Blues Magazine - all about blues music and more!
---
In Memoriam | Fats Domino ( Februari 26, 1928 - Oktober 25, 2017)

In Memoriam | Fats Domino ( Februari 26, 1928 - Oktober 25, 2017)

Meer lezen...

---
Interview: Doug MacLeod

“Als ze horen waar ik over zing, zie ik soms tranen in hun ogen. Je staat er van versteld hoeveel mensen met tegenslag te kampen hebben. Maar je hoeft geen slachtoffer te zijn! Je kunt de baas zijn over je eigen leven!”

Meer lezen...

---
Verslag: Ramblin' Roots Festival - TivoliVredenburg, Utrecht 21 Oktober 2017

Een fantastisch festival, wat mij betreft de beste editie tot nu toe. Voor zowel voor de blues en americanaliefhebbers was er veel te zien en te beleven.

Meer lezen...

---
Concertverslag: Jonny Lang - Hedon, Zwolle 22 Oktober 2017

Inmiddels heeft Jonny zijn Gibson weer omgehangen en zijn de spotlights alleen op hem gericht. Zijn stem is het enige wat telt, ieder ander geluid verstomd. Power & passie gaan hand in hand.

Meer lezen...

---
Blues Magazine Radio 88 | Album Tip: Supersonic Blues Machine - Californisoul

Also in this mix new songs and releases from: The Veldman Brothers, Jonny Lang, Eric Johanson, John Mayer, Marc Broussard, The White Buffalo, Mike 'Mudfoot' McDonald, Jon Meyerjon, SweetKiss Momma, Kim Wilson, Eli Cook, Nico Wayne Toussaint, Beth Hart, Wicked Grin, Electric Blue. Enjoy!

Meer lezen...

---
Interview | Tal Bergman over The Groove Cubed

Op deze cd is natuurlijk de groove weer de basis maar we hebben er behalve de vocalen, het ook wat eigentijdser proberen te maken door er op bepaalde momenten een beetje rap en r&b aan toe te voegen. Het is wat moderner dan de vorigen.

Meer lezen...

---
Recensie: Albert Castiglia – Up All Night

Door vast te houden aan zijn eigen uitgangspunten, een studio waar je je thuis voelt, een producer die je begrijpt, mede muzikanten die aanvoelen waar je heen wilt is het Albert Castiglia gelukt om wederom een lekkere bluesrock cd te produceren.

Meer lezen...

---
Recensie: Ronnie Earl & The Broadcasters - The Luckiest Man

'The Luckiest Man' is de vijfentwintigste langspeler van Earl, die in zijn lange loopbaan, waarin hij een tijd deel uitmaakte van het vermaarde gezelschap Roomful Of Blues, drie keer verkozen werd tot "Guitar Player Of The Year". Maar het gezelschap levert niet haar sterkste materiaal af, meer dan de helft komt niet verder dan het predikaat "wel aardig".

Meer lezen...

---
Recensie: George Thorogood – Party Of One

Begin augustus jl. kwam het eerste soloalbum van George Thorogood uit, 'Party Of One', een album met voornamelijk akoestische bluesnummers. Je vraagt je af waarom George Thorogood zo lang gewacht heeft met het opnemen en uitbrengen van een soloalbum. 'Party Of One', een feest. Een prachtig ‘debuut’ met eerlijke klassieke blues.

Meer lezen...

---
WIN !!! Ticketactie Flirting With The Blues Festival - De Flint, Amersfoort

Op zaterdag 2 december vormt Flint wederom het decor voor het indoor blues festival ‘Flirting with the Blues’. Tijdens deze 3e editie staat er weer een aansprekende line-up voor de liefhebbers van de blues in al zijn facetten. Namens de organisatie mag Blues Magazine 3 x 2 tickets verloten! Doe mee en maak kans!

Meer lezen...

---
Recensie: Supersonic Blues Machine - Californisoul

Leuk dat al die grootheden hun bijdrage willen leveren, maar Supersonic Blues Machine kan het ook makkelijk af zonder op dit album, waarvan de hoes geïnspireerd lijkt door ZZ Top.

Meer lezen...

---
Recensie: Richard van Bergen & Rootbag - Walk On In

'Walk On In' is een meer dan uitstekende opvolger van het debuutalbum 'Rootbag'. De drie jaar wachten is echt de moeite waard geweest, want Richard van Bergen & Rootbag leveren met deze 'Walk On In' een top album af. Een aanrader.

Meer lezen...

---
Concertverslag: Dana Fuchs - Zaal Hofsteenge, Grolloo 15 Oktober 2017

Na een korte aankondiging door Johan Derksen begint de band met een nieuwe song van het in maart volgend jaar te verschijnen nieuwe album Love Lives On, Ready To Rise getiteld (tevens de naam van de tournees die ze in 2017 deed en doet), gevolgd door Bliss Avenue. Vanaf het moment dat Dana onder luid applaus het podium betreedt heeft ze het publiek al meteen voor zich gewonnen.

Meer lezen...

---
Verslag: Eric Gales - De Helling, Utrecht 17 Oktober 2017

Met Voodoo Child gaat voor de zoveelste keer het dak eraf en wordt een einde aan de avond gebreid. Een supermooie avond, waarbij Eric je mee neemt op reis, zijn reis, die niet altijd even gemakkelijk is geweest.

Meer lezen...

---
Recensie: Snowy White And The White Flames - Reunited

Snowy White laat weer van zich horen met een nieuw album genaamd 'Reunited'. Met zijn nieuwe album laat Snowy White zien dat hij een album kan maken voor de fans met verschillende smaken. Een album waar de fans weer blij mee zullen zijn.

Meer lezen...

Concert Tips

27 t/m 29 oktober - Bluesroute Helmond
27 oktober - Mr. Big - Effenaar, Eindhoven
27 oktober - Bromance - Xinix, Nieuwendijk
28 oktober - Gregor Hilden & Jeremy Aussems - Cafe Old Dutch, Dinxperlo
28 oktober - Rob Orlemans - Estrado, Harderwijk
28 oktober - Bluesnight Midlum, Harlingen
28 oktober - Groovetakers - Artishock, Soest
28 oktober - Easterfield - De Gouden Leeuw, Nispen
28 oktober - Dikke Stein Blues - Dikke Stein, Elsloo 
29 oktober - Dutch Roots and Blues Tour - Q-Factory, Amsterdam 
29 oktober - 7 Roads Blues Band - De Oliphant, Rotterdam 
29 oktober - Lefthand Freddy - Cultuurpodium Boerderij, Zoetermeer
29 oktober - Leif De Leeuw Band - Roepaen, Ottersum
29 oktober - Julian Sas Band - Gouden Leeuw, Dongen
30 oktober - Rag' N' Bone Man - 013, Tilburg
31 oktober - Gov't Mule - Paradiso, Amsterdam
01 november - Walter Trout - Metropool, Hengelo 

Evenement toevoegen aan de concertagenda

> Bekijk Concertagenda...

Ook op BluesMagazine.nl ...

Drumclinic Tony T.C. Coleman (B.B. King - Buddy Guy)

Twee unieke shows en een enkele drumclinic in Nederland! Op 4 november speelt Tony Coleman op het GitGo Blues Festival in Deventer en op 5 november in Q-Factory Amsterdam. Deze fantastische drummer is beschikbaar voor enkele drumclinics op 2, 3 en 4 november aanstaande!

Meer lezen...

---
Bluesroute Helmond 2017

Bluesroute Helmond beleeft haar 7e editie dit jaar. Verspreid over 12 podia zullen 33 bluesacts uit binnen- en buitenland optreden tijdens Bluesroute Helmond dat plaats vindt op vrijdag 27, zaterdag 28 en (koop)zondag 29 oktober.

Meer lezen...

---
Recensie: Marc Broussard – Easy To Love

Marc Broussard is op het ogenblik volop continue aan het toeren in de USA, zijn thuisland en grote inspiratiebron voor zijn muziek. Daarnaast is Marc vooral een liefdesliedjes zanger. Hij zit er helemaal vol van. Zij stem leent zich ook erg goed om de liefde te bezingen. Hij kan dat op een intense, maar ook op een vlotte, vrolijke en tempovolle wijze doen.

Meer lezen...

---
Recensie: MAARIS - Time (EP)

Het was even wachten, maar nu is ie er dan: de live opgenomen debuut EP 'Time' van de Groningse band MAARIS. Dat de blues van alle leeftijden is blijkt duidelijk uit de muziek die MAARIS speelt. De basis is duidelijk blues, die ingrediënten zijn zeker aanwezig, maar dit is nieuw en fris en alle leden van de band laten je dit uitstekend horen. Eén ding slechts, hoewel niet echt negatief: ik vond het te weinig, we want more, MAARIS, we want more!

Meer lezen...

---
Recensie: Gwyn Ashton – Solo Elektro

De in Wales geboren en in Australië opgegroeide Gwyn Ashton brengt hier zijn nieuwste werkstuk 'Solo Elektro'. Met wat de titel al doet vermoeden, hij trekt er flink op los. Ondanks het feit dat hij alles alleen doet en je de gelaagdheid van een band mist, de cd door de sterke nummers overeind blijft.

Meer lezen...

---
Recensie: Rock Candy Funk Party - The Groove Cubed

Rock Candy Funk Party komt met hun derde cd 'The Groove Cubed'. Zoals uit alle cd-titels blijkt staat de groove bij RCFP centraal en dat is op deze cd niet anders. Absoluut topwerk van deze meer dan uitstekende muzikanten, die muziek maken die swingt, grooved en waarin de arrangementen en structuren zeer afwisselend en onvoorspelbaar zijn wat het zeer interessant en onderhoudend maakt. Geweldige muziek die bij mijn weten niet meer of zelden nog zo wordt gemaakt. Top cd!!

Meer lezen...

Uitgave Blues Nieuws - 27 mei 2018