Blues Magazine - all about blues music and more!
---
Concertverslag: Ana Popovic - North Sea Jazz Club, Amsterdam 22 Januari 2017

Waar op de eerste van de 3 cd’s van Trilogy Joe Bonamassa de solo verzorgt, doet ze dat vanavond gewoon zelf en gaat ze er helemaal voor. Daarnaast brengt ze dit nummer met zoveel sensualiteit dat je bijna niet anders kunt dan meegaan in haar, zoals ze dat zelf zegt, rijke fantasie….. "Whatever happens on the train, stays on the train.”

Meer lezen...

---
Voorlopige Line-Up Kwadendamme Bluesfestival 2017

Voorlopige Line-up 25e Kwadendamme Bluesfestival 2017!

Meer lezen...

---
Concertverslag: Navarone + Donnerwetter - Doornroosje, Nijmegen 20 Januari 2017

Met een paar maanden vertraging is vanavond in Doornroosje eindelijk de albumrelease van de nieuwe plaat van Navarone. De stemming? Uitbundig en verwachtingsvol. De status? Een ruim van tevoren uitverkochte zaal. Het publiek? Twintigers en dertigers, met een toefje grijs, tiener en veertiger.

Meer lezen...

---
Joanne Shaw Taylor tour re-scheduled voor MEI en JUNI + 2 festivals toegevoegd

Joanne Shaw Taylor tour re-scheduled // Na het vervelende nieuws van de gecancelde tour in december is er nu goed nieuws want de data zijn verzet naar mei en juni en ook zijn bevrijdingspop Zwolle en Parkpop toegevoegd aan de speel-lijst. Zie hier de volledige lijst...

Meer lezen...

---
Pat Travers Live At Rockpalast Cologne 1976

Pat Travers - Live At Rockpalast: Cologne 1976 // On November 4, 1976, a young guitarist and singer performed with his band at Rockpalast, is not only delivering a sensational show but also giving definite proof of a musical potential yet to be fulfilled. Almost four decades later, these recordings were finally unearthed and are officially available.

Meer lezen...

---
Recensie: Meena Cryle & The Chris Fillmore Band – In Concert

Zonder aarzeling kunnen we dit live album van Meena Cryle en haar voornaamste muzikale kompaan Chris Fillmore een vijf sterren waardering aanbieden. Een perfect opgenomen reeks van songs uit het eigen repertoire van Meena en Chris van de afgelopen 15 jaar. Gezamenlijk met diverse bandleden weten zij al lange tijd het blues publiek tot verroering te brengen en dat spat er van dit album van alle kanten vanaf.

Meer lezen...

---
Erja Lyytinen Stolen Hearts

To coincide with the premiere of the official music video for her new single, 24 Angels, Erja Lyytinen is pleased to announce the release of her 10th studio album Stolen Hearts – released by Tuohi Records on Friday 7th April, 2017.

Meer lezen...

---
Walter Trout

Walter Trout afsluiter op 2e Pinksterdag in Raalte ! Eerste 11 acts bevestigd voor Ribs & Blues ...

Meer lezen...

Concert Tips

26 januari - Stephen Fearing - De Breughel, Bree
26 januari - Sari Schorr - North Sea Jazz Club, Amsterdam
27 januari - T-99 - Gebr De Nobel, Leiden
27 januari - Meena Cryle and The Chris Fillmore Band - North Sea Jazz Club, Amsterdam
27 t/m 29 januari - Asser Bluesdagen - Assen
28 januari - Scheldeblues - Arsenaal Theater, Vlissingen
28 januari - 24Pesos - Culemborg Blues Night
28 januari - Westendorp Bluesnight
28 januari - Tift Merrit - De Melkweg, Amsterdam
28 januari - Danny Bryant Big Band - W2, Den Bosch 
28 januari - JJ Sharp Band - Gouden Leeuw, Nispen
28 januari - Frankie Chavez - Podium Grounds, Rotterdam
28 januari - Jean Paul Rena - L'Esprit, Rotterdam
29 januari - Nick Waterhouse - Doornroosje, Nijmegen
29 januari - The Bluesgiants - De Bosuil, Weert
29 januari - Rusty Zinn ft Big Pete - Zaal Thijssen, Vlierden
29 januari - Fat Harry & The Fuzzy Licks - Kerkzicht, Roosendaa
29 januari - Sweet Bourbon - Cafe La Porte, Meppel
1 februari - Radio Birds - Nixenmeer, Enschede

Evenement toevoegen aan de concertagenda

> Bekijk Concertagenda...

Ook op BluesMagazine.nl ...

Concertverslag: Martin Turner - DRU Cultuurfabriek, Ulft 20 januari 2017

Als onderdeel van The Beauty Of Chaos Tour 2017 verzorgde Martin Turner (68), de medeoprichter, zanger en bassist van de Britse symfonische rockband Wishbone Ash, met zijn huidige band vier optredens in Nederland.

Meer lezen...

---
Recensie: Starlite Campbell Band - Blueberry Pie

Weinigen onder ons zullen de Starlite Campbell Band kennen daar het een nieuwe band is, waarvan het debuutalbum 'Blueberry Pie' op 1 februari verschijnt. De band bestaat uit de doorgewinterde songschrijvers en muzikanten Suzy Starlite en Simon Campbell. 'Blueberry Pie' bevat elf originele songs die door het duo geschreven zijn. Sterke songs gespeeld door prima muzikanten. Dit album zou wel eens voor de grote doorbraak van de Starlite Campbell Band kunnen zorgen.

Meer lezen...

---
Recensie: Ben Granfelt – Another Day

Vanaf seconde één trekt Ben Granfelt alle registers open en zet hij een scheurend geluid neer in het openingsnummer. Met de plaat 'Another Day' voegt Ben Granfelt een nieuw hoofdstuk toe aan zijn indrukwekkende carrière. Het album 'Another Day' kenmerkt zich door progressieve bluesrock van het soort stevig doorhalen en niet achterom kijken.

Meer lezen...

---
Recensie: Joey McGee – Terlingua Taproot

Songwriter Joey McGee duikt met zijn vierde productie 'Terlingua Taproot' diep de americana in. De nieuwe plaat bevat onder andere country-, folk-, rock- en bluegrassinvloeden. Het overkoepelende thema op de cd is het leven en haar contradicties, en hoe ermee om te gaan – de reis door het leven als het ware. Al met al kan gesteld worden dat Joey McGee met zijn ‘Terlingua Taproot’ misschien wel daar is aanbeland waar hij thuis is; met dit sterk geschreven album in americanastijl heeft hij een zeer krachtig visitekaartje afgegeven dat meer dan zijn vorige albums doet smaken naar meer.

Meer lezen...

---
Fotoverslag: JJ Sharp Band - Podium Gorcum, Gorinchem 20 Januari 2017

Onversneden blues met een lekker rauw randje! Op vrijdag 20 januari stond de JJ Sharp Band op het Po(dium)Go(rcum) Podium te Gorinchem voor een volle zaal enthousiaste bluesliefhebbers. Blues Magazine fotograaf Johan Breij was daarbij en legde deze mooie avond op sfeervolle wijze op de gevoelige plaat vast.

Meer lezen...

---
Recensie: Feather & The White - Like A Million Dollar

Feather & The White spelen naar eigen zeggen garageblues. Nu is er het eerste bijna volledige album 'Like A Million Dollar'. Trefwoorden: sympathiek, recht-door-zee, compromisloos, energiek en vol overgave. Geen poespas, dus, en vooral gaan als de brandweer! Live ook absoluut een aanrader!

Meer lezen...

---
Recensie: Tom Craig And Soul Patch - Get Ready For Me

'Get Ready For Me' is de debuut cd voor Tom Craig And Soul Patch en bestaat louter en alleen uit eigen werk. Meteen wordt het duidelijk welke kant het op gaat op 'Get Ready For Me', een album waarop de blazerssectie een zeer bepalende rol hebben. 'Get Ready For Me' is een heerlijke relaxte cd geworden met veel variatie aan stijlen, waarin we jazz, soul, funk, rhythm and blues, ballads en blues elementen rijkelijk voorbij horen komen.

Meer lezen...

---
Recensie: Frank Zappa – Chicago ‘78

Van Frank Zappa verschenen in november 2016 maar liefst drie albums. Tot het eveneens in november 2016 uitgebrachte materiaal behoort het dubbelalbum 'Chicago ’78'. Een album met live-opnamen van een concert in The Uptown Theatre in Chicago op 29 september 1978. Zappa bewijst weer eens ten overvloede een uitstekend gitarist te zijn met zijn (lyrische) gitaarsolo’s. 'Chicago ’78' is een uitstekend dubbelalbum. Frank Zappa in topvorm en dat geldt ook voor zijn uitstekende band.

Meer lezen...

---
Portugese gitarist Frankie Chavez naar Podium Grounds

Portugese gitarist Frankie Chavez naar Podium Grounds. Bij Frankie Chavez draait het om de gitaar. De Portugees heeft ze in verschillende vormen en maten, en vooral in vele verschillende stemmingen. Hij weet de traditionele Portugese gitaarinvloeden te mengen met de Amerikaanse blues.

Meer lezen...

---
Scott H Biram Bad Testament

Scott H. Biram will release a new album, entitled The Bad Testament. The Bad Testament lands somewhere west of the Old Testament and south of an AA handbook, straddling the chasm between sin and redemption. It’s a record of hard-grinding lost love, blues and deep, dark Americana.

Meer lezen...

---
Recensie: Howe Gelb - `Sno Angel Like You + `Sno Angel Winging It

Howe Gelb is een muzikale veelkunner en veelwiller, gespecialiseerd in lome, stoffige, soms Mexicaans getinte western-achtige muziek heeft hij tientallen cd’s gemaakt. ‘Sno Angel Like You' gaat vergezeld van de cd '`Sno Angel Winging It' met live-uitvoeringen van negen nummers die op het studio-album staan. In het totaal bestaat deze dubbelcd uit dertig tracks op twee cd’s. Mijn advies: laat je meeslepen door de muzikale, soms een tikje maniakele eigenheid van Gelb en de Voices of Praise en je maakt een boeiende trip.

Meer lezen...

---
Recensie: John Latini - The Blues Just Makes Me Feel Good

De nieuwe cd 'The Blues Just Makes Me Feel Good' van John Latini telt dertien tracks, waarvan elf van eigen hand. De man beschikt over een prima zangstem en vult met uiterst relaxed gitaarwerk de ruimtes heerlijk in. Een naam om in de gaten te houden.

Meer lezen...

---
In de nieuwe HEAVEN...

In het nieuwe nummer van Heaven dat 10 februari verschijnt, lees je interviews met Madness, The Upsessions, Kandace Springs, Reinier Baas en Giles Robson. Dit nummer niet missen? Neem dan vóór maandag 30 januari 16.00 uur een abonnement en profiteer van de aanbieding!

Meer lezen...

---
Blues Magazine Radio 45 | Album Tip: Meena Cryle & The Chris Fillmore Band - In Concert

Also in this mix new songs and releases from Magnus Berg, Ben Granfelt, Sari Schorr, Feather & The White, Derrick Procell, AJ Plug, Monkey Junk, Detonics, Black Country Communion, Marcus Malone... and many more. Enjoy!

Meer lezen...

Uitgave Blues Nieuws - 26 mei 2018