Blues Magazine - all about blues music and more!
---
Pokey LaFarge

De Rhythm & Blues Night brengt al meer dan een kwart eeuw toppers uit de internationale blues, roots en Rhythm ‘n’ Blues onder één dak. Op zaterdag 29 april staat er weer een flink aantal (inter)nationale acts – grote namen en veelbelovende nieuwkomers – op de planken in De Oosterpoort.

Meer lezen...

---
Bobby Rush Porcupine Meat

De 59e uitreiking van de jaarlijkse Grammy Awards vond plaats op zondag 12 februari 2017 in het Staples Center in Los Angeles. De categorie voor Best Blues Album wordt gesplitst in prijzen voor het beste traditionele, en voor het beste eigentijdse bluesalbum. Winnaars ...

Meer lezen...

---
Gary Clark Jr. - Live North America 2016

Guitarist Gary Clark Jr. will soon release a live album Live North America 2016. The LP is coming out on March 17 via Warner Bros. Records and was culled from live performances Clark held during his 2016 North American Tour.

Meer lezen...

---
John Fogerty

In juni komt Creedence Clearwater Revival zanger en gitarist John Fogerty naar Nederland en Belgie. De shows zijn onderdeel van de tour: 1969 show – Performing his songs from Creedence Clearwater Revival.

Meer lezen...

---
Band Of Friends - Interview Gerry McAvoy

“Er wordt mij wel vaker gevraagd of Band of Friends aan mijn verwachtingen voldoet. Ik heb eerlijk gezegd nooit iets verwacht. Kijk, ineens dient zich een kans aan, die pak je en het begint te lopen. Je slaat vervolgens op een bepaald moment een richting in zonder precies te weten waar je uitkomt. Het enige wat ik altijd zeker wist is dat de muziek van Rory nog altijd overal tot de verbeelding spreekt."

Meer lezen...

---
Schrijf je in voor de Dutch Blues Challenge 2017!

Je speelt in je eigen regio en bent van mening dat je als muzikant en/of band rijp bent voor de grotere bluespodia? Grijp dan je kans en schrijf je in voor de Dutch Blues Challenge 2017. Je maakt dan kans op een plek in één van de voorrondes in mei/juni en wellicht de landelijke finale op 8 oktober.

Meer lezen...

---
Robert Cray & Hi Rhythm

For his latest project, Robert Cray & Hi Rhythm (‪April 28 / Jay-Vee Records), the Blues Hall of Famer traveled to Memphis with his friend, renowned Grammy Award winning producer Steve Jordan, to make a classic soul album with Hi Rhythm, the band that helped create that sound.

Meer lezen...

---
eric bibb Migration Blues

Migration Blues will certainly be considered one of Eric Bibb's major albums due to the high quality of the songwriting, the raw emotion delivered by Eric's voice, the richness of the orchestration (despite the sobriety) and the seriousness and topicality of its main theme.

Meer lezen...

---
Marie Trout The Blues

Author Marie B. Trout, PhD, wife and manager of blues guitarist extraordinaire, Walter Trout, knows the blues. She has also lived with the blues when her husband narrowly escaped death, and was saved in the 11th hour by a liver transplant. Now, two years after Walter’s astounding recovery, her original academic research of blues fans has congealed with professional and personal experience into a book about the role of blues music to modern audiences, its impact, and enduring power: The Blues – Why it Still Hurts so Good.

Meer lezen...

---
Concertverslag: King King + support Sean Webster Band - Luxor Live, Arnhem 12 Februari 2017

Onversterkt soleren is iets wat Alan tot in de puntjes beheerst en met de set-afsluiter Stranger To Love kan niemand meer om al die intensiteit en emotie heen en ja, de zaal is werkelijk muisstil. Applaus voor jezelf publiek! We krijgen er nog eentje dan om het af te leren en dat wordt meezingen en meeklappen met Let Your Love Shine In.

Meer lezen...

---
AJ Plug

Na voorgedragen te zijn door de Awardcommissie van de Dutch Blues Foundation hebben de stemmers in het land AJ Plug gekozen tot Dutch Blues Vocaliste 2016.

Meer lezen...

---
Coco Montoya Hard Truth

Legendary blues-rock guitarist and vocalist Coco Montoya returns to Alligator Records with his new album, HARD TRUTH.

Meer lezen...

---
Boek over Cuby & the Blizzards genomineerd voor prijs

Het boek Somebody Will Know Someday – Herinneringen aan Cuby & the Blizzards van Koert Broersma is genomineerd voor zowel de jury- als publieksprijs 2016 van de Drentse Historische Vereniging.

Meer lezen...

---
Fotoverslag: Popa Chubby - De Peppel, Zeist 10 Februari 2017

Voor een volle bak in De Peppel te Zeist zette Popa Chubby zijn enthousiaste publiek een ruim 2 uur durende show voor. De bluesrocker uit New York was lekker op dreef en speelde vooral nummers van zijn nieuwe cd 'The Catfish' en natuurlijk ook veel van zijn de bekende oudere werk, zoals Theme from The Godfather. Blues Magazine fotograaf Rob Sneltjes was erbij en legde deze show in beeld vast.

Meer lezen...

---
Marcel Scherpenzeel

Marcel Scherpenzeel is de winnaar geworden van de Dutch Blues Award 2016 in de categorie gitaristen.

Meer lezen...

---
The Red Devils

Het programma van Ribs & Blues zal op eerste Pinksterdag, zondag 4 juni, worden afgesloten met een uniek optreden van de Amerikaanse bluesrockers The Red Devils. Zoals eerder aangekondigd is Walter Trout de afsluiter op de maandag. In totaal komen 21 acts naar het gratis toegankelijke festival op beide Pinksterdagen.

Meer lezen...

Concert Tips

16 februari - Luke Winslow King - TivoliVredenburg, Utrecht
16 februari - Turnpike Troubadours - Bitterzoet, Amsterdam
16 februari - Dave Mason - Boerderij, Zoetermeer
16 februari - Martyn Joseph - Lux, Nijmegen
17 t/m 19 februari - BluesFestival Delft 
17 februari - JW Roy & Mercy John - Groene Engel, Oss
17 februari - Paardekooper - Proeflokaal, Delft
18 februari - Nick Waterhouse - Tolhuistuin, Amsterdam
18 februari - Hookrock Indoor - Diepenbeek
18 februari - Sean Webster Band - Het Podium, Hoogeveen 
18 februari - 7 Roads Blues Band - Concordia, Haastrecht 
18 februari - Michael De Jong - De Pluk, Geldermalsen 
19 februari - Bertus Borgers & The Young Retro's - Oerkroeg Schiller, Aalten 
19 februari - Ben Poole Band - Nixenmeer, Enschede 
19 februari - JJ Sharp Band - Sunny Blues, Nuenen 
19 februari - AJ Plug - The Shack, Oude Meer
19 februari - Steven Troch Blues Alive Revue - Zaal Thijssen, Deurne

Evenement toevoegen aan de concertagenda

> Bekijk Concertagenda...

Ook op BluesMagazine.nl ...

Concertverslag: Dilana Smith - DRU Cultuurfabriek, Ulft 12 Februari 2017

Naar schatting zo’n vierhonderd concertgangers van zéér jong tot ‘op leeftijd’ zijn op deze zonnige zondagmiddag naar de popzaal van de DRU Cultuurfabriek gekomen naar het tweede optreden van Dilana Smith in deze zaal.

Meer lezen...

---
Concert Nieuws | Ana Popovic - Heyhoef Backstage, Tilburg 17 Juni 2017

Deze dame komt dus met een 6-piece band op zaterdag 17 juni naar de Reeshof om het Heyhoef-Backstage podium om te toveren tot een dampend blues-platform als een van de spraakmakende onderdelen van de Tilburgse Muziek Marathon die gehouden wordt van 1 juni tot en met 22 juni.

Meer lezen...

---
Concert Nieuws | Chuck Prophet & The Mission Express - Qbus Leiden

Chuck Prophet staat al dertig jaar in het vak en doet al jaren een gooi naar de eretitel 'The hardest working man in showbusiness' waarvan een deel als leider van de onvolprezen Amerikaanse rootsrockers Green on Red. Na 9 jaar eindelijk terug in QBUS!

Meer lezen...

---
Recensie: Scott H. Biram - The Bad Testament

Ik heb besloten 'The Bad Testament' van Scott H. Biram maar te schouwen als een luisterproject. Conceptalbum had ook een omschrijving kunnen zijn, maar dat klinkt te deftig voor 'The Bad Testament'. Kortom: leuk, lekker gek album!

Meer lezen...

---
Recensie: Jocelyn & Chris Arndt – 30,000 Miles

Jocelyn & Chris Arndt zijn broer en zus. Een heel jong retro rockduo, (21 en 20 jaar) uit Cambridge, Massachusetts. De veertien nummers op '30,000 Miles' geven een goede weergave van de muzikale vaardigheden van het jonge duo. Bruisende, energieke bluesrock. Aan het eind van elk nummer klonk een groot applaus en dat is meer dan terecht. Blues(rock) leeft als nooit tevoren en het bewijs wordt door jonge honden als Jocelyn en Chris Arndt met hun album '30,000 Miles' geleverd.

Meer lezen...

---
Recensie: Blues Caravan 2016: Blue Sisters In Concert - Featuring: Tasha Taylor - Layla Zoe - Ina Forsman

In de zoveelste editie van Blues Caravan treden dit keer 3 talentvolle zangeressen op, Ina Forsman, Layla Zoe en Tasha Taylor. Het is een beproefd recept van Ruf records. Een concertregistratie op dvd, met daarnaast een cd met het volledige of een deel van het optreden. Hoewel de dvd een lange zit is verveeld het optreden geen moment. Er is genoeg variatie in artiesten en songs en de kwaliteit is hoog. Maar dat zijn we al gewend van Bluescaravan. Op naar de editie van 2017.

Meer lezen...

---
Recensie: American Rebel Soul - American Rebel Soul

Ik had even tijd nodig om tot een oordeel over de debuut cd van American Rebel Soul te komen. Een aardige cd met een hoog southern-rock gehalte in modern jasje, die zonder risico aangeschaft kan worden door de liefhebbers van dit genre.

Meer lezen...

---
Recensie: ESK-ESQUE - I’m Sure We’ll Die (EP)

Singer-songwriter William van Giessen is ergens rond 2000 onder de naam ESK-ESQUE zijn liedjes aan het publiek gaan vertolken. Je zou hun stijl als garageblues, of pure rauwe delta blues die rechtstreeks van de katoenvelden afkomstig lijkt te zijn kunnen bestempelen, maar blues was niet de eerste liefde van de drijvende kracht achter dit Arnhems duo. De mannen hebben nu in eigen beheer onder de titel 'I’m Sure We’ll' Die op EP uitgebracht. Een prima debuut.

Meer lezen...

---
Recensie: Billy D & The Hoodoos - Overnight Success

Engelse pubrock is terug. Beter gezegd: is nooit weg geweest, maar krijgt een nieuwe impuls van het uit Portland (Oregon) afkomstige Amerikaanse trio Billy D And The Hoodoos. Hun tweede cd heet 'Overnight Succes'. Wat mij betreft een terechte titel. Do your thing, Billy, and rock on!

Meer lezen...

---
Gregg Allman Southern Blood

Gregg Allman is working on the finishing touches for his new album, Southern Blood, produced by Don Was and to be released by Rounder Records.

Meer lezen...

---
samantha fish Chills and Fever

Blues Rocktress Samantha Fish goes all in with her 4th Ruf Records release delivering a heavy dose of CHILLS & FEVER.

Meer lezen...

---
eric gales gary clark jr boogie man lyric video

Eric Gales - Boogie Man (feat. Gary Clark Jr.) - Official Lyric Video. From New release: Eric Gales - Middle of the Road. Watch & Listen now!

Meer lezen...

---
Blues Open Festival 20 mei 2017

De veertiende editie van Blues Open staat weer bol van de blues en roots. Op zaterdag 20 mei staan grote namen op het podium als Lloyd Spiegel, Lurrie Bell, JW Roy & The Royal Family en Big Monti Amundson.

Meer lezen...

---
Xavier Rudd Live In The Netherlands

Xavier Rudd staat bekend als een van de meest gedreven songwriters van Australië. Met zijn feelgood muziek weet de multi-instrumentalist de harten van mensen over de hele wereld te veroveren. Na negen studioalbums verschijnt op 21 april zijn eerste livealbum, Live In The Netherlands getiteld.

Meer lezen...

---
26ste Grolsch Blues Festival Schöppingen (D) op 3 en 4 Juni 2017

Es ist wieder soweit… Das Grolsch Blues Festival in Schöppingen rückt näher und – man mag es kaum glauben – lockt bereits im 26. Jahr Künstler und Zuschauer aus aller Welt in das Städtchen an der Vechte. Heute informieren wir Euch exklusiv über die ersten 10 Bands des Line-Ups.

Meer lezen...

---
Johan Popeye Dollekamp Tipt!

Nu steeds meer mensen verslingerd raken aan Spotify of hun cd’s op de mat laten bezorgen door Bol.com worden excentrieke platenverkopers een uitstervend ras, maar ze zijn er nog wel degelijk! Zoals Johan Dollekamp van PopEye in Hengelo, in 2013 uitgeroepen tot de belangrijkste platenzaakicoon van Nederland. Exclusief voor de lezers van Blues Magazine tipt Johan maandelijks zijn BLUES & MORE Top 5. Deze maand de tips van februari 2017.

Meer lezen...

---
Krissy Matthews - Live At Freak Valley

Krissy Matthews releases new live album 'Live At Freak Valley'. The live album was recorded at the Freak Valley Festival in Siegen, Germany on May 27, 2016. It really catches the adrenalin and pure excitement of the band in all their glory.

Meer lezen...

---
Blues Magazine Radio 48 | Album Tip: Jo Harman - People We Become

Also in this mix new songs and releases from Sean Webster, Elles Bailey, A.K McLeod, Otis Taylor, Easterfield, Delbert McClinton & Self-Made Men, Jesse Davey, John Hiatt, King King, Eric Clapton, Memphis Train, Yuri Apsy, The Veldman Brothers ... and more. Enjoy!

Meer lezen...

---
Recensie: Sean Webster Band - Leave Your Heart At The Door

Sean Webster is een inspirerende gitarist en zanger met een grote reputatie in de Britse blues en bluesrock scene. Sean Webster maakt een nieuwe start met het album 'Leave your Heart At The Door' dat op 24 februari verschijnt. Er staan elf nummers op het album, waarvan Sean er tien schreef. 'Leave Your Heart At The Door' is een sterk album.

Meer lezen...

Uitgave Blues Nieuws - 26 mei 2018