Blues Magazine - all about blues music and more!

Blues Nieuws - 27 mei 2018

Openingsavond RIBS & BLUES , Raalte met THE BEACH BOYS & GOLDEN EARRING

Op zaterdag 3 juni 2017 wordt popgeschiedenis geschreven op de openingsavond van Ribs & Blues in Raalte.
The Beach Boys gaan op tournee door Europa en geven 2 exclusieve shows in Nederland. Ribs & Blues Raalte (3 juni) en Luxor Rotterdam ( 5 juni) zijn de uitverkoren gastheren voor de wereldberoemde Amerikaanse band.

Meer lezen...

---
Recensie: Melissa Etheridge – Memphis Rock And Soul

Enkele weken geleden verscheen 'Memphis Rock And Sou'l, het nieuwe album van Melissa Etheridge. Een album met twaalf covers van soulstandaards die allemaal afkomstig zijn uit de enorm rijke catalogus van het beroemde Stax label. Ik kan heel kort zijn. 'Memphis Rock And Soul' is een uitstekend soulalbum. Melissa Etheridge en haar uitstekende begeleiders brengen een prachtige ode aan de groten uit de Stax stal.

Meer lezen...

---
Recensie: Eric Clapton - Live in San Diego (With Special Guest JJ Cale)

Allemachtig, wat gaat ie tekeer! Foute titel, natuurlijk. Had gewoon Still Rocking, Rocking San Diego of Rockin’ Off Your Socks moeten zijn. Maar goed, de titel 'Live in San Diego' dekt de lading. Maar dit live-album van Eric Clapton is veel meer dan dat. Het is het zoveelste bewijs dat Clapton, kan rocken als de beste. De live-opname klinkt prima, met gelukkig nauwelijks ruimte voor publieksparticipatie of aankondigingen.

Meer lezen...

---
Recensie: Seasick Steve – Keepin’ The Horse Between Me And The Ground

Het is dit jaar tien jaar geleden dat Seasick Steve in het programma van Jools Holland speelde en meteen wereldwijde bekendheid kreeg. Om dit te vieren heeft Seasick Steve een dubbel-album uitgebracht met de grappige titel 'Keepin The Horse Between Me And The Ground'. Twee totaal verschillende cd`s van een man die al tien jaar een zeer succesvolle act neerzet en dit hopelijk nog vele jaren zal doen. De twee cd`s zijn echter wel zo verschillend dat ik me afvraag of iedereen beide cd`s wel kan waarderen.

Meer lezen...

---
Recensie: The Rolling Stones – The Rolling Stones In Mono

Het zijn dure tijden voor fans van The Rolling Stones. Mick Jagger en de zijnen hebben hun archieven geopend en dat resulteerde de laatste tijd in mooi verzorgde albums. Nu dus 'The Rolling Stones In Mono', een boxset van 15 cd’s of 16 lp’s van hun oude sixties werk. Je moet bij deze mono boxset wel weer diep in de buidel tasten, maar dan heb je ook wat. Heel mooie box.

Meer lezen...

---
Concertverslag: Eamonn McCormack - St. Louis Blues Tavern, Hardenberg 29 Oktober 2016

Eamonn wil de set afsluiten met het eerder genoemde Shadow Play maar het publiek is het daar niet mee eens. Voor de band zit er niks anders op dan een toegift te spelen: Sweet Home Hardenberg doet het hele publiek swingen. Na het nummer schreeuwt Eamonn “You wanna Rock ‘n’ Roll?” En dat hoeft hij geen twee keer te vragen. De feeststemming zit er goed in en Eamonn sluit af met een mooie ode aan Johnny Winter: Johnny B Goode.

Meer lezen...

---
Verslag: Arnhemse Bluesnight III - Luxor Live, Arnhem 28 Oktober 2016

Wanneer de set even later begint, knalt hij er met zijn driemansband vanaf het eerste begin in met een Albert King nummer, Oh, Pretty Woman (King/ Moore). Van meet af aan heel strak gespeeld en dat blijft de hele set zo. Wat is dit een hechte bluesformatie en toch ook met gevoel. Je zou kunnen opmerken dat het allemaal wat te klinisch is, maar de overall sound is geweldig.

Meer lezen...

---
Concertverslag: Layla Zoe - Spirit Of 66, Verviers 28 Oktober 2016

Het meest intieme moment van de avond was zonder twijfel 'Sweet Angel’. Deze blues ballade schreef Layla als eerbetoon en nagedachtenis aan haar veel te vroeg gestorven beste vriendin Marsha, die in 2010 overleed aan een hersenbloeding. Marsha was de vrouw die Layla, de naam Firegirl gaf. Het was muisstil in de Spirit Of 66 tijdens deze hele emotionele song, die heel ingetogen en met zeer veel gevoel gezongen werd door de Canadese.

Meer lezen...

---
Recensie: The Wonder Of You - Elvis Presley With The Royal Philharmonic Orchestra

Na het succes van If I Can Dream - Elvis Presley With The Royal Philharmonic Orchestra uit 2015 (nr. 1 en in de top 10 in meerdere landen, naast o.a. 3x platina in Engeland) kon een vervolg niet uitblijven. Net als zijn voorganger is ook dit weer een postume samenwerking tussen Elvis en The Royal Philharmonic Orchestra. Was er op If I Can Dream al een flink pak suiker over de muziek heen gestrooid; nu is er een vrachtwagen vol suiker gebruikt om het nóg zoeter te maken. En dat werkt helaas vaker tégen dan voor het album.

Meer lezen...

---
Jeff Healey – Holding On: A Heal My Soul Companion

Since his untimely passing in March of 2008, Jeff's Estate has worked diligently to ensure that his memory and incredible legacy would continue to shine on. Now we are poised to release ‘Holding On: A Heal My Soul Companion’, a perfect bookend to the critically acclaimed ‘Heal My Soul’ and 2016 in general, which saw a continuous celebration of what would have been Jeff’s 50th birthday. Featuring five rare Jeff Healey studio tracks that were all recorded during the same time period as ‘Heal My Soul’ (‘96-’98) and a concert recorded in Oslo, Norway in 1999, a live snapshot of a brilliant performer at the top of his game, 'Holding On' is the perfect complement to Heal My Soul.

Meer lezen...

---
Blues Magazine Radio 32 | Album Tip: AJ Plug - Chew Chew Chew

Also in this mix new songs and releases from Giles Robson, Any Vegetable, Walter Broes & The Mercenaries, Little G Weevil, Martha Jane & The Talisman, John Doe Trio, Snowy White, Liz Mandeville, Cedell Davis, Deb Ryder, Ryan McGarvey... and many more. Enjoy!

Luister en geniet...

---
Recensie: Glenn Hughes – Resonate

Glenn Hughes is een 65-jarige Engelse muzikant en al bijna 50 jaar actief in de muziekwereld. Hij werd voornamelijk bekend als de bassist van de band Deep Purple. De basis voor 'Resonate' , zijn eerste solo album na 8 jaar, zijn krachtige ritmes, harde stem, veel gitaar en drums. Over het algemeen is het een goede plaat. A must for all hard rock lovers!

Meer lezen...

Concert Tips

3 november - Walter Trout - 013, Tilburg
3 november - Tony Joe White - Metropool, Hengelo
4 november - Barrelhouse - De Vest, Alkmaar
4 november - DVL - Groene Engel, Oss
4 november - Nico Brillen Blues - Steenwijk
5 november - Ralph de Jongh - VanSlag, Borger
5 november - Meer Rock Blues - Podium Duyker, Hoofddorp
5 november - Dofferblues, Schaijk
5 november - 44 Shakedown - Bluescafe Kerkzicht, Roosendaal
6 november - Popa Chubby - TivoliDeHelling, Utrecht
6 november - Imperial Crowns - Bosuil, Weert
6 november - Erja Lyytinen - Bluescafe, Apeldoorn
6 november - James Hunter Six - LantarenVenster, Rotterdam
8 november - SIMO - TivoliVredenburg, Utrecht 

Evenement toevoegen aan de concertagenda

> Bekijk Concertagenda...

Ook op BluesMagazine.nl ...

Recensie: YFRM – Young Fast Running Man
---
Concertverslag: Jimi Barbiani Band - Café-Zaal De Reunie, Geleen 29 Oktober 2016
---
Fotoverslag: Drivin N Cryin - Cultuurpodium Boerderij, Zoetermeer 30 Oktober 2016
---
Recensie: Fiona Boyes – Professin’ The Blues
---
Recensie: Donald Ray Johnson And Gas Blues Band – Bluesin’ Around
---
Recensie: Walter Broes & The Mercenaries – Movin' Up
---
Recensie: Ty Curtis – Blame Me
---