Blues Magazine - all about blues music and more!

Blues Nieuws - 27 mei 2018

BLUES MAGAZINE wint EUROPEAN BLUES AWARD 2016!

BLUES MAGAZINE wint EUROPEAN BLUES AWARD 2016 ! Waren we al aangenaam verrast om te horen dat Blues Magazine genomineerd stond voor de EUROPEAN BLUES AWARDS 2016 als beste PUBLICATIE MEDIUM, vandaag ontvingen we officieel bericht dat we die award GEWONNEN hebben!!! Wij, het team van Blues Magazine, willen onze lezers heel hartelijk bedanken voor de support! Blijf vooral de muziek steunen. BEDANKT!

Meer lezen...

---
In Memoriam: LEONARD COHEN (21 September 1934 - 7 November 2016)

It is with profound sorrow we report that legendary poet, songwriter and artist, Leonard Cohen has passed away. We have lost one of music’s most revered and prolific visionaries.

Meer lezen...

---
Blackberry Smoke: een interview met frontman Charlie Starr

Charlie Starr, leadzanger-gitarist en voornaamste songschrijver van de band, is erg blij met die erkenning. ‘We willen blijven groeien en platen maken die die ontwikkeling laten zien. Met elk nieuw album probeer ik me als songwriter en als arrangeur te ontwikkelen. Ik wil steeds iets toevoegen. Ik ben heel trots op de weg die we de afgelopen vijftien jaar samen hebben afgelegd. Het is fijn dat anderen dat ook zien.’

Meer lezen...

---
Recensie: Skydog - The Duane Allman Retrospective

De naam Duane Allman behoeft voor de bluesliefhebber geen nadere introductie. Hij werd slechts 24 jaar. Maar in zijn korte leven heeft Duane Allman ons heel veel prachtige muziek nagelaten. Afgelopen maand verscheen er een box set met 14 lp’s op 180-gram vinyl, getiteld 'Skydog – The Duane Allman Retrospective 2016', een box set met 129 tracks, in een gelimiteerde oplage van 1000 exemplaren. De box is een heruitgave van de box set van 9 cd’s die in 2013 verscheen. Deze vinyl box is een schitterende staalkaart van het fenomeen Duane Allman. Box set van het jaar!

Meer lezen...

---
Recensie: Israel Nash – Live At Plum Creek Sound

Israel Nash Gripka heeft qua sound en muziekstijl veel overeenkomsten met Neil Young. Zijn album 'Live At The Plum Creek' is een ‘tussendoortje’ als voorafje voor een volgend studio album om vooral zijn diehard fans tegemoet te komen en het geduld nog even te bewaren op het verschijnen van de volgende studio productie. Het album verschijnt in een gelimiteerde versie in een houten doos met allerlei tierlantijntjes er in. Dus de fans zullen zich moeten haasten naar de platenboer om dit ding in hun bezit te krijgen. Een betoverend fraai ‘tussendoortje’ en aanrader voor de fans!

Meer lezen...

---
Concertverslag: Connie Lush Band - Carte Postale, Geel 11 November 2016

De beweeglijke goedlachse frontvrouw wist dadelijk de harten van het publiek in de Carte Postale in te palmen. Connie wilde natuurlijk reclame maken voor haar album ‘Renaissance’ en dus bestond de setlist grotendeels uit nummers van dat album. Het zelf geschreven ‘Shine A Light On Me’ was het eerste nummer uit ‘Renaissance’ waar het publiek mocht mee kennismaken.

Meer lezen...

---
Moulin Blues 2017 | De eerste namen!

De organisatie van Moulin Blues is alweer volop bezig met de 32e editie van Moulin Blues op 5 & 6 mei 2017, dus blok dat weekend alvast in je agenda. We hebben al 3 namen om aan te kondigen voor Moulin Blues 2017, en dat belooft al heel wat...

Meer lezen...

---
In Memoriam: Leon Russell

Leon Russell, an America rock'n'roll hall of famer, died in his sleep at the age of 74 in Nashville, Tennessee. Leon has played on pop, rock, blues, country, bluegrass, standards, gospel, and surf records. As a session musician, arranger, producer, singer, songwriter, pianist, guitarist, record company owner, bandleader, and touring musician, he has collaborated with hundreds of artists, including Glen Campbell, Joe Cocker, Willie Nelson, Edgar Winter, George Harrison, Eric Clapton, Bob Dylan, Ringo Starr, John Lennon, J.J. Cale, ...

Meer lezen...

---
Verslag: SIMO – Patronaat, Haarlem 9 November 2016

SIMO gaat er altijd direct stevig in en dat was ook vanavond het geval. Pas iets later op de avond geven ze de ruimte aan de meer soulvolle en afwisselende nummers, waardoor het nooit saai wordt. Ik kan alleen maar adviseren een paar goede oordopjes te kopen en te zorgen dat je erbij bent de volgende keer dat ze in Nederland zijn!

Meer lezen...

---
Interview en concertverslag Michael Dühnfort & The Noize Boys - Blues in Rhede, 6 november 2016

Michael Dühnfort & The Noize Boys waren mij onbekend totdat André Knoch van zaal Blues in Rhede, Duitsland mij erop attendeerde dat ze daar zes november zouden optreden. Enkele jaren geleden speelden ze er ook en dat was verrassend goed. Dus op naar Rhede. Daar blijkt een interview met de zeer vriendelijke bandleider Michael mogelijk, alsmede een review van het optreden.

Meer lezen...

---
Volledige Line Up Amstelveen City Blues 2016 bekend

Het festival vindt dit jaar plaats in poppodium P60, waar op drie verschillende podia gedurende de hele avond optredens plaatsvinden van een indrukwekkende line-up aan (inter)nationale artiesten. Dit zijn niemand minder dan Sugar Ray and the Bluetones (USA), Giles Robson (UK), Big Creek Slim (DK), Luke Winslow-King, Joe Louis Walker en Dry Riverbed Trio.

Meer lezen...

---
Bluesfestival Hoogeveen in het teken van de Chicago Blues

Zaterdag 19 november is de elfde editie van Bluesfestival Hoogeveen in Theater De Tamboer, dat geheel in het teken staat van de Chicago Blues. Speciaal hiervoor bezochten de Tamboer-programmeurs het Chicago Blues Festival in de Verenigde Staten, op zoek naar veelbelovende acts.

Meer lezen...

---
Recensie: Imperial Crowns – The Calling

The Imperial Crowns is een bluesrock groep uit Los Angeles. Vorige maand verscheen er na 10 jaar weer een nieuw album van The Imperial Crowns.'The Calling', een album met twaalf songs.´The Calling´ is een (h)eerlijk bluesrockalbum van een zeer energieke band.

Meer lezen...

---
Blues Magazine Radio 34 | Album Tip: DVL - Diablo

Also in this mix new songs and releases from Popa Chubby, Harpdog Brown, James "Buddy" Rogers, JW-Jones, Ben Granfelt Band, Gina Sicilia, Richard Cagle & The Voodoo Choir, Sean Webster, Rob Tognoni, Bernard Allison Group... and many more. Enjoy!

Meer lezen...

Concert Tips

17 november - Randall Bramblett - TivoliDeHelling, Utrecht
17 november - T-99 - Patronaat, Haarlem
17 november - Sugaray Rayford - Muziekodroom, Hasselt
17 november - The Crooked Brothers - Luxor Live, Arnhem
18 november - Tony Joe White - Spirit of 66, Verviers
18 november - Barrelhouse - Metropool, Hengelo
18 november - Big Bo & Talkin Blues - Nieuwe Regentes, Den Haag
19 november - King Of The World - Fluor, Amersfoort
19 november - Bluesfestival Hoogeveen
19 november - Absolution - Muziekcafe, Helmond
19 november - Any Vegetable - Heyhoef Backstage, Tilburg
19 november - Tony Joe White - North Sea Jazz Club, Amsterdam
20 november - Aynsley Lister - Bluescafe, Apeldoorn
20 november - Slagwerk Den Haag - Nixenmeer, Enschede
20 november - Giles Robson - Zaal Thijssen, Vlierden 
20 november - Blues Treat - Kerkzicht, Roosendaal
20 november - Cee Cee James - Den Heilige Cornelius, Roermond
22 november - Robert Ellis - Qbus, Leiden

Evenement toevoegen aan de concertagenda

> Bekijk Concertagenda...

Ook op BluesMagazine.nl ...

Recensie: Generation Blues Experience – Private Angel
---
De Platenbon komt terug!
---
6e Editie Blueskroegentocht Wijk bij Duurstede op 26 November 2016
---
Recensie: Chris Robinson Brotherhood – If You Lived Here, You Would Be Home By Now
---
Recensie: John Doe Trio – Stranger
---
Recensie: Davy Knowles – Three Miles From Avalon
---
Roots of Heaven Festival 2017
---
Recensie: JW-Jones - High Temperature
---
Derde Editie Bollenblues
---
Nieuw nummer Navarone! "Snake"
---
Audio | Jeff Healey - I Can't Get My Hands On You (Live)