Blues Magazine - all about blues music and more!

Blues Nieuws - 27 mei 2018

Recensie: The Rolling Stones - Totally Stripped

21 Jaar na dato is het volledige concert dat The Rolling Stones op 26 mei 1995 in Paradiso gaven op dvd uitgebracht. Samen met de concerten die ze in juli 1995 gaven in Parijs (L ’Olympia) en in Londen (Brixton Academy), een documentaire over het “project” 'Totally Stripped' en een cd met nummers van de drie concerten. Bij aanschaf van de luxe editie hebt je alles bij elkaar, inclusief een mooi boekwerk. Stadionconcerten zijn leuk, aardig, goed en soms heel goed, maar er gaat toch niets boven een intiem concert. The Rolling Stones verkeerden in 1995 in topvorm en dat hebben ze met hun formidabele concerten in Amsterdam, Parijs en Londen laten zien. Fantastisch, grote klasse!

Meer lezen...

---
Blues Peer Programma 2016 Compleet

Met de toevoeging van Paul Carrack is de affiche van Blues Peer 2016 compleet! Prachtige line-up met o.a. Buddy Guy, Joe Bonamassa, Brian Setzer, Taj Mahal, Walter Trout, Larry Graham, Lucinda Williams, Robben Ford, ...

Meer lezen...

---
Interview: Bobby Rush

Hijzelf omschrijft het als ‘niet opnieuw het wiel te willen uitvinden maar het soepeler te laten draaien’. De multi-instrumentalist schroomde bijvoorbeeld niet om uitstapjes te maken naar de Zydeco, Funk en Hiphop of gebruik te maken van een synthesizer. Tot overmaat van ramp werden zelfs regelmatig pikant geklede danseressen aan zijn shows toegevoegd.

Meer lezen...

---
Recensie: Walter Trout - ALIVE In Amsterdam

Al snel horen we tijdens de stevige rocksong Help Me een Walter Trout die werkelijk in bloedvorm verkeert. Zijn stem is krachtig en zijn gitaarvirtuositeit lijkt niets te hebben ingeboet. Zijn band staat ook als een huis en in gedachten zie je Walter over het podium raggen, alsof er niets is gebeurd de afgelopen twee jaar.

Meer lezen...

---
Concertverslag: Matt Schofield - Groene Engel, Oss 16 Juni 2016

In de trage nummers, zoals 'Where Do I Have To Stand' kwam nog meer tot uiting wat een super gitarist Matt Schofield wel is. Ik wilde dat er nooit een einde kwam aan dit fantastische nummer. Wat Matt daar minuten lang uit zijn gitaar toverde is weinigen gegeven. Daarna riep de Brit zijn oude vriend Ian Siegal op het podium en samen met de band begon hij aan de weergaloze shuffle 'Six Feet In The Ground'.

Meer lezen...

---
The Black Circles

The Black Circles is een bluesrockband uit Engeland, die daar in rap tempo furore maakt. Het debuut album, "Undone", kreeg lovende kritieken en ook de live show krijgt veel bijval. Het zou ons niet verbazen, wanneer de band een groot deel van UK's populairste bluesrock band van de laatste decennia, The Hoax zal gaan aanspreken. Houdt ze in de gaten, naar verwachting zal de band veelvuldig in de lage landen gaan spelen. Eerste concertdata zijn inmiddels bekend...

Meer lezen...

---
Recensie: Royal Southern Brotherhood – The Royal Gospel

De eerste cd van de The Royal Southern Brotherhood, die zo'n vier jaar geleden uitkwam, vond ik al meesterlijk maar deze, 'The Royal Gospel', is nog beter. Het is beslist geen gospelplaat geworden, maar een originele mix van diverse Amerikaanse muziekstijlen (Rock, Blues, Soul etc.) door topmuzikanten. Alle nummers op deze gevarieerde cd zijn meer dan geweldig. Luister en laat de muziek je overtuigen.

Meer lezen...

---
Recensie: Mudcrutch – Mudcrutch 2

In 2008 werden we verrast met een studioalbum van de Amerikaanse southern- en countryrockband Mudcrutch. Mudcrutch werd in 1970 in Gainsville, Florida, opgericht door bassist-zanger Tom Petty en gitarist Tom Leadon. En vorige maand zag de opvolger, 'Mudcrutch 2' het licht. 'Mudcrutch 2' is weer een feest van herkenning. 'Hungry No More' is de titel van het slotnummer van Mudcrutch 2, maar volgens mij zijn Tom Petty en de zijnen nog zo hongerig als een wolf. Mij kun je met dit album wakker maken. Ik lust er wel pap van.

Meer lezen...

---
WIN !!! Ticketactie: Dennenblues Festival 2016

Het Dennenblues Festival is een kleinschalig Blues Festival (drie bands) welke plaats vindt in het prachtige openluchttheater te Losser. Meer dan 4 uur lang genieten van heerlijk swingende bluesmuziek, in de open lucht, onder de dennen van het Twentsche landschap. Inmiddels gaat het Festival zijn elfde editie tegemoet. Namens de organisatie van Dennenblues Festival mag Blues Magazine tickets verloten onder de inzenders. Doe mee en maak kans!

Meer lezen...

---
Recensie: Bad Company – Live 1977 & 1979

Bad Company – Live 1977 & 1979. Het verhaal hierachter qua ontstaan is natuurlijk al lang en breed bekend. Maar dat deze band nog nooit een live opname heeft uitgebracht in de bezetting zoals ze destijds furore maakten niet. Dit past precies in deze marketing om een band weer even flink in de schijnwerpers te zetten.Hoe kun je jezelf als legendarische rockband weer even flink op de kaart zetten? Nou simpel, kondig eerst een Britse tour aan getiteld de Swan Song tour en daarna gelijk een grootse Amerikaanse Tour. Het maakt deze opnames zeer uniek van een band in zijn allerbeste klassieke bezetting.

Meer lezen...

---
The Apocalypse Blues Revue

As the legend goes, Robert Johnson infamously started his career by meeting the Devil at the crossroads. By the same token, you could say Apocalypse Blues Revue began playing at the end of the world. Co-founded by Godsmack drummer Shannon Larkin and guitarist Tony Rombola and featuring vocalist Ray “Rafer John” Cerbone and bassist Brian Carpenter, the quartet honors blues traditions, while etching their stamp on the genre in blood.

Meer lezen...

---
Recensie: Ana Popovic - Trilogy

Ana Popovic is inmiddels een gevestigde naam in de blues- en jazzwereld. Ze toert het hele jaar door met haar uitstekende band. Tussen de tournees door worden er ook nog albums gemaakt. Vorige maand kwam 'Trilog'y uit. En de titel zegt het al, een driedubbel album met in totaal drieëntwintig songs. Ana Popovic maakt haar faam weer waar. 'Trilogy' is een uitstekend, gevarieerd album, waarop Ana Popovic met verve de diverse muzikale wegen bewandelt.

Meer lezen...

Concert Tips

21 juni - The Bonnevilles - Paradiso, Amsterdam
21 juni - Ben Miller Band - Loodscafe, Aarschot
22 juni - Matt Schofield - Boerderij, Zoetermeer
23 juni - Harp Mitch & The Sheiks of R&B - De Cactus, Hengelo
24/25/26 juni - Down The Rabbit Hole 2016
24 juni - Neil Young - Sportpaleis, Antwerpen
24 juni - St.Louis Slim - Koffiehuys, Uden
25 juni - Naked Song Festival - Muziekgebouw, Eindhoven
25 juni - Dennenblues Festival - Brilmansdennen, Losser
26 juni - Vierde Voorronde Dutch Blues Challenge -
              NiXenMeeR, Enschede
26 juni - Mr. Boogie Woogie - Kerkzicht, Roosendaal

27 juni - ZZ Top - Heineken Music Hall, Amsterdam
27 juni - The Devil Makes Three + Hackensaw Boys 
             (JP Harris & The Tough Choices aftershow) - 
Paradiso, Amsterdam

 

Evenement toevoegen aan de concertagenda

> Bekijk Concertagenda...

Ook op BluesMagazine.nl ...