Blues Magazine - all about blues music and more!

Blues Nieuws - 27 mei 2018

In Memoriam Sharon Lafaye Jones 1956-2016

Meer lezen...

---
Julian Sas - 1996 -2000 (5 CD Box set)

Julian Sas - 1996 -2000 : De eerste 5 albums, de eerste 5 jaar, de eerste band. 5 CD’s & 12 pagina boekje met het verhaal van de eerste band en eerste 5 albums.

Meer lezen...

---
Ronnie Baker Brooks - Times Have Changed

Ronnie Baker Brooks announces release of ‘Times Have Changed’, his first album in 10 years. Out on Provogue/Mascot Label Group on 20 January 2017. Produced by: Steve Jordan - Featuring: Lonnie Brooks, "Big Head" Todd Mohr, Bobby ‘Blue’ Bland, Steve Cropper, Angie Stone, Eddie Willis, Al Kapone, Felix Cavaliere and Lee Roy Parnell.

Meer lezen...

---
6e Editie Blueskroegentocht Wijk bij Duurstede op 26 November 2016

Zaterdag 26 november 2016 staan de Wijkse café’s weer bol van de blues. BluesinWijk en de Wijkse horeca organiseren dan voor de zesde keer dit bluesfestival in de Wijkse binnenstad. Dertien blues optredens en net als vorig jaar ook de hele dag blues op het stadscarillon. Alles gratis en op loopafstand van elkaar.

Meer lezen...

---
Recensie: Chris Robinson Brotherhood – If You Lived Here, You Would Be Home By Now

Afgelopen zomer bracht Chris Robinson het album 'Anyway You Love, We Know How You Feel' uit. en nu krap drie maanden later ligt er de EP 'If You Lived Here, You would Be Home By Now'. Over het algemeen is deze EP rustiger van opzet dan het laatste volledige album maar de nummers zijn bepaald geen left-overs. Stuk voor stuk kwalitatief goede nummers die een mooie aanvulling vormen op het repertoire van de Chris Robinson Brotherhood.

Meer lezen...

---
Recensie: Kris Pohlmann – 10 Years Live

Kris Pohlmann heeft intussen al drie studio albums uitgebracht maar is toch vooral bekend door zijn geweldige optredens. Zijn fans vragen dan ook al jaren om een live album. Vorig jaar vond Pohlmann het tijd om een nieuwe poging te doen, aangezien hij dit jaar tien jaar op het podium staat. Het grootste deel van de 2015 tour is dan ook opgenomen, van optredens in kleine zalen tot optredens op grote festivals. '10 Years Live' is een geweldig album van een band die je zeker een keer moet hebben gezien.

Meer lezen...

---
Recensie: Mike Zito - Make Blues Not War

18 november verschijnt er met 'Make Blues Not War' een nieuw album van Mike Zito. Er staan twaalf nummers op het album. 'Make Blues Not War' is misschien het meest energieke album dat Mike Zito ooit gemaakt heeft. Een stevig en erg knap album van Mike Zito. Een aanrader.

Meer lezen...

---
JAN AKKERMAN 70 JAAR

Op 24 december 2016 wordt Jan Akkerman 70 jaar! Jan en zijn Band (Coen Molenaar/Marijn van den Berg/David de Marez Oyens) vieren dit zelf met een uitgebreide tournee door ons land van eind december tot half januari, waarbij Benjamin Herman (New Cool Collective)/ Bert Heerink (Vandenberg)/ Ruben Hoeke en Jan’s dochter Laurie als ‘special guest’ hun opwachting zullen maken.

Meer lezen...

---
Concertverslag: Mike Zito Band - NiXenMeeR, Enschede 13 November 2016

Als het optreden na bijna drie(!) uur spelen naar een eind toe loopt met The Road Never Ends, welke overigens heerlijk wordt gespeeld met een ongelooflijk staaltje vette slide gitaar, mag de band het podium niet verlaten zonder toegift! Twee nummers volgen dan nog, Time To Go Home en het uptempo swingende Choo Choo Mama, een nummer dat de dansers onder ons voor de laatste maal de vloer op lokt.

Meer lezen...

---
Quinn Sullivan - Midnight Highway

Quinn Sullivan has been a music professional for more than 75 percent of his life. He’s shared the stage with Buddy Guy, Eric Clapton, Los Lobos, The Roots, Derek Trucks & Susan Tedeschi and Joe Bonamassa, and he opened for B.B. King, who later invited him to play his treasured “Lucille” guitar. His third studio album, Midnight Highway, was produced by multi GRAMMY® winner Tom Hambridge - who also does double duty as Quinn’s studio and road drummer - and will be released on January 27th in North America, and on March 24th in the rest of the world.

Meer lezen...

---
Concertverslag: Aynsley Lister - Bluescafé, Apeldoorn 20 November 2016

Het is zondag 20 november en de eerste echte herfststorm raast over Nederland. In de middag uren, als de windkrachten voor mijn gevoel op zijn sterkst zijn, reis ik af naar het immer gezellige Bluescafé Apeldoorn waar uitbater Jan Kerseboom weer een topact op zijn planken heeft staan: de Britse gitarist/singer/songwriter Aynsley Lister.

Meer lezen...

---
Concertverslag: Xander And The Peace Pirates - Melkweg, Amsterdam 14 November 2016

Op enkele tracks na wordt het gehele album gespeeld. ’11:11’ bevat een alleraardigste collectie van stijlen waarin het gitaarwerk weliswaar centraal staat maar waarin bovendien een lekkere portie soul is toegevoegd. Nergens voelt de uitvoering van het nieuwe materiaal onwennig aan. De vele live-optredens hebben de band duidelijk goed gedaan. Van de mooie ballads ‘Truth Lies’ en ‘Searching For The Light’ tot de wat zwaardere, maar desondanks makkelijk verteerbare ‘Let Go’ of ‘Shadows’, aan potentie is duidelijk geen gebrek.

Meer lezen...

---
Concertverslag: Tony Joe White - Spirit Of 66, Verviers 18 November 2016

Het gaspedaal werd iets verder ingeduwd en het gitaarwerk werd wat feller tijdens 'Do You Have A Garter Belt' en ook tijdens 'Feeling Snakey' werd de volumeknop van de gitaar wat verder naar rechts gedraaid en werd de Wah Wah pedaal goed gebruikt, zodat alles wat feller en rauwer werd. De heel intieme en wondermooie ballade 'The Guitar Don't Lie' was één van de hoogtepunten van dit sterke concert.

Meer lezen...

---
Recensie: The Musical Mojo Of Dr. John - Celebrating Mac And His Music

Op 3 mei 2014 werd er in "Saenger Theatre" in New Orleans een concert gegeven door een groot aantal muzikanten die een ode brachten aan Dr. John. Een All Star Tribute aan de meester, die tijdens dit concert ook aanwezig is. Opnamen van dit concert verschenen vorige maand op cd/dvd onder de titel 'The Musical Mojo Of Dr. John Celebrating Mac And His Music'. Het was feest op 3 mei 2014. Wat een fantastisch concert. Prachtige muziek. Schitterend album.

Meer lezen...

---
Boek | Reizen door het land van de blues (Johan Spin)

Reizen door het land van de blues gaat over de meest Amerikaanse muziek die er bestaat, de blues. Overal ter wereld wordt die muziek gespeeld, maar nergens is ze zo verweven met de mensen, de cultuur en de geschiedenis als in de Mississippi Delta. In bouwvallige juke joints en op kleinschalige festivals leeft de muziek voort die in deze regio werd geboren. En deze vruchtbare regio bracht niet alleen de blues voort, maar ook soul, gospel, rock ‘n’ roll, country…
De hele zuidelijke regio ademt een en al muziekgeschiedenis.

Meer lezen...

---
Concertverslag: Ana Popovic - VanSlag, Borger 14 November 2016

Hoewel ik in eerste instantie niet altijd even erg onder de indruk was van Trilogy, door al die uitstapjes, moet ik zeggen dat de nummers die Ana vanavond live bracht bij mij wel lekker binnen kwamen. Na een opening met een aantal nummers van Can You Stand The Heat kwam het hart van de set die bestond uit een inzicht in haar nieuwe album. De mix van Bluesy Soul, Funk en Jazz was spannend en bracht een mooie balans tussen stevige meeslepende en gevoelige langzame nummers.

Meer lezen...

---
Concertverslag: Royal Southern Brotherhood - De Bosuil, Weert 16 November 2016

Het publiek werd erg verwend door het quintet op het podium. Het bleef dan ook langdurig applaudisseren om meer en wanneer Royal Southern Brotherhood terug op het podium kwam vroeg Cyril Neville of het goed was als ze wat van The Neville Brothers zouden spelen en na een goedkeuring van het publiek, klonk er een slome, maar erg mooie 'Yellow Moon' uit de boxen in De Bosuil.

Meer lezen...

Concert Tips

24 november - John Primer - LantarenVenster, Rotterdam
24 november - St Louis Slim - Cafe Merlo, Brussel
25 november - David Philips - Cafe Peter en Leni, Steendam
25 november - Barrelhouse - North Sea Jazz Club, Amsterdam 
25 november - King Of The World - Mezz, Breda
25 november - Big Creek Slim - De Amer, Amen
25 november - Cee Cee James - Podium PoGo, Gorinchem
25 november - Mike and The Mellotones ft Guitar Ray - Nixenmeer, Enschede
25 november - The Veldman Brothers - Hedon, Zwolle
26 november - Amstelveen City Blues
26 november - Band Of Friends - W2 Poppodium, Den Bosch
26 november - Blueskroegentocht - Wijk Bij Duurstede
26 november - Sean Webster Band - Havana Live, Sliedrecht
26 november - Guus Brillen Sunday Bluesfestival -` Meppel
26 november - Almere Bluesnight 
26 november - Phil Bee;s Freedom - Cafe De Noot, Amersfoort
27 november - Stevie Nimmo Trio - De Gouden Leeuw, Dongen
27 november - Annual Robb Bouterse Tribute - De Bruine Pij, Breda
27 november - Bollenblues - De Zilk
30 november - Laurence Jones - TivoliDeHelling, Utrecht 

 

Evenement toevoegen aan de concertagenda

> Bekijk Concertagenda...

Ook op BluesMagazine.nl ...

Recensie: Cris Jacobs - Dust To Gold
---
Recensie: Jason Marsh Band – Try
---
Recensie: Mississippi Heat - Cab Driving Man
---
Concertverslag: Blues Night, Alte Weberei in Nordhorn, 19 November 2016
---
Recensie: The DGB – More Is More
---
Guus Brillen Sunday Blues 2016
---
Recensie: Teresa James & The Rhythm Tramps - Bonafide
---
Concert Nieuws | JOOLS HOLLAND WITH RUBY TURNER & LOUISE MARSHALL
---
International Blues Challenge 2017
---
Recensie: John Weeks Band – Dark Angel
---
Blues Magazine Radio 35 | Album Tip: Mike Zito - Make Blues Not War
---
Recensie: Richard Cagle & The Voodoo Choir - Dos Texas Voodoo Blues
---
Recensie: The Walcotts – Let The Devil Win
---
Recensie: Generation Blues Experience – Private Angel
---
De Platenbon komt terug!
---
Recensie: John Doe Trio – Stranger