Blues Magazine | Blues Music
De Blues Nieuwsbrief
In je browser bekijken
04 december 2020

Nieuws

barrelhouse 45 years on the road

Barrelhouse wint Edison Jazz/World 2020 award met ‘45 Years On The Road’

De bluesband Barrelhouse wint met ’45 Years On The Road’ de Edison Jazz/World in de categorie ‘Het Document’. De Edison is de meest prestigieuze en oudste muziekprijs in Nederland. Dit jaar bestaan de Edisons 60 jaar. De onderscheiding is te vergelijken met de Amerikaanse Grammy Award, de Duitse Echo of de Britse Brit Awards.

Meer lezen
Dutch Blues CD Award uitgereikt aan The Dynamite Blues Band

Dutch Blues CD Award uitgereikt aan The Dynamite Blues Band

The Dynamite Blues Band ontving op 2 december 2020 de Dutch Blues CD Award 2019 tijdens een repetitieavond uit handen van bestuursleden Lianne Ruijgrok en Marcel van der Linden van de Dutch Blues Foundation.

Meer lezen
John Hendrix Keeping The Blues Alive Award

John Hendrix ontvangt de Dutch Keeping The Blues Alive Award

John “Groovetime” Hendrix heeft zaterdag 28 november 2020 de Dutch Keeping the Blues Alive Award (KBA) ontvangen. De KBA Award wordt jaarlijks uitgereikt door de Dutch Blues Foundation aan mensen of organisaties die in de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de bluesmuziek.

Meer lezen
Henrik Freischlader Missing Pieces

Recensie: Henrik Freischlader - Missing Pieces

Elk jaar brengt de Henrik Freischlader Band wel een album uit en deze nieuwe heet Missing Pieces. Het eerste wat opvalt wanneer je het album in handen hebt is de schitterende uitvoering ervan. Henrik Freischlader heeft een compleet eigen stijl in de bluesmuziek. In dit album zijn tekst en muziek even belangrijk Geen stereotype12 bar blues maar een fantastisch creatieve muziekstijl. Hoe vaker je luistert hoe beter het wordt. Topalbum!

Meer lezen
Samantha Martin & Delta Sugar The Reckless One

Recensie: Samantha Martin & Delta Sugar – The Reckless One

De lockdown-periode is naar alle waarschijnlijkheid het juiste moment geweest voor Samantha Martin om haar diepste gevoelens te uiten en deze vervolgens te delen middels dit nieuwe album. Het is bovendien zondermeer een juiste beslissing geweest om het, voorzien van deze bijzondere geschenkverpakking, in deze tijd van het jaar uit te brengen. En nu maar hopen dat de concertreeks snel weer in Europa hervat kan worden want dat dit live enorm gaat knallen staat ontegenzeggelijk vast.

Meer lezen
the tibbs another shot fired

Recensie: The Tibbs - Another Shot Fired

Met het uitbrengen van ‘Another Shot Fired’ hebben The Tibbs niet alleen zichzelf een plezier gedaan, het is een spaarzaam hoogtepunt in dit voor muzikanten zo moeilijke jaar, maar is er voor de luisteraar eveneens iets om naar uit te kijken en vervolgens van te genieten. Uit zeer betrouwbare bron weten we dat er hard wordt gewerkt aan een nieuwe concert-agenda, weliswaar met potlood ingevuld en een gummetje erbij maar toch…. Wij kunnen niet wachten om dit nieuwe materiaal allemaal live te mogen ervaren.

Meer lezen
Kai Strauss - In My Prime

Recensie: Kai Strauss - In My Prime

Met In My Prime heeft Kai Strauss een werkelijk fantastisch bluesalbum afgeleverd. Alles klopt, geweldige muzikanten, afwisselende songs en een prachtig warm en vol geluid.Voor de echte bluesliefhebber weer een verplichte aanschaf!

Meer lezen
Jeremiah Johnson - Unemployed Highly Annoyed

Recensie: Jeremiah Johnson - Unemployed Highly Annoyed

Album recensie: Jeremiah Johnson - Unemployed Highly Annoyed. Met dit conceptalbum over de COVID crisis ( geweldig idee en de eerste die dit gedaan heeft? ) heeft Jeremiah Johnson een zeer persoonlijk statement afgegeven met treffende teksten, verpakt in magistrale muziek en door de band fantastisch gespeeld. Verplichte aanschaf, punt!

Meer lezen

Meest gelezen artikelen

Top 5 - Week 49

Blues Albums Chart | Release Overzicht | Album Recensies | Het Blues Archief
facebook twitter instagram website email 
Copyright (c) 2020 Blues Magazine, All rights reserved.
U ontvangt deze email omdat u zich hebt aangemeld voor De Blues Nieuwsbrief. U kunt uw abonnement via onderstaande links opzeggen of wijzigen. Wij respecteren uw privacy, zullen nooit uw gegevens aan derden verstrekken, noch spam mails sturen. Lees meer over ons Privacybeleid.

Uitschrijven | Abonnement beheren


Contact Blues Magazine:
[email protected]