Blues Magazine - all about blues music and more!
---
Blues Magazine voor de vijfde maal genomineerd voor een European Blues Award!

BluesMagazine.nl is trots weer genomineerd te zijn voor de European Blues Award voor Best Publication: de vijfde keer al weer!
Breng NU je stem uit!

Meer lezen...

---
Concertverslag: Kenny Wayne Shepherd - De Pul, Uden 3 November 2017

Maar we kijken vooral uit naar de nieuwste nummers van ‘Lay It On Down’ en worden absoluut niet teleurgesteld. Het eerste blok van drie songs bevat een prachtig en intens door Noah gezongen Hard Lesson Learned, waarbij Kenny en Kevin de backingvocals voor hun rekening nemen. Kippenvel!

Meer lezen...

---
20170421-The-Paladins-Photography-Marco-van-Rooijen-Oss-7200

De Amerikaanse band The Paladins is een van die bands waar je je leven lang fan van blijft als je ze één keer live gezien hebt. Vanaf woensdag 8 november trekt de band weer door het land om deze nieuwe nummers, maar vanzelfsprekend ook oude krakers als Going Down To Big Mary’s, Let’s Buzz, Ticket Home en Follow Your Heart zullen de revue passeren. Ga dat zien!

Meer lezen...

---
Concertverslag: Walter Trout - Metropool, Hengelo 1 November 2017

In de daaropvolgende titeltrack van het album ‘We’re All In This Together’ gaat Jon een pittig gitaarduel aan met zijn vader. Jon’s enthousiasme en stijl heeft duidelijk overeenkomsten met die van zijn vader, hoewel Jon zijn eigen stijl flink heeft doorontwikkeld. Ook vocaal staat hij zijn mannetje.

Meer lezen...

---
King King // Photography by Rob Blackham

“Maar of het nu bluesgeorïenteerd is of meer in de richting van de jaren 70 komt, zelfs al zouden we disco maken, het klinkt uiteindelijk toch altijd weer als King King.” Blues Magazine in gesprek met de enthousiaste Schot Alan Nimmo, al jaren lang het boegbeeld van King King, één van Europa’s beste bluesrockbands van de afgelopen tien jaar.

Meer lezen...

---
eric clapton life in 12 bars (press)

Is het leven van gitaargod Eric Clapton, met z'n vele ups en downs, samen te vatten in ruim twee uur? Eric Clapton: Life in 12 Bars laat zien van wel, waarbij de nadruk op zijn beginperiode ligt. Europese Première tijdens IDFA 2017.

Meer lezen...

---
eric clapton and friends sunshine of your love

ERIC CLAPTON & Friends - SUNSHINE OF YOUR LOVE is the official limited edition book and vinyl box set of the Crossroads Guitar Festivals, 1999–2013, celebrating the historic series of concerts featuring the world’s greatest guitarists.

Meer lezen...

---
Concertverslag: Rag 'n' Bone Man - 013, Tilburg 30 Oktober 2017

Het wordt echt persoonlijk bij een prachtige uitvoering van Perfume, volgens Graham zelf zijn meest favoriete liedje en blijkbaar komt dat over bij het publiek dat veel waardering toont. Het gaat over de herinnering die je kunt hebben aan iemand die je lief hebt gehad door een geur die je ergens oppikt. Heel herkenbaar... lees het verslag en bekijk de foto's en videos van deze avond.

Meer lezen...

---
Recensie: Leif de Leeuw Band – Until Better Times

Leif de Leeuw is een uitstekende gitarist, de zang van Britt Jansen is van grote klasse, de ritmesectie is zeer op dreef. En als je dan ook nog de hulp inroept van een fantastische Hammondspeler dan kan het niet anders of er moet iets moois zijn gemaakt. En dat klopt, want 'Until Better Times' is een heel goed en gevarieerd album.

Meer lezen...

---
Recensie: Jeff Beck - Live At The Hollywood Bowl

In reality, there’s absolutely nothing to criticize about this offering. This is money well spent, an essential release from a guy celebrating fifty years on the road, making music and delivering fully ramped, rocking pleasure.

Meer lezen...

---
gary moore blues and beyond

Met trots kondigt BMG aan dat ze op 24 november Gary Moore’s Blues and Beyond uitbrengen, een bijzondere collectie van zijn meest krachtige en emotionele blues studio opnamen.
Blues and Beyond komt uit op 2CD, 4 LP en als box set met niet eerder uitgebrachte live opnames en de officiële Gary Moore biografie I Can’t Wait Until Tomorrow geschreven door Harry Shapiro.

Meer lezen...

---
Recensie: Laurence Jones – The Truth

Vorige maand verscheen 'The Truth', het nieuwe album van Laurence Jones. Laurence Jones is een uitstekende zanger en gitarist en hij heeft een goede band om zich heen verzameld. Het album 'The Truth' ligt lekker in het gehoor, maar komt soms een beetje gelikt over. De blues lijkt een beetje op het tweede plan terecht gekomen ten koste van het meer poppy rockwerk. Desondanks is het zeker geen slecht album.

Meer lezen...

---
Interview: Voltage

‘Around The Bend’ bevat een allesbehalve ‘radio-vriendelijk’ geluid maar de band grijpt alles aan om de Voltage-sound aan de man te brengen. “Deze muziek moet bij de juiste mensen terechtkomen”.

Meer lezen...

---
Concertverslag: Beth Hart Solo - Theater De Spiegel, Zwolle 25 Oktober 2017

Heb ik de band gemist? Nee. Beth Hart bewees vanavond dat ze ook in haar eentje een volle zaal aan kan. Ik zou op dit moment niet weten wie dit nog kan overtreffen… wat mij betreft was dit mijn concert van 2017!

Meer lezen...

---
Recensie: Popa Chubby – Two Dogs

Popa Chubby behoeft eigenlijk geen nadere introductie. Nu ligt daar al weer het studio album 'Two Dogs', met dertien tracks, waarvan twee bonus tracks. Niet veel nieuws onder de zon, maar gewoon weer een fijn album, zoals we van deze gigant gewend zijn.

Meer lezen...

Ook op BluesMagazine.nl ...

Dan Patlanski Perfection Kills

South African singer-songwriter and guitarist, Dan Patlansky, is set to the release his new studio album Perfection Kills on Friday 2nd February 2018. The album is the follow up to 2016’s critically acclaimed Introvertigo which was voted #1 BluesRock Album 2016.

Meer lezen...

---
Elles Bailey Live Photo by Dave McManus

Elles Bailey has a talent for crafting and seamlessly weaving rootsy blues, country, and soulful rock, with a contemporary edge. Reviewers have been wowed by Elles and her debut album. Check tour dates and go see her live in concert!

Meer lezen...

---
joan baez tour 2018

Na een lange carrière van maar liefst 59 jaar geeft folklegende Joan Baez op vrijdag 1 juni een laatste concert in Nederland en wel in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De show staat in het kader van haar wereldwijde afscheidstournee.

Meer lezen...

---
Recensie: Jimmy Reed – Mr. Luck: The Complete Vee-Jay Singles

Eerder uitgebrachte verzamelingen, in het bijzonder 'The Essential Boss Man' op het Charly label, bieden eveneens een goed overzicht van al het moois dat Jimmy Reed heeft opgenomen maar voor wie nog niets van deze legendarische bluesman in huis had is 'Mr. Luck: The Complete Vee-Jay Singles' een absolute must.

Meer lezen...

---
Recensie: Claudia Robbens - Who You Want To Be

Altijd leuk wanneer je muziek hoort van iemand waarvan je nog nooit hebt gehoord. Vooral als die muziek erg fraai is. En dat is zeker het geval bij 'Who You Want To Be' van Claudia Robbens. Gaat dat zien en horen.

Meer lezen...

---
NN North Sea Jazz

North Sea Jazz en NN Group bundelen de krachten en starten een driejarig partnership. Vanaf de komende editie is NN titelsponsor van het festival, waarvan de naam vanaf nu dan ook het NN North Sea Jazz Festival zal zijn. In 2018 wordt het festival gehouden op 13, 14 en 15 juli 2018 in Rotterdam Ahoy.

Meer lezen...

---
Editie 11 van Dé Blueskrant is uit!

In deze krant spreekt een generatie die al decennia lang op de één of andere manier van zich heeft laten horen. Een generatie die al veel gezien heeft, veel gehoord en heeft veel doorleefd heeft.

Meer lezen...

---
Tommy Castro & The Painkillers - Stompin Ground

Tommy Castro & The Painkillers, currently celebrating the release of their new Alligator Records album, STOMPIN' GROUND, will perform in Europe starting Wednesday, November 15 and ending Monday, November 27, 2017.

Meer lezen...

---
Blues Magazine Radio 89 | Album Tip: Popa Chubby - Two Dogs

Also in this mix new songs and releases from: The Jimi Hendrix Experience, Leif de Leeuw Band, Albert Cummings, Babajack, MAARIS, Will Wilde, Mighty Blues Band, Erja Lyytinen, Boo Boo Weavils, Luther Allison, Nick Moss & The Flip Tops, Ramblin' Dog, Jeff Beck, Meena Cryle & The Chris Fillmore Band, Eric Steckel. Enjoy!

Meer lezen...

---
Catfish Blues Band

De Britse blues band Catfish komt in februari voor 5 concerten naar Nederland. De groep rond de 22-jarige charismatische frontman Matt Long, is in eigen land al een ware sensatie in de blues scene en is een favoriet van de legendarische producer Mike Vernon. Catfish heeft in hun nog korte bestaan (2015) onder andere al een British Blues Award gewonnen.

Meer lezen...

---
Recensie: Various Artist – The Rough Guide To Ragtime Blues (Reborn And Remastered)

World Music Network, opgericht in 1994, heeft als missie de schatten van de wereldmuziek – in al haar facetten – toegankelijk te maken voor de mainstream luisteraar. Dat de kwaliteit van de oude mono-opnames ook na de remastering nog weinig diepte kent, is uiteraard ietwat jammer, maar laten we vooral blij zijn dat al dit materiaal nog altijd tot onze beschikking staat en de tand des tijds heeft overleefd.

Meer lezen...

---

Uitgave Blues Nieuws - 27 mei 2018