Blues Magazine - all about blues music and more!
---
north sea jazz 2017

Het Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival kondigt vandaag 32 namen aan voor de komende editie, waaronder Taj Mo: The Taj Mahal & Keb Mo Band, Usher & The Roots, Solange, Emeli Sandé, Gladys Knight, Erykah Badu en De La Soul. De kaartverkoop voor North Sea Jazz 2017, dat plaatsvindt op 7, 8 en 9 juli is reeds gestart.

Meer lezen...

---
Column | Mike Zito Talkin' Blues: Blues Music Awards 2017

Mike Zito is gitarist en frontman van The Wheel en een van de oprichters van de Royal Southern Brotherhood. Daarnaast is hij ook een veelgevraagd producer. Exclusief voor Blues Magazine, praat Mike Zito ons bij over zijn kijk op de wereld van de blues. Deze maand: de Blues Music Awards 2017.

Meer lezen...

---
Interview: Rory Block

With Rory Block its absolutely impossible not to turn towards the late slide master, Robert Johnson, and she has of course been repeatedly linked to his extraordinary playing, a style that in many ways Block embodies in her own work

Meer lezen...

---
Blues Hall of Fame

The 2017 Blues Hall of Fame Inductions. MAVIS STAPLES, MAGIC SLIM, JOHNNY COPELAND, HENRY GRAY, LATIMORE AND WILLIE JOHNSON ARE AMONG THE NEWEST MEMBERS OF THE BLUES HALL OF FAME!

Meer lezen...

---
Fotoverslag: Rival Sons - Melkweg, Amsterdam 24 Februari 2017

Voor een uitverkochte Melkweg stond Rival Sons, bestaande uit zanger Jay Buchanan, gitarist Scott Holiday, drummer Michael Miley, toetsenist Todd Ögren-Brooks en bassist Dave Beste, met hun Hollow Bones Tour. Ze gaven evenals de vorige keer een staaltje onvervalste rock n ‘roll weg.

Meer lezen...

---
Richard 'Rip Lee' Pryor Tour 2017

Richard speelt tijdens de tour met niemand minder dan de Little Boogie Boy Blues Band, genomineerd voor de Dutch Blues Awards 2016. Tijdens een van de optredens zal er support zijn door Hoodoo Monks, die net het nieuwe album 'Blues of the Legends' hebben uitgebracht.

Meer lezen...

---
Recensie: Ronnie Baker Brooks - Times Have Changed

Ronnie Baker Brooks is de zoon van bluesmuzikant Lonnie Brooks. Voor het eerst in tien jaar heeft zoon Ronnie weer een eigen album gemaakt: 'Times Have Changed'. In die jaren is de muzikale voorkeur van Ronnie Baker Brooks zeker breder geworden dan ‘strictly the blues’. De productie was in handen van Steve Jordan.

Meer lezen...

---
Dutch Roots And Blues Tour

Zeven van de beste roots & blues bands van Nederland slaan de handen ineen en gaan vanaf dit najaar gezamenlijk langs de grotere zalen voor een serie indoor festivals onder de naam Dutch Roots and Blues Tour. De deelnemende bands zijn: Rootbag, Dynamite Blues Band, Detonics, The Damned and Dirty, LaBomba, Little Steve & The Big Beat en Paardekooper.

Meer lezen...

---
Recensie: Champion Jack Dupree - Live At Rockpalast - Cologne 1980

Op 28 juli 1980 maakt WDR een opname voor Rockpalast van een optreden van Champion Jack Dupree in de goed gevulde WDR studio-B in Keulen. Op deze opname wordt Dupree slechts begeleid door de Deense gitarist Kenn Lending. Op 'Live At Rockpalast - Cologne 1980' laveert de zeer goedgeluimde Dupree door zijn immense repertoire dat naast een aantal stukken van eigen hand uit bekende covers bestaat. Champion Jack Dupree mag dan misschien niet de beste zanger en pianist zijn binnen het genre, hij was zeker een van het zuiverste water en speelde in de geest van de traditie, iets wat we heden ten dage nog zelden tegenkomen en alleen al daarom is het aanschaffen van dit fraaie document je geld meer dan waard.

Meer lezen...

---
Concertverslag: Shawn James - NiXenMeeR, Enschede 25 februari 2017

Intens, krachtig, ontwapenend, oprecht, emotioneel, ontroerend, intiem. Dat zijn de woorden die voortdurend bij me opkomen tijdens dit concert. Mijn eerste live kennismaking met Shawn James doet me verlangen naar een volgend concert.

Meer lezen...

---
guy verlinde how how how

De band klinkt vandaag hechter dan ooit. Guy Verlinde wordt op 'How How How' vergezeld door King Berik op drums en de Nederlandse top gitarist Richard van Bergen. Samen brengen ze eigen songs maar binnen dezelfde traditie, sound en energy van Chicago-blues legende Hound Dog Taylor.

Meer lezen...

---
Recensie: Thorbjørn Risager & The Black Tornado – Change My Game

Thorbjørn Risager & The Black Tornado brachten in 2014 het album 'Too Many Roads' uit wat volgens vele hun beste album tot nu toe is. Nu ruim twee jaar later komen ze weer met een nieuw studio album en de verwachtingen zijn dan ook zeer hoog. Het album heet niet voor niks 'Change My Game' want Thorbjørn en de zeven leden van The Black Tornado pakten het dit keer wat anders aan. Voor het eerst hebben ze zelf het hele album geproduceerd en zijn ze meer op elkaar ingespeeld door het vele touren. Daarnaast hebben ze elf erg sterke, en totaal verschillende, nummers geschreven. De band bewijst nog veel meer in hun mars te hebben en leveren met dit album hun beste album af tot nu toe.

Meer lezen...

---
robin trower time and emotion

New album Robin Trower, "Time And Emotion". Eleven newly minted songs from one of the most prolific and creative musicians from the old school.

Meer lezen...

---
Blues Magazine Radio 49 | Album Tip: Sean Webster Band - Leave Your Heart At The Door

Also in this mix new songs and releases from Rag 'N' Bone Man, Ben Poole, Eliza Neals, Sari Schorr, Mick Jagger & The Red Devils, Albert Cummings, Lurrie Bell, Henrik Freischlader ... and more. Enjoy!

Meer lezen...

Concert Tips

2 maart - JJ Sharp Band - Bluezy RTV, Ridderkerk
3 maart - Mercy John - De Kroepoekfabriek, Vlaardingen 
3 maart - Dayna Kurtz - Paard van Troje, Den Haag
3 maart - Josh Hoyer Soul Colossal - Nixenmeer, Enschede
3 maart - The Delta Saints - Luxor Live, Arnhem 
3 maart - The Grand East - Metropool, Hengelo 
3 maart - Sean Webster Band Releaseparty - The Shack, Oude Meer
3 maart - Ralph de Jongh - Cafe Wilhelmina, Eindhoven 
4 maart - Israel Nash - Oosterpoort, Groningen 
4 maart - Hageland Blues Roots Night - De Roos, Glabbeek 
4 maart - Van Dijck Inc - Het Oude Wapen, Blijham 
4 maart - Strand Of Oaks - De Zwerver, Leffinge
5 maart - JW Roy - Ons Mierloos Theater, Mierlo
5 maart - The Bluesbones - Bluesclub XXL, Wageningen 
5 maart - Tinez Roots Club - Luxor Live, Arnhem 
5 maart - Jenn B Blues - Kerkzicht, Roosendaal 
5 maart - Sweet Mary Jane - Den Heilige Cornelius, Roermond 
6 maart - Darius Rucker - Melkweg, Amsterdam 
7 maart - Drive By Truckers - Paradiso, Amsterdam 

Evenement toevoegen aan de concertagenda

> Bekijk Concertagenda...

Ook op BluesMagazine.nl ...

Recensie: Eddie Martin – Black White And Blue

Eddie Martin is een multi-instrumentalist. Naast een fantastische (slide) gitaarspeler is deze bluesman ook een prima harmonica speler. Op het studio album 'Black White And Blue' is Eddie Martin met tien zelfgeschreven tracks weer te beluisteren als bandtrio. Met inmiddels al zijn zestiende album 'Black White and Blue' heeft deze bluesman wederom een fraai blues album afgeleverd.

Meer lezen...

---
Recensie: Ryan Adams – Prisoner

Dat een gebroken hart inspiratie kan zijn voor een briljant album moge duidelijk zijn. Ryan Adams verraste ons in 2000 met zijn geweldige debuut 'Heartbreaker'. Dat is dan ook direct wat dit debuut en zijn nieuwe album, 'Prisoner', met elkaar gemeen hebben, ook het nieuwste exemplaar van Adams komt voort uit liefdesverdriet. De country en roots invloeden die op veel van zijn vorig platen op de voorgrond traden zijn hier in mindere mate, maar zeker ook aanwezig. In veel liedjes doet hij echter meer dan ooit denken aan een rockende Bruce Springsteen. Het is te horen dat er veel aandacht is besteed aan de productie van dit album. Het vakwerk en de kwaliteit druipt er van af.

Meer lezen...

---
Recensie: Lee Palmer – Bridge

De Canadese singer-songwriter Lee Palmer heeft net zijn vierde album in vier jaar uitgebracht. 'Bridge' is een uitstekend album. Bluesy Americana van grote klasse. Het zou mij niet verbazen als dit album aan het eind van het jaar hoog scoort in de traditionele eindejaar lijstjes.

Meer lezen...

---
Recensie: Lazy Eye - Pocket The Black - Live At Chapel Lane

Blues van down under, Adelaide, Australië om precies te zijn. Lazy Eye is een bluestrio dat sinds 2013 onderweg is en sindsdien een behoorlijke status heeft opgebouwd in hun thuisland Australië. Tien tracks telt het nieuwe album 'Pocket The Black - Live At Chapel Lane' en alle songs met veel variatie zijn volledig van eigen hand. Van meet af aan is het duidelijk Lazy Eye is een trio waarbij de nadruk ligt op het Hammond orgel. Een absolute aanrader voor wie van het betere Hammond B3 werk houdt!

Meer lezen...

---
Dayna Kurtz Nederland Tour 2017

De eigenzinnige Dayna Kurtz vermengt haar muziek met jazz, soul, country, chanson, blues, pop en rock waardoor haar muziek volstrekt uniek is. Met haar krachtige, bezwerende stem, haar poėtische teksten en haar virtuoze gitaarspel switcht ze moeiteloos tussen het werk van Johnny Cash, Billie Holiday en bijvoorbeeld Jacques Brel.

Meer lezen...

---
Eerste vijf namen voor Down By The River

Christopher Paul Stelling en Gregory Page zijn de eerste grote namen voor de derde editie van het roots- en americana festival Down By The River in Poppodium Grenswerk. Down By The River vindt plaats op zondag 14 mei. Het festival maakt vandaag de eerste vijf artiesten bekend. Verder staan ook Baptiste W. Hamon, Cale Tyson en The Dawn Brothers op het festival.

Meer lezen...

---
Recensie: Troy Redfern - Dirt Blues Ritual

Op 27 februari verschijnt 'Dirt Blues Ritual', het nieuwe album van Redfern. De vijftien nummers werden door Troy geschreven en hij is tevens gitarist, drummer en bassist op 'Dirt Blues Ritual'. Wie van krachtige rauwe blues, gruizige gitaar en verschroeiend slide werk houdt moet zich zeker 'Dirt Blues Ritual' van Troy Redfern aanschaffen.

Meer lezen...

---
Recensie: Too Mutz Blues Band - Lady In Black And Other Blue Pieces

De Too Mutz Blues Band, bestaat al zo’n 22 jaar. Snoeiharde bluesrock, hartverscheurende ballads en uptempo blues tot zelfs Nederlandstalige blues zijn elementen waaruit de setlijst is opgebouwd. In 1998 bracht de band hun eerste cd uit. Vier jaar later verschijnt het album 'Lady In Black And Other Blue Pieces'. Nu vijftien jaar later is deze cd toe aan een heruitgave. 'Lady In Black And Other Blue Pieces'. Na vijftien jaar klinkt deze, met blues rock en ballads gevulde cd nog steeds up to date. Een zeer verzorgde productie die ons de vele muzikale invalshoeken van de band toont.

Meer lezen...

Uitgave Blues Nieuws - 27 mei 2018