Blues Magazine - all about blues music and more!
---
Interview: Ad Vandenberg (MoonKings)

Met de regel ‘What Doesn’t Kill You, Makes You Stronger’ probeer ik er toch iets positiefs uit te halen. ‘One Man’s God Is Another Man’s Death’, het is altijd al zo geweest. Gun elkaar toch ieders geloof.

Meer lezen...

---
rockin the blues

The Mascot Label Group launch ROCKIN ‘THE BLUES 2018 Tour & Album: A guitar hero spectacle of Eric Gales, Quinn Sullivan, Gary Hoey + Added Special Guest Lance Lopez

Meer lezen...

---
Concertverslag: Tommy Castro & The Painkillers - Gebr. De Nobel, Leiden 16 November 2017

Er is ook tijd voor wat interactie met het publiek. Vele zaken worden besproken, waaronder het geweldige weer in Nederland, dus er wordt op verzoek van één der aanwezigen ook nog wat ruimte gemaakt voor het voor de zeer van toepassing zijnde Right As Rain.

Meer lezen...

---
Blues Magazine Radio 92 | Album Tip: Mavis Staples - If All I Was Was Black

Also in this mix new songs and releases from: Deborah Coleman, Curtis Harding, Basson Laubscher & The Violent Free Peace, T-Bear & The Dukes, Davide Pannozzo, Tiny Legs Tim, Chris Thomas King, Sam Myers, Indigenous, Rocky Athas, Jane Lee Hooker, Victor Wainwright & The Wildroots, Mick Clarke, Kris Pohlmann, Julian Sas. Enjoy!

Meer lezen...

---
Concertverslag: Danny Bryant & Big Band - De Bosuil, Weert 19 November 2017

Bassist Alex Phillips en drummer Dave Raeburn zorgden nogmaals voor een stevige groove tijdens ‘Prisoner Of The Blues’, waarin Danny weer weergaloos te werk ging op de snaren van zijn Fret King gitaar. Stevie Watts zorgde met pittig toetsenwerk voor een mooie afwisseling in de sound.

Meer lezen...

---
roger hodgson

Roger Hodgson komt in juni 2018 voor drie concerten naar Nederland. Met zijn tijdloze songs, z’n unieke stem en bijzondere emoties neemt hij zijn publiek mee naar de beste jaren van Supertramp. kaartverkoop voor de concerten start op vrijdag 24 november

Meer lezen...

---
Recensie: Nico Wayne Toussaint - Plays James Cotton

Wanneer een artiest op zijn nieuwe cd de uitdaging aan durft 'Plays James Cotton', zal hij of zij van zeer goede huize moeten komen. De Fransman Nico Wayne Toussaint doet dit meer dan… Een voortreffelijk album aangevuld met een aantal live nummers. Afsluitend kan ik alleen maar schrijven dat de Chicago bluesliefhebber met deze cd volledig op zijn wenken bediend wordt. Nico Wayne Toussaint met zijn Big Band hebben een parel van een cd uitgebracht. Zijn dertiende cd 'Nico Wayne Toussaint Plays James Cotton' uitgebracht op vrijdag de dertiende oktober j.l. kan alleen maar een groot succes worden.

Meer lezen...

---
Tom Waits ANTI- Press

TOM WAITS TO RELEASE REMIXED REAL GONE ON NOVEMBER 24TH. Remastered Versions of Albums Alice and Blood Money Are Also Being Released on Nov 24th.

Meer lezen...

---
Recensie: Blind Boys Of Alabama - Almost Home

Blind Boys Of Alabama mogen met recht een echt instituut in de gospelwereld genoemd worden. Hun nieuwste album is gewoonweg prachtig! De geloofsovertuiging van deze mannen wordt vol overtuiging en zeer doorleefd ten gehore gebracht. Ik kan dit album van harte aanbevelen aan de liefhebbers van de pure gospelmuziek maar zeker ook aan soulliefhebbers.

Meer lezen...

---
lance lopez

Mascot Label Group are thrilled to announce that Lance Lopez has joined the Provogue label to sit at home amongst some of the finest modern blues icons such as Joe Bonamassa, Beth Hart, Kenny Wayne Shepherd, Jonny Lang, Walter Trout, Eric Gales, Sonny Landreth, Gary Hoey and more.

Meer lezen...

---
Recensie: Soulsville U.S.A. - A Celebration Of Stax

Het Amerikaanse platenlabel Stax, dat in de jaren zestig en zeventig grossierde in de een na de andere soulklassieker, bestaat dit jaar zestig jaar. Reden voor het label weer eens uit te pakken met een verzamelaar vol hits.

Meer lezen...

---
Recensie: Nick Lowe - Six Classic Studio Albums

De Engelse singer-songwriter, bassist en producer Nick Lowe is 50 jaar muzikaal actief. In de jaren 80 staat Nick Lowe onder contract bij Columbia Records en verschijnen er vijf albums. De afgelopen maanden zijn deze vijf klassieke studioalbums, samen met 'Party Of One' uit 1990, opnieuw (digitaal) geremastered, uitgebracht. Nick Lowe is en blijft een rasmuzikant en het bewijs hiervan wordt op deze zes albums weer overduidelijk geleverd. Klasse!

Meer lezen...

---
Recensie: Stef Woestenenk – Loepzuiver

In 'Loepzuiver', het eerste boek van schrijver, muzikant en leraar Woestenenk wordt duidelijk dat de werkelijkheid zo mogelijk nog mooier werd dan de droom. In ieder verhaal staat een nummer centraal dat veel voor Stef heeft betekend; steeds vertelt hij zijn persoonlijke verhaal bij de tracks en komt hij in contact met mensen die zeer nauw betrokken waren of zijn bij deze nummers. 'Loepzuiver' is een prachtig boek vol persoonlijke muziekverhalen. Het enthousiasme spat ervan af en doet de lezer meteen hopen dat Stef Woestenenk zijn muzikale reis blijft vervolgen.

Meer lezen...

---
Concertverslag: The Paladins - Paard, Den Haag 15 November 2017

Het uit San Diego, Californië afkomstige trio, bestaande uit Dave Gonzalez op gitaar, Thomas Yearsley op contrabas en Brian Fahey op drums, staat al ruim dertig jaar garant voor een feestje op het podium. Ze hebben een mooie mix van diverse invloeden zoals Blues en Jazz aan de Rockabilly en Rock ’n Roll weten toe te voegen waardoor een unieke sound is ontstaan.

Meer lezen...

---
Fotoverslag: Songhoy Blues - TivoliVredenburg, Utrecht 16 November 2017

Met het tweede album 'Résistance' heeft Songhoy Blues zich voorgoed als "wereld muziek" artiesten gevestigd. Malinese Blues met opzwepende gitaar klanken en een heerlijk dansbaar ritme waarop echt niemand stil kan zitten! Fan-tas-tisch!

Meer lezen...

---
The Temperance Movement - A Deeper Cut

British rock and rollers THE TEMPERANCE MOVEMENT have returned with news of a brand new studio album to be released in early 2018, supported by a European headlining tour. Following a whirlwind few years in which they released two Top 20 albums, toured around the world and shared the stage with such rock megastars as THE ROLLING STONES, THE TEMPERANCE MOVEMENT are finally back, having been hard at work behind the scenes preparing for an even bigger year in 2018.

Meer lezen...

---
TINY LEGS TIM LIVE AT SINT-JACOBS

Nieuw TINY LEGS TIM album - LIVE AT SINT-JACOBS. Tiny Legs Tim in topvorm nabij Het Trefpunt, het hart en de bakermat van de Gentse Feesten!

Meer lezen...

---
Recensie: Doghouse Sam & His Magnatones – Going Places

Met 'Going Places' heeft Doghouse Sam zijn derde album met zijn Magnatones op de markt gezet. In alle albums zie je een mix van blues, rock 'n roll en rockabilly terug, maar dan wel super eigenwijs gepresenteerd. Met eigenwijs, bedoel ik eigenzinnig en origineel. Een cd vol met afwisseling, terecht een hoogstaand rootsalbum. Een internationaal prijsalbum voor de jaarlijstjes van 2017 als het aan mij ligt. Gevarieerd, swingend, gepassioneerd en gedurfd. Na vele luisterbuurten ontdek ik steeds weer mooie muzikale elementen. Toppie!

Meer lezen...

Ook op BluesMagazine.nl ...

Deventer Bluesnight 2017

Vrijdag 24 november staat de Deventer binnenstad voor de 14e keer in het teken van de Deventer Bluesnight. Tien horecagelegenheden maken ruimte voor 10 fantastische blues acts waaronder Nederlands aanstormend talent, ervaren rotten en een gerenommeerde buitenlandse naam.

Meer lezen...

---
Recensie: Blind Pig Records – 40th Anniversary Collection

Een spetterende compilatie om gewoon wat gevarieerde rootsmuziek te beluisteren of een ontdekkingstocht voor de blues & roots liefhebber in wording.

Meer lezen...

---
Recensie: John Angus Blues Band – It’s About Time

John Angus Blues Band is een Engelse blues band uit Stoke-on-Trent. John Angus is al jaren een gerespecteerd blues zanger-gitarist maar had nooit het geluk om op het moment dat het er op aan komt op de juiste plek en tijd te zijn. Wat ik hoor is verdomd lekkere bluesrock.

Meer lezen...

---
Recensie: Rocky Athas - Shakin’ The Dust

Meer dan veertig jaar speelt Rocky Athas de blues! Zijn spel is echt fantastisch en hij heeft beslist zijn eigen stijl met duidelijk Texaanse invloeden. Zijn stem is prima, een beetje rauw, hoge tonen haalt hij goed en hij is goed verstaanbaar, wat bijzonder is. Maar helaas hebben zijn teksten niet diezelfde kwaliteit en passen vaak ook niet echt in de melodielijn. Je zou deze man echt een goede producent wensen.

Meer lezen...

---
Recensie: Harrison Kennedy - Who U Tellin’?

Soms neemt de carrière van een muzikant een totaal andere wending. Hij is al jaren compleet op de blues overgeschakeld. Verwacht hier nu niet een soul-blues album want dan zit je er goed naast. Kennedy’s blues is een mix van country blues met bluegrass. Zoals in het geval van de nu 75-jarige zanger Harrison Kennedy uit Canada. Dit album is het bewijs dat je met een stem als die van Harrison Kennedy elke muzieksoort soulvol kunt krijgen.

Meer lezen...

---
Recensie: Brian Owens - Soul Of Cash

Toen 'Soul Of Cash' van Brian Owens uitkwam was ik benieuwd naar het zoveelste Johnny Cash tribute album. Helaas laat de aanpak van Owen te weinig de geest en de doorleefdheid van Johnny Cash doorschemeren. Het minialbum (acht nummers) is een fraai ouderwets soulalbum, maar heeft te weinig het Johnny Cash gevoel in zich om de titel voldoende te rechtvaardigen.

Meer lezen...

---

Met ruim duizend bezoekers kan de 12de editie van Bluesfestival Hoogeveen de boeken in als geslaagd. De uit Chicago afkomstige zangeres JJ Thames stal de show in de Tamboerzaal, terwijl ook de optredens van eigen bodem er niet om logen.

Meer lezen...

Uitgave Blues Nieuws - 26 mei 2018