Blues Magazine - all about blues music and more!

Blues Nieuws - 27 mei 2018

Blues Magazine Radio 23 | Special: Blues Peer 2016

Blues Magazine Radio 23 - Non-Stop Mix - Special: Blues Peer 2016! In deze mix muziek van de artiesten die komend weekend optreden in Peer tijdens Blues Peer festival: JP Soars And The Red Hots, Meena Cryle & The Chris Filmore Band, Mojo Man, Walter Trout, Buddy Guy, Paul Carrack, Lucinda Williams, Robben Ford, Joe Bonamassa, ...

Meer lezen...

---
Verslag: North Sea Jazz Festival - Ahoy, Rotterdam Zondag 10 Juli 2016

De laatste dag van het festival zou een dag blijken waarin de gevestigde namen hun faam meer dan waarmaakten en waarin de talentvolle nieuwkomers nadrukkelijk lieten merken dat we met hen in de nabije toekomst rekening dienen te houden. Uit het enorme aanbod is getracht een beeld te vormen van wat er zoal heeft plaats gevonden.

Meer lezen...

---
Verslag: North Sea Jazz Festival - Ahoy, Rotterdam Zaterdag 9 Juli 2016

Na een ontspannen begin op de eerste dag van het 41e North Sea Jazz Festival waar de echt grote namen nog ontbraken, met uitzondering van Pharrell Williams die zich overigens goed revancheerde voor het eerdere optreden dat hij hier liet zien, maar waar het Metropole Orkest weer alle ogen op zich gericht kreeg bij de optredens met Snarky Puppy en Kamasi Washington, staat al vroeg op de zaterdag de toekomst van de blues zich warm te spelen op het plein voor de Congo, beter bekend als Congo Square. Het belooft een enerverende dag te worden.

Meer lezen...

---
Verslag: North Sea Jazz Festival - Ahoy, Rotterdam Vrijdag 8 Juli 2016

Hoewel de vrijdag als eerste officiële festivaldag wordt genoemd, is het feest rondom North Sea Jazz al twee weken eerder begonnen. North Sea Round Town biedt een uitermate interessant programma met interessante acts op diverse locaties in de stad. Zo is daar bijvoorbeeld THE NEW ROTTERDAM JAZZ ORCHESTRA dat wel een heel bijzonder project laat zien. Het heet de ‘Rotterdam Suite’ en is een ode aan de stad waarin 75 jaar wederopbouw wordt gevierd.

Meer lezen...

---
Interview: JD Simo

Wij zijn erg tevreden met het album. 'Let Love Show The Way' is waarschijnlijk het beste album dat we op dat moment konden maken. Wat het volgende album betreft, dat kan gerust iets anders worden. Daar kunnen akoestische nummers opstaan, maar daar zijn we nog niet uit. We genieten volop van 'Let love Show The Way' en zijn blij dat we door dat album overal gevraagd worden om op te treden. Een band moet evolueren en een album is altijd een verzameling songs van hoe een band zich op het dat moment voelt, dus wat de toekomst brengt is het afwachten.

Meer lezen...

---
Recensie: Barry Hay’s Flying V Formation – Barry Hay’s Flying V Formation

Tijdens de persrelease van Barry Hay’s Flying V Formation zei Barry Hay het al: dit is puur voor de lol. En dat is het zeker. Tijdens het eerste nummer wordt het meteen duidelijk: dat is geen Golden Earring album. Binnen een paar seconden ben je vergeten dat Barry Hay bekend is als zanger van een andere band. Een langverwacht debuutalbum van een band die velen al live hebben gezien. Het album is een mooie introductie voor mensen die ze nog niet kennen maar de Flyin V Formation vliegt live toch een stuk beter dan in een studio.

Meer lezen...

---
Recensie: Jimmy LaFave -Trail Five

Voor doorgewinterde adepten van Jimmy LaFave is er wéér/nóg een cd verschenen in de Trail-serie. 'Trail Five' is de vijfde in een serie bootleg-achtige cd’s van matige opnamekwaliteit, met veelal nogal rumoerig publiek. Ongetwijfeld hebben zowel LaFave zelf als de aanwezige liefhebbers genoten van de optreden. LaFave heeft terecht een vaste schare volgers en een deel van hen zal alles willen hebben wat er van hem uitkomt. De Trail-serie is niet illegaal, maar wél iets voor echte verzamelaars van het werk van LaFave. Zij zullen blij zijn met 'Trail Five'.

Meer lezen...

---
William Bell – This is where I live

De laatste decennia waren de platen van William Bell geen groot succes, maar met zijn vorige maand uitgekomen nieuwe album 'This Is Where I Live' maakt William Bell volgens mij een grootse comeback, mede dankzij John Leventhal, gerenommeerd producer, medeschrijver van een aantal songs en bespeler van meerdere instrumenten op dit album. Van een aantal songs is ook Marc Cohn (Walking In Memphis) mede auteur.

Meer lezen...

---
Recensie: The Black Circles - Undone

Weer een nieuwe bluessensatie uit Engeland. Dit keer The Black Circles uit Warrington, UK, die de blues met eigen gevoel en invloeden van Stevie Ray Vaughn, Freddie King en Jimi Hendrix tot ons brengen. Sensationeel is misschien iets overdone maar live zal het zeker een sensatie zijn om naar te kijken. Het volledige album 'Undone' is er een die vele bluesliefhebbers zal doen stralen. Klasse band!!

Meer lezen...

---
Recensie: Guy Verlinde – Rooted In The Blues

Voor het album 'Rooted In The Blues' verzamelde Guy Verlinde de beste bluesmuzikanten uit België en Nederland en het resultaat mag er zeker zijn. Wederom een fantastisch album van de hardwerkende Belg. 'Rooted In The Blues' is een erg afwisselend album, gemaakt door top muzikanten en verveeld geen moment. Een echte aanrader.

Meer lezen...

---
Recensie: Eric Clapton And Guests – Crossroads Revisited: Selections From The Crossroads Guitar Festivals

De doorgewinterde fan van Eric Clapton komt in 2016 vooralsnog goed aan zijn trekken. Met het in mei uitgebrachte studioalbum 'I Still Do' liet de inmiddels 71-jarige Brit zien dat hij er nog altijd toe in staat is een prachtige plaat op te nemen en nu, amper twee maanden later verschijnt er met ‘Crossroads Revisited: Selections From The Crossroads Guitar Festivals’ een prachtige anthologie van vier Crossroads Guitar Festivals (2004, 2007, 2010, 2013), allen door Clapton georganiseerd ten behoeve van zijn in 1998 opgerichte Crossroads Centre in Antigua, een kliniek voor verslaafden. Het album bevat maar liefst eenenveertig tracks verdeeld over drie cd’s en is ook digitaal verkrijgbaar. Al met al beslaat het album bijna vier uur aan hoogtepunten van de festivals, waar eerder overigens wel al dvd’s van verschenen. Resumerend mag gezegd dat het album een waar muzikaal spektakel is, hetgeen natuurlijk niet vreemd is als je kijkt naar de line-up van de festivals.

Meer lezen...

---
Fotoverslag: Vintage Trouble - Melkweg, Amsterdam 5 Juli 2016

In november j.l. maakte de Amerikaanse band Vintage Trouble diepe indruk met hun energieke show in de Melkweg. Met een heerlijke portie scheurende bluesrock en rauwe, ingetogen soul brak Vintage Trouble de tent volledig af. Sindsdien gaat het hard met de band. Zo speelden ze afgelopen maand op Pinkpop, Rock Werchter en staan ze komend weekend op het podium van het prestigieuze North Sea Jazz Festival in Rotterdam!

Meer lezen...

---
Recensie: Van Morrison – It’s Too Late To Stop Now… Volumes II, III, IV & DVD

De lp 'It’s Too Late To Stop Now' uit 1974 wordt nog steeds beschouwd als een van de beste live albums aller tijden. Het dubbelalbum bevat opnamen van concerten die Van Morrison met The Caladonia Soul Orchestra in mei, juni en juli 1973 gaf in Los Angeles, Santa Monica en Londen. Vorige maand verscheen er een driedubbel album en een dvd met nooit uitgebrachte opnamen van de drie concerten uit 1973. Je vraagt je ook bij Van Morrison af waarom deze heerlijkheden zo lang op de plank hebben gelegen. Van Morrison was in absolute topvorm en dat kon zeker ook gezegd worden van het magistrale Caladonia Soul Orchestra.

Meer lezen...

---
Recensie: The Tibbs – Takin’ Over

Dit album van The Tibbs klinkt likkebaardend lekker en als je The Tibbs eens een keer bij je in de buurt gaat bekijken kan ik beloven dat dit gezelschap visueel en vocaal betoverd is. De tranentrekkende gave zang en magnetische uitstraling van de 24-jarige frontvrouw Elsa Bekman weet als een kers op de taart het allerhoogste smaakmakende hoogtepunt en muzikale climax van een optreden te verwezenlijken. Ik durf nu te beweren dat onze eigen Nederlandse uit Hoorn afkomstige formatie The Tibbs dezelfde allure hebben als internationale toppers. Dat kan als je deze band live hebt meegemaakt en nu grondig hun nieuwste complete album 'Takin’ Over' hebt ondergaan. Een album die als een soort smeltkroes van dampende soul, perfecte arrangementen voor de blazerssectie en een magistrale stem over je heen dondert en de gespeelde ritmes je niet meer loslaten en constant in je hoofd blijven hangen waardoor je steeds maar weer opnieuw de neiging hebt om deze cd opnieuw op te zetten. Ik kan er dus maar geen genoeg van krijgen. Wat een aanwinst in onze vaderlandse muziekscene!!

Meer lezen...

Concert Tips

13 juli - Tinariwen - Paradiso, Amsterdam
13 juli - Blueswheel - Cafe Honky Tonk, Brielle
15 t/m 17 juli - Blues Peer 2016
15 t/m 17 juli - Big Rivers, Dordrecht
15 en 16 juli - Westerpop, Delft
16 juli - Brian Setzer - Heineken Music Hall, Amsterdam
16 juli - Blueswheel - Cafe de Rots, Rozenburg
17 juli - Zydeco Soul Fever - Bluescafe, Roosendaal 
17 juli - The Smoking Tubes - De Dikke Stein, Elsloo
17 juli - Warren Haynes - TivoliVredenburg, Utrecht
21 juli - Goon Mat & Lord Benardo - De Loods, Aarschot

Evenement toevoegen aan de concertagenda

> Bekijk Concertagenda...

Ook op BluesMagazine.nl ...