Blues Magazine - all about blues music and more!

Blues Nieuws - 27 mei 2018

Interview: Walter Trout, He Is Back!

Vandaag wordt het weer helemaal duidelijk: dit is Walter’s zegetocht, zijn meest emotionele toer ooit. Overal waar hij komt, wordt hij onder luid gejuich ontvangen en bejubeld. Zijn fans zijn zo ontzettend blij dat hun held weer op dat podium staat en dat hij weer speelt zoals nooit tevoren!

Meer lezen...

---
Bob Dylan compleet - Het verhaal van de 492 songs

Bob Dylan compleet is een reis van het begin naar het meest recente verleden van een muzikant die niet meer weg te denken is uit zowel de muziek- als wereldgeschiedenis: songwriter Bob Dylan. Onderweg stoppend bij albums en outtakes, films en concerten – alles gebaseerd op interviews met de songwriter zelf en de muzikanten, producers en bekenden om hem heen – krijgt de lezer het complete verhaal achter alle 492 songs. Het boek is rijkelijk geïllustreerd met zowel iconische als onbekendere foto’s van de beste fotografen uit de rockscene. Een bijbel die het waard is om keer op keer uit de kast getrokken te worden bij het beluisteren van de klassieke liedjes.

Meer lezen...

---
Verslag: Bluesrock Tegelen - 3 September 2016

De 33e editie van het traditionele Bluesrockfestival was er eentje met veel variatie. Door deze variatie kreeg het festival een nieuwe frisse impuls. Jan Smeets kondigde het vorig jaar al aan, “We gaan breder programmeren!”, “de oude blueshelden zijn te oud of overleden”. Geen “oude” blueshelden dus, maar wat konden we dan verwachten? Rond Pinkpop kwamen de eerste namen en wat opviel in eerste instantie, dat er geen “grote namen” op het affiche pronkten. Gedurfd en een nieuwe koers.

Meer lezen...

---
Recensie: Devon Allman - Ride Or Die

Het album opent meteen stevig met de bluesrocker Say your prayers en de soulblues slaat toe in het Robert Cray achtige Find ourselves met Ron Holloway op sax. In het funky Galaxies strooit Kevin McKendree gul met zijn keys en op dat bed van orgeltonen gaat het gitaarwerk lekker los. Lost is een rustpunt, een prachtige ballad met een akoestisch begin en subtiele wah wah gitaarintermezzo’s. En sterke zang van Allman.

Meer lezen...

---
Concertverslag: DVL - NiXenMeeR, Enschede 5 September 2016

Vlak voor 21.00 uur loopt het vijftal het podium op waarna ze de eerste set aftrappen met een energiek Automatic, gevolgd door een stampende Goin’ To The Church, het nummer waar het drie jaar geleden allemaal mee is begonnen, daar in Tegelen. Het album King King uit 1992 wordt, geheel in oorspronkelijke volgorde, met het grootste gemak en met vooral veel passie over het enthousiaste publiek gestort dat, onder zachte aandrang van Guy, steeds meer de dansvloer gebruikt daar waar het voor bestemd is.

Meer lezen...

---
Giles Robson - For Those Who Need The Blues

Smerige en zwetende blues op debuutalbum Giles Robson, For Those Who Need The Blues. De bijzondere synergie tussen de mondharmonica en zang van Robson en de band maken van For Those Who Need The Blues een levendig en dynamisch werk waarmee ze klaar zijn om Nederland en de rest van Europa te veroveren!

Meer lezen...

---
WIN !!! Ticketactie Roots Night Kingsnakes Festival 2016

Drie top acts die de grenzen van het Roots Genre opzoeken.Te beginnen met om 20.30 Lapa Loca (Den Bosch) power blues uit zuid nederland. Dan om 21.45 Kai Strauss & The Electric Blues All Stars (Duitsland), authentieke en intense stijl Blues. Om 23.30 Rude Rich & The High Notes (Europa), roots van Jamaica…authentic ska, rocksteady & early reggae, met de vetste sound om de avond tropisch mee af te sluiten. Namens de organisatie van Kingsnakes Festival mag Blues Magazine 2 x 2 tickets weggeven!

Meer lezen...

---
CD Presentatie Michael de Jong - Kleine Zaal Paradiso, Amsterdam 4 september 2016

Michael zingt nog even vurig en venijnig als vroeger, de stem heeft iets aan kracht ingeboet misschien, maar is stevig genoeg. Hij neemt de tijd om te stemmen en is kritisch op zichzelf. Hij verhaalt tussen het stemmen van zijn gitaar door en geeft zijn kijk op het leven, en ook zijn gezondheid wordt kort belicht.

Meer lezen...

---
WIN !!! Ticketactie Ben Poole - Podium De Flux, Zaandam

De achtentwintig jaar oude gitarist en zanger Ben Poole uit Brighton wordt beschouwd als het meest veelbelovende talent van de Britse blues-rock scene. Ben deelde al het podium met legendes als John Mayall, Gary Moore en Jeff Beck. Namens de organisatie van Podium De Flux mag Blues Magazine voor zijn concert 2 x 2 kaarten verloten onder de inzenders. Doe mee en maak kans!

Meer lezen...

---
Concert Nieuws | Stergitarist Jeff Beck komt op 25 oktober naar Koninklijk Circus in Brussel

Op dinsdag 25 oktober 2016 zal Jeff Beck in het Koninklijk circus te Brussel z’n nieuwe cd "Loud Hailer” voorstellen. Tickets zijn beschikbaar vanaf dinsdag 6 september om 11u00

Meer lezen...

Concert Tips

8 september - Eilen Jewell - Luxor Live, Arnhem
9 september - Barrelhouse - Uitmarkt, Alkmaar
9 september - Blues op de Savanne - Emmen
9 september - John Burki & The Dynaflow - Kloosterkelder, Monster
9 september - Drew Holcomb - Paradiso, Amsterdam
9 september - Rod Picott & Sergio Webb - Trouble Tree, Koudekerk a/d Rijn
9 september - Julian Sas Band - P60, Amstelveen
10 september - Bluesfestival - Bluesclub The Lane, Oostburg
10 september - Jack Broadbent - North Sea Jazz Club, Amsterdam
11 september - Rootbag - Cambrinus, Horst
11 september - Marble Tones - L' Esprit, Rotterdam
11 september - Blackmarket III - Den Heilige Cornelius, Roermond

 

Evenement toevoegen aan de concertagenda

> Bekijk Concertagenda...

Ook op BluesMagazine.nl ...