Blues Magazine - all about blues music and more!

Blues Nieuws - 27 mei 2018

Interview Wesley van Werkhoven (The Dynamite Blues Band): "Wij zijn nog steeds dat kleine bandje dat ontzettend veel van deze muziek houdt"

Deze maand is het precies twee jaar geleden dat Blues Magazine zich door JJ van Duijn liet informeren over het uitermate geslaagde debuutalbum van The Dynamite Blues Band. Een vervolg kon niet uitblijven. Dit weekeinde werd Kill Me With Your Love gepresenteerd. Met Wesley van Werkhoven (zang, bluesharp) spraken we eerder deze week over de totstandkoming van deze belangrijke opvolger.

Meer lezen...

---
Luther Dickinson in september naar Nederland

Met het muzikale talent van Luther Dickinson maakten we al kennis bij blues- en rock ’n rollband The North Mississipi Allstars. Solo bracht hij onlangs zijn derde album uit, ‘Blues & Ballads‘; pure countryblues. In september komt Luther naar Europa waarbij hij gelukkig ook Nederland weer aandoet.

Meer lezen...

---
Festival TakeRoot 2016 groot succes!

Festival TakeRoot 2016 groot succes! Ruim 2.000 bezoekers woonden afgelopen zaterdag de bijzonder geslaagde 19de editie van TakeRoot bij. Het festival was ook dit jaar weer een waar feestje voor liefhebbers van roots, folk, country en americana.

Meer lezen...

---
King King announce their first live album!

King King will release their first live album next month, with 2 disc audio package completed by bonus DVD on October 21 on Manhaton Records.

Meer lezen...

---
Dutch Blues Award voor jubilerende muziekcafé De Amer

Jubilerende Amer niet weg te denken uit het dorp. Zaterdag 17 september is het driedubbel feest in café De Amer in Amen. Als klap op de vuurpijl krijgt De Amer voor alle verdiensten op het gebied van de bluesmuziek de Dutch Blues Award.

Meer lezen...

---
WIN !!! Ticketactie Gemma Ray @ Roepaen Podium, Ottersum 7 Oktober 2016

Deze zeer productieve en veelzijdige muzikante flirt met de genres pop-noir, blues, gothic folk, sixties pop en cinematografische rock 'n roll. De Britse Gemma Ray woont tegenwoordig in Berlijn, waar ze op dit moment de laatste hand legt aan haar zevende album 'The Exodus Suite' dat op 20 mei uitkomt. Namens Roepaen Podium mag Blues Magazine 2 x 2 tickets weggeven! Doe mee en maak kans!

Meer lezen...

---
Interview: David Bromberg

Bromberg was one of those guys, an aspirant and super-fast learner back in the day in 1960s New York, playing most of the now legendary clubs and folk/roots music haunts. He recalls playing the Gaslight one night when Skip James was also on the bill, and catching an old buddy, B.B. King play in California before returning to the Big Apple to spend a few weeks touring around Philly with Mississippi John Hurt.

Meer lezen...

---
Recensie: Claude Hay – Roller Coaster

Vier jaar hebben we moeten wachten maar eindelijk is hier dan het nieuwe studio album, 'Roller Coaster', van de sympathieke ‘one-man-band’ uit Australië: Claude Hay. Speciaal voor het album heeft hij ook nog zelf een nieuwe gitaar gemaakt genaamd Jeri en is gemaakt van een jerrycan, wat uiteraard weer een heel eigen geluid laat horen. Claude Hay maakt het wachten op dit vierde album meer dan waard. Een heerlijke funky blues album met hier en daar wat serieuze onderwerpen maar vooral veel lol. Een absolute aanrader.

Meer lezen...

---
Verslag: Blues Op De Savanne Festival, Emmen, 9 September 2016

Festival De Opening heeft dit jaar een speciaal blues programma onder de naam “Blues Op De Savanne”. En op een bijzondere locatie, namelijk het mensenpark voorheen de oude dierentuin van Emmen. In totaal staan er elf verschillende acts op het programma die op vijf plekken in de oude dierentuin spelen. Allemaal zijn het Nederlandse acts waardoor je een mooi overzicht krijgt van de Nederlandse blues scene. Van de jonge nieuwe band Triple Trouble tot en met de royal edition show van King Of The World, er is voor iedereen wel wat leuks.

Meer lezen...

---
Dutch Blues Challenge 2016 – Even Voorstellen: Blues Treat

Evenals vorig jaar gaan we in de aanloop naar de Dutch Blues Challenge 2016 de finalisten van de finale in Nieuw-Vennep wat nader voorstellen. In het kader van het voorstelrondje van de deelnemers aan de Dutch Blues Challenge 2016, op zondag 9 oktober a.s. in Hotel de Rustende Jager te Nieuw-Vennep, is het deze week de beurt aan Blues Treat.

Meer lezen...

---
Recensie: Phil Bee’s Freedom – Memphis Moon

Als je met je band veel prijzen in de wacht sleept, is dat tekenend, maar nog niet alles zeggend. Het gaat er vooral om welke indruk je achterlaat op de kijker/luisteraar bij live optredens en vanuit je speakers thuis of in de auto. En dat laatste is met name na het beluisteren van het complete nieuwe album 'Memphis Moon' van Phil Bee’s Freedom in mijn geval wel degelijk het geval. Een verpletterende indruk mag ik wel zeggen. Internationale allure durf ik gerust te zeggen. Wat een topproductie van een gezelschap geïnspireerde topmuzikanten, magnifiek samenspel, mooie composities, enorm veel drive en power. Heerlijk als zo’n muziek in staat is om je helemaal bij de keel te grijpen.

Meer lezen...

---
Concertverslag: Ben Poole - De Bosuil Weert 9 september 2016

Er kwam ook nog een toegift met een uitgebreide versie van ‘Hanging In The Balance’ uit een vorig album van Ben. Het nummer begon rustig, maar nadat Ben zijn mede muzikanten nog eens uitgebreid had voorgesteld, barstte het nummer open met Ben die zijn gitaar liet janken en huilen dat het een lust was om te horen. De rustige opbouw om daarna plots explosief te ontploffen is één van de sterkste kanten van Ben Poole en van zijn muziek.

Meer lezen...

---
Fotoverslag: Julian Sas - P60, Amstelveen 9 September 2016

Julian Sas betovert sinds 1996 de muziekwereld met zijn soulvolle blues. Als kind werd Sas verliefd op de gitaar; zijn invloeden zijn dan ook echte gitaarlegendes als Rory Gallagher, Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughan. Vanaf het moment dat hij op 12-jarige leeftijd zijn eerste gitaar kreeg was hij niet meer van het instrument los te slaan. 14 jaar later bracht hij met Julian Sas Band zijn eerste album 'Where Will It End' uit. Vrijdag 9 september speelde de Julian Sas Band een sterke set in de P60 te Amstelveen, met uiteraard veel nieuwe nummers van Coming Home maar ook veel ouder en bekend werk. Fotograaf Rob Sneltjes was erbij en legde het concert in enkele prachtige beelden vast.

Meer lezen...

---
Recensie: Blues Pills – Lady In Gold

Blues Pills is een van de vele bands die de reïncarnatie van de jaren zestig en zeventig op zich heeft genomen. Blues Pills is sinds 2011 actief in het reproduceren van relatief harde psychedelische blues/rock muziek. Want dat kan deze band met de relatief zeer jonge muzikanten in de gelederen zeer goed. Zo dus ook met het tweede studioalbum 'Lady In Gold' van deze nog prille band. Een sfeervol album waarbij de retro-soul-saus letterlijk afdruipt. De soul ligt er dik bovenop en heeft gewonnen van de gitaren.

Meer lezen...

---
Blues Alive Boxmeer 2016

De artiestenrij liegt er wederom niet om. Vooral afkomstig uit de Blues regio’s in de Verenigde Staten. Het hoofdpodium wordt bespeeld door SaRon Crenshaw - bijgestaan door Blind B’ & the Visionairs -, Tail Dragger – bijgestaan door Robbert Fossen en als afsluiter Preston Shannon die wordt bijgestaan door Fat Harry & the Fuzzy Licks. Tijdens de ombouw van het podium speelt Michael Roach in de foyer nog de sterren van de hemel.

Meer lezen...

Concert Tips

16 september - Barrelhouse - Bluescafe, Apeldoorn
16 september - Ben Miller Band - Luxor Live, Arnhem
16 september - Preston Shannon - Cafe Ensing, Peize
16 september - St Louis Slim - Cafe Post Besoijen, Waalwijk
17 september - Bluesrock festival, Papenhoven Grevenbicht
17 september - Blues Alive, Boxmeer
17 september - Blues Almere
17 september - Ruben Hoeke, Veldman Brothers, Big Bo, Schipper en Kruis - Gouden Leeuw, Nispen
17 september - Eric Steckel - Heyhoef Backstage, Tilburg
17 september - Thomas Toussaint Band en Trouble No More - Azotod, De Meern
17 september - Ryan McGarvey - De Noot, Amersfoort
18 september - Bluesfellas - L' Esprit, Rotterdam
18 september - Meena Cryle & The Chris Fillmore Band - NiXenMeeR, Enschede
18 september - Farstreet en Steve Wilkinson - Bluescafe Kerkzicht, Roosendaal
18 september - Michael De Jong - Roepaen Podium, Ottersum

 

Evenement toevoegen aan de concertagenda

> Bekijk Concertagenda...

Ook op BluesMagazine.nl ...