Blues Magazine - all about blues music and more!
---
Ad van Meurs

De Eindhovense muzikant Ad van Meurs, ook optredend als The Watchman, is op 64-jarige leeftijd overleden. 'Easy rider van de Peel' Van Meurs, opgegroeid in Gemert, was al langere tijd ziek.

Meer lezen...

---
Interview: Rootbag, in gesprek met Richard van Bergen

Onlangs zijn wij de Dutch Roots & Blues Tour gestart. Een prachtige samenwerking tussen verschillende Nederlandse bluesbands waaronder Dynamite Blues Band, Damned and Dirty, Hans La Faille’s Bromance en Paardekooper die gezamenlijk de handen ineen slaan en door Nederland touren.

Meer lezen...

---
Fotoverslag: Meena Cryle & The Chris Fillmore Band - Groene Engel, Oss 10 November 2017

Meena Cryle en Chris Fillmore zijn al ruim 20 jaar soulmates met een diepe muzikale connectie, die opwindende eerlijke muziek maken op een manier die vandaag de dag uitzonderlijk is.

Meer lezen...

---
Interview: Nicole Atkins

Ze blijkt eveneens goed op de hoogte te zijn van de vele Nederlandse muzikanten die naar Nashville komen. “JB Meijers ben ik er vaak tegengekomen. Hij zal er zondag ook bij zijn om een paar nummers mee te spelen. Het is een soort community in Nashville waar men elkaar goed in de gaten houdt maar wel op een positieve manier als je begrijpt wat ik bedoel.”

Meer lezen...

---
vintage trouble - photography marco van rooijen

Vintage Trouble brengt je naar zweterige ‘juke joints’ waar oude soul-legendes nog uit hun tenen zingen. Het is typisch zo’n band waarvan je levenslang fan wordt wanneer je ze slechts één keer live hebt gezien. Ga ze zien!

Meer lezen...

---
White Cowbell Oklahoma

Inkakken doe je maar in december. Want deze maand wordt er eerst nog zeven avonden flink gevloekt, gerookt, gezopen en gerockt als een motherfucker tijdens de NL shows van White Cowbell Oklahoma (CAN).

Meer lezen...

---
Nick Moss

Alligator Records is pleased to announce the signing of famed Chicago-based blues guitarist, vocalist and songwriter Nick Moss. The Nick Moss Band Featuring Dennis Gruenling will release their label debut, The High Cost Of Low Living, in March 2018.

Meer lezen...

---
Knight of the Guitar | Tour van 5 Nederlandse Topgitaristen in December

Vijf Nederlands topgitaristen op één podium, dat is ‘Knight of the Guitar’. Of vrij vertaald ridders ‘te gitaar.’

Meer lezen...

---
Recensie: Ten Years After – A Sting In The Tale

Ten Years After viert met 'A Sting In The Tale' hun 50-jarig bestaan. Welke blues liefhebber is niet opgegroeid met Ten Years After. I`m Going Home is een van de blues klassiekers die iedereen kent. Dit is hun eerste album met nieuw eigen werk. Of zoals Chick Churchill memoreert “This is a no look back album”. Als ze op deze weg doorgaan dan kan Ten Years After nog jaren mee. De muzikale impulsen van de vernieuwde samenstelling van de band smaken naar meer.

Meer lezen...

---
Recensie: Samantha Fish - Belle Of The West

In 'Belle Of The West' levert Samantha Fish haar meest meeslepende muziek tot nu toe. De elf persoonlijk geladen songs tonen de sublieme akoestische gitaarvaardigheden van Fish en haar rootsy, emotioneel resonante songwriting. Het is weer een uitstekend en gevarieerd album geworden, waarin niet alleen haar instrumentale vaardigheden weer erg goed tot hun recht komen, maar waarin vooral haar stem in de schijnwerpers staat.

Meer lezen...

---
Concertverslag: The Doobie Brothers - TivoliVredenburg, Utrecht 6 November 2017

The Doobie Brothers are definitely one of the most iconical American Classic Rock groups with a musical spice up of blues-/country-, west-coast-rhythms.

Meer lezen...

---
Recensie: Van Morrison - Roll With The Punches

Van Morrison is helemaal terug en laat je alle hoeken van de ring zien met blues en gospel, waarna je na een uur beduusd de plaat opnieuw opzet om te horen of je misschien niet gedroomd hebt. Een prachtig album, mooi geproduceerd en geen moment saai!

Meer lezen...

Ook op BluesMagazine.nl ...

Recensie: Corey Dennison Band – Night After Night

Het album 'Night After Night' is een veelzijdig album waar je dertien nummers lang kan genieten van de betere Chicago Blues en heerlijke ouderwetse soul. Het is niet allemaal eigen werk wat de band speelt. Naast acht originele nummers staan er ook vijf covers op. 'Night After Night' is een schitterend bluesalbum dat onder de kerstboom of met een Sinterklaas gedicht erbij vele bluesliefhebbers plezierige feestdagen oplevert.

Meer lezen...

---
Recensie: Hans van Lier Band - Good Wine Needs No Bush

Op 'Good Wine Needs No Bush' komt het verloop van van Liers muzikale carrière een beetje samen, de blues waar hij uiteindelijk mee begonnen is en altijd onderdeel van zijn repertoire is geweest. Hier zijn drie zeer ervaren rotten aan het werk, drie mannen die hun sporen in de muziek allang hebben verdient en die onlosmakelijk verbonden zijn met de Groninger muziekcultuur. De cd is onder de naam Hans van Lier Band uitgebracht maar zowel Leeuw als Groenewold zijn even essentieel voor het tot stand komen van het resultaat. En dat mag er zijn.

Meer lezen...

---
Lilly Hiatt - Trinity Lane

Trinity Lane is de derde plaat van Lilly Hiatt en met afstand haar beste. Zelden heeft een vrouw van 32 haar emoties zo de vrije loop gelaten. Haar alcoholisme, haar scheiding, de zelfmoord van haar moeder, de rol van haar vader, muzikant John Hiatt.

Meer lezen...

---
The Juke Joints bestaan 35 jaar

The Juke Joints, al twee keer uitgeroepen door de Dutch Blues Foundation tot de beste bluesband van Nederland, bestaan volgend jaar 35 jaar. Om dat in te luiden speelden de bluesmannen afgelopen weekend in een uitverkochte Piek in Vlissingen. Van het optreden wordt een cd/dvd gemaakt die eind januari klaar moet zijn.

Meer lezen...

---
Recensie: Tom Principato & Steve Wolf - The Long Way Home

Tom Principato en Steve Wolf zijn al lang, sinds 1978, muzikale maatjes. Hun nieuwe album 'The Long Way Home' is zonder meer een rustpunt in hun niet aflatende muzikale productie. De acht eigen composities munten uit door ingetogenheid, rust en introspectie. Spannend is het zeker niet, ontspannend des te meer.

Meer lezen...

---
Recensie: Dave Keyes - The Healing

'The Healing', Dave Keyes’ sixth album, really Is one of those albums that, somehow or other, comes as a truly delightful surprise, way outliving expectations and high-lighting Keyes’ absolutely outstanding talent, ability and understanding of just what makes a damned good release. Give this a go, you won’t be disappointed.

Meer lezen...

---
blues route vlissingen 2017

Bluesroute Vlissingen - Vrijdag 1 December 2017

Meer lezen...

---
International Blues Challenge 34

The Blues Foundation’s 34th Annual International Blues Challenge (IBC) will be held in Memphis, Tenn. along historic Beale Street beginning Tuesday, January 16, 2018.

Meer lezen...

---
Recensie: Chris Jagger - All The Best

Laat ik eens beginnen met oud nieuws. Chris Jagger is het jonge broertje van Rolling Stone Mick Jagger. Met deze verzamelaar wordt (misschien ten overvloede) bewezen dat Chris het prima in zijn eentje doet. Aanbevolen voor fans van de Britse blues muziek en voor de Rolling Stones fan, die alles van die band in huis wil hebben.

Meer lezen...

---
Recensie: Willie Dixon - What Happened To My Blues

Dit keer een heruitgave van zijn album 'What Happened To My Blues?' Gelukkig is er hier sprake van een prima Willie Dixon album waarop Willie zich bezig houdt met waar hij goed in was: het spelen van ruwe blues zonder al te veel opsmuk. Dit is een Willie Dixon album dat zonder aarzelen aangeschaft kan worden.

Meer lezen...

---
8e Blues/Rock Festival Oppe Ruiver 2018

Graag presenteren wij ons 8ste Blues Rock Festival op Paaszondag 1 april 2018. Met King King, Big Pete Bluesband, Popa Chubby, Rootbag, Guy Verlinde & The Mighty Gators.

Meer lezen...

---
Flirting With The Blues 2017

Na het succes van voorgaande jaren, vormt Flint in Amersfoort op zaterdag 2 december voor de derde keer het decor voor het indoor blues festival ‘Flirting with the Blues’. Ook dit jaar is er weer een spectaculaire line-up met unieke optredens!

Meer lezen...

Uitgave Blues Nieuws - 27 mei 2018