland. Ze heeft een dijk van een stem die het midden houdt tussen Janis Joplin en Etta James en muzikaal rockt ze als The Rolling Stones. “Rock-n’-roll doesn’t get any better”.

Meer lezen...

---
Pokey LaFarge - Manic Revelations

Pokey LaFarge’s anticipated new full-length album, Manic Revelations, will be released May 19 on Rounder Records. In advance of the release, the album’s lead track, “Riot In The Streets” is now available.

Meer lezen...

---
John Primer Bob Corritore Aint Nothing You Can Do

John Primer & Bob Corritore’s 2nd Delta Groove release April 21, 2017. An album of hard hitting Chicago Blues!

Meer lezen...

---
Southern Avenue

Their self-titled debut album is a breath of fresh air with its own unique blend of gospel- tinged R&B vocals, roots/blues-based guitar work and soul-inspired songwriting. And Southern Avenue’s release on the fabled Stax label is a testament to the young combo's talent and vision.

Meer lezen...

---
Southside Johnny and the Asbury Jukes The Fever The Remastered Epic Recordings

Southside Johnny, one of the great white R&B singers of this or any other time, backed by a crack band including The Miami Horns and with such special guests as Ronnie Spector, The Coasters, The Drifters, and The Five Satins. Joyful, soulful music finally sounding the way it oughtta!

Meer lezen...

---
Blues Magazine Radio 50 | Album Tip: Guy Verlinde & The Houserockers - How How How

Also in this mix new songs and releases from Alabama Lovesnakes, Bonnie Raitt, Nick Schnebelen, Delta Moon, JJ Cale, Eddie Martin, Sean Costello, Jocelyn & Chris Arndt, Mike Andersen, Vin Mott, Thorbjørn Risager & The Black Tornado, Lee Palmer, The Sidekicks, Robbie Robertson, Danny Bryant... and more. Enjoy!

Meer lezen...

Concert Tips

9 maart - JW Roy - Neushoorn, Leeuwarden
10 maart - Dayna Kurtz - Metropool, Hengelo
11 maart - Paardekooper - Rotterdamse Motormarkt, Spijkenisse
11 maart - Noorder Gitaardag, Zuidbroek 
11 maart - Soul Of Spanish Harlem - De Purmaryn, Purmerend
11 maart - Doc Curran & The Revelators - De Kloosterkelder, Monster
11 maart - Sweet Bourbon - De Gouden Leeuw, Nispen 
12 maart - Michelle David & The Gospel Sessions - TivoliVredenburg, Utrecht 
12 maart - Chris Bergson - Bluescafe, Apeldoorn 
12 maart - Black Cat Biscuit - Kerkzicht, Roosendaal 
14 maart - Dayna Kurtz - Muziekgieterij, Maastricht 
16 maart - Rhythm & Groove Bass Festival - Leiden 
16 maart - Adia Victoria - Paradiso, Amsterdam

Evenement toevoegen aan de concertagenda

> Bekijk Concertagenda...

Ook op BluesMagazine.nl ...

Recensie: Delta Moon – Cabbagetown

Wie niet houdt van slide gitaar, kan de muziek van de Amerikaanse band Delta Moon, inclusief de nieuwe cd 'Cabbagetown', met een gerust hart links laten liggen. Op 'Cabbagetown' staat soepel groovende muziek, vakkundig en spaarzaam geïnstrumenteerd. Delta Moon laat ook op dit album horen hoe effectief het kan zijn om de kracht van de muziek te laten spreken door juist de beperking op te zoeken.

Meer lezen...

---
Mario Goossens produceert nieuwe EP The Damned and Dirty

De nieuwe EP van het roots duo The Damned and Dirty wordt geproduceerd door de Vlaamse producer en drummer Mario Goossens (Triggerfinger). De samenwerking is inmiddels begonnen en de eerste tracks staan al in de steigers.

Meer lezen...

---
Recensie: Heigh Chief - Heigh Chief

Gekoppeld aan het begrip ‘speels’ kan de conclusie zijn dat Heigh Chief een eigenzinnig bluesalbum gemaakt heeft waarop verschillende invloeden knap met elkaar verweven worden. Goed gedaan, dat zeker!

Meer lezen...

---
Kim Janssen - Cousins

Kim Janssen is geboren in Nederland maar opgegroeid in Azië. Na de primeur van eerste track 'Bottle Rockets' op The Line of Best Fit (UK) en single 'Gouldians' is hier nu zijn langverwachte nieuwe album; 'Cousins'. 'Cousins' mixt de klassieke en orkestrale arrangementen van Kim's vorige werk met grande pop en Kim’s vocalen.

Meer lezen...

---
Recensie: Thunder – Rip It Up

Mijn eerste kennismaking met Thunder was op Bospop in 1997. Twintig jaar later zijn de veteranen uit Londen alweer toe aan hun elfde studio album, 'Rip It Up'. Thunder bewijst met 'Rip It Up' nog jaren mee te kunnen, dit album is een must voor de fans en een aanrader voor liefhebbers van classic rock.

Meer lezen...

---
Recensie: The Brinklz - How Do You Like My Hairdo?

Met 'How Do You Like My Hairdo?' verschijnt het debuut album van The Brinklz. Een prima debuut van twee door de wol geverfde veteranen, die een veelbelovende samenwerking zijn aangegaan met twee talentvolle relatieve nieuwkomers.

Meer lezen...

---
Recensie: Thornetta Davis - Honest Woman

Thornetta Davis is een Amerikaanse multi getalenteerde zangeres en songwriter uit Detroit, MI. Nu is er het album 'Honest Woman' en het bevat twaalf, door Thornetta geschreven nummers. Ze heeft een geweldige stem waarmee ze met het grootste gemak kan switchen tussen blues, soul, gospel en funk. Davis was al in Europa op tournee, toch is ze hier nog redelijk onbekend, misschien brengt dit erg sterke album daar verandering in. Thornetta Davis, Detroit Queen Of The Blues zou in ieder geval een aanwinst zijn voor de Europese podia.

Meer lezen...

---
Jurgen Burdorf Band - Straight Up Guitar

Op 19 maart 2017 presenteert gitarist Jurgen Burdorf met zijn band de nieuwe CD 'Straight Up Guitar'. Alle composities zijn van zijn hand. 'Straight Up Guitar' is helemaal instrumentaal met veel ruimte voor solo’s en improvisatie. Jurgen is liefhebber van allerlei soorten muziek en dat hoor je in zijn composities terug. Zo zijn er invloeden van jazz, roots, rock en een vleugje Oost-Europese volksmuziek te horen.

Meer lezen...

---
Muzikale Maartklappers in Qbus!

Muzikale Maartklappers in Qbus! American Aquarium & Tim Easton + RBG Festival Bluesevent: Chris Bergson Band.

Meer lezen...

---
Mirliton Blues Night met Nederlandse topbands

Het podium in de grote zaal zal op 15 april omgetoverd worden in een nachtclub in de jaren vijftig/zestig stijl, waar twee Nederlandse topbands gaan optreden. Om deze tijden ook muzikaal te laten herleven zijn er twee bands gecontracteerd, die beide stijlen vertegenwoordigen. De band Slim Robin brengt de blues op een traditionele jaren 50 manier en The Silver Dimes spelen de jaren 60 stijl van blues.

Meer lezen...

---
Recensie: De Kat - De Kat II

Erik de Vries, gitarist van de Groningse band De Kat, had vroeger een kat, een wat lomp en onhandig beest, waar desondanks iedereen gek op was. Vandaar dat hij en zijn muzikale matties besloten hun band De Kat te noemen, omdat eigengereidheid en een absoluut vertrouwen in zichzelf en elkaar basiseigenschappen bleken, na vele jams in het vruchtbare Groningse muziekleven. Resultaat is nu het eerste volledige album van De Kat, dat net als de voorafgaande EP naamloos door het leven moet. Het album is vooralsnog slechts op vinyl verkrijgbaar, vanwege de betere geluidskwaliteit. Van de kwaliteit van de band geeft de plaat een goede indruk, maar mij laat de gedachte niet los dat De Kat vooral een band is die je live moet zien.

Meer lezen...

---
Johnny Cash - The Original Sun Albums 1957-1964

Charly Records are to release The Original Sun Albums 1957-1964, a 60th anniversary Johnny Cash deluxe edition that brings together all seven classic Sun albums along with a bonus disc of rarities.

Meer lezen...

Uitgave Blues Nieuws - 26 mei 2018