Blues Magazine - all about blues music and more!

Blues Nieuws - 26 mei 2018

North Sea Jazz LIVE bij de NTR

De NTR doet zoals elk jaar verslag van North Sea Jazz op tv, radio en NPO Cultura. In het tv-programma over het festival worden korte reportages uitgezonden met informatie over musici, interviews en vooral veel muziekfragmenten. Een overzicht van de oude helden, nieuwkomers en de bonte verzameling van stijlen en publiek.

Meer lezen...

---
Verslag: Roots In The Park - Julianapark, Utrecht 2 Juli 2016

Het ééndaagse festival Roots in the Park kenmerkt zich door de sfeervolle opzet in het groene Julianapark, mooie eetgelegenheden en een breed internationaal programma met soul, blues, americana en aanverwante roots-stijlen.

Meer lezen...

---
Recensie: No Sinner - Old Habits Die Hard

In mei verscheen 'Old Habits Die Hard', van No Sinner, de opvolger waarvan niemand had verwacht dat die er nog zou komen. De invloeden van de betere rockmuziek uit de jaren zeventig is wederom goed vertegenwoordigd maar de overenthousiaste uithalen van een debutante die zich te graag wil bewijzen en daarom wel eens de plank ietwat mis slaat, horen we op 'Old Habits Die Hard' nergens meer. Hier staat een zelfverzekerde zangeres die beschikt over een stem met een enorm bereik maar daar op de juiste manier mee omgaat. De toon is op 'Old Habits Die Hard' in ieder geval gezet en wij kijken er enorm naar uit om de nieuwe tracks in een live-uitvoering mee te kunnen maken.

Meer lezen...

---
The Delta Saints | Tourdates

The Delta Saints is een jonge, opkomende Amerikaanse roots rock band uit Nashville, die door veel, heel veel spelen een steeds groeiende schare fans hebben. In diverse Europese landen timmeren ze al wat langer aan de weg. Dat resulteert in een al maanden uitverkocht optreden in de prestigeuze Ancienne Belgique in Brussel, woensdag 6 juli. In Nederland doen ze in maart 2017 een beperkt aantal concerten.

Meer lezen...

---
Barrelhouse - Almost There

Op 2 september verschijnt Almost There, het nieuwe album van Barrelhouse. Almost There laat een doorleefd geluid horen en is het meest persoonlijke album van de Haarlemse bluesband tot nu toe.

Meer lezen...

---
New Blues Festival Assen maakt volledige line-up bekend

De eerste editie van het New Blues Festival Assen in De Bonte Wever op zaterdag 8 oktober wordt er één waar menig bluesliefhebber van zal smullen. Al eerder werd bekend gemaakt dat de topact Sven Hammond en DVL Ft. Guy Forsyth & The Hoax te gast zouden zijn. Popa Chubby, Memo Gonzales & The Ozdemirs, 24 Pesos, My Blue Van en Leif de Leeuw zijn nu ook gestrikt voor het festival.

Meer lezen...

---
Recensie: Allen Toussaint – American Tunes

Allen Toussaint is een muzikaal icoon, daar is geen twijfel over mogelijk. Toussaint is 10 november 2015, op tournee door Europa, in Madrid overleden en 'American Tunes', is dus zijn zwanenzang. Mede gezien in dat licht is het een memorabel album van een man die medeverantwoordelijk is voor het ontstaan en met name de ontwikkeling van de New Orleans sound zoals we die nu kennen. Een gedenkwaardig muzikaal testament, deze cd 'American Tunes'.

Meer lezen...

---
Van Morrison - Keep Me Singing

Van Morrison announces new album, Keep Me Singing. The songwriter's 36th studio album spans 13 tracks and includes a blues cover.

Meer lezen...

---
Robert Cray Tour - Oktober 2016

Robert Cray deed ons land de afgelopen jaren diverse keren aan en wist de zalen steeds sneller uit te verkopen. In oktober zal Robert Cray met zijn band weer een aantal shows geven ... check de concertdata.

Meer lezen...

---
Luther Dickinson in september naar Nederland

Met het muzikale talent van Luther Dickinson maakten we al kennis bij blues- en rock ’n rollband The North Mississipi Allstars. Solo bracht hij onlangs zijn derde album uit, ‘Blues & Ballads‘; pure countryblues. In september komt Luther naar Europa waarbij hij gelukkig ook Nederland weer aandoet.

Meer lezen...

---
Livin' Blues - One Night Blues, Complete Album Collection (12 CD Box)

Verzamelbox van Livin’ Blues: 'ONE NIGHT BLUES', MOOI COMPLETE BOXSET MET 10 CD'S EN EEN BONUS 2CD.

Meer lezen...

---
Recensie: Rival Sons – Hollow Bones

Ze werden al eens “The unlikely saviours of American Rock” genoemd en de eerste negatieve recensie over zowel de albums als de live-optredens moet nog geschreven worden. Het gaat goed met Rival Sons. Gestaag wordt er aan de weg getimmerd en ook de fanschare breidt zich in rap tempo uit. Eerder deze maand verscheen namelijk 'Hollow Bones', een nieuw hoofdstuk in de nog maar betrekkelijk korte carrière van de Amerikaanse rockers. Het zal voor sommige fans best even wennen zijn maar wie 'Hollow Bones' meerdere draaibeurten gunt, zal moeten erkennen dat er nog altijd een stijgende lijn te bespeuren valt in de toch al niet misselijke ontwikkeling van deze zeer getalenteerde rockband.

Meer lezen...

---
Michael Dotson Tour November / December 2016

Michael Dotson is terug! Pure onversneden blues, met onnavolgbare riffs, striemende solo’s en prachtige verhalen vol humor, cynisme en zelfspot. Meesterlijk vertolkt door een bluesman die zijn roots nooit heeft verloochend. Tussen 18 november en 10 december 2016 is Michael Dotson in Europa.

Meer lezen...

---
Recensie: Rusty Apollo - Midgets & Monkeys

In tegenstelling tot 'Oh Yeah!' uit 2015 is er op het nieuwe album 'Midgets & Monkeys' van Rusty Apollo, ruimte voor eigen werk. Rusty Apollo is een band die het in sounds en grooves zoekt en daardoor een heel eigen geluid heeft ontwikkeld, dat meteen herkenbaar is. 'Midgets & Monkeys' is een prima cd waarin de band nog meer een eigen smoel krijgt. Niet iedereen zal hun benadering van blues kunnen waarderen. Zelf spreekt de band van psychedelische blues. Je houdt ervan, of niet. Maar goed in hun stijl zijn ze zeker!

Meer lezen...

---
Recensie: Tinsley Ellis – Red Clay Soul

Begin juni verscheen 'Red Clay Soul', het nieuwe album van Tinsley Ellis. Op dit album brengt Ellis een ode aan de muzikale traditie van Georgia, de staat waar de blues soul heeft volgens Ellis. Het geluid dat men daar red clay soul noemt, van de gospel van Ray Charles, de R&B van James Brown en Otis Redding, de rock ‘n‘ roll van Little Richard tot de bluesrock van The Allman Brothers. Met 'Red Clay Soul' heeft Tinsley Ellis weer een mooie parel toegevoegd aan zijn indrukwekkende oeuvre. Southern, soul en blues van de bovenste plank.

Meer lezen...

Concert Tips

7 juli - Pokey Lafarge - Paradiso, Amsterdam
8 t/m 10 juli - North Sea Jazz Festival -  Ahoy, Rotterdam
8 juli - Daniel Norgren - Muziekgebouw, Eindhoven
9 juli - Neil Young - Ziggo Dome, Amsterdam
9 - 10 juli - Bospop, Weert
9 juli - Stonerock Festival - Dalfsen
9 juli - Sturgill Simpson - Doornroosje, Nijmegen 
9 juli - Sweetlake Rock N Roll Revival, Zoetermeer
9 juli - Blues Waves Cruise, Dordrecht 
10 juli - AJ Plug & Kim Snelten - The Shack, Oude Meer
10 juli - Trutones - Kerkzicht, Roosendaal 
13 juli - Tinariwen - Paradiso, Amsterdam

Evenement toevoegen aan de concertagenda

> Bekijk Concertagenda...

Ook op BluesMagazine.nl ...