Blues Magazine - all about blues music and more!

Blues Nieuws - 27 mei 2018

Roots In The Park 2016 Timetable

Het ééndaagse festival Roots in the Park kenmerkt zich door de sfeervolle opzet in het groene Julianapark, mooie eetgelegenheden en een breed internationaal programma met soul, blues, americana en aanverwante roots-stijlen. Het langverwachte tijdschema voor Roots in the Park 2016 staat online!

Meer lezen...

---
Recensie: Mark May Band & The Soul Satyr Horns – Blues Heaven

'Blues Heaven' is de nieuwste cd van Mark May. De hele plaat is voorzien van een schitterende blazers ondersteuning en maakt dit tot een fijne productie. Mark May, die een zeer fijne, krachtige gitarist is, beschikt daarnaast ook nog eens over een aangename stem. Samen met zijn band, heeft Mark May een heerlijk album opgenomen. Het is zeker de moeite waard ook eens op zoek te gaan naar zijn vroege materiaal.

Meer lezen...

---
Recensie: John-F. Klaver Band – Live At Blues Baltica

John F. Klaver is al lang geen onbekende meer in de Nederlandse blueswereld. Op 15 juni 2015 trad de John-F. Klaver Band op tijdens Blues Baltica in het Noord-Duitse Eutin, een van de grotere bluesfestivals in Duitsland. Het optreden werd opgenomen en hiervan is vorige maand het livealbum 'Live At Blues Baltica' verschenen, een album met zeven eigen nummers en een cover. Het album bevat heerlijke stevige melodieuze bluesrock van de bovenste plank.

Meer lezen...

---
WIN !!! Ticketactie The Deslondes - Sugarfactory, Amsterdam

The Deslondes uit New Orleans maakt opwindende countryfolk, roots en blues waar je niet op kan stil staan. Hoe je hun muziek ook wilt noemen, één ding is zeker. Het heeft de transformerende kracht om clubs en podia op z’n kop te zetten. Wanneer The Deslondes in New Orleans spelen, staat de vloer gegarandeerd stampvol met dansende mensen. De danscultuur in New Orleans is ook een grote inspirator van de band. Namens Sugarfactory mag Blues Magazine kaarten verloten onder de inzenders. Doe mee en maak kans!

Meer lezen...

---
Naked Song Festival 2016

Elk jaar maken 20 tot 25 singer-songwriters binnen de indie-folk en rauwe americana, hun opwachting op één van de zes podia van Naked Song. Zo komen o.a. Lucinda Williams, Damien Jurado, Douwe Bob & Strijkkwartet, Sun Kil Moon, Luka Bloom en Alex Vargas naar Eindhoven voor een nieuwe Naked Song editie met intieme indie-folk en rauwe americana.

Meer lezen...

---
Ardens festival La Truite Magique 2016

De derde editie van La Truite Magique vindt plaats van 12 tot en met 14 augustus in de Ardense vallei van herberg La Truite d’Argent, bij Houffalize in België. La Truite Magique gaat van start op vrijdagmiddag en het programma duurt tot zondagmiddag. Er zijn dagkaarten, tickets voor het gehele weekend en combi-tickets inclusief camping en ontbijt verkrijgbaar. Het programma is met de nieuwe reeks namen nog niet compleet, meer acts zullen nog aangekondigd worden.

Meer lezen...

---
Blues Magazine Radio 19 | Album Tip: Ana Popovic - Trilogy

Blues Magazine Radio 19 - Non-Stop Mix, full with new blues music! Featured Album: Ana Popovic - "Trilogy" (2016). Also in this mix new songs and releases from BIG PETE, CLAUDE HAY, DUKETOWN SLIM, THE JAYHAWKS, JANIS JOPLIN, WALTER TROUT, ... and many more! It's all about blues music ... and much more. Enjoy!

Meer lezen...

---
Recensie: Spencer MacKenzie – Infected With The Blues

Spencer MacKenzie is pas 16 jaar, maar deze jonge zanger-gitarist is zeker in zijn thuisland Canada een blues sensatie en iedereen voorspelt hem een gouden toekomst. Vorige maand kwam het album 'Infected With The Blues' uit. Op dit debuutalbum, staan drie eigen composities van MacKenzie en vijf covers. Blues is muziek voor en door ouwe mannen wordt mij wel eens toegeroepen. Maar gelukkig is lang niet iedereen die mening toegedaan en staat de jeugd klaar om het tegendeel te beweren. Spencer MacKenzie is daar een goed voorbeeld van. Zijn debuut album belooft in ieder geval heel wat. De titel van het album dekt zeker de lading.

Meer lezen...

---
Recensie: Gregory Porter - Take Me To The Alley

De ster van jazz-zanger Gregory Porter is de afgelopen jaren snel gerezen, bij de critici en het publiek. Op zijn vierde cd 'Take Me To The Alley' lijkt de man met de zwarte pet en de warme bariton echter zoekende naar een nieuwe richting zonder echt een keuze te kunnen maken. Er valt er op 'Take Me To The Alley' voor de liefhebber veel te genieten, maar het album zou aan consistentie hebben gewonnen bij iets meer beperking.

Meer lezen...

---
Recensie: Crossroad Station – Our Neck Of The Woods

De vijf leden van Crossroad Station hebben dan eindelijk hun eerste volledige album, 'Our Neck Of The Woods'. De band uit Columbus speelt ook vooral country maar met een dikke rock en blues saus. Door deze combinatie hebben ze een echt eigen geluid en spreken ze liefhebbers van verschillende muziekstijlen aan. Een mooi debuut met een aantal zeer goede country-blues-rock nummers. Een echte aanrader voor elke country rock liefhebber.

Meer lezen...

---
Recensie: Nick Moss Band – From The Root To The Fruit

Vorige maand kwam 'From The Root To The Fruit', het twaalfde album van de Nick Moss Band uit. Een dubbelalbum met in totaal zevenentwintig nummers. Het album heeft twee verschillende gezichten. Liefhebbers van rechttoe rechtaan meer traditionele blues(rock) komen op cd 1 volledig aan hun trekken. Op cd 2 treedt de band meer buiten de geijkte bluespaden maar het resultaat mag er zijn. Al met al meer dan ruim twee uur luisterplezier.

Meer lezen...

Concert Tips

15 juni - Tim Grimm + Ad van Meurs + Ankie Keultjes - Muziekhuis,
              Leiden
16 juni - Matt Schofield - Groene Engel, Oss
17-19 juni - Manana Manana Festival - Hummelo
17-18 juni - HookRock Diepenbeek
17 juni - Jan Akkerman - Bibelot, Dordrecht
18 juni - Matt Schofield - P60, Amstelveen
18 juni - MidSummer Backstage Festival - Tilburg
18 juni - Julian Sas - Royal Irene, Blerick
21 juni - The Bonnevilles - Paradiso, Amsterdam
21 juni - Ben Miller Band - Loodscafe, Aarschot

Evenement toevoegen aan de concertagenda

> Bekijk Concertagenda...

Ook op BluesMagazine.nl ...