Blues Magazine - all about blues music and more!
---

Het Team en álle medewerkers van Blues Magazine wensen jullie hele prettige feestdagen en een gezond en muzikaal 2018! Keep The Blues Alive!

---
Jaarlijst 2017 | Het Beste volgens de Blues Magazine recensenten!

Het zijn de 'donkere' dagen voor Kerst. Tijd voor een 'heldere' terugblik. Naast de vele mooie concertverslagen, recensies en interviews van onze medewerkers en jullie reacties op onze artikelen, was het voor ons (als online bluesmagazine) dit jaar bijzonder om wederom genomineerd te zijn voor de European Blues Award voor Best Publication.

Meer lezen...

---
Blues Magazine Radio 96 I Special: The Best Of Blues Magazine 2017

Also in this mix new songs and releases from: Walter Trout, Gregg Allman, Kenny Wayne Shepherd, Danny Bryant, Bob Dylan, Robert Plant, David Gilmour, King King, Eric Gales, Gary Moore. Enjoy!

Meer lezen...

---
In Memoriam | Leo 'Bud' Welch

Leo “Bud” Welch passed away December 19, 2017 at the age of 85.

Meer lezen...

---
Foto Top 3 Jaarlijst 2017

Naast onze reguliere jaarlijst voor albums, concerten, artiesten en zalen hebben we, voor het eerst dit jaar, onze uiterst gepassioneerde fotografen gevraagd hun eigen Top 3 Foto's van 2017 in te sturen!

Meer lezen...

---
Blues Caravan 2018 (press)

Op dit moment mogen we jullie al negen namen presenteren die op 4 en 5 mei in Ospel op de planken zullen staan tijdens Moulin Blues 2018. Daarnaast kunnen we alvast verklappen dat er nog heel wat moois aan gaat komen voor Moulin Blues 2018.
De eerste bevestigde namen ...

Meer lezen...

---
Recensie: Blues Pills - Lady In Gold – Live In Paris

De populariteit van de Zweedse band Blues Pills is in enkele jaren enorm gestegen. De band begon in 2014 en heeft sindsdien vrijwel elk festival of podium wel gehad. Hun psychedelische rock is populair bij zowel de liefhebbers van stevige rock als bij het bluesrock publiek.

Meer lezen...

---
Kees Baars (press Q-Factory)

Vanaf dinsdag 2 januari brengen Q-Factory, NH Radio en radiomaker Kees Baars in een unieke samenwerking het populaire wekelijkse live radioprogramma 'Countdown Café' terug op de radio en op de planken.

Meer lezen...

---
bernard allison let it go

Starting the blues calendar with a bang in January 2018, Let It Go feels like a homecoming. After all, this latest studio album sees Bernard Allison return to Ruf Records

Meer lezen...

---
Verslag: Keeping The Blues Alive met Ben Poole ft. Guy Smeets - Zaal Thijssen, Vlierden 17 December 2017

Vanaf het begin tot het einde was het ÉÉN band, geweldig om te zien en te horen hoe deze twee gitaristen, brothers from another mother elkaar de ruimte gaven en samen met de andere bandleden, alle aanwezigen weer een mooie blues zondag middag bezorgden.

Meer lezen...

---
Verslag: Cajun Waterboys en Barrelhouse – Cultureel Centrum, Voorschoten 16 December 2017

Het knappe, en fascinerende, is dat vooral het collectief het verschil maakt. Elkaar beter maken, de som der delen misschien nog wel groter dan de individuele kwaliteiten. Het ene nummer wordt pianist Han van Dam gelanceerd en spelen de gitaren een bijrol.

Meer lezen...

---
Recensie: The White Buffalo - Darkest Darks, Lightest Lights

Gezien het feit dat Bob Seger tegenwoordig niet echt actief meer is, zou het zo maar kunnen, dat zijn kroon overgenomen gaat worden door The White Buffalo, oftewel singer-songwriter Jacob A. “Jake” Smith uit de Westcoast van de USA. Op dit zesde album mengt Smith namelijk blues, soul, rock en country op een manier, die akelig veel lijkt op Bob Seger en zijn Silver Bullet Band. Een absolute aanrader voor fans van Bob Seger of Bruce Springsteen!!!

Meer lezen...

---
Recensie: Gary Moore - Blues And Beyond (4LP)

Het komt waarschijnlijk doordat Moore gecategoriseerd werd in de bluesrock-hoek, toch een beetje beschouwd als het domme broertje in de muziekwereld, waar gitaristische krachtpatserij en het wereldrecord snarenfietsen volgens de gangbare mening prevaleren boven muzikale inhoud. Een jammerlijk misverstand, zo blijkt bij beluistering van Gary Moore, 'Blues And Beyond', dat platenmaatschappij BMG dezer dagen in een prachtuitgave in vierdelig vinyl heeft uitgebracht. Deze prachtuitgave, een ideaal cadeau voor onder kerstboom.

Meer lezen...

---
Interview: Leif De Leeuw

Het zijn drukke tijden voor Leif de Leeuw. Met zijn band tourde hij de afgelopen tijd door Spanje, komende tijd is hij in het kader van Knight Of The Guitar in diverse clubs in het land te zien met vakgenoten als Jan Akkerman, Anton Goudsmit, Leendert Haaksma en Ruben Hoeke.

Meer lezen...

---
Danielle Nicole - Cry No More

Danielle Nicole - Cry No More, set for release on February 23rd, 2018 via Concord Records, takes the artist into fresh new creative territory, delivering 14 emotion-charged new songs whose rootsy musical edge is matched by their air of hard-won personal experience.

Meer lezen...

---
Mavis Staples @ North Sea Jazz 2017

MAVIS STAPLES, soul & gospellegende met goudeerlijke stem, komt naar Nederland!

Meer lezen...

---
Recensie: Erwin Java - Keepin’ It Real...

Op dit album, 'Keepin’ It Real', staan tien klassieke blues- soul- en jazznummers. Songs die bij Java iets teweeg hebben gebracht tijdens zijn muzikale omzwervingen. Na zoveel jaren is bij Erwin Java het heilige vuur nog lang niet geblust. Het album 'Keepin’ It Real' is een groots album van een uitstekende gitarist en een stel puike begeleiders, die weten hoe ze grote klassiekers in ere moeten houden.

Meer lezen...

---
Recensie: Various Artist - Rockin’ The Blues

Als voorbode van de 'Rockin’ The Blues' tournee in 2018 brengt het vermaarde bluesrock label Mascot/Provogue een verzamelaar uit met, naast de artiesten van deze tournee, het neusje van de zalm op bluesrock gebied. Een verzamelaar, die ik elke bluesrock liefhebbers van harte wil aanraden.

Meer lezen...

---
Recensie: Chris Stapleton – From A Room: Volume 2

Eerder dit jaar kwam 'From A Room: Volume 1' uit en zoals de naam al deed vermoeden zouden we later getrakteerd worden op een tweede deel. Met 'From A Room: Volume 2' laat hij zien waar countrymuziek om gaat: liedjes over het leven van de gewone man. Verwacht geen grote of overkoepelende metaforen. Chris presenteert een simpel maar sterk album waarbij hij herkenbare problemen bezingt. Laat je hierbij zeker niet afschrikken door het genre. Hoewel de teksten erg 'country' aan kunnen voelen, is het instrumentgebruik dit zeker niet. Chris is namelijk niet vies van een flinke gitaarsolo op zijn tijd.

Meer lezen...

Ook op BluesMagazine.nl ...

Recensie: Octave Lissner - Wildflower

Het debuut album van Octave Lissner 'Wildflower is met recht een prachtige wilde bloem die zeker opvalt tussen de rest. Zijn songs ontstaan meestal door een melodie en akkoorden waar hij dan later een tekst bij schrijft. Op deze manier is het debuutalbum 'Wildflower' geschreven. 'Wildflower is een erg mooi en goed gebalanceerd album geworden. Zeer helder geproduceerd met een fantastisch geluid.

Meer lezen...

---
CD-release Robbert Fossen Band en Dave Warmerdam Band

Haarlemmer Robbert Fossen en Hoofddorper Dave Warmerdam hebben in november met hun beider bands een CD opgenomen. Doel was van beiden dit jaar nog af te sluiten met het uitbrengen van een CD, wat tevens ook een goede start vormt voor het nieuwe jaar.

Meer lezen...

---
15e Bluezy Blues Festival Ridderkerk Zaterdag 14 April 2018

De Stichting Blues & Rootsmuziek Ridderkerk, heeft weer een internationaal breed gevarieerd programmering neer kunnen zetten, maar waarin ook ruimte is voor toppers van van eigen bodem.

Meer lezen...

---
Concert Nieuws | Marc Broussard

Marc Broussard is na 3 jaar weer terug in Nederland voor een exclusieve show in Cultuurpodium Boerderij te Zoetermeer.

Meer lezen...

---
Somebody will know someday tweede druk

Somebody will know someday - Herinneringen aan Cuby & the Blizzards. Deze succesvolle blues uitgave uit 2016 beleeft nu al een tweede druk en won in maart 2017 de Publieksprijs van de Drentse Historische Vereniging. Een mooi eerbetoon voor iedereen die aan dit boek meewerkte.
In deze tweede druk zijn enkele foutjes en onvolkomenheden gecorrigeerd. Het boek is vanaf de eerste week van januari leverbaar.

Meer lezen...

---
Recensie: Various Artist - International Blues Challenge # 33

Vorig jaar telde de International Blues Challenge ruim 250 acts. Daarvan zijn veertien acts, die allen tot de finale waren doorgedrongen geselecteerd voor de cd 'International Blues Challenge # 33' ter promotie van de Blues Challenge van 2018. Deze cd is een tweede uitgave van de Bluesfoundation in samenwerking met Frank Roszak Promotions, beiden gaven vorig jaar ook een dergelijke verzamel promotie cd uit, toen nog met negen titels, nu dus zelfs veertien tracks.

Meer lezen...

---
Music Video | Laurence Jones - Give Me Your Time

New Video: Laurence Jones - Give Me Your Time, taken from his new album 'The Truth'.

Meer lezen...

---
Jean Paul Rena - A Thief Known For Stealing Hearts

De fans die hem volgen sinds de allereerste release in 1996 hebben lang moeten wachten maar het is er, eindelijk. Na vier eerdere albums komt dan nu het vijfde album uit. Exact 10 jaar na de vorige release.

Meer lezen...

---
Recensie: Albert Cummings - Live At The '62 Center

'Live At The '62 Center' is een archetypische concertplaat met lang uitgesponnen nummers waarvan tien van de twaalf songs boven de vijf minuten klokken. Daarmee, en niet alleen daarom, wordt de in 1967 geboren zanger/gitarist vergeleken met Stevie Ray Vaughan. Ook zijn strakke strot heeft hij gemeen met de SRV-man.

Meer lezen...

---
Recensie: Indigenous - Gray Skies

Mato Nanji nieuwste cd 'Gray Skies', borduurt voort op zijn vorige werk en laat twaalf bluesrock nummers horen, nummers met een kop en staart voorzien van lekkere gitaar solo’s. Zijn zang schiet soms wel eens uit de bocht, en komt wat vlak en eentonig over. Het is zijn gitaarspel wat zijn handelsmerk is. Neemt niet weg dat Mato Nanji een uitstekend gitarist is die als je de kans hebt zeker moet gaan bekijken.

Meer lezen...

---
Recensie: Lucky Peterson - What Have I Done Wrong – The Best Of The JSP Studio Sessions

Vanaf 2007 verschenen zijn albums op het JSP label. En van zijn JSP werk is nu een prima verzamelaar verschenen met drie nog nooit eerder verschenen nummers. De muziek van Lucky heeft altijd vol gezeten met soul en funk invloeden. Dat is dus op deze verzamelaar niet anders. Een prima overzicht van de JSP jaren van Lucky Peterson waaruit blijkt dat hij terecht aan de top van blues soul staat.

Meer lezen...

Uitgave Blues Nieuws - 27 mei 2018