Blues Magazine - all about blues music and more!
north sea jazz 2017

NORTH SEA JAZZ 2017 | De eerste namen met o.a. Steve Winwood, Norah Jones, Mavis Staples, ...

NORTH SEA JAZZ 2017 - Op 7, 8 en 9 juli vindt in Ahoy de 42e editie van het Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival plaats. Vandaag kan de organisatie de eerste namen bekendmaken. Onder anderen Jamiroquai, Norah Jones en Jamie Lidell and The Royal Pharaohs treden dit jaar op het festival op. De kaartverkoop van de losse dagkaarten start 1 februari.

Meer lezen...

---
WIN !!! Ticketactie Danny Bryant BIG Band - W2, 's Hertogenbosch

WIN !!! Ticketactie Danny Bryant BIG Band - W2, 's Hertogenbosch

De BIG band met toetsenist, slaggitarist en een vierdelige blazerssectie speelt louter exclusieve shows in Europa en doet natuurlijk ook W2 Poppodium aan. En…deze show zal worden opgenomen voor het nieuwe dubbel live album! Namens W2 Poppodium mag Blues Magazine 2 x 2 tickets verloten onder de inzenders. Doe mee en WIN!

Meer lezen...

---
george harrison the vinyl collection

George Harrison - The Vinyl Collection

George Harrison's Vinyl Box And Book Release On February 24th To Mark His 74th Birthday! GEORGE HARRISON - THE VINYL COLLECTION - Vinyl Box Set Includes Thirteen Albums From 1968-2002, plus 12" Picture Discs. I ME MINE - THE EXTENDED EDITION : 59 Additional Handwritten Lyrics, Photographs and Memories to be Published in New Extended Edition.

Meer lezen...

---
bob dylan

Concert Nieuws | Extra show Bob Dylan

De belangstelling voor de optredens van Nobelprijswinnaar Bob Dylan is onverminderd groot. De levende legende geeft daarom een extra show in Amsterdam. Deze derde show vindt plaats op dinsdag 18 april, ook in AFAS Live (voorheen Heineken Music Hall). De voorverkoop voor dit extra concert is per direct gestart.

Meer lezen...

---
Interview en concertrecensie A.J. Plug, 15 januari 2017, North Sea Jazz Club Amsterdam

Interview en concertrecensie AJ Plug, 15 januari 2017, North Sea Jazz Club Amsterdam

Naar aanleiding van de de recensie van AJ Plug's cd Chew Chew Chew in Blues Magazine, kwam ik met AJ Plug (roepnaam Sandra) in contact om een interview met haar te doen. Omdat ondergetekende deze zondag op Schiphol moest zijn, was dit de perfecte gelegenheid daarvoor en om er tevens een concertverslag aan te koppelen. Zo gezegd, zo gedaan.

Meer lezen...

---
Recensie: John Mayall – Talk About That

Recensie: John Mayall – Talk About That

De oude meester John Mayall weet van geen ophouden. De aartsvader van de Britse blues is inmiddels 83 jaar en vindt de tijd nog niet aangebroken om op zijn lauweren te gaan rusten. In tegendeel zelfs. 27 januari a.s. verschijnt de nieuwe langspeler van John Mayall, 'Talk About That'. Ik vraag me af of John Mayall ooit wel eens een slecht album heeft afgeleverd. Met 'Talk About That' is zijn enorme catalogus in ieder geval weer uitgebreid met een flonkerend exemplaar.

Meer lezen...

---
Ash Wilson - Broken Machine

Ash Wilson - Broken Machine

The eagerly awaited debut album from UK Singer-Songwriter and Guitar Player Ash Wilson. Lincolnshire's Ash Wilson is one of England’s most distinctive vocalists, guitarists and songwriters in contemporary blues music today. The debut album entitled 'Broken Machine'is a watershed achievement for Wilson, both in terms of the many musical styles in the tracks, which begin and end with the blues at its core.

Meer lezen...

---
big daddy wilson neckbone stew

Big Daddy Wilson - Neckbone Stew

New album release Big Daddy Wilson, Neckbone Stew with special guest Ruthie Foster & Eric Bibb. The album Neckbone Stew is a beautiful mélange of blues, spiritual, roots, soul and reggae.

Meer lezen...

---
Fotoverslag: Ralph de Jongh en Robbert Fossen & Thomas Toussaint - Groene Engel, Oss 14 Januari 2017

Fotoverslag: Ralph de Jongh en Robbert Fossen & Thomas Toussaint - Groene Engel, Oss 14 Januari 2017

Op 14 januari 2017 brachten deze bluesmannen een bezoek aan Groene Engel te Oss voor een zinderende avond vol blues. Op een klein maar intiem podium brachten Ralph de Jongh en Robbert Fossen & Thomas Toussaint hun mooiste nummers ten gehore aan een enthousiast publiek. Blues Magazine fotograaf Marco van Rooijen was daarbij en geeft de sfeer van de avond in zijn welbekende fotografische stijl weer.

Meer lezen...

Concert Tips

19 januari - The BluesBones - Muziekodroom, Hasselt
20 t/m 22 januari - Bluesroute Wageningen
20 januari - Tom Seals Band - North Sea Jazz Club, Amsterdam
20 t/m 22 januari - St Jansblueskroegentocht, Breda
21 januari - Ralph de Jongh - Het Podium, Hoogeveen
21 januari - Blues Harp Explosion - North Sea Jazz Club, Amsterdam
21 januari - Sweet Mary Jane - L'Esprit, Rotterdam
21 januari - Little Roger & The Houserockers - North Sea Jazz Club, Amsterdam
22 januari - Mississippi Kings Albumpresentatie - Grand Cafe, Zuidlaren
22 januari - Little Roger & The Houserockers - Cafe Hofsteenge, Grolloo
22 januari - Tad Robinson ft Alex Schultz - Nixenmeer, Enschede
22 januari - The Juke Joints - The Shack, Oude Meer
22 januari - Guy Verlinde & Tiny Legs Tim - Gouden Leeuw, Dongen
22 januari - Ana Popovic - North Sea Jazz Club, Amsterdam 
24 januari - Stephen Fearing - Verkadefabriek, Den Bosch 
25 januari - Sari Schorr - Qbus, Leiden 
25 januari - Marcia Ball - North Sea Jazz Club, Amsterdam

Evenement toevoegen aan de concertagenda

> Bekijk Concertagenda...

Ook op BluesMagazine.nl ...

Johan Popeye Dollekamp Tipt!

Johan Popeye Dollekamp Tipt!

Nu steeds meer mensen verslingerd raken aan Spotify of hun cd’s op de mat laten bezorgen door Bol.com worden excentrieke platenverkopers een uitstervend ras, maar ze zijn er nog wel degelijk! Zoals Johan Dollekamp van PopEye in Hengelo, in 2013 uitgeroepen tot de belangrijkste platenzaakicoon van Nederland. Exclusief voor de lezers van Blues Magazine tipt Johan maandelijks zijn BLUES & MORE Top 5. Deze maand de tips van januari.

Meer lezen...

---
Bluesfestival Delft 17 t/m 19 februari 2017

Bluesfestival Delft 17 t/m 19 februari 2017

Volgende maand vindt de negentiende editie van het Bluesfestival Delft plaats. Het initiatief uit 2016 om ook op zondagmiddag optredens in te plannen, krijgt dit jaar een vervolg. Delft kleurt volgende maand spectaculair blauw!

Meer lezen...

---
Recensie: The Mississippi Kings - Jumper On The Line

Recensie: The Mississippi Kings - Jumper On The Line

De Mississippi Kings zelf bestaat nog niet zolang, begin 2013 hebben een aantal bluesmuzikanten uit Noord-Drenthe de koppen bij elkaar gestoken om deze formatie op poten te zetten. 'Jumper On The Line' is het tweede album van de Mississippi Kings. Naast zorgvuldig gekozen covers bevat 'Jumper On The Line' een aantal zelfgeschreven tracks. Prima album.

Meer lezen...

---
In Memoriam: Greg Trooper

In Memoriam: Greg Trooper

Ons bereikte het droevige nieuws van het overlijden van de Amerikaanse singer-songwriter en gitarist Greg Trooper. Hij overleed begin 2017 kort na zijn 61e verjaardag.

Meer lezen...

---
21e St. Jans Blueskroegenocht Breda

21e St. Jans Blueskroegentocht Breda

Voor de 21e keer organiseert SR&BB de jaarlijkse St. Jans Blueskroegentocht, inmiddels wereldberoemd in Breda en omstreken. Diverse bands in diverse kroegen, maken Breda een weekend lang tot ‘Blues City of the South’. Een van de meest gezellige gebeurtenissen, die de koude wintermaanden doorbreekt met een aangenaam warme sfeer.

Meer lezen...

---
Recensie: MonkeyJunk – Time To Roll

Recensie: MonkeyJunk – Time To Roll

'Time To Roll' is het vijfde studioalbum van de Canadese band MonkeyJunk, een band die als een van de succesvolste bluesbands van Canada geldt. Op dit album vervolgt MonkeyJunk de beproefde weg van swampy bluesrock, met hier en daar een uitstapje naar gospel en delta. 'Time To Roll' is een gevarieerde en aanstekelijk leuke plaat zonder hoogdravende pretenties.

Meer lezen...

---
Recensie: Jeremy Spencer - Homebrewed Blues

Recensie: Jeremy Spencer - Homebrewed Blues

Jeremy Spencer maakte deel uit van de oorspronkelijke bezetting van Fleetwood Mac. Onlangs is een nieuw album van hem verschenen: 'Homebrewed Blues'. Ik had er hoge verwachtingen van, maar 'Homebrewed Blues' maakt die helaas niet waar. Jammer, want Spencer kan nog steeds prachtig gitaar spelen. Vooral zijn slidespel is en blijft prachtig. Helaas is enkel dat niet voldoende voor een interessant blues-album.

Meer lezen...

---
Recensie: Jack Mack & The Heart Attack Horns - Back To The Shack

Recensie: Jack Mack & The Heart Attack Horns - Back To The Shack

Jack Mack & The Heart Attack Horns is een band die opgebouwd is rond een aantal zeer ervaren muzikanten uit de muziekscene van Los Angeles. De in oktober 2016 verschenen cd 'Back To The Shack' bevat slecht tien songs en is met een speelduur van ruim veertig minuten ook in een mum van tijd voorbij. Een cd vol soul en rhythm and blues georiënteerde songs waarin de Heart Attacks Horns prominent aanwezig zijn. Met 'Back To The Shack' weet dit gezelschap weer alle aandacht op zich te vestigen en toont de band aan nog jaren mee te kunnen!

Meer lezen...

---
Recensie: Prince – 4Ever

Recensie: Prince – 4Ever

'4Ever' is het eerste album van Prince na diens overlijden op 21 April 2016. De release bestaat uit twee cd`s en is een verzameling van nummers vanaf 1978 tot en met 1993. Ook bevat '4Ever' één nooit uitgebracht nummer. Een mooie verzameling voor iedereen die niet zo bekend is met de muziek van Prince. De fans zullen dit album waarschijnlijk overslaan en wachten op een release met meer nooit uitgebracht materiaal.

Meer lezen...

---
Sari Schorr & The Engine Room Holland 2017 Tour

Sari Schorr & The Engine Room Holland 2017 Tour

New Yorkse blues-revelatie Sari Schorr werd tijdens haar performance bij de International Blues Challenge in Memphis ontdekt door de inmiddels gepensioneerde producer Mike Vernon (Fleetwood Mac, John Mayall, Blue Horizon). Deze was zo enthousiast dat hij besloot toch nog een keer de studio in te duiken. Samen sleutelden ze de afgelopen periode aan Sari Schorr's debuutalbum 'A Force of Nature'.

Meer lezen...

---
Dana Fuchs

Dana Fuchs interview | Dana Fuchs is steeped in rock and roll history

Dana Fuchs is steeped in rock and roll history. Read the interview where she talked about her new album ...

Meer lezen...

---
King King Europa Tour 2017

King King Europa Tour 2017

Na een korte pauze staat de Britse top-bluesrock formatie King King weer te popelen om te gaan toeren! Hun omvangrijke Europese tour start op vrijdag 13 januari in het Britse Cardiff. Vanaf 7 februari doet de band ook Nederland weer aan met enkele clubshows.

Meer lezen...

---
Asser Bluesdagen 2017

Asser Bluesdagen 2017

Zaterdag 28 januari 2017 voor de 31e keer “Bluesroute Assen” (onderdeel van de Asser Bluesdagen). Vanaf 14.00 uur Bluesmuziek in het centrum van Assen, 17.00 uur de Early Blues en vanaf 22.00 uur livemuziek in 19 horecagelegenheden in de binnenstad van Assen en De Pelikaan, De Ponderosa, Hotel van der Valk en de Nieuwe Kolk die ook meedoen. Alle stijlen van bluesmuziek zijn vertegenwoordigd, met o.a. Doghouse Sam, Van Campenhout, Leif de Leeuw band, Sean Webster, The Electrophonics, Easterfield, Ruben Hoeke Band en vele anderen.

Meer lezen...

---
Israel Nash met nieuwe EP naar Roepaen

Israel Nash met nieuwe EP naar Roepaen

Na een fantastisch optreden in 2012 - toen nog onder zijn volledige naam 'Israel Nash Gripka' komt de Amerikaanse singer songwriter Israel Nash op 26 februari aanstaande terug naar Roepaen. Nash wordt geroemd om zijn bloedmooie liedjes waarin de Amerikaanse traditie sterk geworteld is.

Meer lezen...

---
Blues Magazine Radio 44 | Album Tip: Navarone - Oscillation

Blues Magazine Radio 44 | Album Tip: Navarone - Oscillation

Also in this mix new songs and releases from The-Ramblin Bandits, Jack Mack & The Heart Attack Horns, Dan Patlansky, M3, Thornetta Davis, Giles Robson, The Hoax, The BluesBones... and many more. Enjoy!

Meer lezen...

---
Recensie: Frank Zappa – Little Dots

Recensie: Frank Zappa – Little Dots

Frank Zappa mag dan al ruim 23 jaar niet meer onder ons zijn, van de op 4 december 1993 overleden Amerikaanse muzikant worden nog regelmatig albums uitgebracht. In november 2016 verscheen 'Little Dots', een album met live opnamen van een tour uit november en december 1972. 'Little Dots' is een uitstekend album. Ruim eenenzeventig minuten jazz, rock en fusion muziek gespeeld door een grote band waar het speelplezier vanaf spat.

Meer lezen...

Uitgave Blues Nieuws - 26 mei 2018