Blues Magazine - all about blues music and more!
---
Verslag: The Blues Giants, Meena Cryle & The Chris Fillmore Band, Sari Schorr & The Engine Room - De Bosuil, Weert 29 Januari 2017

Het mooie van zo'n gelegenheidsband als The Blues Giants is, dat het altijd verrassend is. Vele herkenbare bluesklassiekers worden gespeeld, ieder bandlid speelt iets van zichzelf, niemand is de baas en er is voldoende gelegenheid voor de heren hun eigen ding te doen. Er is respect voor elkaar en het spelplezier is duidelijk van alle gezichten af te lezen. De immer gezellige Bosuil kan terugkijken op een fantastische blues middag/avond.

Meer lezen...

---
Updated 31 Januari: International Blues Challenge Memphis 31 Januari - 4 Februari 2017

Dinsdag 31 januari begint in Memphis de 33e International Blues Challenge (IBC) met een Internationale Showcase. Woensdag en donderdag de kwartfinales, vrijdag de halve finale en zaterdag de finale in het prachtige Orpheum Theater. Namens Nederland doen de winnaars mee van de Dutch Blues Challenge 2016, The Detonics en Robbert Fossen & Dave Warmerdam. Via nieuwsbrief, website, Facebook, Twitter en Blues Magazine brengt de Dutch Blues Foundation de hele week dagelijks verslag uit.

Meer lezen...

---
WIN !!! Ticketactie Luke Winslow King - TivoliVredenburg, Utrecht

De Amerikaanse zanger/gitarist Luke Winslow-King is net als zijn collega Pokey LaFarge een oude ziel in een jong lichaam. Onlangs verscheen zijn vijfde album I’m Glad Trouble Don’t Last Always (2016), waarop hij de scheiding van zijn levenspartner (en ex-bandlid) Esther Rose verwerkt. Soms heeft het ook voordelen om een bluesman te zijn! Namens TivoliVredenburg mag Blues Magazine 3 x 2 tickets voor zijn concert, plus 3 x zijn laatste album 'I'm Glad Trouble Don't Last Always' verloten onder de inzenders. Doe mee en maak kans!

Meer lezen...

---
King King Europa Tour 2017

Na een korte pauze staat de Britse top-bluesrock formatie King King weer te popelen om te gaan toeren! Hun omvangrijke Europese tour start op vrijdag 13 januari in het Britse Cardiff. Vanaf 7 februari doet de band ook Nederland weer aan met enkele clubshows.

Meer lezen...

---
John Mayer

Singer-songwriter en Grammy Award winnende zanger en gitarist John Mayer heeft zojuist zijn wereldtournee The Search For Everything World Tour aangekondigd waarmee hij deze lente diverse steden in de Verenigde Staten en Europa aandoet. John Mayer geeft op woensdag 3 mei een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Meer lezen...

---
Recensie: Jeff Healey – Holding On: A Heal My Soul Companion

'Holding On: A Heal My Soul Companion' van Jeff Healey is in twee delen gesplitst. Eerst horen we nog vijf nieuwe nummers van dezelfde sessie’s als die op 'Heal My Soul' zijn gebruikt. Daarna horen we tien nummers van Healey’s concert op 6 Juli 1999 in Oslo. Wederom worden mijn verwachtingen waargemaakt met deze Jeff Healey release. Dit is wederom een echte must-have voor elke Healey fan.

Meer lezen...

---
Concertverslag: Danny Bryant BIG Band - Willem Twee Poppodium, Den Bosch 28 Januari 2017

Het valt op dat bij “Holding All the Cards” niemand meer vast op de benen staat, omdat het onmogelijk is om niet mee te deinen op deze lekker meeslepende blues song. Hier ook een prachtig intermezzo van de toetsenist. Als dit wordt gevolgd door, het origineel door Rush’ uitgebrachte en door Clapton bekend gemaakte, “Groaning the Blues” dan is het uitgesloten dat er nog iemand stil staat.

Meer lezen...

---
Interview: Sean Webster over Leave Your Heart At The Door

Gitarist, zanger en songwriter Sean Webster is beïnvloed door bluesgrootheden als Eric Clapton, Albert Collins, de drie Kings (Albert, B.B. en Freddie), Mark Knopfler, Gary Moore en SRV. Kenmerkend is zijn krachtige ruige stem, die regelmatig vergeleken wordt met Joe Cocker, Bryan Adams en Jonny Lang en welke zeer geschikt blijkt voor stampende bluesrock evenals prachtige ballades.

Meer lezen...

---
Fotoverslag: Meena Cryle & The Chris Fillmore Band - North Sea Jazz Club, Amsterdam 27 Januari 2017

Waar voor de pauze een aantal van de meer rustige nummers uit het repertoire werden gebracht, werd na de pauze de perfecte mix gevonden tussen de prachtige beheersing van Meena’s stem en het sublieme op Stevie Ray Vaughan geïnspireerde gitaarspel van Chris.

Meer lezen...

---
George Thorogood & The Destroyers - Live At Rockpalast: Dortmund 1980

The „Satan of Slide“, as the international press calls George Thorogood because of his grand talent for the use of the bottle neck, is mixing urban blues, rock’n’roll and rythm & Blues and created a set with songs of well-known artists like Elmore James, John Lee Hooker, Bo Diddley or Chuck Berry. The DVD+2CD digi contains many photos and professional liner-notes and is a sought-after part of our popular Rockpalast series. Rockpalast is a production of WDR Germany.

Meer lezen...

---
Nieuwe namen toegevoegd aan line-up Rhythm & Blues Night! The Paladins, Dan Patlansky en Little Hurricane..

De Rhythm & Blues Night brengt al meer dan een kwart eeuw toppers uit de internationale blues, roots en Rhythm ‘n’ Blues onder één dak. Op zaterdag 29 april staat er weer een flink aantal (inter)nationale acts – grote namen en veelbelovende nieuwkomers – op de planken in De Oosterpoort. De nieuwe namen zijn The Paladins, Dan Patlansky en Little Hurricane.

Meer lezen...

---
MY BABY - Prehistoric Rhythm

De populaire Amsterdamse band MY BABY lanceert op vrijdag 17 maart a.s. het langverwachte nieuwe album ‘Preshistoric Rhythm’ in de Melkweg. De eerste single van het album, het opzwepende ‘Love Dance’, verschijnt op 10 februari. Waar het vorige album nog werd bekroond met een Edison Award voor Best Alternative Album, gaat de band met de nieuwe plaat weer een stap verder en valt alles tijdens de nieuwe clubtour helemaal op zijn plek.

Meer lezen...

---
King Of The World

De line up van de openingsavond voor Ribs & Blues 2017 is met een extra grote bezetting van bluesband King Of The World compleet . De 21ste editie van het festival in Raalte begint en eindigt (op maandag met Walter Trout) dus weer ouderwets met blues !

Meer lezen...

---
Recensie: Aaron Keylock - Cut Against The Grain

Aaron Keylock is nog maar achttien jaar en toch heeft hij al meer dan tweehonderd optredens op zijn naam staan. In het Verenigd Koninkrijk spreekt men van een nieuw wonderkind en één van de meest opwindende live acts als men het over Aaron heeft. 'Cut Against The Grain' is een erg sterk debuut album van Aaron Keylock. Dit album zou wel eens de grote doorbraak kunnen zijn van deze jonge Britse gitaarvirtuoos. Hopelijk komt hij met zijn promotie tournee ook langs in België en Nederland. 'Cut Against The Grain' is een absolute aanrader.

Meer lezen...

---
Bob Dylan Triplicate

Op het nieuwe Bob Dylan driedubbelalbum Triplicate zijn 30 gloednieuwe opnames te horen van klassieke Amerikaanse standards. De Triplicate 3CD/3LP set is het derde onderdeel van Dylan’s ‘standards serie’, waarvan ook het vorig jaar verschenen Fallen Angels en Shadows In The Night uit 2015 deel uitmaken.

Meer lezen...

---
Recensie: Delbert McClinton & Self-Made Men – Prick Of The Litter

Delbert McClinton heeft de respectabele leeftijd van 75 jaar bereikt en hij treedt nog steeds op. Hierdoor kan hij terugzien op een carrière waarin hij in meer dan een halve eeuw ieder podium van de US heeft bestookt met zijn dansbare Americana mix van blues, soul, country, funk en jazz. Het laatste album, 'Prick Of The Litter', is weer een echt Delbert McClinton album. Wellicht iets meer ‘laid-back’ dan eerder materiaal, maar daardoor niet minder intens. Maar eigenlijk kun je alles kopen van Delbert.

Meer lezen...

---
Concertverslag: The White Buffalo - Gloria, Keulen 28 Januari 2017

De muziek van The White Buffalo kun je het best onderbrengen onder het genre Americana en Country Folk, met hier en daar de invloeden van Blues en klassieke Rock. Van ballads tot rauwe bar liedjes die stuk voor stuk kunstwerkjes zijn, ze komen allemaal voorbij.

Meer lezen...

---
Recensie: John Mayer – The Search For Everything: Wave One (EP)

De fans van John Mayer wachtten al een tijdje op nieuw materiaal. Inmiddels heeft Mayer met de 'The Search For Everything: Wave One' de eerste ‘golf’ nummers van het nieuwe album uitgebracht op EP. Dit omdat er volgens hem te veel materiaal gaat zijn om in een keer uit te brengen, de komende maanden kunnen we ons met andere woorden opmaken voor nog eens een aantal releases. De slotsom is dat je bij John Clayton Mayer eigenlijk nooit weet wat te verwachten, verrassend is hij dus zeker.

Meer lezen...

---
In Memoriam: Butch Trucks

Claude Hudson "Butch" Trucks, the gifted drummer who co-founded classic rock's Allman Brothers Band, died on January 24, 2017 in his house in West Palm Beach, Florida at the age of 69.

Meer lezen...

Concert Tips

3 februari - Michael De Jong - Theater Het Plein, Ridderkerk
3 februari - The Blues Giants - North Sea Jazz Club, Amsterdam
4 februari - Blues Avenue Revisited - VanSlag, Borger 
4 februari - Phil Bee ft Guy Smeets - Blues Rhede 
4 februari - Stephen Fearing - De Slotplaats, Bakkeveen 
4 februari - Barrelhouse & Virgin Blues Rock Band - City Theater, Schijndel
4 februari - Temporary Roads - L'Esprit, Rotterdam 
5 februari - BluesWheel - Cafe NJoy, Den Helder
5 februari - Big Pete Blues Band - The Shack, Oude Meer
5 februari - The Antones - Kerkzicht, Roosendaal
6 februari - The Blues Giants - De Korenbloem, Zingem 
8 februari - King King - Paradiso, Amsterdam

Evenement toevoegen aan de concertagenda

> Bekijk Concertagenda...

Ook op BluesMagazine.nl ...

record store day 2017

Nederland is vanaf deze week een nieuwe hitlijst rijker: de Vinyl 33.
Record Store Day Nederland breidt daarmee haar activiteiten, met de onafhankelijke platenzaak als middelpunt, verder uit. De lancering vindt plaats tijdens Vinyl Friday van Wouter van der Goes, vanavond - 3 februari tussen 18.00 en 20.00 uur bij KRO-NCRV op NPO Radio 2.

Meer lezen...

---
Little Hurricane - Same Sun Same Moon

Little Hurricane, the 2-person alternative rock band from San Diego, California, featuring front man Anthony "Tone" Catalano and drummer Celeste "C.C." Spina is gearing up for the release of their third full-length studio album Same Sun Same Moon on April 14, their first on Mascot Records. The album will be followed by a USA / UK / EU headline tour in April/May. Hear the first single "OTL" here.

Meer lezen...

---
Recensie: International Blues Challenge # 32

Ter promotie van de drieëndertigste Blues Challenge heeft Frank Roszak in samenwerking met de Blues Foundation de verzamel cd International Blues Challenge # 32 samengesteld. Een uitstekend initiatief van een zeer betrokken en gedreven Frank Roszak die samen met de Blues Foundation met deze verzamelaar de finalisten van 2016 nog eens flink onder de aandacht brengt.

Meer lezen...

---
sean rowe new lore

Acclaimed singer-songwriter Sean Rowe will be releasing a new album entitled New Lore care of Anti- on April 7th. The first song to debut from the album is entitled “Gas Station Rose” a bittersweet road song built around a simple guitar, some well placed piano chords and Rowe’s soulful and convincing singing. The emotional build reaches a heartrending crescendo with some strings and backing vocals.

Meer lezen...

---
Marcus Malone - A Better Man

New Album Marcus Malone: A Better Man . “Marcus Malone: No hype required”, said the Blues & Soul.com in their review of Marcus’ last album ‘Stand Or Fall’ in 2014. You can’t get a more definite statement on the man than that...

Meer lezen...

---
Recensie: Gottfried Böttger & Henning Pertiet – Family Boogie Live

Twee Duitse pianisten, Gottfried Böttger een oom en Henning Pertiet ,een neef met beide een totaal andere achtergrond die elkaar in dit gezamenlijke project volkomen hebben gevonden. Op 30 augustus 2016 stonden Böttger en Pertiet in de Pioneer Factory Concert hal in Buxtehude Duitsland en legden de heren met twee Bechstein grand piano’s de opnames voor de cd 'Family Boogie Live' vast. Weer eens iets anders dan al dat gitaargeweld waar we zo vaak mee worden geconfronteerd.

Meer lezen...

---
Recensie: Southbound Snake Charmers – Rhythm 'n' Rust

Southbound Snake Charmers is een nieuwe ontdekking. "Big Chunky Grooving Psychedelic Electric Dirty Blues!”. De sound is in de basis bluesrock, maar is doorspekt met swamp, voodoo blues en grunge. Op de beste momenten doet het trio denken aan dat andere, iets bekendere, bluesrock trio, Cream. Een enkele keer lijkt er zelfs een Hendrix invloed door te sijpelen. Deze nummers moeten live gespeeld worden!

Meer lezen...

---
Recensie: Detonics – Live Evidence

Om als winnaar van de Dutch Blues Challenge uit de bus te komen moet je als band wel wat in je mars hebben, en de Detonics hadden meer dan dat en pakten de eerste prijs met hun swingende west coast georiënteerde blues. Met 'Live Evidence' laat Detonics horen waar zij live toe in staat zijn, iets wat trouwe fans natuurlijk al wisten. Het is een energieke plaat van een voortreffelijke band. En ja ook dat mag zeker gezegd worden.

Meer lezen...

---
Recensie: Peter Karp - Alabama Town

Begin deze maand verscheen 'Alabama Town', het nieuwe album van Peter Karp. Karp werd bij het maken van 'Alabama Town' geïnspireerd door de muziek die hij hoorde in de jaren ’60 in Alabama en hij heeft het album opgedragen aan zijn vorig jaar overleden stiefmoeder Ruth Turner. Met 'Alabama Town' heeft Peter Karp weer een voortreffelijk album afgeleverd.

Meer lezen...

---
Duvelblues vernieuwt en verrast!

Duvelblues pakt voor haar 16de editie (zaterdag 27 mei in Puurs) niet enkel uit met enkele absolute internationale muzikale kleppers van formaat. Het gerenommeerde festival verrast daarenboven met een actie voor vroegboekers én met een opmerkelijke primeur.

Meer lezen...

---
Concertverslag: CD Release Easterfield - Melody, Emmen 22 Januari 2017

De album release van de Drentse band Easterfield kon natuurlijk maar op één plek plaats vinden. Thuisbasis Melody in Barger Oosterveld (Emmen), waar de band ook wekelijks repeteert in de kleine zaal, ook wel de Honky Tonk zaal genoemd. In eerste instantie was het ook de bedoeling om het album 'The Honky Tonk Sessions' in deze zaal te presenteren maar omdat de kaarten binnen een week waren uitverkocht besloot de band om de presentatie te verplaatsen naar de grote zaal zodat meer mensen bij dit feest aanwezig konden zijn.

Meer lezen...

---
Blues Magazine Radio 46 | Album Tip: John Mayall - Talk About That

Also in this mix new songs and releases from Paul Rodgers, Ash Wilson, CC Grand, Aaron Keylock, Lance Canales, Walter Trout, Barrelhouse, Quinn Sullivan, Ronnie Baker Brooks, Doyle Bramhall II & Smokestack, The Red Devils... and many more. Enjoy!

Meer lezen...

Uitgave Blues Nieuws - 27 mei 2018