Blues Magazine - all about blues music and more!
---
Status Quo [ribs en blues press]

STATUS QUO en MOTHERS FINEST op Pinksterzaterdag van Ribs & Blues 2018

Meer lezen...

---
Bospop

De eerste elf namen voor Bospop 2018 zijn een feit met Live, a-ha, Billy Idol, Jonathan Jeremiah, Southside Johnny & The Asbury Jukes, Venice, Graveyard, The Cadillac Three, The Band Of Heathens, Con Brio en Jetbone. De 38ste editie van het festival vindt plaats op zaterdag 14 en zondag 15 juli 2018 op Evenemententerrein A2 Weert Noord. De kaartverkoop start zaterdag 27 januari 2018 om 10.00 uur via www.bospop.nl en www.ticketmaster.nl.

Meer lezen...

---
Jimi Hendrix – Both Sides of the Sky

Op 9 maart verschijnt het nieuwe Jimi Hendrix album Both Sides of the Sky, waarop 13 studio opnames uit de periode 1968-1970 te horen zijn. 10 tracks zijn nooit eerder uitgebracht.

Meer lezen...

---
neil young archives

This week, Neil Young officially launched the Neil Young Archives, a comprehensive interactive online repository of all things Neil, from photos and stories to a complete, high-fidelity streaming of his entire decades-long catalogue of recorded music.

Meer lezen...

---
Interview: Elles Bailey

“Mijn vader zette mij op jonge leeftijd op een dieet van Rhythm &Blues. Ik heb de hele Chess-collectie in mijn jeugd voorbij horen komen. Wij zijn eens samen op een rondreis door Azië gegaan en tijdens die reis luisterden wij voornamelijk deze muziek.

Meer lezen...

---
Julian Sas 7 CD box set 2000 - 2005

16 maart 2018 wordt de release datum van de 7 CD box set Julian Sas 2000 - 2005

Meer lezen...

---
DeWolff // Photo Credit: Sven Signe den Hartog

Mascot Label Group is verheugd mede te delen dat psychedelische blues rockers DeWolff hun zevende studio-album via Mascot Records uitbrengen. Het album zal op 4 mei gepresenteerd worden in Paradiso Amsterdam.

Meer lezen...

---
Ten Years After (press)

De legendarische Britse band die in augustus 1969 een verbluffend optreden tijdens het Woodstock Festival neerzette, viert dit jaar het 50-jarige jubileum met ‘A Sting In The Tale’, het onlangs uitgebrachte nieuwe studio-album. Zanger/gitarist Alvin Lee is er niet meer bij maar met Marcus Bonfanti in de gelederen is de band verrassend sterk voor de dag gekomen.

Meer lezen...

---
Concertverslag: Andy Fairweather Low & The Low Riders - Cultuurpodium Boerderij, Zoetermeer, 8 December 2017

Het is werkelijk onbeschrijfelijk hoe de vier mannen er twee uur lang – een korte prostaatpauze in het midden daargelaten – in slagen de energie en het kinderlijke plezier een heel concert vast te houden én dit weten over te brengen op het publiek.

Meer lezen...

---
Ian Siegal All The Rage album tour

News from Ian Siegal: "I am thrilled to be able to tell you that the band and I will be touring a new album in 2018. Called All The Rage the album releases March 19 and the tour starts in the UK on April 11. We will then be in The Netherlands and other European countries."

Meer lezen...

---
Alvin Lee & Co. - Live At The Academy Of Music 1975

Unearthed live music from the late, great English singer and guitarist ALVIN LEE has finally been mastered and released: Alvin Lee & Co. Live At The Academy Of Music, New York 1975 is out now on Rainman Records.

Meer lezen...

---
Recensie: Bootsy Collins - World Wide Funk

We hebben er zes jaar op moeten wachten maar Bootsy Collins is eindelijk terug aan het funk front! Bootsy Collins laat horen hoe funk hoort te klinken. Een ouderwets goed album met hoogstaande funk!

Meer lezen...

---
Blues Magazine Radio 94 | Album Tip: Erwin Java - Keepin' It Real

Also in this mix new songs and releases from: Hoodoo Monks, Beth Hart & Joe Bonamassa, Christine Parri, Dede Priest, Johnny Clark & The Outlaws, Oscar Benton, Senna Black, Eric Clapton, Ralph de Jongh, Danny Bryant, Jason Isbell and the 400 Unit, Elles Bailey, Albert Cummings, Henrik Freischlader, Julian Sas, SaRon Crenshaw, Meena Cryle & The Chris Fillmore Band. Enjoy!

Meer lezen...

---
Recensie: Ralph de Jongh – Live

Op het dubbele livealbum 'Live' staan drieëntwintig nummers, waaronder een aantal zeer lange uitvoeringen. Wat Ralph de Jongh en de zijnen hier laten horen is niet mis. Ik durf hier zonder blikken of blozen het etiket ‘formidabel’ op te plakken. Grote klasse!

Meer lezen...

---
Recensie: JD McPherson – Undivided Heart & Soul

Het zwaartepunt ligt bij de rockabilly die we ook kennen van zijn vorige albums. Hij weet dit wederom zeer fris op te dienen, het label “retro” zou deze muzikant te kort doen. De rock 'n roll die hij maakt klinkt authentiek. Tegelijkertijd heeft hij opnieuw zijn horizon verbreed met verschillende andere invloeden. Soms scheuren de gitaren net iets steviger dan voor heen en op een ander moment pakt hij net wat meer rust. Al met al is dit album spannender, gevarieerder en beter dan de vorige albums. JD McPherson laat zien dat hij nog lang niet uitgegroeid is als muzikant.

Meer lezen...

---
Recensie: Big Daddy’s Breakfast Voodoo - Snake Oil

De zware blues jongens en meisjes in Nederland hebben er weer een band bij, die ze zo in hun armen kunnen sluiten. Uit het Nederlandse rivierengebied rond Wageningen komt het trio Big Daddy’s Breakfast Voodoo. Een uitstekend album dat qua volume en rauwheid de donkere dagen voor de Kerst in één keer omver blaast.

Meer lezen...

---
Recensie: Tiny Legs Tim - Live At Sint-Jacobs

Te oordelen naar de negen nummers die nu op 'Live At Sint-Jacobs' zijn uitgebracht moet het optreden van Tiny Legs Tim en zijn band een energiek en swingend feest zijn geweest. Tiny Legs Tim hoort duidelijk hoog in de eredivisie van de Belgische blues thuis.

Meer lezen...

Ook op BluesMagazine.nl ...

Oscar Benton - I Am Back (Single)

Vrijdag 8 december zal onze Nederlandse Blueskoning, Oscar Benton, zijn tweede single in aanloop naar zijn nieuwe album uitbrengen. De single I Am Back heeft dezelfde titel als het nieuwe album dat uitgebracht wordt op 12 januari 2018.

Meer lezen...

---
Recensie: Ralph de Jongh – Breath Of live

Met het dubbelalbum 'Breath Of Live' bewijst de Jongh dat hij naast de funk, de soul en de bluesrock ook een heel ingetogen kant heeft. Ralph de Jongh en Ewa Pepper hebben samen een passievol album gemaakt, waar je op je gemak goed naar moet luisteren. En doe je dat, dan is het genieten.

Meer lezen...

---
Recensie: Ralph de Jongh – Slow Turtle Sundance

Het aantal albums en dvd’s die er in de loop der jaren zijn verschenen zijn nauwelijks te tellen. Ralph de Jongh wordt daarom ook niet voor niets wel de hardst werkende muzikant van Nederland genoemd. De productiviteit van Ralph de Jongh heeft absoluut niet geleden onder de kwaliteit. Integendeel, Ralph de Jongh en zijn band mogen trots zijn op dit nieuwe album. 'Slow Turtle Sundance' is een uitstekend album.

Meer lezen...

---
Sterling Ball, John Ferraro and Jim Cox - The Mutual Admiration Society

Sterling Ball, John Ferraro & Jim Cox will be releasing The Mutual Admiration Society on 19 January 2018 via Mascot Label Group. The record features an array of incredible guests; Steve Lukather (Toto), Steve Morse (Deep Purple, Dixie Dregs, Kansas), John Petrucci (Dream Theater), Albert Lee, Jay Graydon and Steve Vai

Meer lezen...

---
Recensie & Interview: Louis Mezzasoma - Home Made Blues

He was semi-finalist in the Mississippi Blues Trail Challenge at the Cahors Blues Festival in 2017 and later he was the finalist at the Blues sur Seine Festival 2017 and won the ‘coup de coeur Mississippi’. The whole album has the atmosphere of the vintage blues. I hope Louis Mezzasoma starts touring Europe soon, so we all can enjoy his music.

Meer lezen...

---
Tour Nieuws | Vítor Bacalhau naar Nederland

De Portugese gitarist Vítor Bacalhau komt in december voor een aantal akoestische optredens naar Nederland, waaronder ook enkele shows met zijn vriend Jean Paul Rena.

Meer lezen...

---
Recensie: Shaun Murphy - Mighty Gates

Hoe is het toch mogelijk dat we dit gemist hebben!! Ik heb het dan over zangeres Shaun Murphy uit de USA. Het is ook niet zo maar een beginnend zangeresje. Nee, ze is al sinds de begin jaren 70 bezig. Ze is gezegend met een lekkere rauw stemgeluid waarmee ze zowel de blues, de soul en de rock met gemak aan kan. Maak snel kennis met deze klasse zangeres en haar power strot!!

Meer lezen...

---
Interview: Josh Smith

Ik ben geen showman, sta niet te springen op het podium, doe geen gekke dingen, maar wil gewoon zo goed mogelijk muziek maken. Mijn publiek wil graag luisteren, dichtbij staan en met de band contact hebben.

Meer lezen...

---
Recensie: Dr. Wu And Friends – Ridin’ With.... Dr. Wu’ - Vol. 5

De twee vrienden Jim Ashworth en Bryan Freeze zijn de belangrijkste drijvende krachten achter het “project” Dr. Wu and Friends, waar ze sinds 2002 aan werken. Liefhebbers van Texas Blues kunnen dit album zonder risico aanschaffen.

Meer lezen...

---
Recensie: The Della Grants - Live Room Sessions Vol 1

Een jonge band uit Leicester, Engeland die sinds hun oprichting in 2014 aan een stevige opmars bezig is op de podia in Engeland. Al met al ben ook ik erg blij met The Della Grants en hun prachtige nieuwe album, ben ik benieuwd naar een live optreden in Nederland en kijk ik uit naar het tweede studio album.

Meer lezen...

Uitgave Blues Nieuws - 27 mei 2018