Blues Magazine - all about blues music and more!

Blues Nieuws - 27 mei 2018

Teksten Cuby-songs op wegdek bij C+B Museum

Een bijzondere activiteit in Grolloo naar aanleiding van de vijfde sterfdag van Harry Muskee. Aanstaande maandag 26 september is het precies vijf jaar geleden dat Harry Muskee, zanger van Cuby & the Blizzards, overleed. Maandag overdag zullen op het wegdek van de Voorstreek bij het C+B Museum enkele tekstregels van twee van de bekendste nummers van Cuby & the Blizzards, namelijk Window of my Eyes en Appleknockers Flophouse, op het wegdek worden aangebracht, als speciale herinnering aan Harry Muskee. Eric van Oosterhout, burgemeester van de gemeente Aa en Hunze, zal deze tekstregels om 19.00 uur onthullen.

Meer lezen...

---
Dutch Blues Challenge 2016 – Even Voorstellen: D.C. Dedly's

Evenals vorig jaar gaan we in de aanloop naar de Dutch Blues Challenge 2016 de finalisten van de finale in Nieuw-Vennep wat nader voorstellen. In het kader van het voorstelrondje van de deelnemers aan de Dutch Blues Challenge 2016, op zondag 9 oktober a.s. in Hotel de Rustende Jager te Nieuw-Vennep, is het deze week de beurt aan D.C. Dedly’s.

Meer lezen...

---
Concertverslag: Barrelhouse - Bluescafe, Apeldoorn 16 September 2016

Jazeker bestaat deze in 1974 opgerichte band nog steeds, ook al zijn de muzikanten in 1987 gestopt en in 1993 weer in de succesvolle originele bezetting teruggekomen. Sindsdien wordt er weer regelmatig opgetreden en laat de band op de nieuwe cd 'Almost There' horen dat ze nog altijd in staat zijn om geweldige platen te maken, ook getuige de lovende recensies in de diverse muziekmedia.

Meer lezen...

---
Verslag: Blues Alive Boxmeer - De Weijer, Boxmeer 17 September 2016

Geen mannen in verkreukeld pak die met hun Big Mama’s richting een uitgekleed zaaltje trekken. Hiervoor zien we mannen en vrouwen in het sjiek die voor een schouwburg geduldig wachten tot ze naar binnen kunnen. Waar binnen de Budweiser in de fles kan blijven. De trots van Brabant stroomt rijkelijk uit de tap. Kan ik hier in Boxmeer de blues vinden, zoals Muddy Waters ooit in Chicago de blues vond?

Meer lezen...

---
Concertverslag: Eric Steckel - Heyhoef Backstage, Tilburg 17 september 2016

Het concert liep naar het einde toe en voor 'Outlaw', de laatste song van het concert werden alle registers nog eens helemaal open getrokken. In dit erg knappe eigen nummer moest de ritme sectie nogmaals zijn klasse tonen en mocht Pascal, in de schijnwerpers met een machtige solo op het Hammond B3. Daarna nam de jonge frontman het over om de kers op de taart te plaatsen van dit erg sterk concert.

Meer lezen...

---
Recensie: Ian Hunter & The Rant Band – Fingers Crossed

Ian Hunter is natuurlijk vooral bekend van Mott The Hoople maar heeft intussen, sinds begin jaren tachtig, al meer dan twintig solo albums uitgebracht. Op zijn albums spelen veel beroemde muzikanten mee, maar de laatste jaren houd Ian het bij zijn eigen band: The Rant Band. Intussen is Hunter alweer zevenenzeventig jaar oud maar het woord pensioen komt duidelijk niet in zijn woordenboek voor. Zijn nieuwe album 'Fingers Crossed' is een absolute aanrader.

Meer lezen...

---
Concertverslag: Preston Shannon en Fat Harry & The Fuzzy Licks - De Patio, Wageningen 18 September 2016

De band heeft een laat optreden achter de rug in De Weijer te Boxmeer, doch daar is weinig van te merken. Monter staan ze voor het gebouw de fans te woord. Fat Harry (Harold van Dorth) warmt met twee nummers de zaal op voordat onder luid applaus Preston Shannon opkomt. Hij is sterk vermagerd, maar desondanks gaat hij krachtig aan de slag met ‘Let The Good Times’.

Meer lezen...

---
Ian Siegal - 2wenty5ive: The Collection

Ian Siegal – 2wenty5ive: The Collection. A limited edition box set comprising 38 of Ian’s most popular songs (on 3 CDs) together with a 72-page illustrated book of lyrics and a vinyl sticker. Strictly limited to 1,000 only.

Meer lezen...

---
Concertverslag: Ben Miller Band – Luxor Live, Arnhem, 16 september 2016

In één lange set worden eerst een aantal nummers van de recente CD: 'Any Way, Shape or Form' gespeeld en aan het eind volgen een aantal covers. Wat te zeggen van Black Betty, één van de mooiste versies van deze - Leadbelly, Koerner, Ray, Glover, Ram Jam - cover, die ik gehoord heb.

Meer lezen...

---
Tedeschi Trucks Band met avondvullende show naar HMH Amsterdam

De twaalfkoppige blues-, rock- en soulmachine Tedeschi Trucks Band maakt vandaag bekend dat ze in 2017 éénmalig in Nederland te zien zullen zijn. Op 31 maart reist de band af naar de Heineken Music Hall voor een avondvullend concert ‘An Evening With Tedeschi Trucks Band’.

Meer lezen...

---
Recensie: Dynamite Blues Band – Kill Me With Your Love

Reeds drie jaar zijn ze actief als Dynamite Blues Band als een soort doorstart van de zo succesvolle Big Blind. In die drie jaar is er hard gewerkt en is er veel faam en reputatie opgebouwd in het blues-circuit en de bijbehorende festivals. Een minuutje DWDD een jaar geleden deed wonderen voor dit viertal en nu zeker met het uitbrengen van 'Kill Me With Your Love' kan de ster alleen maar gaan rijzen. Een hele hoop genot door een perfect op elkaar ingespeeld viertal topmuzikanten. Heerlijke swing, zang, ruig smoelschuifwerk, veel uptempo ritmes, vertroetelend subliem gitaarspel. Dit alles gebalanceerd uitgevoerd op een stevige bodem door de ritmesectie neergelegd. 'Kill Me With Your Love' hoort in de top 5 bluesalbums van 2016!! Zeker Weten!!

Meer lezen...

---
Glenn Hughes - Resonate

No other rock musician has carved such a distinctive style blending the finest elements of hard rock, soul and funk. That astonishing voice is Hughes' calling card and the new album, “Resonate” will shine as a true Glenn Hughes landmark release.

Meer lezen...

---
Interview Ruben Hoeke: “Blijkbaar zit ik zo in elkaar”

2017 wordt een bijzonder jaar voor Ruben Hoeke. In december is het dan 25 jaar geleden dat hij zijn eerste optreden gaf voor publiek in het Zaanse Drieluik. Hoeke zelf is daar nauwelijks nog mee bezig, want hij heeft het namelijk veel te druk met allerlei andere zaken. Zo is er 28 december in de Melkweg een door hem georganiseerd muzikaal eerbetoon aan zijn vriend Jan Akkerman. Op dit moment zijn alle pijlen gericht op ‘Sonic Revolver’, het vierde album van de Ruben Hoeke Band dat 23 september in Paradiso gepresenteerd wordt.

Meer lezen...

---
The Fabulous Thunderbirds – Strong Like That

“I’ve always wanted my music to stand up to my heroes’ music,” reflects co-founder and harmonica great, Kim Wilson. On The Fabulous Thunderbirds’ new album Strong Like That, Wilson pairs his own compositions alongside his heroes: Clarence Coulter, Eddie Floyd, Eddie Holland and Cornelius Grant. The album balances the mournfulness of blues with all the joy of soul music.

Meer lezen...

---
Led Zeppelin - The Complete BBC Sessions

In 1997, Led Zeppelin introduced BBC Sessions, an acclaimed two-disc set of live recordings selected from the band’s appearances on BBC radio between 1969 and 1971. In 2016, the band unveils THE COMPLETE BBC SESSIONS, an updated version of the collection that’s been newly remastered with supervision by Jimmy Page and expanded with eight unreleased BBC recordings, including three rescued from a previously “lost” session from 1969.

Meer lezen...

---
The Wonder Of You: Elvis Presley With The Royal Philharmonic Orchestra

The Wonder Of You: Elvis Presley With The Royal Philharmonic Orchestra komt uit op 21 oktober 2016. Het album is de opvolger van het wereldwijde fenomeen van vorig jaar: If I Can Dream: Elvis Presley With The Royal Philharmonic Orchestra, dat wereldwijd werd bekroond en waarvan meer dan 1,5 miljoen exemplaren zijn verkocht.

Meer lezen...

---
De Lantaarn haalt beste concerten weer terug naar Hellendoorn

Het zweet druppelt van het plafond, de tap draait overuren en een band die met een vlammend optreden het podium aan gort speelt; dat waren zo ongeveer de ingrediënten voor tal van legendarische avonden in De Lantaarn in Hellendoorn. En die gaan terugkomen onder de naam “De Lantaarn PRIME CUT”. De eerste editie van De Lantaarn PRIME CUT is 5 november met DVL - Paying tribute to the music of Lester Butler & the Red Devils.

Meer lezen...

---
Band Of Friends - Repeat After Me


‘Repeat After Me’ is a vital addition to any fans of Band Of Friends, and Rory Gallagher alike. Whilst essentially the core of Rory Gallagher’s band (1978-1981) - Band Of Friends have progressed towards being a songwriting team in their own right. With the exception of ‘A Sense Of Freedom’ (Written by Frankie Miller, but performed with Rory Gallagher, Gerry McAvoy and Ted McKenna for the film in 1979), ‘Repeat After Me’ is an album of entirely original songs.

Meer lezen...

---
Recensie: Muddy Waters, Johnny Winter & James Cotton – Live in Philadelphia 1977

Bij elke nieuwe Muddy Waters release krijg ik altijd een dubbel gevoel: ten eerste is het een goed teken dat er nog steeds albums van Muddy Waters worden uitgebracht. Aan de andere kant is er niet al genoeg uitgebracht? Voegt dit album nog wel iets toe? Er zijn al zoveel Muddy Waters albums. Maar deze release is toch anders dan de anderen aangezien dit een compleet concert is van Muddy samen met Johnny Winter en James Cotton. Een mooie registratie van Muddy Waters samen met Johnny Winter en James Cotton. Het album laat horen dat Muddy Waters in 1977 nog lang niet uitgeblust was en samen met de andere twee met veel energie een uur lang speelt. Voor de echte verzamelaar niks nieuws maar voor wie de bootleg niet heeft is dit een mooie toevoeging op 'Breakin’ It Up, Breakin’ It Down' aangezien er op deze release veel nummers staan die daar niet opstaan.

Meer lezen...

---
Interview The Greasy Slicks: "Mensen zien dat we enorme lol hebben op het podium en dat slaat over"

The Greasy Slicks zijn op dit moment op tour door Europa en speelde begin september 2016 op het Bluesrock Festival in Tegelen, waar ze goede en enthousiaste kritieken op kregen. Eind september komt eindelijk hun eerste volwaardige album uit. Hoogste tijd dus voor een interview met deze jonge rock ’n roll honden. Includes an English translation of the interview.

Meer lezen...

---
Ronnie Earl - Maxwell Street

Stony Plain Records announces Maxwell Street, the new CD from three-time Blues Music Award winner as “Guitarist of the Year,” Ronnie Earl and his band, the Broadcasters. Maxwell Street is named in honor of the late blues pianist and previous member of the Broadcasters, David Maxwell, and is also a nod to Chicago’s famed Maxwell Street, where blues musicians gathered to play outside for the Sunday market crowds.

Meer lezen...

---
Probeer voordelig de nieuwe HEAVEN, neem nu een actie abonnement!

De nieuwe Heaven is uit! Deze Heaven niet missen? Neem dan vóór maandag 3 oktober een actie-abonnement en profiteer van de aanbieding!

Meer lezen...

---
The Big Sound of Lil' Ed & The Blues Imperials

An album absolutely bursting with Lil' Ed's rollicking slide-work and raw-boned vocals on a joyous blend of burning boogies, romping shuffles and heart-stopping slow blues. The ever-ready Blues Imperials continue to be his perfect sidekicks, laying down greasy, percolating grooves with reckless precision.

Meer lezen...

Concert Tips

22 september - Laurence Jones - Luxor Live, Arnhem
22 september - Ben Poole - Gebouw-T, Bergen Op Zoom
23 september - Bluescruise 2016
23 september - Laurence Jones - Gebr. Nobel, Leiden 
23 t/m 25 september - Alkmaar Blues Express
23 september - Ryan McGarvey - DRU Cultuurfabriek, Ulft
23 september - Luther Dickinson - Paard van Troje, Den Haag
23 september - Ruben Hoeke Band - Paradiso, Amsterdam
23 september - Rod Picott & Sergio Webb - Live Stage Marnix, Ede
24 september - St Louis Slim - Proeflokaal De Boom, Alkmaar
24 september - Barrelhouse - Groene Engel, Oss
24 september - Kingsnakes Festival, Rossum
24 september - Dizzy Robby & Blues Raiders - Dikke Stein, Elsloo
24 september - Cottontone - L' Esprit, Rotterdam
25 september - Martha Jane & The Talisman - Nixenmeer, Enschede
25 september - Damon Fowler Group - Zaal Thijssen, Vlierden
25 september - Blues Caravan - P79, Den Bosch
25 september - Luther Dickinson - Lux Theater, Nijmegen

 

Evenement toevoegen aan de concertagenda

> Bekijk Concertagenda...

Ook op BluesMagazine.nl ...