Blues Magazine | Blues Music
De Blues Nieuwsbrief
In je browser bekijken
13 november 2020

Nieuws

oscar benton - fotografie marco van rooijen

In Memoriam : Oscar Benton

Blueszanger Oscar Benton is zondagavond onverwacht in zijn huis in IJmuiden op 71-jarige leeftijd aan een hartstilstand overleden. Dat heeft zijn management gemeld. De muzikant, wiens echte naam Ferdinand van Eis was, brak eind jaren zestig door met zijn 'Oscar Benton Blues Band'.

Meer lezen
Keith Richards And The X-Pensive Winos - Live at the Hollywood Palladium

Recensie: Keith Richards And The X-Pensive Winos – Live At The Hollywood Palladium

Nadat vorige maand met de single ‘Hate It When You Leave’ een exclusief stukje vinyl ter ere van The Record Store Day verscheen, is er vanaf vrijdag 13 november a.s. wederom een interessante uitgave verkrijgbaar voor de Keith Richards-fans. Dan zal namelijk een Gelimiteerde Super Deluxe Box Set worden uitgebracht van het ‘Live at the Hollywood Palladium’-album, een registratie van de voorlaatste show in een Amerikaanse tournee die als een wervelstorm in het najaar van 1988 door 12 steden raasde. De serie van 15 optredens volgde na het verschijnen van ‘Talk Is Cheap’, het eerste solo-album van de Rolling Stone. ‘Live At The Hollywood Palladium’ verscheen pas drie jaren later. De vele bootlegs die er inmiddels circuleerden maakten duidelijk dat er behoefte was aan een tastbare herinnering aan de reeks unieke optredens. Dat er een en ander vooraf ging aan de totstandkoming van de eerste officiële solo-escapades van de legendarische rocker is een understatement van jewelste. Nog niet eerder was een dreiging van de Derde Wereldoorlog namelijk zo groot…

Meer lezen
George Benson - Weekend in London

George Benson - Weekend in London

George Benson Releases New Live Album ‘Weekend in London’. Out: 13th November via Provogue/Mascot Label Group. The electrifying new album captures his intimate 2019 performance at Ronnie Scott’s Jazz Club.

Meer lezen
Steve Lukather - I Found The Sun Again

Steve Lukather - I Found The Sun Again with guests Ringo Starr and Joseph Williams

Steve Lukather aka “Luke” en Joseph Williams zullen op 26 februari 2021 hun eigen solo album uitbrengen via The Players Club / Mascot Label Group. Beide heren hebben een aanzienlijke bijdrage geleverd aan elkaars album.

Meer lezen
The BluesBones Live On Stage

Recensie: The BluesBones - Live On Stage

The BluesBones draaien al bijna tien jaar mee op het hoogste niveau en elke keer bewijzen ze weer dat ze bij de beste bluesrock bands van Europa behoren. Ook dit prachtige nieuwe live album 'Live On Stage' zal weer op het nodige succes kunnen rekenen en vlot verkocht worden eenmaal er terug opnieuw live mag worden opgetreden.

Meer lezen
Erja Lyytinen - Lockdown Live 2020

Recensie: Erja Lyytinen - Lockdown Live 2020

Lockdown Live 2020 van Erja Lyytinen is een studio-live CD en DVD pakket. Het is opgenomen tijdens de Covid-pandemie in de Bluesound Studio in haar woonplaats Kuopio in Finland. Erja wilde de fans toch iets bieden aangezien alle optredens afgelast zijn door het COVID virus. Vorig jaar was een uiterst succesvol en druk jaar met haar biografische boek getiteld Blues Queen, vele optredens, de cd Another World en de verkiezing in de top 30 van de beste bluesgitaristen wereldwijd.

Meer lezen
Anthony Gomes - Containment Blues

Recensie: Anthony Gomes - Containment Blues

Nieuw album Anthony Gomes. 'Containment Blues' is een album met meer blues en minder stevige bluesrock. Ook de explosieve en scheurende gitaarsolo's blijven op dit album meestal achterwege, maar in de plaats krijgen we schitterend gitaarwerk dat in dienst staat van het nummer en dat een meerwaarde geeft aan de songs.

Meer lezen
Leadbelly Calls - Talking To Huddie Ledbetter

Recensie: Leadbelly Calls - Talking To Huddie Ledbetter

De bekende Duitse bluesmuzikant Timo Gross, al vaak besproken in Bluesmagazine, heeft samen met Adax Dörsam het plan gesmeed om als eerbetoon een album uit te brengen met songs van Leadbelly. Alhoewel Leadbelly al meer dan zeventig jaar dood is zijn zijn teksten uit de twintiger jaren over de zwarte bevolking vandaag de dag nog zeer actueel. Nog steeds worden ze achtergesteld door de staat en hebben minder kansen in de maatschappij. ‘Black Lives Matter, ’ hoe actueel!

Meer lezen

Ook op BluesMagazine.nl

Blues Albums Chart | Release Overzicht | Album Recensies | Het Blues Archief
facebook twitter instagram website email 
Copyright (c) 2020 Blues Magazine, All rights reserved.
U ontvangt deze email omdat u zich hebt aangemeld voor De Blues Nieuwsbrief. U kunt uw abonnement via onderstaande links opzeggen of wijzigen. Wij respecteren uw privacy, zullen nooit uw gegevens aan derden verstrekken, noch spam mails sturen. Lees meer over ons Privacybeleid.

Uitschrijven | Abonnement beheren


Contact Blues Magazine:
[email protected]