Blues Magazine - all about blues music and more!

Blues Nieuws - 27 mei 2018

---
Blues Magazine: geef je stemmen door voor de Top jaarlijst 2016!

Het is alweer december dus nog 31 dagen en 2016 is weer voorbij. We willen jullie weer uitnodigen een top jaarlijst samen te stellen. Voor 2016 kun je stemmen in de vier categorieën: top 5 releases, top 5 favoriete bluesband en/of muzikant uit Nederland/België, top 5 favoriete concert en top 5 favoriete concertzaal Nederland/België. Onder de inzendingen verloten we cd’s!

Meer lezen...

---
Grammys 2017: The List of Nominees for Best Traditional & Best Contemporary Blues Album

The nominees for the 59th Grammy Awards were announced today. The 59th Annual Grammy Awards will be held February 12, 2017 at the Staples Center in Los Angeles.
Here the list of GRAMMY NOMINEES for Best Traditional & Best Contemporary Blues Album...

Meer lezen...

---
Recensie: Brian Setzer’s Rockabilly Riot: Osaka Rocka! Live in Japan 2016

Brian Setzer is natuurlijk één van de grondleggers van de Rockabilly met zijn band The Stray Cats. Setzer lukt het intussen al meer dan dertig jaar om deze muziekstijl levend te houden en met succes. Deze nieuwe live release van Setzer is de eerste met een dvd van zijn viermans formatie. Een heerlijke release van de koning van de Rockabilly: Brian Setzer. Vooral de dvd is een aanrader aangezien de band met enorm veel energie speelt voor een uitzinnig publiek.

Meer lezen...

---
Concertverslag: Laurence Jones - De Muziekgieterij, Maastricht 4 December 2016

De jonge Brit is al volop nieuwe songs aan het schrijven en ‘Lie This Time’ kregen we in De Muziekgieterij al te horen. Het had alle ingrediënten die in een song van Laurence Jones thuis horen. Goede melodie, uitstekende groove en een ophitsende zinderende solo en het kende bovendien een paar leuke sfeer en ritme wisselingen.

Meer lezen...

---
Concertverslag: King Of The World - LantarenVenster, Rotterdam 2 December 2016

In Messing with my Mind is het podium voor toetsenist Govert van der Kolm dingen doet op zijn Hammond, waar sommigen van zullen gruwelen, maar één ding is zeker, hij steelt er wel de show mee. Na de enige cover van de cd, Life in the Fast Lane, volgt nog een prachtige toegift met een mooi duel tussen Java en van der Kolm.

Meer lezen...

---
Concertverslag: Simon McBride - Spirit Of 66, Verviers 1 December 2016

McBride ging met ‘You Got A Problem’ en ‘Down To The River’ terug naar zijn debuut album ‘Rich Man falling’ uit 2008. Vooral in dat laatste nummer kwam de instrumentale virtuositeit van de drie jonge muzikanten weer tot hun volle recht. Een optreden van Simon McBride zonder Jimi Hendrix is bijna onmogelijk en ook in Verviers had de Ierse gitarist drie nummers van één van zijn grootste idolen in het concert verweven.

Meer lezen...

---
Cream - Fresh Cream super deluxe (3CD+Blu-ray in a Book set)

Cream's 1966 debut album Fresh Cream will be reissued as a super deluxe edition early next year and contains 3CDs + 1 Blu-ray Audio in a book set, including alternate versions, demos, outtakes, bonus tracks, ...

Meer lezen...

---
In De Heaven Van December

Interviews met onder anderen Beth Hart, Michael de Jong, James McMurtry en Mary Chapin Carpenter. Een mooi stuk over De Platenspeler, die een revival beleeft in het kielzog van het vinyl en de medewerkers van het blad kiezen hun favoriete platen van het jaar 2016. Naast de meer dan 100 albumrecensies die altijd al in het blad staan. Mis het nieuwe nummer dus niet, profiteer van de aanbieding!

Meer lezen...

---
Boek | Cuby & the Blizzards - Somebody Will Know Someday. Herinneringen aan Cuby & the Blizzards (Koert Broersma)

Op 8 december 2016 verschijnt, mede in het kader van Drenthe Bluesjaar 2016, het boek Somebody Will Know Someday – Herinneringen aan Cuby & the Blizzards. Koert Broersma, bestuurslid van de Stichting Blues in Grolloo en websiteredacteur van het Cuby & the Blizzards Museum, interviewt in het boek tientallen ex-bandleden, collega’s en fans en publiceert nog niet eerder vertoond beeldmateriaal.

Meer lezen...

---
Blues Magazine Radio 37 | Album Tip: The Rolling Stones - Blue & Lonesome

Also in this mix new songs and releases from Band Of Friends, Eddie Martin, Lurrie Bell, Mick Clarke, Robbie Robertson, Nine Below Zero,Jimmy Dawkins, Stevie Ray Vaughan & Double Trouble... and many more. Enjoy!

Meer lezen...

---
Recensie: The Rolling Stones – Blue & Lonesome

Het moest er een keer van komen maar het heeft maar liefst ruim een halve eeuw geduurd voordat de Rolling Stones hun grote voorbeelden met een volledig en honderd procent oprechte bluesplaat weten te eren. de Stones hebben met 'Blue & Lonesome' een meer dan geslaagde ode aan de blues gebracht en dat door een band die inmiddels groter is geworden dan de blueshelden die hun geïnspireerd hebben om überhaupt muziek te gaan maken.

Meer lezen...

---
Otis Taylor - Fantasizing About Being Black

BLUES MUSIC VISIONARY OTIS TAYLOR REFLECTS ON THE AFRICAN AMERICAN EXPERIENCE IN A TIMELY RELEASE ON THE TRANCE BLUES FESTIVAL LABEL, OUT FEBRUARY 17th. "Fantasizing About Being Black" is a raw and haunting multi-instrumental blend that reveals the connection of history to modern day events; features musical guests Jerry Douglas, Brandon Niederauer and Ron Miles

Meer lezen...

---
Concertverslag: Band Of Friends en Chris King Robinson - De Bosuil, Weert 27 November 2016

Vanaf het begin werden alle registers open getrokken met 'The Man I Am', een bluesrocker van topklasse en ook de opener van hun recentste album. Met de Gallagher nummers 'The Last Of The Independents' en het ronduit schitterende 'Shin Kicker' ging men op hetzelfde elan verder. De energieke bassist Gerry McAvoy bestreek weer het hele podium en zocht zoals altijd veel contact met het publiek en met zijn mede muzikanten.

Meer lezen...

---
Fotoverslag: Laurence Jones - Tivoli De Helling, Utrecht 30 November 2016

Op woensdag 30 november trapt Laurence Jones zijn nederlandse toer af in Tivoli De Helling. Blues Magazine fotograaf Johan Breij was aanwezig bij dit concert, waar vooral de power en tomeloze energie van deze jonge maar uitstekende gitaarheld van het podium afspatte.

Meer lezen...

---
Recensie: Bob Dylan – The Real Royal Albert Hall 1966 Concert

De tournee van Bob Dylan in 1966 door de VS, Europa en Australië staat te boek als mythisch en controversieel. Het controversiële karakter van de tour van Dylan is gelegen in het feit dat Bob Dylan veel fans onaangenaam verrast door elektrisch te gaan spelen. Het beeld van hun folkheld wordt ingewisseld voor dat van een harde rocker. Wat mij betreft is de ‘revolutie’ van Bob Dylan in 1966 geslaagd. De akoestische Dylan was een fenomeen maar een ‘elektrische’ Bob is ook niet te versmaden.

Meer lezen...

---
Stackhouse – Interview met Machiel Meijers: "In de studio was het een soort georganiseerde chaos"

Met Big Fish Boogie wist Stackhouse drie jaar geleden een verrassend sterk authentiek bluesalbum uit te brengen waarop de invloed van de grote meesters duidelijk aanwezig was maar waarop eveneens een verfrissend en karakteristiek eigen geluid werd vastgelegd. De naar Houston Stackhouse vernoemde band kwam onlangs met de opvolger op de proppen. Op ‘Tailgatin’ gaan de Zuid-Hollanders nog een paar stappen verder de diepte in van de rijke blueshistorie.

Meer lezen...

---

Concert Tips

8 december - Blues Symposium - VanSlag, Borger
9 december - Julian Sas Band - Groene Engel, Oss
9 december - King Of The World - Metropool, Hengelo
9 december - DeWolff - Luxor Live, Arnhem
9 december - Giles Robson Band - Cafe Wilhelmina, Eindhoven
9 december - Barrelhouse - Mahogany Hall, Edam
10 december - GitGo Blues Festival Deventer
10 december - Trouble No More - Cafe Gouden Leeuw, Nispen
10 december - Kai Strauss - 'l Esprit, Rotterdam
11 december - Blueswheel - Wijkcentrum Hille, Oss
11 december - Farstreet - Zaal Thijssen, Vlierden
11 december - La Blusa - Kerkzicht, Roosendaal
12 december - Mac Arnold - North Sea Jazz Club, Amsterdam
14 december - T-99 - Paradiso, Amsterdam

Evenement toevoegen aan de concertagenda

> Bekijk Concertagenda...

Ook op BluesMagazine.nl ...

---
Recensie: Randy McAllister And The Scrappiest Band In The Motherland – Fistful Of Gumption
---
Recensie: GT'S Boos Band - GT'S Boos Band
---
Recensie: Jeff Chaz - This Silence Is Killing Me
---
Recensie: VanderLinde – Devil’s Trails
---
Recensie: Mark Harrison - Turpentine
---
Recensie: Route 61 – Old Friends - New Friends
---
Recensie: Sharon Lewis And Texas Fire – Grown Ass Woman
---