Blues Magazine - all about blues music and more!
---
Enthousiaste Collega’s M/V gezocht!

Enthousiaste collega’s M/V gezocht! Ben jij die enthousiaste (blues)muziekliefhebber die een leuke en originele recensie met een onderbouwde mening kan schrijven? Luister je graag muziek, heb je een vlotte pen en wil jij je mening over een album delen? Dan zijn wij naar JOU op zoek.

Meer lezen...

---
Abrupt Einde North Sea Jazz Club

Op 20 februari 2017 heeft Kop Oost BV, met handelsnaam North Sea Jazz Club, faillissement aangevraagd. De jazzclub bestaat bijna vijf jaar en is gevestigd op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam. Met een sterke nationale en internationale programmering is de club inmiddels een instituut.

Meer lezen...

---
Ribs & Blues

De line up voor Ribs & Blues 2017 in Raalte is compleet. De organisatie kondigde al eerder een hele rij acts, waaronder headliners The Red Devils en Walter Trout, aan. Het festival bevestigt nu nog negen namen voor de beide gratis toegankelijke Pinksterdagen.

Meer lezen...

---
bospop 2017

Vandaag voegt Bospop tien nieuwe namen toe aan het programma met o.a. Dropkick Murphys, The Pretenders, Supertramp’s Roger Hodgson, Bløf, Wolfmother, Laurence Jones, My Baby en Vintage Trouble. Eerder werden al Beth Hart, Doe Maar, Anastacia, Anouk en Airbourne bevestigd. Bospop vindt plaats op zaterdag 8 en zondag 9 juli 2017 in Weert.

Meer lezen...

---
Fotoverslag: JW Roy + Mercy John - Groene Engel, Oss 17 Februari 2017

JW Roy trekt door Nederland met zijn 'Americana, Soul en Rock N Roll Tour'! Vrijdag 17 februari stond hij met zijn band voor een enthousiaste zaal liefhebbers in de Groene Engel te Oss.

Meer lezen...

---
Dutch Blues Awards voor The Shack, Eduard Nijenhuis, Michael de Jong

De Dutch Blues Awards worden jaarlijks door de Dutch Blues Foundation uitgereikt aan personen of organisaties die zich op een bijzondere manier verdienstelijk hebben gemaakt voor de blues.: Keeping The Blues Alive Award 2016 voor The Shack, Michael de Jong in de Dutch Blues Hall of Fame en Award voor Dutch Blues Drummer 2016 gaat naar Eduard Nijenhuis.

Meer lezen...

---
Dudley Taft European Tour 2017

Dit voorjaar komt de Amerikaanse bluesrocker Dudley Taft weer naar Europa!

Meer lezen...

---
Recensie: Wille & The Bandits – Steal

Wille & The Bandits heeft inmiddels drie studio albums en een live album onder eigen beheer uitgebracht, maar bij deze productie heeft men toch de handen ineen geslagen met het gerenommeerde UK label Jigsaw Music. Dit album 'Steal' is waarschijnlijk het krachtigste en meest tot de verbeelding sprekende album tot nu toe.

Meer lezen...

---
Concertverslag: Ben Poole - NiXenMeeR, Enschede 19 Februari 2017

Horen we eerst de virtuoze akoestische versie, als Ben zijn mede bandleden weer op het podium roept, barst het nummer in volle hevigheid los. Inmiddels is Ben weer voorzien van zijn elektrische gitaar en er volgt een uitgebreide versie van dit topnummer. Ben laat zijn Fender Strat janken op het podium, maar als hij een uitstapje in de zaal maakt, kan ook het mega enthousiaste publiek van dichtbij van zijn gitaarspel genieten.

Meer lezen...

---
leo bud welch live at iridium

85 year old gospel blues phenom Leo Bud Welch puts on an old fashioned musical revival on this incredible live CD/DVD set recorded at NY's prestigious club The Iridium!

Meer lezen...

---
Roy Buchanan Telemaster Live In 75

Powerhouse Records and Tom Principato is proud to announce the Feb. 24, 2017 release from Fender Telecaster icon and guitar legend and virtuoso RoyBuchanan of the CD "Roy Buchanan-Telemaster Live in '75". These recordings are rare and unreleased never heard performances of the Fender guitar master in his prime with his well oiled road band of the era.

Meer lezen...

Concert Tips

24 februari - Barrelhouse - P60, Amstelveen 
24 februari - Daniel Mead & Lloyd Reid - Acoustic Alley, Den Haag
25 februari - Jools Holland - Muziekgebouw, Eindhoven 
25 februari - Israel Nash - Tivoli/Vredenburg, Utrecht 
25 februari - Blues Tour Groningen 
25 februari - Band Of Friends - Boerderij, Zoetermeer 
25 februari - The Rude Move - Eastend, Moordrecht 
25 februari - Guy Verlinde - De Houserockers, Leffinge 
25 februari - Charles Adrian Band - L 'Esprit, Rotterdam 
26 februari - JW Roy - Paradiso, Amsterdam 
26 februari - Johnny Laporte - The Shack, Oude Meer
26 februari - JJ Sharp Band - Cafe Laporte, Meppel 
28 februari - Band Of Horses - Paradiso, Amsterdam 
28 februari - Fat Tuesday Blues Party - De Gouden Leeuw, Dongen 

Evenement toevoegen aan de concertagenda

> Bekijk Concertagenda...

Ook op BluesMagazine.nl ...

Recensie: The Kentucky Headhunters – On Safari

De Kentucky Headhunters hebben zich weer op hun oude vertrouwde muziekfort terug getrokken en is 'On Safari', hun twaalfde studioalbum, verschenen. Op dit album gaan alle sluizen open en is het weer van dik hout zaagt men zeer dikke planken. Gitaren gillen, zang knauwt en grauwt dat het een lieve lust heeft en het is fors beuken geblazen. Subtiliteit en met name dynamiek is ver te zoeken. Jammer, want de Kentucky Headhunters vormen al jaren een sympathieke, enthousiaste en energieke band en hebben een forse staat van dienst.

Meer lezen...

---
Recensie: Douglas Greer – Baja Louisiana

Douglas Greer is geboren in Port Arthur, Texas. Zijn tweede album, 'Baja Louisiana', heeft tien jaar op zich laten wachten en verscheen al weer een paar maanden geleden, maar mag desondanks onder het motto beter laat dan nooit, wat mij betreft niet onbesproken blijven. 'Baja Louisiana' is een heel lekker in het gehoor liggend album. Americana van de bovenste plank. Een topper in zijn genre.

Meer lezen...

---
Recensie: John Ginty feat. Aster Pheonyx - Rockers

Hoe vet kan een Hammondorgel, gespeeld over een megagrote Lesliebox klinken? Héél vet! John Ginty feat. Aster Pheonyx klinkt als een uitbundige combinatie. Powerpop met een ronkend orgel, beukend drums, een zangeres die zich een schorre strot zingt en gitaristen die graag flink uitpakken. Brutale muziek, onconventioneel. 'Rockers' is een album van een organist, en dat is te horen ook. Bijna ieder nummer raast hij over de toetsen, zoals hij dat afgelopen jaren gedaan heeft.

Meer lezen...

---
Recensie: Michael Katon - Ror' Outta Hell

De muziek van Rory Gallagher is nog steeds levendig en dat zal ook weer blijken als je naar 'Ror' Outta Hell' luistert van Michael Katon. Uit het erg uitgebreide repertoire van de Ierse bluesrock legende wist Michael een knappe mix van bekende en minder bekende songs te vissen. 'Ror' Outta Hell' is een erg sterk album geworden en Michael Katon mag best trots zijn op hetgeen hij hier verwezenlijkt heeft. Dit zijn uitstekende versies van de songs van de Ierse blues legende Rory Gallagher.

Meer lezen...

---
Recensie: King Biscuit – Well, Well, Well

Het is helder dat het Franse duo King Biscuit zich flink heeft laten inspireren door de Delta blues van deze Amerikaanse artiesten. Ze bedienen zich van drassige stampblues. Gewapend met onder andere een viool, een roeptoeter en een slide die regelmatig over de snaren glijdt leveren ze een album vol verrassend gevarieerde Delta blues.

Meer lezen...

---
Recensie: Eliza Neals – 10,000 Feet Below

Wanneer je de cd '10,000 Feet Below' van Eliza Neals in de cd lade schuift is het meteen duidelijk, wij hebben hier te doen met een powergirl, die haar blues stevig met een flinke dosis rock de wereld in slingert. Voor '10,000 Feet Below' heeft Neals op de meeste tracks de uitstekende gitarist Howard Glazer aan boord, daarnaast heeft ze voor een aantal tracks gerenommeerde muzikanten om zich heen weten te verzamelen.

Meer lezen...

---
Recensie: Easterfield – The Honky Tonk Sessions

De band Easterfield heeft een zeer goed jaar achter de rug en om dit jaar meteen goed te beginnen kwam eind januari hun debuutalbum uit, 'The Honky Tonk Sessions'. Onthoud de naam Easterfield, want je zal hun naam nog vaak tegenkomen.

Meer lezen...

Uitgave Blues Nieuws - 27 mei 2018